Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • EmEn9
    07. Siječanj 2021. 10:03

Što se tiče kofera ja sam vec rekla ja sam sve vec kupila ali čisto komentar. Za grudi znači ja uzela purelan mast i multi mam komprese toga tu nema. Uz chicco uloške trebaju obavezno i vir. Krema za tijelo nije potrebna sumnjam da će se netko mazat u rodilištu, neznam dal ću se ni otuširat. Jednokratne šlape neznam koliko su dobre za po rodilištu jer po meni treba bit neka kruta šlapa da ih možeš lako obut a ove jednokratne većinom budu krpene i moras se malo potrudit da ih obujes jer uvijek zapinje od čarape, japanke za tusiranje za svaki slučaj vecinom svi imamo doma od ljeta. Ali opet kad pogledaš jedino da kupite pa jos nadopunite i izbacite ono što ne treba i dodate što treba, rolu papira svatko ima doma, vlažni toaletni papir neznam ja nisam bas nakon poroda mogla brisat dole samo sam se potapkala s obicnim papirom u rodilištu jer je mene bilo strah to dole jako brisat ipak je rana dole a pogotovo s tim maramicama. Šapići za uši, turpijica za nokte isto svi imamo doma ali neznam sto ce nam to u rodilištu. Pelene smo svi za početak kupili paket tako da od tog paketa uzmete 2 ako treba u vašem rodilištu. 
    Čisto moj komentar na taj paket a sad vi vidite kazem jedino da kupite pa nadopunite ili izbacite što ne treba. 🙂

• MissGraz
    07. Siječanj 2021. 10:04

Kontesa1

Jutro cure 😉 sretno na pregledima tko danas ima.
    Ja ću svoj izgleda morat pomaknut. 12.01. sam naručena ali zaražena sam koronom. Tj.muž je pozitivan i ja sam dobila uputnicu za testiranje i sad nisam sigurna dal' da idem odmah ili da pričekam pa možda budem negativna pa da mogu na pregled. Dajte me prosvijetlite molim vas.
    Baš se veselim pregledu i da ih opet vidim. Inače su dosta aktivni noću. Sinoć su drmali da nisam znala jel potres ili šta 🤣
    I gdje se naruči ta torba za rodilište?

Nije torba, to mi pricamo o ovom "maminom koferu" sto ima uglavnom higijenske stvarcice u sebi. Evo link - https://maminkofer.com/ 🙂 

Lonmi
    07. Siječanj 2021. 10:10

Bebanomoje

Lonmi

Jutro cure.
    Ja nisam opet oka sklopila, najvise zbog tog grla i kaslja, pocela sam iskasljavati i stalno me skaklja u grlu, a trbuh stezeeee svaki put dok zakasljem uzasno.
    Te prehlade su katastrofa u trudnoci, nisam vjerovala ali fakat jesu. Konkretno kasalj.
    Valjda ne stetim bebi s tim napinjanjem 😵
    Dal uopce smijemo sta za kasalj uzimati?

Ja bih na tvom mjestu zvala gin i dokt opće prakse da ti propisu nešto za kašalj ako smijemo piti. Uvijek ti preostaje narodna medicina, ali dokle tako… bolje da s njima provjeriš ako te tako jako muci, a vjerujem da se sva napnes kad treba kašljati. Meni je kihanje bas neugodno…

Lijecim se narodnom medicinom 🥴.
    Mah znas sta, pricekati cu s zvanjem, nikad mi nije nist pametno dala za to, osim onih sumecih za iskasljavanje ili neki sirup. Te sam mogla i bez nje u ljekarni kupiti. A to sad nist ne smijemo. 
    Lezim, bude proslo, samo je bas neugodno dok te tak skaklja u plucima. 

07. Siječanj 2021. 10:20

Evo mene s ogtt. Za zadnje vadjenje su me morali spustiti, popila sam pola l vode ali tlak vrlo nizak, zile se ne vide i eto opet u istu morao piknut. Tocno mu je bilo zao sta me mora opet, pokusavao je 10 min drugu ruku ali nemam nista tamo 😂 nikad mi ne uspiju na lijevoj izvadit, ne vidi i ne osjeti se nist nakon 10 min "pumpanja". Zapeklo posteno, plava mi je ruka vec. Sad sam dosla doma i pijem 3u1 sa slanim pecivom. 
    .
    Kako su prosli ostali ogtt i pregledi?

07. Siječanj 2021. 10:30

Lonmi ja ti isto mogu samo preporucit caj s djumbirom, ubacis unutra med i limun dok je vec malo manje vruce, pastile na bazi meda/propolisa, lupocet eventualno i puuuuno hidratacije - vode puno i cajeva takodjer, 2,3 ne pomazu, nego ono svako malo caj. Uvijek je dobro jesti voce, caj piti sto topliji i tak, istrpit :/ Ako si sigurna da je virusna prehlada. Za bakterijske treba antibiotik popit a mi laici mozemo razlikovati recimo anginu od virusne upale grla po tome sto od angine otice grlo, krajnici ako ih imas a od virusne pece i crveno je ali nebi trebalo oticati kqo kod npr.gnojne angine. Tak su meni objasnili, al medicina nije moj fach.. u svakom slucaju, bude proslo i drzim fige da bude sto manje neugodno. You can do this! 
    .
    Sta je s ovim amerima krenulo krivo.. strava, ljudi pored svih sranja umiru za bezveze.
    .
    Info: ogtt+kolesterol+urin u croatiji kosta 170kuna sve skupa.. narucivanje inace nije potrebno ali sam ja trenutno jos u Kc a urin salju u Zg pa su rekli da ne dolazim u utorak (ako nebi stigli napravit obradu da ne bude uzorak kompromitiran jer se jucer nije radilo) nego su me predbiljezili za danas. Meni su se cinili korektni i vrlo pazljivi. Nisu krivi sta ja nemam zile 😂

Ruska1986
    07. Siječanj 2021. 10:34

MissGraz

Kontesa1

Jutro cure 😉 sretno na pregledima tko danas ima.
    Ja ću svoj izgleda morat pomaknut. 12.01. sam naručena ali zaražena sam koronom. Tj.muž je pozitivan i ja sam dobila uputnicu za testiranje i sad nisam sigurna dal' da idem odmah ili da pričekam pa možda budem negativna pa da mogu na pregled. Dajte me prosvijetlite molim vas.
    Baš se veselim pregledu i da ih opet vidim. Inače su dosta aktivni noću. Sinoć su drmali da nisam znala jel potres ili šta 🤣
    I gdje se naruči ta torba za rodilište?

Nije torba, to mi pricamo o ovom "maminom koferu" sto ima uglavnom higijenske stvarcice u sebi. Evo link -https://maminkofer.com/ 🙂

Ja cu si ovo def narucit jer sam ionako planirala kupit sve, necu nosit nist od kuce(osim spavacice i ogrtaca). Japanke i papuce cu ionako bacit kad izadjem iz bolnice. Samo cu nadodat jos wc papira 😊

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Valkris
    07. Siječanj 2021. 10:38

Vec sam rekla, pa evo ponavljam. Kofer jako koristan, sve sam upotrijebila. Meni su vir ulosci bili ziva katastrofa poslije poroda jer sam rezana i imaju neku sugavu mrezicu koja mi se petljala i strugala po savovima. Veliko ne za vir. Chicco je posluzio. Kostaju cca 70kn. Sve iz paketa je dobrodoslo, dodala bih jos kremu za guzu za bebe. 
    Trudnice ne smiju beta glukan koliko znam. 

Ruska1986
    07. Siječanj 2021. 10:44

Valkris

Vec sam rekla, pa evo ponavljam. Kofer jako koristan, sve sam upotrijebila. Meni su vir ulosci bili ziva katastrofa poslije poroda jer sam rezana i imaju neku sugavu mrezicu koja mi se petljala i strugala po savovima. Veliko ne za vir. Chicco je posluzio. Kostaju cca 70kn. Sve iz paketa je dobrodoslo, dodala bih jos kremu za guzu za bebe.
    Trudnice ne smiju beta glukan koliko znam.

Jel dosta ovih jastucica za prsa? Il da si ih nabavim jos?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

mom_of_4
    07. Siječanj 2021. 10:46

Ines nebi ni ja birala bitno da je na stolu ne bira se
    MissGraz E hvala ti idem po meso i pravim polpete u saftu s pire krumpirom 🥳..iako bi stapic čarobni rado da se samo spremi Al ok ahhaha ,pohvale za prehranu  e nece ni moja vise lickat slatko.A od danas imam karakter svega mi pocelo me davit salo.zadnji obrok u 19 a ne u 23 ahahah 

• thera
    07. Siječanj 2021. 11:09

Evo i ja sam gotova s ogtt-om. Preživjela vadenje,sad još treba preživjeti nalaz😰 Još sam nakon zadnjeg vadenja krvi pila tabletu za štitnjaču pa sam tek malo prije pojela. 2 šnite kruha s namazom,kao da nisam ništa🤦‍♀️
    Danas smo kod tate od dečka na janjetini. Sutra putujemo u Primošten kod prijatelja i znam da ćemo 3 dana nakuhavati i da će biti svašta. Nisam pametna dal da otvaram nalaz danas i stresiram se ako ne bude dobar jer mi gin radi tek od ponedjeljka. Ili da se opustim još ovih par dana,pripazim malo na hranu naravno,i onda u pon odem do nje. Paničar na n-tu🤦‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.