Ninnach - jos malo i bebica je tu 🥰 neka je sve proslo ok na pregledu.
Jel mogu pitati zasto carski? Zbog secera ili?
Sretno svima na pregledima, secerima, pretragama 😘😘Javljajte rezultate 💜
Naravno😊, iako nije to sto posto sigurno kako sam napisala ranije ali postoji ta opcija.
Dakle... Prvu sam bebu rodila na carski rez i tad sam isto imala šećer. Ono zbog čega sam završila na carskom je zato jer se nisam otvarala uz sve njihove pokušaje,a već sam bila prenijela trudnoću tjedan dana. I onda su mi objasnili da je sigurnije i za mene i bebu da se porod dovrši carskim rezom i naravno ja sam pristala. Između dviju trudnoća treba proći određeno vrijeme da bi se nakon carskog porod mogao opet dovršiti prirodnim putem, a ja sam negdje na granici što se tog tiče. I da ne duljim...rečeno mi je da je npr razlog carskog reza bio beba krivo okrenuta... Onda je za ponovni carski šansa manja nego kao što je bilo kod mene. Evo, tako nekako je kod mene situacija. Sami gestacijski dijabetes ovu trudnoću držim prilično pod kontrolom, što se vidi po tom jer beba nije prevelika za svoje tjedne i nema viška plodne vode, inače bi bilo da šećer divlja. Tako da
.. Vidjet ću kako će se još situacija odvijati. Nikad se ne zna, možda rodim i prirodnim putem. U svakom slučaju, od prvog carskog nemam loših iskustava niti me bolilo tako jako. Sad ćemo vidjeti😊😊 bitno da sve prođe u redu🤗
MissGraz slazem se s tobom, ima jako dobrih doktora, profesora itd. kojima se treba zahvaliti na predanom radu. Isto je u svakoj struci, ima onih koji se vuku, pritom su uglavnom nadrkani i to jasno pokazuju u komunikaciji i ima onih kojima nista nije tesko i to jos rade s osmijehom na licu. I ja poznam dr. koji nosom nebo paraju iako nemaju za to pokrice ni u vidu iskustva niti nekog znanja kao i one koje nisam vidjela od 3.mj. jer preuzimaju svako dezurstvo, padaju s nogu od posla i nadju vremena poslati poruku i pitati kako beba. 🤰🏻
Generalizirati mi se nikad nije svidjalo.. iz toga mogu se mogu razviti ozbiljne predrasude i stete.
- antitijela, u 6.tj. kad sam bila ba transfuzijskoj medicini su rekli da je drugi dolazak obavezan, mozda ogtt nije, iako sam ja mirnija sto znam da je sve ok, ali antitijela.. nije mi jasno zasto neki dr.salju na neke pretrage a drugi ne.. 😑
Lonmi, dobro ti je anaAn rekla, opusti se, nisi smedjarila, osjetis bebicu.. ovo je prvi pregled na kojem mozes jednostavno uzivat u svemu.. ako mislis da ce bit problem sto ides privatno na anomaly, nemoj rec. Ja nisam svom rekla, ne jer se bojim njegove reakcije nego jer bi onda on mozda rekao da ne trebamo gledat ak je sve ok a htjela sam vidjeti malog 😂😂 Ne kuzim sta bi moglo stetit osim ako te oboje budu opet pregledavali vaginalno sto moze biti neugodno.
.
Sretno svima na pregledima! Neka nasi proljetni cvjetici rastu 🤩🌱🌷🌼
Lussi, ima i ima ekran u koji ti gledas dok lezis, sve ti pokazuje i gledas bebu cijelo vrijeme. Sve je mjerio i prema mjerama pokaze kilazu. Vide se zile, kosti.. na 4d nisam jos bila. Ne znam je li to praksa ali meni je dao da dodje muz unutra, cijeli pregled smo skupa bili 😊 Dakle dan nakon potresa, 30.12.mislim da je bio.
Kolko kosta 4d ne znam ali zvat cu pa javim. Nisam bila u onoj apoteci jos jer mi je zima setat 😂😂 i to planiram sutra.
Ma daj, sve top moderno😍 budem bas pitala muza ak oce da pitam jel moze on samnom pa nazovem za iduci tj, ne znam koliko se ceka🙈 to se sve vidiii,a ne kod ove moje sve mutno🤣🤣🤭 ja cu i u apoteku onda dok sam usput🤣 bitno da odeml,kad je besplatno, zasto ne iskoristiti🤷🏼♀️
Ne znam jel se meni posrecilo ali samo me pitao ujutro ili popodne i narucio za iduci dan. Utipkas neven hecimovic i njegov ti broj odmah bude dalo. :) Pitaj za muza, mozda je sad lakse jer je u kc manje korone..
Sad smo se culi prek Maila, pita da koji dan mi pase, da moze i kasnije iako radi do 17h ili subotu oko 9-10 iako je slobodan ,ali da se moze spustiti iz staba jer je iducu subotu dezuran u rodilistu..
I da je poželjno da muz dode samnom da sve pregledamo u miru😍 sad jos da muza pitam kad zeli i da idemo🥰
MissGraz slazem se s tobom, ima jako dobrih doktora, profesora itd. kojima se treba zahvaliti na predanom radu. Isto je u svakoj struci, ima onih koji se vuku, pritom su uglavnom nadrkani i to jasno pokazuju u komunikaciji i ima onih kojima nista nije tesko i to jos rade s osmijehom na licu. I ja poznam dr. koji nosom nebo paraju iako nemaju za to pokrice ni u vidu iskustva niti nekog znanja kao i one koje nisam vidjela od 3.mj. jer preuzimaju svako dezurstvo, padaju s nogu od posla i nadju vremena poslati poruku i pitati kako beba. 🤰🏻
Generalizirati mi se nikad nije svidjalo.. iz toga mogu se mogu razviti ozbiljne predrasude i stete.
- antitijela, u 6.tj. kad sam bila ba transfuzijskoj medicini su rekli da je drugi dolazak obavezan, mozda ogtt nije, iako sam ja mirnija sto znam da je sve ok, ali antitijela.. nije mi jasno zasto neki dr.salju na neke pretrage a drugi ne.. 😑
Lonmi, dobro ti je anaAn rekla, opusti se, nisi smedjarila, osjetis bebicu.. ovo je prvi pregled na kojem mozes jednostavno uzivat u svemu.. ako mislis da ce bit problem sto ides privatno na anomaly, nemoj rec. Ja nisam svom rekla, ne jer se bojim njegove reakcije nego jer bi onda on mozda rekao da ne trebamo gledat ak je sve ok a htjela sam vidjeti malog 😂😂 Ne kuzim sta bi moglo stetit osim ako te oboje budu opet pregledavali vaginalno sto moze biti neugodno.
.
Sretno svima na pregledima! Neka nasi proljetni cvjetici rastu 🤩🌱🌷🌼
Pa po meni nebi smjelo nist stetiti, privatniku cu svakako reci da sam vaginalno pregledavana, a ginicki cu napomenuti da idem pa da me savjetuje, bolje i glupo pitanje doktoru postaviti poput toga dal uzv steti nego si ciniti zlo, ja sam neznalica o tim stvarima, pa onda pitam i tu jer si mislim da je netko nekome vec dao mozda tu info 😊.
Ninnach probaj si onaj šećer s mlijekom napraviti, ne znam tocan naziv, rastopis secer i zalijes s mlijekom pa to popijes. Sigurno znas za to.
Meni je ublazilo, ja sam isto jako kasljala par dana. Kod mene taj narodni lijek potakne iskasljavanje pa onda nekako brzo prođe.
Lonmi, hvala ti, stvarno.. Guši me već 10 dana. Budem si to napravila i samo da prođe više. Već mi ide na živce🤔 ali mogu tek navečer jer danas baš vadim krv cijeli dan i sutra nosim na Vuk Vrhovec pa ne smijem ništa slatko. Nekako se nadam da me još ovaj put traže tu krv i da će me osloboditi tog više.. Ja od 7tt to tamo nosim svaki mjesec, al ok, barem je koliko toliko bio pod kontrolom. Hvala još jednom na savjetu 🤗
MissGraz ma mi smo samo zene koje su se naslusale ruznih iskustava i njih znamo prokomentirati, ali samo komentirati jer si drugacije ionako ne mozemo pomoci.
Rijetki su oni koji se s necim neljubaznim nisu susreli u zdravstvu, eto i sama si djelatnik pa dobro znas kakvih situacija ima i spomenula si ih.
Ima doktora koje obožavam, med. sestri koje su divne, dok sam bila u tom okruzenju sama sam ih hvalila i pred njima i kasnije doma, prijateljima.
Bila sam par put u situaciji da su me ruzno docekali, cak i na hitnoj skoro odbili u ruznoj situaciji kad mi je pomoc bila jako potrebna, na silu pregledali, da hoces nekog nutra pitati samo gdje trebas ic pa te pita dal ne znas citati i tak....necu dalje.
Ja im se dalje svima divim, necu nikad reci da mi ne trebaju, lijeciti se sama itd., ali da ima situacija gdje te zeznu jako ima, tesko je prije i preko toga dok je u pitanju zdravlje i zivot.
To su samo situacije koje smo i sami dozivjeli i ako hocemo mozemo ih komentirati i tu i doma, na kavi, bilo gdje, jer su istinite.
Opet kazem, svi koji nisu takvi se u tome ne smiju pronalaziti i vrijedati, procitas komentar, znas da ti takav nisi i druzis se dalje 😂
I moji struku cesto komentiraju, ja znam kako radim svoj posao i to me uopce ne dira, dok pricaju o drugima ja sretna 😂
Ninnach probaj si onaj šećer s mlijekom napraviti, ne znam tocan naziv, rastopis secer i zalijes s mlijekom pa to popijes. Sigurno znas za to.
Meni je ublazilo, ja sam isto jako kasljala par dana. Kod mene taj narodni lijek potakne iskasljavanje pa onda nekako brzo prođe.Lonmi,hvala ti, stvarno.. Guši me već 10 dana. Budem si to napravila i samo da prođe više. Već mi ide na živce🤔 ali mogu tek navečer jer danas baš vadim krv cijeli dan i sutra nosim na Vuk Vrhovec pa ne smijem ništa slatko. Nekako se nadam da me još ovaj put traže tu krv i da će me osloboditi tog više.. Ja od 7tt to tamo nosim svaki mjesec, al ok, barem je koliko toliko bio pod kontrolom. Hvala još jednom na savjetu 🤗
Ja sam popila jedanput navecer i ujutro je vec bilo bolje, krenulo je lagano iskasljavanje, drugi dan ujutro jos jednu turu i mogu ti reci da se povuklo 😊.
Probaj nadam se da ce pomoci, uzas je kasalj u trudnoci 🥴
Ninach držimo fige, sve će biti super.
Cure ja sam 30 tjedana trudna, od jučer imam blage menstrualne grčeve. Ništa previše bolno ali su tu stalno.
Čini mi se da je možda povezano i s crijevima.
Gin mi je odsutna do idućeg tjedna.
Da ne radim paniku i pijem magnezij?
Ma da, idem nekako u sve to s mišljenjem da će biti sve u redu kao i prvi put. Što se magnezija tiče, ne može odmoći. Ali ako ti se to pojača i ne staje, hm... Nazovi zamjenu od svoje gin možda? Tako sam ja jednom... Barem da ti da stručno mišljenje. Uglavnom, vjerujem da će sve biti i kod tebe u redu. 🤗👍
Ružice popij magnezij i prati - ako se ne smiri (a bude ) zovi doktora
Edukacija - ja sam neke videe ubrzavala i pojavila mi se kvačica....sumnjam da imaju neku skriptu koja prati dal si sve odslušao (ubrzavanja i sl.), nisam završila sve pa ne mogu 100% tvrditi...ako vam se ne sluša možete pustiti i otići nešto obaviti sa strane
Anomaly scan - idući tjedan idem u Zg na još jedan po preporuci dr. i ide mama sa mnom, jer moram vlakom, pa se svi boje da putujem sama...ako će moći ona kao pratnja super - mislim da naše mame nisu takve ultrazvuke vidjele, bit će joj doživljaj ...nakon toga imat ćemo lufta par sati, pa ćemo lunjati malo...veselim se malom izletu
MareiKate baš se često sjetim kako vam je sve na knap i stalno neko iščekivanje/načekivanje, ali vjerujem da će se sve posložiti...možeš bar do stvari pa ih uzmeš i njih pripremiš, a čišćenje nakon svih radova vjerujem da će ti netko uskočiti
Ninnach, Busybee, MareiKate sretno s prilagodbama dječice
I sretno svima na pregledima danas
MissGraz,
Samo ti želim zahvaliti na tvom osvrtu za antitijela. Ja sam do sad sve pretrage obavljala kako idu redom i više od tog i moram priznati nije mi drago da me ne šalje ponovno za antitijela i zato ću otići i to isto obaviti. Ne košta me ništa osim mog vremena, a znači puno znati na čemu si. Danas zovem za uputnicu da pošalju. Hvala još jednom👍
Sortiraj odgovore
Najstariji