Mom, ajde bas mi je drago da sam ti dala ideju! 🥳
Kofer - kao sto sam rekla pojma nemam vise sta treba sta ne treba. 😄 bas u komentarima na fejsu ispod te objave za kofer neke zene pisu (cini mi se iz Rijeckog rodilista) da im nije trebalo nista da su im cak i mrezaste gacice dali u bolnici, neke pisu da su sve iskoristile iz kofera i da je super... u svakom slucaju, nije svakome isto i nismo sve iste i nemamo sve iste navike i potrebe naravno... svakako kad idem prvi put nekako se vodim onim da me od viska glava nece bolit, nego samo od manjka 😄 drugi put cu vec znati po svojim potrebama sta mi treba sta ne treba. 🤷♀️
Kofer - kao sto sam rekla pojma nemam vise sta treba sta ne treba. 😄 bas u komentarima na fejsu ispod te objave za kofer neke zene pisu (cini mi se iz Rijeckog rodilista) da im nije trebalo nista da su im cak i mrezaste gacice dali u bolnici, neke pisu da su sve iskoristile iz kofera i da je super… u svakom slucaju, nije svakome isto i nismo sve iste i nemamo sve iste navike i potrebe naravno… svakako kad idem prvi put nekako se vodim onim da me od viska glava nece bolit, nego samo od manjka 😄 drugi put cu vec znati po svojim potrebama sta mi treba sta ne treba. 🤷♀️
Vec od drugom razmisljamo? Bit cemo mi kad-tad skupa u rodilistu 😂 Ja cu kofer danas usporedit s listama dok jos malo dodjem k sebi i ako mi se cini da je to to i ja cu ga narucit. Skup nije, ako sadrzi sve sta treba isplati se. Bitno da su japanke rozne 😂😂 meni budu mozda velike malo jer imam malu nogu, 36, eventualno 37 a pise da su 37/38
Jel dosta ovih jastucica za prsa? Il da si ih nabavim jos?
S obzirom da mlijeko dodje tek treci dan mislim da je dosta jer se u vecini rodilista treci dan ide doma.. Ali dobiju se u dm-u jastucici za dojenje u onoj knjizici pa si mozes ponijeti još. Ja sam ponijela prosli put i nisu mi trebali.. Tek doma je mlijeko krenulo curiti..
I naravno, sve smo razlicite i svaka ima neke svoje potrebe i želje što želi nositi sa sobom. U globalu, ovaj kofer je super jer pokrije sve sto trebaš za ta 3 dana.
Sto se tice vlaznog wc papira, super mi je dosao za brisanje nakon reza, jos sam ga dodatno namocila i tapkala. Pa sa obicnim wc papirom potapkala da posušim ranu. Meni koristan jako bio.
I da, bravo za oggt što ste izdrzale ☺️☺️
Cure,
Ja ču ipak kupiti zasebno stvari mamin kofer.
Neke stvari unutra mi ne trebaju baš.
Po njemu ću se ravnat i nadopuniti ovo što su cure pisale. Mislim i da ću jeftinije proći.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Dan!
Odmah ću se osvrnuti na tu jedinku iz Riječkog rodilišta... Nije pravilo da daju osim prvog uloška i gaćica, ako im ostane od drugih rodilja dijele...
U Ri rodilištu mama za babinje treba gaće, uloške (koristila chicco bez vira), svoje spavaćice, grudnjak za dojenje, 1 tetru za bljuckanje, stvari za osobnu higijenu (ko što voli, osobno sam koristila blagi šampon za tijelo, bez ikakvih mirisa, kosu nisam prala, nikakve kreme), japanke, šlape, ručnike, wc papir rola nije na odmet, ja koristila vlažni wc papir, dezinficijens maramice za wc, imala svoju šalicu i žlicu, zobene pahuljice u pričuvi (jogurte davaju stalno), neke kekse. Rašpica ne treba, nokte odrežite za te dane. Za bebu ne treba ništa dok ne odu van. Ne žele da ih vi presvlačite jer prate količinu i boju kakice i urina.
Dakle to je Ri rodilište i prijateljice koje su rodile unazad pol godine su mi potvrdile isto.
Kofer - kao sto sam rekla pojma nemam vise sta treba sta ne treba. 😄 bas u komentarima na fejsu ispod te objave za kofer neke zene pisu (cini mi se iz Rijeckog rodilista) da im nije trebalo nista da su im cak i mrezaste gacice dali u bolnici, neke pisu da su sve iskoristile iz kofera i da je super… u svakom slucaju, nije svakome isto i nismo sve iste i nemamo sve iste navike i potrebe naravno… svakako kad idem prvi put nekako se vodim onim da me od viska glava nece bolit, nego samo od manjka 😄 drugi put cu vec znati po svojim potrebama sta mi treba sta ne treba. 🤷♀️
Vec od drugom razmisljamo? Bit cemo mi kad-tad skupa u rodilistu 😂 Ja cu kofer danas usporedit s listama dok jos malo dodjem k sebi i ako mi se cini da je to to i ja cu ga narucit. Skup nije, ako sadrzi sve sta treba isplati se. Bitno da su japanke rozne 😂😂 meni budu mozda velike malo jer imam malu nogu, 36, eventualno 37 a pise da su 37/38
I ja gledam te japanke jer isto imam mini nogu, al tuširat ces se dvaput i bacit ih tak da će poslužiti 🤣🤣 (neces izvodit akrobacije pod tusem pa nece ni noga klizati puno 🥴)
I za papuce, ista stvar, neces cijelo vrijeme silazit s kreveta i obuvati se izuvati.. Par puta sto odes na wc ili presvuci bebu ce posluziti. Ja sam kupila neke u konzumu mislim i bile neke deblje spuzvaste i samo mi noga bjezala nekud u njima, unutra onaj mucasti pliš, klize se, na kraju skoro bosa hodala od muke i straha da ne padnem.
Curke, sretno na pregledima tko ima 🤞
Bravo za odrađene OGTT!
Mamin kofer svatko bira na što troši svoje novce ali po meni: imate u dmu svaki mjesec akciju 15% na kupovinu iznad 200 kn. Mislim da je u garden mallu npr ovaj vikend. Odem tamo kupim što želim po svom izboru i ćao, maramice koje želim, pelene koje želim itd. Par štapića za uši, četkica, kaladont meni je to smiješno uzimat kad imam to stalno doma... rašpica i krema za tijelo (moš mislit nakon poroda 🙈) Privlačno i simpatično izgleda ali meni je ta kutija čisti marketing i zarada 🙈 ovo je samo moj komentar ne kažem da sam u pravu. Ja se trudim živit što više minimalistički, pa kad kupujem volim birat po svom a ne da mi netko olakša pa mi po svom izboru uvali pelene, maramice i ostalo upitne kvalitete.
Zaboravih jastučiće za grudnjak! Meni su se cike odmah napunile!
Nikac, komentar me toliko nasmijao, stalno se još cerekam!!!
Cure koje su radile ogtt, mantram pozitivno da su nalazi ok!
Ja ću se naručiti za sl tj kad mi mama bude u zgradi jer me strah da bih mogla povratiti ako ne pojedem.
Lonmi, ne štetiš bebi naprezanjem. Jel kašalj suh ili produktivan? Čaj bijelog sljeza pomaže pa vidi ako se smije u trudnoći. Med otapati u ustima, ne stavljati u čaj iznad 40 stupnjeva jer gubi svojstva. Med domaći kaduljin. Inhaliraj se fiziološkom ili šaku morske soli.
I moram još iskomentirati, to sam vidjela kad sam se za prvu bebu pripremala... na forumu naletila gdje žene pišu: uzmite spavaćice koje ćete baciti nakon poroda i slične nebuloze. Pa ne izlazi kužno dijete iz mene da bacam spavaćicu nakon poroda 🤣 isto i za šlape/japanke. Pa sve se opere. Ja sam kontrol frik za čistoću ali ono pod u bolnici je čišći nego kod mene doma budimo realni 🤣 i da nije, sve se opere, ne vidim potrebu za bacanjem stvari poslije bolnice. Btw moja spavaćica u kojoj sam rađala nije imala kapi krvi na sebi nakon poroda i bila sam i dan poslije u njoj jer se nisam imala snage otuširati a i nisam se osjećala prljavo jer nisam bila prljava...
Koja razlika isto od rodilista do rodilista.
Za Merkur smo dobili spavacice njihove (moze se imati i svoje i to je jedino sto se dobije za mamu) a za bebu smo dobili svu robicu i tetre (nismo smjeli imati svoje), ali smo morali imati pelene i vlazne maramice i sami presvlaciti bebu. I pelene i robicu.
Meni se taj kofer cini super jer mi se ne da nositi velika pakiranja svega toga zbog npr 2 tusiranja, a dok u mulleru kupim ona mini pakiranja cijena im je 10ak kuna..
E raspica je meni dobro dosla. Nama kojima su nokti uzas i zakine se, treba raspica 🙈🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji