Ninnach probaj si onaj šećer s mlijekom napraviti, ne znam tocan naziv, rastopis secer i zalijes s mlijekom pa to popijes. Sigurno znas za to.
Meni je ublazilo, ja sam isto jako kasljala par dana. Kod mene taj narodni lijek potakne iskasljavanje pa onda nekako brzo prođe.
Lonmi, hvala ti, stvarno.. Guši me već 10 dana. Budem si to napravila i samo da prođe više. Već mi ide na živce🤔 ali mogu tek navečer jer danas baš vadim krv cijeli dan i sutra nosim na Vuk Vrhovec pa ne smijem ništa slatko. Nekako se nadam da me još ovaj put traže tu krv i da će me osloboditi tog više.. Ja od 7tt to tamo nosim svaki mjesec, al ok, barem je koliko toliko bio pod kontrolom. Hvala još jednom na savjetu 🤗
MissGraz ma mi smo samo zene koje su se naslusale ruznih iskustava i njih znamo prokomentirati, ali samo komentirati jer si drugacije ionako ne mozemo pomoci.
Rijetki su oni koji se s necim neljubaznim nisu susreli u zdravstvu, eto i sama si djelatnik pa dobro znas kakvih situacija ima i spomenula si ih.
Ima doktora koje obožavam, med. sestri koje su divne, dok sam bila u tom okruzenju sama sam ih hvalila i pred njima i kasnije doma, prijateljima.
Bila sam par put u situaciji da su me ruzno docekali, cak i na hitnoj skoro odbili u ruznoj situaciji kad mi je pomoc bila jako potrebna, na silu pregledali, da hoces nekog nutra pitati samo gdje trebas ic pa te pita dal ne znas citati i tak....necu dalje.
Ja im se dalje svima divim, necu nikad reci da mi ne trebaju, lijeciti se sama itd., ali da ima situacija gdje te zeznu jako ima, tesko je prije i preko toga dok je u pitanju zdravlje i zivot.
To su samo situacije koje smo i sami dozivjeli i ako hocemo mozemo ih komentirati i tu i doma, na kavi, bilo gdje, jer su istinite.
Opet kazem, svi koji nisu takvi se u tome ne smiju pronalaziti i vrijedati, procitas komentar, znas da ti takav nisi i druzis se dalje 😂
I moji struku cesto komentiraju, ja znam kako radim svoj posao i to me uopce ne dira, dok pricaju o drugima ja sretna 😂

Ninnach probaj si onaj šećer s mlijekom napraviti, ne znam tocan naziv, rastopis secer i zalijes s mlijekom pa to popijes. Sigurno znas za to.
Meni je ublazilo, ja sam isto jako kasljala par dana. Kod mene taj narodni lijek potakne iskasljavanje pa onda nekako brzo prođe.Lonmi,hvala ti, stvarno.. Guši me već 10 dana. Budem si to napravila i samo da prođe više. Već mi ide na živce🤔 ali mogu tek navečer jer danas baš vadim krv cijeli dan i sutra nosim na Vuk Vrhovec pa ne smijem ništa slatko. Nekako se nadam da me još ovaj put traže tu krv i da će me osloboditi tog više.. Ja od 7tt to tamo nosim svaki mjesec, al ok, barem je koliko toliko bio pod kontrolom. Hvala još jednom na savjetu 🤗
Ja sam popila jedanput navecer i ujutro je vec bilo bolje, krenulo je lagano iskasljavanje, drugi dan ujutro jos jednu turu i mogu ti reci da se povuklo 😊.
Probaj nadam se da ce pomoci, uzas je kasalj u trudnoci 🥴

