Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bebolinka
    22. Siječanj 2021. 11:15

Matea - moje saucesce 😔
    ...
    Mom of 4 - ja sam do prije 4 dana isto tako muku mučila, dobila sam čak i dva hemeroida. Doslovno kako bi se napinjala bi me bolila i gospođa i to još jedno pola sata kasnije. I sada sam počela jesti datulje i bogami svako jutro odem i to lagano, preporodila sam se. Prije em nebi išla po 5 dana i onda kad odem muka 😫
    ..
    Sve koje ste slale slikice super steeee 😍
    ..
    Ja sam svu robicu oprala na 40 i to sa deterdžentom i omekšivačem od froscha, osušila u sušilici i opeglala 😬
    I mogu vam rec da sam skuzila kako je roba iz H&M-a malo nekvalitetna, a iz c&a super🤷🏽‍♀️ 
    Bodije imam i koji se kopcaju odispred i koji se navlače preko glave, valjda ću se lako ispraksirati 🤣 ja sam kupovala po tome koji su mi lijepi nisam previše razmišljala hahaha
    ..
    MissGraz - joj meni je isto tako bilo, ja bi plakala navečer. Uvijek me budilo oko 1 ujutro i to nebi prestajalo, čak bi onako od živaca počela zuljat noge od krevet ko luđakinja neka ali eto stalo mi je cim sam prestala piti vitamine i te gluposti 😏 nadam se da će te brzo proći jer znam tu muku 😔

bebolinka
    22. Siječanj 2021. 11:21

Ja muku mučim sa nesanicom, nez ko je bas pisao da ništa nije spavao. Ja svaku večer probudim se oko 2/3 za na wc i gotovo, nema vise spavanja. Na pola kao nešto, samo se vrtim sva se izmrcvarim 😏
    I danas sam se digla i bas kao dobre volje, i pričam sa dečkom da idemo skupa tražiti laminat jer renoviramo i on mi kaže idem dns sa prijateljem bez brige, ja počela plakat doma hahahah 🤔🤔🤔 

• ertzui
    22. Siječanj 2021. 11:31

Miss Graz bit ce da je, sorry. Onda drzim fige da nalazi u pon budu dobri i da je sve redu! 🙂
    .
    Evo i ja sad pojela kolac, odma curka lupka. 😆
    .
    Mame koje ste vise puta radale - mislite li da je pravilo da je svaki iduci porod kraci? Ja sam imala visoko prsnuce vodenjaka, znaci voda je po malo curkala od 11 navecer ali ja sam u to bila sigurna u 1 ujutro kad sam se probudila u lokvici. 🙈😂 U pola 5 su mi probusili vodenjak i nakon 10min su krenuli trudovi i rodila  sam u 9.45. Znaci porod mi trajao 5 sati. Citajuci tuda iskustva, kod vecine  mama je bilo tako da je iduci porod bio kraci. Pa eto htjela bi cuti i vasa iskustva? 🙂 Naravno voljela bi da ovaj bude jos kraci ali s druge strane se bojim i da na kraju doma ne rodim. 🙈😂 jedna poznanica je tako drugo dijete doma rodila, malena se pozurila. 😃

[/ url

Ninnach
    22. Siječanj 2021. 11:32

Jagodica125

Ninach- jel to ona sestra iz trudnicje ambulabte na Vuk Vrhovcu? Ako je, nemoj si uzimati k srcu njen ton/pristup - ta je ljuta na samu sebe, di ne bi bila na nas🤷‍♀️ ti u svakom slucaju pripazi na prehranu jer TI zelis, a ne jer te MED.SESTRA uplasila/oprala/kudila sto vec.
    .
    Ja svaki put kad zovem tamo sva se oznojim koliko je neugodna, ono njezino "sto vama nije jasno, DUSO?!" Vise je ne fermam. Pazim zbog djeteta, tko nju šljivi 🙄

Imaš pravo, uglavnom ona plava mi je pametovala, vjerojatno i tebi ta ista... Pripazit ću sigurno ali baš je bilo neugodno. Hvala ti Jagodica125, malo mi je lakše. A gle, ne mogu iz ove kože van. Moram napraviti najbolje za bdbu, a samim time i sebe. Hvala ti na podršci❤️

Ruska1986
    22. Siječanj 2021. 11:32

Jel ok jest celer u trudnoci? Znaci, nikad ga ne jedem i danas dobila neki fora recept za pomfri od celera i idem bezveze uguglat i tamo kazu i da i ne.. Jel zna koja?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• MissGraz
    22. Siječanj 2021. 11:33

bebolinka

Matea - moje saucesce 😔

Mom of 4 -ja sam do prije 4 dana isto tako muku mučila, dobila sam čak i dva hemeroida. Doslovno kako bi se napinjala bi me bolila i gospođa i to još jedno pola sata kasnije. I sada sam počela jesti datulje i bogami svako jutro odem i to lagano, preporodila sam se. Prije em nebi išla po 5 dana i onda kad odem muka 😫
    ..
    ..
    Ja sam svu robicu oprala na 40 i to sa deterdžentom i omekšivačem od froscha, osušila u sušilici i opeglala 😬
    I mogu vam rec da sam skuzila kako je roba iz H&M-a malo nekvalitetna, a iz c&a super🤷🏽‍♀️
    Bodije imam i koji se kopcaju odispred i koji se navlače preko glave, valjda ću se lako ispraksirati 🤣 ja sam kupovala po tome koji su mi lijepi nisam previše razmišljala hahaha
    ..
    MissGraz- joj meni je isto tako bilo, ja bi plakala navečer. Uvijek me budilo oko 1 ujutro i to nebi prestajalo, čak bi onako od živaca počela zuljat noge od krevet ko luđakinja neka ali eto stalo mi je cim sam prestala piti vitamine i te gluposti 😏 nadam se da će te brzo proći jer znam tu muku 😔

Ja ne pijem vitamine vec 3 mj otkad mi se prvi put pojavio svrbez i lagano poviseni jetreni. Tad je to trajalo dva dana i proslo. A ja nastavila pazit na prehranu. Medjutim, pojavilo se evo ponovo i ovo sad je sve gore i gore sta god da napravim. Jedino me tjesi sto sam 33. tj a beba vec ima cca 2400 gr.. da se bilo sto zakomplicira, nekako mislim da je zrela vec sad...  

22. Siječanj 2021. 11:38

Curke,onaj ducan ima samo u gradu,nemaju prodaju prek fejsa nazalost😖

22. Siječanj 2021. 11:42

Ruska1986

Jel ok jest celer u trudnoci? Znaci, nikad ga ne jedem i danas dobila neki fora recept za pomfri od celera i idem bezveze uguglat i tamo kazu i da i ne.. Jel zna koja?

Ja ti ne znam za 100% jer nisam pitala dr. al sam proucavala dok sam radila juhu sa celerom. Vazno je da je dobro opran i ako je termicki obradjen sve bakterije koje bi se mogle naci bi pomrle. Ako se jede sirov, pazit da je dobro opran sto vrijedi za sve voce i povrce al osobito korijenje koje se jede a raste iz zemlje (mrkva, persin itd.).
    Inace djeluje dobro na organizam jer smanjuje kolesterol i balansira tlak, jaca imunitet i to..

22. Siječanj 2021. 11:45

MissGraz

bebolinka

Matea - moje saucesce 😔

Mom of 4 -ja sam do prije 4 dana isto tako muku mučila, dobila sam čak i dva hemeroida. Doslovno kako bi se napinjala bi me bolila i gospođa i to još jedno pola sata kasnije. I sada sam počela jesti datulje i bogami svako jutro odem i to lagano, preporodila sam se. Prije em nebi išla po 5 dana i onda kad odem muka 😫
    ..
    ..
    ..
    MissGraz- joj meni je isto tako bilo, ja bi plakala navečer. Uvijek me budilo oko 1 ujutro i to nebi prestajalo, čak bi onako od živaca počela zuljat noge od krevet ko luđakinja neka ali eto stalo mi je cim sam prestala piti vitamine i te gluposti 😏 nadam se da će te brzo proći jer znam tu muku 😔

Ja ne pijem vitamine vec 3 mj otkad mi se prvi put pojavio svrbez i lagano poviseni jetreni. Tad je to trajalo dva dana i proslo. A ja nastavila pazit na prehranu. Medjutim, pojavilo se evo ponovo i ovo sad je sve gore i gore sta god da napravim. Jedino me tjesi sto sam 33. tj a beba vec ima cca 2400 gr.. da se bilo sto zakomplicira, nekako mislim da je zrela vec sad…

Nece se nist zakomplicirat ali da, beba ti je vec velika dosta, u 34.tjednu si.. ako se mora zakomplicirat bolje sad nego u 5.mj.trudnoce. Sad ce ti bit tesko cekat da vikend prodje. 🙄 

• EmEn9
    22. Siječanj 2021. 11:45

Hvala vam puno cure, bas je lijepo da vas imam kao podršku sad ću odmah rađe pojest ovu hranu i nastavit s tim 🙂🙂🙂 Ohrabrile ste me , stvarno mi odmah lakše kad se vidi neki rezultat bar fizički izvana a vidjet ćemo 26 kakvo je stanje kod bebice 🤗🤗🤗
    .
    Ninach sad si 34 tjedan jelda? Pa koliko kg si dobila do sad  da te tako oprala sestra i da misli da će beba zbog toga imat povišen šećer??
    .
    Emmie svi nakon poroda dok doje smršave ili nastoje smršavit a mi ćemo odmah preći na normalnu prehranu i punooooo junkkkkka i slatkiša jedva čekam. Ono slike svi smrsavili a ja i ti 10kg u plusu nakon mjesec dana od poroda 🤣🤣🤣🤣
    .
    MissGraz bas mi je žao što te to toliko muči, nadam se da će ti naći neku adekvatnu terapiju za to.😉
    .
    Cure spavaćice su vam bas lijepe. Ja sam narucila bila iz svijeta trudnica i oprane su i ispeglane i u koferu spremne uzela sam xxl i super su mi komotne samo nisam obracala pozornost na kopčanja za dojenje sto kazete da su previsoko ali necu ni gledat jer mi je sve složeno vec i 99% je da ih necu ni koristit to mi samo za svaki slucaj. Ja sam spakirala i za nakon poroda u kofer sve i za prije ako me zadrze tako da sam dodala i par običnih gaćica koje sad u trudnoći nosim i 2 piđame obične za po bolnici nek stoji ako me zadrze da imam spremno sve. I da ubacila sam samo dvije pampers pelene i jedne male mokre maramice jer u rijeci kad sam ja rodila 2 puta nisu mi dali da presvlačim bebu ali drugi put sam bila poludila a nisam imala pelenu jer se pokakala u 10 navecer i plakala je stalno i ja zvala sestru da ju presvuče i nije htjela i rekla mi to ti je normalno da bebe plaču , i kazem ja njoj nije problem sto place nosit vu ju ili hranit ili nesto nego je pokakana i nije ju htjela presvuc i mala mi plakala do 4 ujutro i onda od umora zaspala i tek u 7 ju presvukli tako da sam rekla da sad uzimam da mi se to opet ne dogodi i da jos je ta sestra dosla u sobu oko 5 u provjeru i kaze mi jesam vam rekla da ce prestat plakat, bebe placu do 4 -5 ujutro i onda zaspu ja skoro poludila kad mi je to rekla kao da sam ja debil i da bas joj ta teorija bila zanimljiva ali naravno ja fina samo progutala i sutila. I naravno i poslije kad smo dosli kuci do god je nosila pelenu uvijek joj je smetalo kad je bila pokakana i uvijek je plakala da ju presvučem odmah. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.