EmEn9...i moja curica je imala 2.3 kg u 32tt, kao i tvoj dečko. Imam opet ultrazvuk u petak, pa ti javim. Šećer je pod kontrolom, a jedem samo malo ugljikohidrata, pa ne mogu biti pametna zašto je veća.
Emmie odmah sam se tebe sjetila na pregledu nećeš vjerovat jer se sjecam da si rekla da ima 2300kg u mojim tjednima 🤣 Da neznam meni isto rekla gin da ni sama još uvijek nezna kako to da mi je ogtt bio dobar da je bila uvjerena da imam šećer 🤣🤣 Samo što meni već ima i vode previše tebi to nije bilo jelda? Meni u prošloj trudnoći ista stvar višak plodne vode i išla na indukciju tjedan prije termina. Da i rekla mi je da budem na toj dijeti i da ne unosim preko 1800 kalorija s tim da isto kaže vidjet ćemo dal ćemo s tom prehranom uspjet što utjecat na to. 🤗
I sjetila me da ima za kupit neki čokolino whey s tim da ga ja nisam jos probala jest da je on ok za imat doma i ubacit ga npr ako baš ništa drugo nemam spremno npr za večeru jer da on ima više proteina. I da ispečem kao heljdin kruh a to mi stvarno ne zvuči dobro 🤣🤣 Emmie ti za tu prehranu sve znaš je ima neki kruh da je ok za pojest landicu za doručak a da ima za kupit u dućanu?
.
I da zaboravila sam reći bebač se okrenuo glavom dole spreman je.
Evo jedno pitanje od mene prije nego izletim iz kuce na sunce….
Lonmiti si mi najboliza tjednima trudnoce ali naravno i sve ostake cure ako ste imale situaciju sličnu javite se…naime ja pokrete bebe osjetim uvik s iste strane na isto misto.Zadnji put mi je dr reka pa da s te strane udara nogama i rukama zato i osjetis,Okk..ali zar se ne okreće ne vrti ne mrda pa da osjetim i s npt desne strane ili gore dole nezz samo s live i tocka🤭?
Moguce da se beba tako okrenula i ostala tako neko vrijeme pa te zbilja lupa u istu točku.
Moja lupa svugdje 😂.
Sad sjedim u cekaoni i lupa me ravno u pupak 😂
Sretno na pregledu tko ima!
EmEn, bit će sve ok, malo discipline i tjt. Ja primjećujem da vaga luduje odjednom i psihički se spremam na redukciju uh. Bojim se kila i ne želim bujati previše.
Emmie,predivna bušina!
U sub sam se registrirala na Rodu i pogledala koji video i nisam htjela niš komentirati dok nisam sad pročitala vaše komentare... Iskreno, jedini mjerodavan tečaj bi trebao biti vašeg rodilišta. Na sreću, u Ri imamo samo jedno i tu dileme nema di bi rađale! Njihov tečaj pred 10 god je bio 🔝 Em upoznaš okolinu, tečaj vode ljudi s kojima ćete surađivati u rađaoni i najbolje informacije dolaze od njih. Sjetite se uvijek da je porod suradnja rodilje, babice i doktora.
Na ovoj rodi jedino što je po meni ok, su vježbe disanja, ostalo me uopće ne inspirira! Naučite prodisati trudove, za vaše dobro.
Jagodice, hormoni su luda stvar! Bit će sve ok!🤗🤗🤗
Hej ekipica, sretno cure koje idete na preglede i vadite kojekave nalaze 🤞 javljajte kako je proslo.
Lunica, Ninnach, EmEn - super na urednim pregledima, EmEn zao mi je sto ti ne mogu nista pametno reci moja cura je sa 33+6 bila 2,200kg al nije nista gin rekla za mjere..ali vjerujem da nije nista strasno, sto se pregleda tice bit ce ti sada cesce tako i tako, ja sam isto 25.1. ponovno na pregledu i ici ce sve na krace.
Emmie - ajmee divna sii zeno 🥰😊
Momof4 - ja sam svoju isto osjetila ispocetka samo na jednom mjestu, ali ne brini beba je jos mala, ona se okrece i prevrce na sve strane i mi to ne osjetimo sve, osjetis samo neki dio njezinih pokreta, ja sam najcesce osjetila s lijeve strane ispod pupka, dok bas nije postala veca, kasnije sam tek povremeno pocela osjecati da se mice i desno i svakako. Ona jos ima jako puno mjesta, vidjet ces kasnije da nece tako biti i da ces ju osjetiti posvuda 🤗
Jagodica - a jadnaa, bas mi je zao sto te tako pucaju hormoni 🙄 inace ja sam u C&A nasla samo jednu spavacicu na kopcanje, a grudnjake sam nasla u H&M 2 u setu za 150kn tako nesto i iste takve potkosulje i super su mi. Pa eto skicni tamo.
AnaAn - zgaravica, dobro dosla u klub, mene je tako nekako isto u tim tjednima pocela hvatati i do dan danas ne pusta, cak sve je gore i gore 🤨 uzass, bit ce ti tako sve vise jer beba gura zeludac prema gore i samim time vrsi pritisak na jednjak, sto nije ugodno ni malo, al Boze moj prezivi se.
Nea 💗
Da, vjerojatno mi je spojila screening sa kombiniranim, to me bunilo...
Uf ima nas niskotlakasica. Meni je moja rekla da slobodno kavu popijem, a kava mi nikako ne pase u trudnoci... A prije sam mogla 3 crne dnevno 🙈
Da, vjerojatno mi je spojila screening sa kombiniranim, to me bunilo…
Uf ima nas niskotlakasica. Meni je moja rekla da slobodno kavu popijem, a kava mi nikako ne pase u trudnoci… A prije sam mogla 3 crne dnevno 🙈
Jest da vas redovito citam, ali ne znam kak sam uspjela komentar ostaviti ovdje 🙈 Ispricavam se!
NevaEva, Lonmi, potpuno se slazem. Svakakvih iskustava i situacija ima i ne mogu to s ljudske strane osporiti nikad. Svi se oko jedne stvari super slazemo sto se tice te teme, a to je da medalja uvijek ima dvije strane. 🤷♀️ zato sam i rekla, ovdje sam kao trudnica i ponekad u funkciji posla kojeg radim, ali nikako da sudim o tudjim iskustvima i zauzimam stav protiv ili za. Jedino me ljuti ovako kad se medjusobno kolege uplecu u "tudju" struku pa kazu da je kontrola antitijela za preskociti… Ninach, samo ti odi, kao sto si rekla sad te ne kosta nista nego vremena, a poslje na porodu je vrijeme itekako dragocijeno u nekim situacijama. Drago mi je da imamo jedna drugu takodjer! ❤
I sama se bojim kako ce se prema meni ponasati, hoce li sestra biti ljubazna i suosjecajna ili cu naletit na neku malo manje raspolozenu… i jos mi je gore sto poznajem kako koji doktor radi, pa se mislim ajme meni koji ce me dopasti. 😄 ali sve u svemu, nitko nas nece prepustiti slucaju samo tako, vjerujte mi, tko god nas dopadne… "ovi ili oni". Volim vise i da su nisu ljubazni, ali da znaju svoj posao… nego da cvrkucu oko mene, a nemaju pojma sta rade. Tako daaa… 💁♀️
Potpisujem! Ja se isto slazem s tim, i kao sto sam u jednom vec postu napisala, nije meni sta ce mozda biti ne ljubazni, samo da mi ne naprave propust. To sam mislila pod recenicom da se bojim doktora. Nek bude najgori na svijetu prema meni ako bas mora, samo da mi pomogne da dijete dođe zivo i zdravo.
.
Ova antitijela? Moze netko pojasniti o cemu se radi? Da ne googlam.
Ja imam onaj papir di mi pise krvna grupa i to lani iz bolnice.
Trebam jos nest vaditi, kontrolirati? Ako da da napomenem dns doktorici, jer znam da me inace nece nigdje uputiti.
To se kontrolira uz krvnu grupu, obicno uz nalaz pise - IAT/SCREENING TEST/IND.ANTIGLOB.TEST/ANTTIER. PROTUTIJELA - znaci, bilo sto od ovog sto sam napisala velikim slovima moze pisati, sve je to ista pretraga ovisi samo kako je koji centar naziva na nalazu. Vazno je da je to negativno, a ako nije u sve ce vas transfuzija uputiti i znati ce sto ciniti. Tako da nemojte guglati, dovoljno da znate da je to vazna pretraga i da se ne preskace. 🙂
Busybee - hej draga nisi jedina, meni su isto dva puta odgadali preglede zbog korone, tak da jednom sam imala razmak od 7tj, ali proslo je 😊 istina da ono ne mozes docekat da vidis svoje malo cudo, al kad dodes na red onda si sretna jer vidi koliko je napredovala 🥰
Ruzica - takvi bolovi su normalni, svakako probaj sa mg, nema smisla odmah panicariti jer nije nista strasno dok god nemas neizdrzivih bolova, krvarenja ne daj Boze i sl. Svakako su vjerovatno BH kao sto je NevaEva napisala, meni je tako bilo prije par tj, cim sam pojacala mg smirilo se.
Ruska - moze biti da se podizu organi, pa ti vrsi pritisak na dijafragmu. Za grcenje trbuha, mg uvijek prvo. Tek ako vidis da se ne smiruje ili postaje gore, onda kontaktiraj gin.
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji