Jutro cure.
.
Ja sam jutros obavila TSH, nalazi ce valjda biti popodne.
.
Stigla narudzba sa FreeOn i moram ih pohvaliti za kvalitetu i brzinu dostave. Na poklon smo dobili 4 dude 2 nukove 2 mam (ortopedske?!, tako pise na njima), 2 staklene bocice chicco i mjericu za mlijeko od chicca, dobila sam jos i jastucice za grudi, vlazne maramice i jedan rucnik za bebe - svakako su se isprsili moram priznati i bas im hvala. 😄
Sto se tice opreme, mi smo skoro gotovi, jos posteljina za krevetic i obaviti dm kupovinu. Kad sve operem i slozim slikam vam. 🙂
.
Sretno svima danas!! 💜
Jutro cure, sretno svima danas :)
.
Što se posteljine tice, neznam koje su Vaše dimenzije kinderbeta, madraca i to, ja sam nedugo naručila ovu posteljinu: https://goody.hr/product/posteljina-medo-3-elementa-bijela, jastučnica, poplun navlaka i plahta, 100% pamuk, novčića ništa skoro. I onda smo u magic babya kupili poplunček tih dimenzija za navlaku za 75 kuna 😊
Možda nekome pomogne :)
.
Jagodica!!! 27 🍰🎂🍼🍭🍬🍾🍺🥂🍻🍷
Jupiiiiiii🥳🎉🎊 u to ime slavim... sjedeci u cekaonici na Vuk Vrhovcu🤣
Hej cure!
Plan poroda se odnosi na to želite li epiduralnu, druge lijekove za smanjenje bolova, drip te neke stvari tipa lopta, bazen i sl. koje ovise o tome što bolnica ima. Vakum je nešto do čega ako dođe ćete itekako htjeti jer će to značiti da vam je beba ugrožena u tom trenutku. Svugdje, pa tako i u RH se potiče prirodan porod gdje god je to moguće. Na žalost, loših procjena ima, loših ishoda ima…
Ja sam na prvi porod išla sa mišlju bez epi i za dolantin (mislim da se tako zove) sam bila 500% sigurna da ću ga odbiti jer su mi svi rekli da su samo povraćali od njega a ništa im nije pomoglo. U strahu i boli sam rekla dajte i pokajala se: vrtilo mi se u glavi od toga, počela sam povraćati. Doktori su odugovlačili porod da me ne bi morali rezat, ja nisam mogla, rekla sam vadite ju, režite, radite što god hoćete 🤣
Činjenica je da se takve stvari događaju i vani, imam puno prijateljica koje su otišle trbuhom za kruhom van i znam i njihove neke situacije koje nisu bajne. Epiduralna ne primi, forsa se prirodno a na kraju se ispostavi da ne može i tako… Što god mi mislile, mislim da je zdravstvena skrb u RH poprilično dostupna, negdje vani nema šanse da bi te primili svaka 3 dana na uzv jer si ti zabrijala da nešto nije ok s bebom … Sve ima svoje prednosti i mane. A doktori, kao i mi, obični smrtnici 🤣 ustanu na lijevu nogu pa kenjaju (da prostite) treba im odgovorit i suprostavit se. Ja nisam imala loših iskustava, tu i tamo koji nadrkitis ali nedam se ja smest 😁 doktorica koja me porađala, bila mi je ujutro rano na redovnom pregledu, ja sam došla u rađaonu taj dan oko 8 navečer ona je bila tamo (dežurstvo) i još je iduće jutro mi došla u vizitu pitat me jel mi što treba. Ja sam joj na njeno pitanje odgovorila da: što vi još tu radite, pa koliko vama smjena traje. Žena je samo slegnula ramenima i otišla. Mogla sam naravno naleti i na nekog manje srčanog, kao što je bila babica koja me dopala, ali eto, posrećilo mi se 😁
Sluzavi čep ispao mi ujutro u komadu i izgledao kao na slikama na netu. Tu večer sam rodila. Ali znam da nije pravilo, ispada često pomalo i nije znak ničeg konkretno nekad…
Nakon dolantina ili kako se zove sam ja zavrsila na himim carsko. Men ise picelo jako vrtit i beba je dobila tahikardiju i nje migla vise izdrzati, a nisam bila dovoljno otvorena.
Jutro curke, sretno s pregledima danas 😊
Mi danas slavimo 30 tjedana 🥳🥳🥳
Ja sam imala isto nešto slično za bočno spavanje, frendica mi posudila i super mi je bilo. Pošaljem sliku ako nađem.
Jutro curke, mojeg muza probudila opet ona viroza pa tako i mene, nadam se da sam proljev nije zarazan (ukoliko nije viroza) jer kad vidim kako ga muci, znam da bi mene ubio sad.
.
Za onu bol koju ste provale oko rebara, ja imam na sredini između, kao pritisak na zeludac.
.
Curka je aktivna od jutra, nikako da se pomakne s mojeg mjehura i cervixa da mi malo olaksa bar ovaj pritisak, tjesim se da s vremenom mozda hoce jer kako je ona teza sve me jace pritisce.
Okrenuta je na zadak i bas uziva sjedeci 😂.
.
Isuse vec sam od ovih nasih tema tu sanjala i kupus i dojenje, kako mi je rekla da sam otvorena i da nema cervixa, ufff.
Mozda i ja trebam par dana predah 😂😂
Sretno svima koje imate preglede, nek Vam prođu super.
Lussi kako ide mirovanje? Cini mi se da si ti pisala da ti je rekla cim vise lezati 🙃
Jutro cure
Drago mi je da su pregledi protekli dobro i da bebice napreduju <3
Pratila sam oko 4 šta se piše, jer ni ja nisam mogla spavati, samo sam bila lijena pisati
Ružice dobro da si otišla i nadam se da ćeš brzo doma... kako je prošla noć? Ti bila vizita, šta kažu?
Jagodice na ono s usb-om sam se baš nasmijala i mene takve stvari znaju izbaciti iz takta, pa dragi samo ponavlja trudna si, sve je to normalno (vjerojatno sam sebe tješi )...sretno sa GUKom danas
NevaEva lijepo se provedite danas i sretan ročkas tati
Danice - napokon neka dg i terapija...bitno da je bebica dobro, čuvaj se
Cerviks - sad kad spominjete nemam pojma u kakvom mi je stanju, ja minimalno 10sati dnevno sjedim, tu i tamo prošećem...sad jedva čekam pregled
Dojenje - nadam se da ćemo uspjeti uloviti ritam, sa što manje upala...da da kupus must have...koliko sam dobila savjeta od kume najbitniji je pravilan zahvat, a kvržica čim se pojavi odma bebu na tu stranu i skroz lagano masirati tu kvržicu, bebe imaju jaki cug i trebale bi povući...rekla mi je za bradavice za prvu ruku samo sa svojim mlijekom premažem, ona je odma krenula s kremom i kompresama i na kraju joj njeno mlijeko pomoglo, kao stignem to kupiti...ljekarna mi je ni 5 min tako da budem tako
Jastuk za bebe - pitat ću mamu da mi pokaže, nas je ona roštiljala od prvog dana, podmetala ručnike da nam glavice ne budu zaležane, ja sam rođena na zadak tako da je sa mnom svašta izvodila i ispravila sve
AnaAn i ja tamanim po granny jabukama, svako veče dvije - baš pašu
Evo, takav sam ja koristila u krevetiću:
https://ibb.co/WyQhv9m
A kada je bio u nekoj ležaljci, onda sam samo sfrkala neku dekicu i podmetnula mu pod leđa. Tako da, lako se snađete ako vam se neda kupovat.
Jutro cure.
.
Ja sam jutros obavila TSH, nalazi ce valjda biti popodne.
.
Stigla narudzba sa FreeOn i moram ih pohvaliti za kvalitetu i brzinu dostave. Na poklon smo dobili 4 dude 2 nukove 2 mam (ortopedske?!, tako pise na njima), 2 staklene bocice chicco i mjericu za mlijeko od chicca, dobila sam jos i jastucice za grudi, vlazne maramice i jedan rucnik za bebe - svakako su se isprsili moram priznati i bas im hvala. 😄
Sto se tice opreme, mi smo skoro gotovi, jos posteljina za krevetic i obaviti dm kupovinu. Kad sve operem i slozim slikam vam. 🙂
.
Sretno svima danas!! 💜
Ma daaj, pa to je super, bas su se lijepo potrudili, kad im ostavis puno novaca, lijepo od njih da i oni daju nekaj na poklon🥳
Lonmi nadam se da te nece uhvatiti🤞🏼 jel tvoja prehlada prosla?
Ja prijavljujem pocetak prehlade 😖 nocas mi je bilo jaako suho grlo i isla sam pit vode,a voda ledena.. u noci nisam razmisljala o tome i evo ga odma me grlo grebe i kasljem.. sad sam skuhala vreli caj i meda unutra i idem to piti.. a popodne su ci onaj secer i mlijeko napraviti i popiti🥰
.
Aa pitala si za mirovanje Lonmi, ide ide pa stane hahah tak mi je cudno,jer ono od pocetka sam doma, "na mirovanju", ali sad sam bas na mirovanju😅 onak se posmicem na kutnoj u polulezeci i tak provodim dan, jucer sam malo robicu razvrstavala i odmarala, sva sreca pa su ovi moji psi rodeni za odmaranje, samo im daj deku da leze i spavaju pa nema potrebe da se dizem svako malo i idem van s njima.. a tvoje mirovanje?
Sortiraj odgovore
Najstariji