Dobar vam dan, zene, majke, kraljice 😇 ja jucer pocela citati navecer, zaspala i maloprije sve pohvatala, koliko pisanja😅 ajde da se ja osvrnem na neke teme:
Lussi - kuzim da si malo razocarana sto nije pregled prosao onako kako si zamisljala. Zato ce sljedeci biti sigurna sam super👍 a i najvaznije da je sve u redu. Vidjela sam da je i Lonmipisala da ima 2 pregleda u jednom danu, ja sam isto napomenula da sam vec bila jednom vaginalno pregledana, sto je doktor na 2. pregledu taj dan pribiljezio i nadodao "Nema potrebe onda. Mozemo samo nepotrebno navuci neku infekciju. Neka dolje bude sto vise mira. Ajmo gel na trbuh".
.
Dora2021 - ajme kako si me nasmijala sa opisom svoje svadbe 🤣
.
Ninach- i ja danas vadim sebi krv za GUK profil🤗 probudila se ekstra rano da se mogu pripremiti, kad sam vadila prvi put - zene moje pravo krvoprolice😅 na svu srecu imam jos epruvetica i lanceta i mama mi je pomogla izmasirat krv. Imam jos 2 vadenja nakon rucka i vecere. Ovo nataste i 2h nakon dorucka sam obavila🥳 pitanje: jel mi te uzorke predamo i onda cekamo nalaz i idemo kod one sestre u ambulantu ili nalaz ide nasem ginicu?🤔.Pupak i linea negra - svoj pupak mogu usporediti za ocima, sad se pretvara u kose oke 😌 a linea negru nemam, hocu li je dobiti ili ne, nemam pojma. Ali to me uopce ne brine🤷♀️
.
Grcevi - meni zadnja dva dana grc u listu tokom noci, a i maternica se nekako lagano grci kad se probudim usred noci. Pijem i dalje magnezij.
Evo pošto ja idem stalno gore... Nalaz su oni slali mojoj doktorici, to znam jer ga je ona uvijek imala kad sam ja dosla na kontrolu. Ja sam za sebe odabrala da mi posalju poštom jer oni kao na mail ne šalju što je skroz bezveze ali ok. I imaš opciju da sama dođeš po nalaz. Ja općenito imam dogovor sa sestrom tamo da me nazove ili ja zovem nju iza 13h samo da saznam rezultat isti dan, a papiri mi stignu poštom kroz 2tj. Predlažem da sutra još sve to pitaš i provjeriš kad dodeš do sestre i sve će ti reći i ona sama. Sretno nam sutra onda!🤗🤗
Curke, pitanje. Danas ujutro me probudila neka cudna bol, smjestana taman izmedu grudi, pa mrvicu ispod. Al nije bol neg ko onaj osjecaj kad ispovracas sve sta mozes ispovracat(nisam povracala nit me tjera)pa imas osjecaj kao da te rebra bole. Al mene ne bole rebra, negi tocno to mjesto izmedju.. Ne znam kako bi to drukcije opisala! Naravno, ides guglat i odma izbaci preeklamsija. Ali mislim da nije jer nisam natecena uopce i proetini u urinu su skroz ok. A i nije bol koja je cijelo vrijeme, nego se samo jutros pojavila na jedno pet minuta i sad mi je malo teze udahnut. S tim da beba zadnja dva dana luduje! Doslovno miruje 5 min i cijelo vrijeme je u pokretu.. Jel moguce da mi ona sad gura organe pa je zato takav osjecaj? I trbuh mi bude bas tvrd zadnjih par dana, pijem Magnezij. Sorite ako sam vas zagnjavila, ali prva mi je trudnoca pa imajte razumjevanja 🙈
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
I jos dvije stvari - doktori - zao mi je sto se Zara pronasla prozvanom u citavoj ovoj prici. Sve ste vec napisale - ima dobrih doktora i sestara koje bi si covjek na ranu stavio i one koji bi ne trebali izgubit lijecnicku licencu, nego ne znam (netko je pisao da je kod spontanog bio komentar "prvi macici se bacaju u vodu", pa ovo "ako si se mogla j***t, sada mozes i trpit/patit" kaj vec. Strahota. Jednostavno nema opravdanja - los dan, duga smjena, brige od doma - svi ih imamo.
.
Los primjer - ja jucer isla s dragim i mamom isla iz pekare, setamo lagano i skuzim da tamo preko kod nas na autobusnoj stanici lezi covjek na podu 😳 nas troje trk preko kruznog toka, mama provjerava jel covjek pri svijesti, decko ga okrece u onaj stabilan polozaj, ja vadim maramice i bocu vode. Covjek se trese i pogleda nas i jedva prosapce da ima epilepsiju (mi odmah zakljucili ima napad). E sad, prekoputa kruznog toka je posta i dom zdravlja, ja masem torbama i vicem sestri kaj je izasla van po knjizice "posaljite doktoraaaaaaa". Okej, evo "doktora" koji komotno DOSECE do covjeka. Mi odmah se odmaknuli, rekoh sad je tu, idemo napravit mjesta, hitna je pozvana. Doktor ga pogleda, odmakne se i stane uz nas sa ... RUKAMA U DŽEPU!!! Znaci tog su covjeka do dolaska hitne pridrzavao moj decko, moja mama (frisko s operacije vadenja maternice) čuci skupa samnom (trudnica) na podu, vlazimo maramice vodom i brisemo slinu i pjenu, a doktor stoji sastrane🤬🤬🤬
.
Divan prinmjer - Naravno da ima i kontra primjera: ja operirala endometriozu 2017. u Vinogradskoj. Probudila se u sok sobi, vidim u mraku sestra sjedi, dodje k meni, ja promrmljam da sam zedna - ona trk po vode, slamku, podignula me, rekoh zima mi je, ona zove drugu sestru - jos jedna deka na noge. USRED NOCI kazem da se psihicki ne osijecam dobro, unutar pola sata psihijatar dodje u sobu i prica samnom kako se mogu opustiti, da sam na sigurnom, o cemu zelim pricati (bozic je bio) - jesu vasi doma okitili? Koje kolace volite? E da nema nista do dobre francuske"), pa zaspem, sestra mjenja kateter, ja u polusnu, podraga me po kosi "spavaj mila, skinut cu ti stezne carape, sve u redu".
.
Mislim ima nas i njih svakavih🤷♀️
Hormoni luduju - jao, cure moje, ja se jucer usred Bubamare rasplakala 😅 otisli ja i dravo prvo u C&A - nema spavacica na kopcanje, ogrtaci skupi, grudnjaci za dojenje - nista, nula nada. Odemo na djecji odjel - ili sve plavo ili rozo, gdje su neutralni jezici, zirafe...?!?!?! Imaju 1001 benkicu, ali meni trebaju stemaplice, gegice, ja uzmem jedne prevelike, premale, ne znam nac velicinu, totalno bezizumljena... tlak sisne na 200😅 odemo do izlaza, ide mama sa 14 godisnjim sinom, on ljut, govori "nisam ja kriv..." ja hodam kraj decka i kazem: "Ne mogu mu kupit obicne strample, kako cu zadovoljit njegove emocionalne potrebe?!?!?!?!?!?"🤣🤣🤣🙊🙉🙈 i sad udemo u Bubamaru, decko odusevljeno gleda kolica, kadice, ja trazim njihaljku - ali sve kricave, imaju bluetooth, LED lampe, pitam ja prodavacicu imate njihaljku bez toga?! Ona "ne" i ja cure moje briznem u plac i kazem u placu "ali meni ne treba USB prikljucak", a decko i ona bez teksta. Potapsa me po ruci i kaze "Sve ce se to primiriti kad rodite", a decko nadoda "pa to i ja kazem, ovo su ljubavi tvoji hormoni".🤪🤪🤪
.
Dosla doma, ostatak veceri sam provela igrajuci igrice na mobu 😅 i zaspem umorna ko' majka zemlja, sretna sto sam umorna i ... budi me decko oko ponoc da di je punjac?!?!!? Malo je za reci da sam ga htjela zadavit 🤭 i onda 1001 budenje po noci, tlak mi je okej, bebica bila mirna tokom noci, sad okej😇 idemo na sunceko poslije rucka 🥰
.
Sretno na pregledima🥰🤗
Evo jedno pitanje od mene prije nego izletim iz kuce na sunce....
Lonmi ti si mi najboliza tjednima trudnoce ali naravno i sve ostake cure ako ste imale situaciju sličnu javite se...naime ja pokrete bebe osjetim uvik s iste strane na isto misto.Zadnji put mi je dr reka pa da s te strane udara nogama i rukama zato i osjetis,Okk..ali zar se ne okreće ne vrti ne mrda pa da osjetim i s npt desne strane ili gore dole nezz samo s live i tocka🤭?
Evo mene cure s pregleda. Moj dečko ima već 2.300kg. Kaže gin sve je ok ALI na granici je plodna voda ima je malo previše i trbuh od bebača je malo prevelik čak za skoro 2 tjedna i kaže od sada dijeta izbacit krumpir, paštu, rižu, slatko, sokove, kruh u biti ugljikohidrate treba izbaciti i samo jednu voćku dnevno pojest. I pregled već za 2 tjedna 26.1 da vidi dali je voda i trbušić ostao u istom omjeru ili su se opet povećali. Uglavnom sve je u redu i protoci i posteljica i sve je ok, inače je kao za oko tjedan veći i treba bit na dijeti zbog te vode i pojačana kontrola.
Lussi bas mi je drago, on ti je meni prvi izbor. Ja sam ga pitala jel bi mi htio vodit trudnocu, dolazila bi jednom mjesecno iz zg samo da idem k njemu ali ne moze. Kaj je najbolje, moja mama je isla k njemu kad je bila s nama trudna, tad je radio jos u bolnici, nije bio privatnik, tak da sad vec bebama koje je gledao od zaceca gleda bebe 😂
Moje iskustvo s njim je skroz pozitivno, ne znam kako ce bit tebi ali eto, kad smo jos rubno kod te teme, doktor za pohvalit sto se tice znanja, iskustva, pristupa, komunikacije.. zivi u zgradi gdje mu je ambulanta mislim da se prilagodi pregledu i izvan radnog vremena.
Meni je bio par puta na redovnom u Kz dok sam se tek doselila i ostao mi je dobrom sjecanju.. tak da evo, icem u cetvrtak ili petak kod njega,cekam odgovor sad ☺️
A ustvari mogao bi ti vodit trudnocu tj paralelno sa soc.gin, tak nekak je moja susjeda isla,ne sjecam se tocno😅
Ima on vec godine,ali i iskustva.. Samim time mi vec uljeva povjerenje,ali kad nisan imala potrebu ici privatno dossd,a sad me zanima pa idem🥰
Da da,objasnio mi je da se samo spusti u ordinaciju jer zivi iznad,sjetila sam se da sam tamo isla na tetoviranje u ti zgradu, pa onda cak i znam di je to💪🏼
Evo i moga "trbušćića" u 34 tt. 🙂🙂🙂
Joss maloo😍
Zaboravila link🙄😆
https://ibb.co/DMxJ1hd
Sortiraj odgovore
Najstariji