Ninach držimo fige, sve će biti super.
Cure ja sam 30 tjedana trudna, od jučer imam blage menstrualne grčeve. Ništa previše bolno ali su tu stalno.
Čini mi se da je možda povezano i s crijevima.
Gin mi je odsutna do idućeg tjedna.
Da ne radim paniku i pijem magnezij?
Ma da, idem nekako u sve to s mišljenjem da će biti sve u redu kao i prvi put. Što se magnezija tiče, ne može odmoći. Ali ako ti se to pojača i ne staje, hm... Nazovi zamjenu od svoje gin možda? Tako sam ja jednom... Barem da ti da stručno mišljenje. Uglavnom, vjerujem da će sve biti i kod tebe u redu. 🤗👍
Ružice popij magnezij i prati - ako se ne smiri (a bude ) zovi doktora
Edukacija - ja sam neke videe ubrzavala i pojavila mi se kvačica....sumnjam da imaju neku skriptu koja prati dal si sve odslušao (ubrzavanja i sl.), nisam završila sve pa ne mogu 100% tvrditi...ako vam se ne sluša možete pustiti i otići nešto obaviti sa strane
Anomaly scan - idući tjedan idem u Zg na još jedan po preporuci dr. i ide mama sa mnom, jer moram vlakom, pa se svi boje da putujem sama...ako će moći ona kao pratnja super - mislim da naše mame nisu takve ultrazvuke vidjele, bit će joj doživljaj ...nakon toga imat ćemo lufta par sati, pa ćemo lunjati malo...veselim se malom izletu
MareiKate baš se često sjetim kako vam je sve na knap i stalno neko iščekivanje/načekivanje, ali vjerujem da će se sve posložiti...možeš bar do stvari pa ih uzmeš i njih pripremiš, a čišćenje nakon svih radova vjerujem da će ti netko uskočiti
Ninnach, Busybee, MareiKate sretno s prilagodbama dječice
I sretno svima na pregledima danas
MissGraz,
Samo ti želim zahvaliti na tvom osvrtu za antitijela. Ja sam do sad sve pretrage obavljala kako idu redom i više od tog i moram priznati nije mi drago da me ne šalje ponovno za antitijela i zato ću otići i to isto obaviti. Ne košta me ništa osim mog vremena, a znači puno znati na čemu si. Danas zovem za uputnicu da pošalju. Hvala još jednom👍
Ovo je bilo jednostavno... Sutra nakon što odnesem krv na Vuk Vrhovec, jurim u Petrovu i vadim krv za antitjela😊! Uputnicu našla još od 11.mj i sad sam zvala gin da provjerim da li vrijedi još! I rekla mi je da ne zna zašto me već iz bolnice nisu uputili... MissGraz, eto da nije tebe ja bi sad to propustilane znajući važmost te pretrage. Ovaj forum je stvarno čudo! Samo zahvaljujući svima vama, ❤️
Lussi bas mi je drago, on ti je meni prvi izbor. Ja sam ga pitala jel bi mi htio vodit trudnocu, dolazila bi jednom mjesecno iz zg samo da idem k njemu ali ne moze. Kaj je najbolje, moja mama je isla k njemu kad je bila s nama trudna, tad je radio jos u bolnici, nije bio privatnik, tak da sad vec bebama koje je gledao od zaceca gleda bebe 😂
Moje iskustvo s njim je skroz pozitivno, ne znam kako ce bit tebi ali eto, kad smo jos rubno kod te teme, doktor za pohvalit sto se tice znanja, iskustva, pristupa, komunikacije.. zivi u zgradi gdje mu je ambulanta mislim da se prilagodi pregledu i izvan radnog vremena.
Dobro jutro svima. Ja se bome naspavala. Uz piš pauze, sve do sada. 😊 Postalo mi je super, čim se ja probudim, osjetim i da je malac budan. 😍

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
NevaEva, Lonmi, potpuno se slazem. Svakakvih iskustava i situacija ima i ne mogu to s ljudske strane osporiti nikad. Svi se oko jedne stvari super slazemo sto se tice te teme, a to je da medalja uvijek ima dvije strane. 🤷♀️ zato sam i rekla, ovdje sam kao trudnica i ponekad u funkciji posla kojeg radim, ali nikako da sudim o tudjim iskustvima i zauzimam stav protiv ili za. Jedino me ljuti ovako kad se medjusobno kolege uplecu u "tudju" struku pa kazu da je kontrola antitijela za preskociti... Ninach, samo ti odi, kao sto si rekla sad te ne kosta nista nego vremena, a poslje na porodu je vrijeme itekako dragocijeno u nekim situacijama. Drago mi je da imamo jedna drugu takodjer! ❤
I sama se bojim kako ce se prema meni ponasati, hoce li sestra biti ljubazna i suosjecajna ili cu naletit na neku malo manje raspolozenu... i jos mi je gore sto poznajem kako koji doktor radi, pa se mislim ajme meni koji ce me dopasti. 😄 ali sve u svemu, nitko nas nece prepustiti slucaju samo tako, vjerujte mi, tko god nas dopadne... "ovi ili oni". Volim vise i da su nisu ljubazni, ali da znaju svoj posao... nego da cvrkucu oko mene, a nemaju pojma sta rade. Tako daaa... 💁♀️

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji