Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Korra
    15. Rujan 2020. 23:52

Nove cure dobrodosle i cestitam ❤
    Martha zao mi je 😔 drzi se ❤
    Bajo drzi se ❤
    Ostale cure super na dobrim nalazima. 

Emmie
    16. Rujan 2020. 00:34

Bajo, nema smisla to što govore. Stvarno. Panoramina tablica tvrdi da ima 50/50 šanse da je test lažno pozitivan što se tiče Turner Sindroma. 
    Vjerujem da je 1 u 10,000 šansa da je test lažno negativan. Istu informaciju sam pronašla i na drugim mjestima.
    Jesi li ti radila Panoramu, Nifty ili neki drugi test?

Emmie
    16. Rujan 2020. 02:48

Bajo, evo pronašla sam neke informacije za tebe. Sve je bilo na Engleskom, pa sam prevela, nadam se da ima nekog smisla. Evo ti i link ako želiš sama pogledati. Ne mislim da je sve crno kao što doktori govore (1 u 10,000 šanse da je test dao pogrešni rezultat). Ako hoćeš još informacija, samo reci. Ima ih tona na Engleskom! 

Prvo od  Europske udruge za dječiju endokrinologiju:
    https://abstracts.eurospe.org/hrp/0089/hrp0089pl8

*Iako je izvedba NIPT-a izvrsna za trisomiju 21 (pozitivna prediktivna vrijednost [PPV] ~ 91%), manja je za Turnerov sindrom 45, X (PPV ~ 25%). Razlozi za relativno velik broj lažno pozitivnih rezultata uključuju visoku stopu zatvorenog placentnog mozaicizma i slučajnih nalaza majke. Majka može imati ustavni mozaicizam za 45, X ili somatski mozaicizam koji je posljedica fiziološkog gubitka X-kromosoma uslijed starenja.*

Ukratko, od 100 pozitivnih testova, samo je 25 stvarno pozitivnih. 

Druga stranica kaže ovako: 
    *Postoji šansa da dijete ima monosomiju
    X, međutim, samo je oko 1 od 5 (ili 20%) visokog rizika rezultati monosomije X povezani su s istinitim
    nalaz monosomije X u djeteta.
    Jedini način da se postavi konačna dijagnoza
    je imati dijagnostički postupak (CVS ili
    amniocenteza) ispitivanjem kromosoma.
    Rezultati visokog rizika za monosomiju X su često
    ‘Lažno pozitivni’ rezultati ispitivanja. Lažno pozitivan rezultat znači da iako NIPT ukazuje na visok rizik
    monosomije X, beba to stanje nema.*

Miki94
    16. Rujan 2020. 06:39

Bajo, drzimo fige. Nadam se da ce dati Bog da na kraju sve bude jedna zabluda, i da sve bude u redu s bebijem...

31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶

Miki94
    16. Rujan 2020. 06:47

Jutroo cure 😊 Zelim vam lijep i ugodan dan.

Jutros kada sam se probudila, u lezecem polozaju stavila sam  obje ruke na stomak i mislim da sam osjetila neke pokrete. To mi se prvi puta desilo, pa opet sa nekom nesigurnoscu pisem, ali sam osjetila neke kao otkucaje pod rukama, ne znam kako to da definisem, ali kao da mi je nesto lupkalo o stomak sto se pod rukama osjetilo, bas sam se morala umiriti da bih to par puta osjetila. Pa sad ne znam dal sam pukla il se beba na neki nacin javlja😆😆

31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶

Emmie
    16. Rujan 2020. 07:01

Miki94, sretan ti rođendan sa malim zakašnjenjem!
    Super za pokrete, divan osjećaj. Ja osjetim kao da mene moja lagano udara u mjehur.  Bit će mi veselo kasnije!

I ja sam imala osjećaj odkucaja u stomaku i čak i vidjela da mi stomak ima neke odkucaje. To je valjda bio odkucaj stomačne aorte.🤷🏻‍♀️

BAJOMA
    16. Rujan 2020. 07:12

Emmie

Bajo, evo pronašla sam neke informacije za tebe. Sve je bilo na Engleskom, pa sam prevela, nadam se da ima nekog smisla. Evo ti i link ako želiš sama pogledati. Ne mislim da je sve crno kao što doktori govore (1 u 10,000 šanse da je test dao pogrešni rezultat). Ako hoćeš još informacija, samo reci. Ima ih tona na Engleskom!

Prvo od Europske udruge za dječiju endokrinologiju:
    https://abstracts.eurospe.org/hrp/0089/hrp0089pl8

*Iako je izvedba NIPT-a izvrsna za trisomiju 21 (pozitivna prediktivna vrijednost [PPV] ~ 91%), manja je za Turnerov sindrom 45, X (PPV ~ 25%). Razlozi za relativno velik broj lažno pozitivnih rezultata uključuju visoku stopu zatvorenog placentnog mozaicizma i slučajnih nalaza majke. Majka može imati ustavni mozaicizam za 45, X ili somatski mozaicizam koji je posljedica fiziološkog gubitka X-kromosoma uslijed starenja.*

Ukratko, od 100 pozitivnih testova, samo je 25 stvarno pozitivnih.

Druga stranica kaže ovako:
    *Postoji šansa da dijete ima monosomiju
    X, međutim, samo je oko 1 od 5 (ili 20%) visokog rizika rezultati monosomije X povezani su s istinitim
    nalaz monosomije X u djeteta.
    Jedini način da se postavi konačna dijagnoza
    je imati dijagnostički postupak (CVS ili
    amniocenteza) ispitivanjem kromosoma.
    Rezultati visokog rizika za monosomiju X su često
    ‘Lažno pozitivni’ rezultati ispitivanja. Lažno pozitivan rezultat znači da iako NIPT ukazuje na visok rizik
    monosomije X, beba to stanje nema.*

Hvala ti do neba . Ja sam radila nifty ,neznam nisam pametna zaista više

Miki94
    16. Rujan 2020. 07:21

Emmie

Miki94, sretan ti rođendan sa malim zakašnjenjem!
    Super za pokrete, divan osjećaj. Ja osjetim kao da mene moja lagano udara u mjehur. Bit će mi veselo kasnije!

I ja sam imala osjećaj odkucaja u stomaku i čak i vidjela da mi stomak ima neke odkucaje. To je valjda bio odkucaj stomačne aorte.🤷🏻‍♀️

Hvala tii 😊😊
    Sada onda ne znam, mozda je bila i aorta, mada sam nesto vidjela na internetu da moze biti i aorta a moze biti nesto sto dolazi od bebe, tako da sam sad zbunjena jos vise😬

31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶

Emmie
    16. Rujan 2020. 07:24

Zrnodrece, svi smo uz tebe u mislima i nadamo se svemu najboljem! 💗⚘

Emmie
    16. Rujan 2020. 07:28

Miki94, oooo nisam znala da odkucaji mogu biti i od bebe. Hvala ti. Baš ću pogledati. Ja volim kad osjetim bebu, ali me strah previše ležati na leđima, a nije mi ni baš udobno. Pokušavam leći više na lijevu stranu, manje na desnu, a najmanje na leđa.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.