Bravo svima za OGTT, bit ce super nalazi!
Ja cu isto sve sama kupovati, hvatam ovaj vikend Dm popust od 15% i jedva cekam kupiti sve 🥰 Meni ovaj kufercic djeluje zanimljivo jer je sve u jednome, ali osobno zelim sama birati sve proizvode i kolicinu
Baby P 03/21 💙
Cure evo nas s pregleda 🤗 kao prvo - sve je u naaajboljem redu, hvala Nebesima 🙏
Tlak - prvo mjerenje tlak povisen (mislim si nije ni cudo, do doma zdravlja vode stepenice, ja se uspuhala ko' lokomotiva), rece sestra ajde na pregled, kasnije cemo mjerit, tlak kasnije mila majka, nemam pojma kako. Piskenje u casicu, okej.
.
Cervikalni brisevi i papa test - zbog njih sam bila narucena tak rano, joj onaj spekulum ili kak se vec zove, sjetila sam se tebe, draga Lonmi, kako je neugodan osijecaj, mada je doktor pazljiv i sve, ali opet. Sad se nadam samo da necu imat kakve sukrvice od toga🙏
.
Pregled prstima i uvz sondom - sve 5, zatvoreno👌
.
Pregled preko trbuha - bebica mjerama odgovara tjednima🥰🤗 cula sam srce, junacki kuca, teska oko 1kg60, glavica je dolje, leđa lijevo, a noge taman desno od pupka gdje osijecam udarce🥊🥋.
.
Dobila uputnicu za KKS, moram radit trudnicki profil zbog secera, nastavljam pit magnezij 2h prije spavanja zbog grceva, za tlak je rekao da ga pratim preko dana, ne precesto da se ne izludim, ali da zasad nista zabrinjavajuce.
.
Nego cure, on sad nije sigura jel zaista decko 🤣👶💙?!?!?! Pokazao mi kako bebica ima prekrizene noge i sjedi u turskom sjedu i kaze "tu se nesto nazire", ja mu kazem da je na proslom pregledu rekao "vas zeza jedan mali deckic koliko vidim po ovome", danas je rekao "ja iz ovoga ne vidim dovoljno da bih sa sigurnoscu mogao rec da je djecak🤷♀️" ja umrla od smijeha, decko bas i ne🤣
Spavacice - kod nas se dobije bolnicka spavacica samo za porod, za ostale dane se moramo same snaci. Ja sam narucila sa fejs stranice Svijet trudnica, sve je brzo stiglo i spavacice su povoljne i kvalitetne. Pa eto ako ce kome biti od pomoci
Baby P 03/21 💙
I moram još iskomentirati, to sam vidjela kad sam se za prvu bebu pripremala… na forumu naletila gdje žene pišu: uzmite spavaćice koje ćete baciti nakon poroda i slične nebuloze. Pa ne izlazi kužno dijete iz mene da bacam spavaćicu nakon poroda 🤣 isto i za šlape/japanke. Pa sve se opere. Ja sam kontrol frik za čistoću ali ono pod u bolnici je čišći nego kod mene doma budimo realni 🤣 i da nije, sve se opere, ne vidim potrebu za bacanjem stvari poslije bolnice. Btw moja spavaćica u kojoj sam rađala nije imala kapi krvi na sebi nakon poroda i bila sam i dan poslije u njoj jer se nisam imala snage otuširati a i nisam se osjećala prljavo jer nisam bila prljava…
Ja sam na porodu promijenila 2 spavacice koliko su bile krvave itd od svega toga.. Dalje necu opisivati.
I bile su njihove srecom. A da su bile moje svakako bih ih bacila..
Pod u bolnici.. Ne znam zasto ali ja ne mislim da je cisci.. Non stop netko ulazi izlazi izvana, donese svega i svacega u hodnikr, sobe.. A cistacica cisti samo ujutro.. I to probrlja onom prljavom krpom.. Mislim da imam negdje i sliku poda u Merkuru ili iz Petrove.. Nisam sigurna potrazit cu..
Sad je drugacije vj zbog korone pa nitko ni ne ulazi izlazi ali svejedno.. Bacam i japanke i papuce.
Ja pak nisam kontrol frik i nemam okp ali to mi je bas bilo fuj.
Mom, ajde bas mi je drago da sam ti dala ideju! 🥳
Kofer - kao sto sam rekla pojma nemam vise sta treba sta ne treba. 😄 bas u komentarima na fejsu ispod te objave za kofer neke zene pisu (cini mi se iz Rijeckog rodilista) da im nije trebalo nista da su im cak i mrezaste gacice dali u bolnici, neke pisu da su sve iskoristile iz kofera i da je super… u svakom slucaju, nije svakome isto i nismo sve iste i nemamo sve iste navike i potrebe naravno… svakako kad idem prvi put nekako se vodim onim da me od viska glava nece bolit, nego samo od manjka 😄 drugi put cu vec znati po svojim potrebama sta mi treba sta ne treba. 🤷♀️
Vec od drugom razmisljamo? Bit cemo mi kad-tad skupa u rodilistu 😂 Ja cu kofer danas usporedit s listama dok jos malo dodjem k sebi i ako mi se cini da je to to i ja cu ga narucit. Skup nije, ako sadrzi sve sta treba isplati se. Bitno da su japanke rozne 😂😂 meni budu mozda velike malo jer imam malu nogu, 36, eventualno 37 a pise da su 37/38
Hahaha, ako Bog da bit ce i drugo 🤭
Kontesa - meni se okus i miris vratio nakon cca tjedan dana🤔
.
Nego, rekao mi ginekolog iz doma zdravlja da se slobodno mogu narucit kod ovog specijaliste u Vinogradsku na pregled, sad ga zovem, pita on zasto sam tako dugo cekala izmedju kontrola, rekoh mu da sam imala koronu, bili blagdani i on ko' iz puske: "Dođite u 18h sati." Ja onako "Kao danas?" On "da, danas". Tako da cemo bebicu gledat danas dva puta 🤣🤣🤪🤪
Kontesa - meni se okus i miris vratio nakon cca tjedan dana🤔
.
Nego, rekao mi ginekolog iz doma zdravlja da se slobodno mogu narucit kod ovog specijaliste u Vinogradsku na pregled, sad ga zovem, pita on zasto sam tako dugo cekala izmedju kontrola, rekoh mu da sam imala koronu, bili blagdani i on ko' iz puske: "Dođite u 18h sati." Ja onako "Kao danas?" On "da, danas". Tako da cemo bebicu gledat danas dva puta 🤣🤣🤪🤪
Samo cu naravno napomenut da sam vaginalno vec pregledana danas, tako da ne prcka dolje nepotrebno. Preko trbuha moze do mile volje 🥰🤗
Ma da, svako je rodiliste za sebe, a i svaka smjena sestara je za sebe 😄 ja se sjecam, kad mi je nevjesta rodila u Splitskom rodilistu, beba je bila na neonatologiji i ona se morala izdajati i nositi mlijeko dolje... i jedna je sestra navikala da si sama nabavi bocice za izdojiti mlijeko, ona se jadna prepala, vise nije ni pitala bocicu, nego sam joj ja trcala kupiti one jednokratne plasticne bocice. Mozda neka druga sestra ne bi tako, mozda bi bila susretljivija, ali ona se jadna povukla i vise nije pitala nego smo mi sve kupili. Tako da, kazem, svako je i iskustvo za sebe... neko ni u istom rodilistu nema isto iskustvo. Svakako, ja sam kontrol frik, pa vise volim imat sve spremno nego da mi nesto fali... recimo ako nas je dvoje za ruckom, ja skuham za 4 😄 da ne fali... hahahaha. Takva sam u svemu...🤭
I obavezno bih htjela navecer se pocastiti ... megicem 🤤 rekao mi doktor da mi kod OGTT-a samo secer nataste bio blago povisen. Da su ove druge 2 vrijednosti nakon tog napitka bile okej🤷♀️
.
Sretno cure na pregledima🙏 javim se veceras ako uspijemo potvrdit spol 🤣👶💙?!
I moram još iskomentirati, to sam vidjela kad sam se za prvu bebu pripremala… na forumu naletila gdje žene pišu: uzmite spavaćice koje ćete baciti nakon poroda i slične nebuloze. Pa ne izlazi kužno dijete iz mene da bacam spavaćicu nakon poroda 🤣 isto i za šlape/japanke. Pa sve se opere. Ja sam kontrol frik za čistoću ali ono pod u bolnici je čišći nego kod mene doma budimo realni 🤣 i da nije, sve se opere, ne vidim potrebu za bacanjem stvari poslije bolnice. Btw moja spavaćica u kojoj sam rađala nije imala kapi krvi na sebi nakon poroda i bila sam i dan poslije u njoj jer se nisam imala snage otuširati a i nisam se osjećala prljavo jer nisam bila prljava…
Ja sam na porodu promijenila 2 spavacice koliko su bile krvave itd od svega toga.. Dalje necu opisivati.
I bile su njihove srecom. A da su bile moje svakako bih ih bacila..
Pod u bolnici.. Ne znam zasto ali ja ne mislim da je cisci.. Non stop netko ulazi izlazi izvana, donese svega i svacega u hodnikr, sobe.. A cistacica cisti samo ujutro.. I to probrlja onom prljavom krpom.. Mislim da imam negdje i sliku poda u Merkuru ili iz Petrove.. Nisam sigurna potrazit cu..
Sad je drugacije vj zbog korone pa nitko ni ne ulazi izlazi ali svejedno.. Bacam i japanke i papuce.
Ja pak nisam kontrol frik i nemam okp ali to mi je bas bilo fuj.
Tako i ja! Uopce ne zelim donosit niti papuce niti japanke koje sam nosila u bolnici kuci. Ne sumnjam da ne ciste, daleko od toga ali to je ipak bolnica. Jos ajd i japanke, ali ja svoje papuce nosim po kuci i ne mislim u nekim iz bolnice hodat po kuci, ma koliko god puta ih oprala. Al dobro, svatko zna za sebe sta ce i kako ce.. Meni se ovo jedino svidja jer ima sve sta mi treba, a da ne moram ja kupovat jer bi sigurno nest zaboravila. Vjerujem da mogu proc jeftinije, al svejedno.. lakse mi je ovako
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sortiraj odgovore
Najstariji