Evo da se i ja javim, dan baš i nije neki. Zvala ginekologa, došao nalaz ogtt, natašte 4.1, nakon 120 min 7.3, kaze on blago povišeno, treba izbaciti slatko, sokove (to ionako nikad ne pijem) i voće s puno šećera. Ponoviti za mjesec dana. Naravno da sam sad guglala i svatko svoje, netko broji 1800 kcal, netko ne, ne kuzim, kako vi jedete koje ste imale blago povišen taj drugi broj? Koliko je uopće pametno u trudnoći rušiti kalorije na 1800?
I još mi nalaz urina, piše dosta bakterija, leukociti povišeni, pita me imate li kakvih tegoba, reko ne, a onda samo puno vode i čaj od brusnice. Kupim čaj od brusnice, a ono 1% brusnice 🙄🙄 koji vi pijete?
Sretno svima na pregledima ovaj tjedan 😊
Hvala Lonmi, Bubica, Emmie i NevaEva, umirile ste me ❤️
.
Ines - drago mi je da je sve super, neka vas još 2u1 kao što kažeš 😉🥰
.
Bebolinka - najbolje da zoveš dr pa da vidiš šta će on reć. Pretpostavljam da ćeš morat na pregled prije 🙂
.
Julesica - ja kupim čaj od Enciana u ljekarni. 100 % brusnica 🙂
Julesica,nije mi jasno zašto ti je rekao da je vrijednost od 7.3 povišena? Meni je vrijednost nakon 120 min bila 9.5 i to je povišeno jer je gornja granica 8.5. Ali 7.3 je svakako u granicama normale kod ogtt-a. Ja sam na dijeti 1800 i pokušavam se držati toga. S kilažom sam već mjesec i pol na istoj težini,čak sam i izgubila možda pola kile. Nije lako,da se izdržati ali ja si tu i tamo priuštim nešto jer bi inače izludila.
Ines,baš mi je drago da je sve ok prošlo🤗
Kad smo kod odstupanja od dijete 1800,sretna sam ko malo dijete😊😊😊
https://ibb.co/P5qbRSj
Sutra se vraćam na staro😰
Emmie - žao mi je što te toliko izmučila probava 😏 nadam se da neće više 🤞
.
Sretno cure koje imate preglede sutra. Nek sve još bude zacementirano dolje i bebice nek budu super 🥰
Ines - ja sam bila uvjerena da si išla roditi 🤣🤣🤣 bas mi je drago da je sve super 😍😍🥰
..
Cure htjela sam vas pitati, mislim da mi zadnjih tri dana ispada služni čep, pojačan mi je iscjedak bas sluzav i žućkasti bude 🤷🏽♀️ Neznam da li da sutra možda zovem dr? Da možda odem ranije na pregled? Posto sam naručena 5.2.
Šta vi kažete ?
Ja sam danas doktoru rekla da sam imala par puta unazad 10tak dana da mi je isto tako zuckasti iscjedak, al meni je bas bio skroz u malim kolicinama i ne svaki dan, on je rekao na to samo ma to je sve uredu. E sad ja nisam htjela alarmirat odmah jer kazem bilo ga je u bas malim kolicinama, al ti mozes nazvat dr. i objasnit mu situaciju pa ces onda bar radi sebe bit mirnija 🤔
Nea 💗
Ines bas mi je drago. Sad se fino i dalje pazi i odmaraj, opusteno. Samo mi nije jasno sta ti je dolje stiskao prstima 🙈 Sta ti je time gledao...
Emmie zao mi je zbog neugodnosti. Samo nek ti to prode.
Danica - toj se doktorici ocito nista nije dalo taj dan. Svakako otidi privatno ako te jos muci ta upalica.
Ulosci - ja sam kupila Vir tri paketa jer je bilo 2+1 gratis i nisam znala koje da uzmem pa sam eto te. No vidim da nisu nesto veliki po duzini. Pa pretpostavljam da bi trebala dva staviti. Ili cu na kraju uzeti i Chico jer mi je rodica poslala sliku i vidim da su duzi. Valjda nece propasti, ja sam inace osoba koja sve ima obilnije. Pa sta moze teci iz mene ono tece, ali srecom opet u granicama normale.
NevaEva - meni se curka vec neko vrijeme krece tamo vamo. Znaci i udarci i kretanje
Posao - ovisno o fazama u trudnoci tako mi je i na poslu bilo. Spavalo mi se, pa neko vrijeme zivciranje zbog gluposti, pa razmisljanje o bebici. Misli cesto odlutaju... Ne mozes se bas posvetiti kao i inace. A posto sjedim, ispod sam stavila jastuk i na naslon u jysku uzela isto neki za nasloniti se i to dvoje me je spasilo. Znaci mekano je i bez toga definitivno ne bi mogla vise. Jer onako mi je pretvrdo i trtica boli od toga. Posto cesto idem na wc to mi dobro dode da protegnem noge. Vazno je i dizati se da ne bi stalno sjedili ako je takvo radno mjesto.
Laku noc drage mame i bebice ☺️
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Auuuuu tko je to prvi na listi za sutra 😬 Uf Uff pomolite se za meneee
Mom of 4 - vidjet ces da ce biti sve dobro!
Izgleda da je samo meni moj rekao da pijem brusnicu 30 %. I to uvijek naglasi da bude 30% pa zasto nije mi jasno haha. Vise mi je preko glave, tako da je sada manje pijem. Pijem je cijelo vrijeme. Prije trudnoce sam pila taj od 100%. Ima ga u DM-u
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
NevaEva - navikni se sad ce ti bit tako sve vise i jace, to ne skroz normalno isto kao sto je i normalna njihova aktivnost. Ne mozes ni ocekivati da konstantno luduje jer i oni imaju faze sna i odmaranja kao i mi. Ne sekiraj se i nema veze to sa slatkim, mene je gin. bas danas pitao jel jedem slatko, ja reko da normalno kao i do sad, kaze on neka, kad je sve okej nema potrebe si nesto uskracivat. Sto se brojanja tice meni je rekao da nema smisla to brojanje ako je beba aktivna kroz dan kao i inace i ako vec ima neki svoj ritam. To brojanje se preporuca ako se primjeti razlika u aktivnosti bebe, znaci ako dode do nekakve pretjerane mirnoce i sl. Eto tako je on meni objasnio. Jer me pitao jel beba aktivna, ja reko uh itekako vec tocno znam njezin ritam, kaze on e super to je bitno. I onda sam ga pitala za brojanje, kaze on ma ne nema potrebe za time jer nema odustupanja u njezinoj uobicajnoj aktivnosti. A posto sam ja vec moze se rec u terminu rekao mi je ako i primjetim da se umirila da onda dolazim na hitnu, nema nikakvog brojanja kod kuce. Ali opet pitaj gin pa ces vidjet sto ce ti reci na tu temu 👍
Elledanse - dva prsta je stavio unutra i drugom rukom odozgora pipao kakva je prohodnost, mekoca i gdje se nalazi glavica..najobicniji pregled prstima, samo posto je meni vec bebina glavca dosta nisko i sve je omeksano samim time je i bilo neugodnije nego inace
Nea 💗
Momof4, Ninach, EmEn i sve cure koje vade neke nalaze sretno svima sutra 🥰🤗
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji