Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    27. Prosinac 2020. 22:40

Da, slazem se da je sve individualno i svaka za sebe mora provjerit sve opcije i odlucit. I ja imam frendicu koja je rekla da bi s epiduralnom radjala svaki vikend 😂 ima i iskustvo carskog i rekla je da je njoj to bila puno gora opcija jer se dugo oporavljala i da je jako boljelo kasnije. Opet, frendica koja je u Njemackoj je rodila u vodi, maltane sama i super iskustvo je imala bez epiduralne, bez iceg a prvo dijete na carski na kojem je bila budna, spinalni il kak se zove, to joj je psihicki bilo stresno i njoj i muzu. Rekla je da je bio filing kao da ju trgaju. Sto i jesu, nisu rezali masno tkivo nego trgali, tako brze zaraste i u Njemackoj tak rade. Ja se nadam da na kraju bude sve ok, da cu doma ostat najdulje sto mogu i doc stvarno samo rodit u bolnicu pa kakav god da porod bude, samo da je na kraju moj mali citav i prekrasan. Bas me zanima hoce li se okrenut ili ce ostat poprecki..

kety992
    27. Prosinac 2020. 22:52

Zara01

Ma bit ce, nego sto :)
    Imam dvorogu maternicu, ali nisam dosad imala nekih problema, nadam se da ce tako i ostati. Jedino sto je cesto jest carski rez+ beba urani par tjedana, ali bit ce kako bude. 😁🤞❤️

🙄🙄 i ja imam dvorogu maternicu...dva puta rodila prirodno...i otkrila to tek nakon 2.poroda 🤔 isla sam na mr zdjelice zbog endometrioze i adenomioze...nisam znala da to stvara takve probleme 🙄 inace rodila sam oba 40+3

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• EmEn9
    27. Prosinac 2020. 22:54

Ma da to i ja kažem svako odlučuje sam za sebe naravno  u tom trenutku ali to je i malo teško odlučiti sada u ovoj situaciji kad si doma i bez bolova to svatko zna za sebe procjeniti kada dođe u u tu situaciju sa bolovima. Ja bi isto najradije da mogu birat i da me doma ulove  trudovi kao prvi put i dođem u bolnicu i rodim u roku 4-5h i to je to da mogu odlučit a pošto nemožemo same utjecat na to samo da sve bude ok. Moj bebač je isto čas popreko čas na zadak čas glavom dole tako da isto posto nemogu utjecat na to mozda na kraju bude i carski ako se smjesti popreko tako da u biti bit ce sta bude samo da bude sve ok sa bebačom. Premda bi svakako volila da bude prirodno jer sam alergična na svakakve lijekove i sa anesteticima nisu na čistu na koje jesam na koje nisam jer su testiranja u dvije bolnice pokazale potpuno suprotan nalaz 🤣 tako da uvijek kad mi daju anesteziju moraju bit oprezni i daju mi nešto prije neka premedikacija (vi medicinske struke to kuzite a meni je to sve spansko selo )  za svaki slučaj tako da bi rado izbjegnula carski cisto iz razloga  ako bi doslo do toga da mora bit opća anestezija da ju izbjegnem da nemoram bas kroz taj stres prolazit dal ce bit sve ok zbog te alergije. Ali opet kàzem necu se brinut za sad dok ne dode do toga jer opet kazem.nemozemo na to nista mi utjecat. Glavno da budu bebači dobro. 🤗🤗

Jagodica125
    27. Prosinac 2020. 23:06

Upravo tako, doktori znaju najbolje👩‍⚕️👍 ako struka procijeni da idem na carski iz tko zna kojeg razloga - idem na carski 🤷‍♀️ iako mi je zelja, zasad barem 🤣 roditi prirodnim putem bez epiduranle💉 a sad, jedno je zelja, a drugo ono sto zaista bude tog dana na repertoaru.
    .
    Sretno cure sutra u bolnici i na pregledima 🤗
    .
    Mi idemo oprat zube i pravac krevetac! 😴 laku noc vama i vasim bebicama👶🥰

• Erika33
    27. Prosinac 2020. 23:15

Moje iskustvo s 2 poroda.
    Prvi porod prije 4.5 godine. Prenijela 12 dana i isla na inducirani. Drip. Tražila drip jer sam mislila da ću krepat, predugo je sve trajalo. Dosla u 22 navever, a rodila sam u 16 popodne. Dali epi. Nije primila.🤦‍♂️ I tak s tom iglom u leđima, koju ne osjećaš, bila do poslije poroda. Drip me dotukao. Nisam vrištala ni nis, to mi bilo bad, al sam rekla muzu par puta da me ubije. Nakon dugih 18h došao red na tiskanje. Ja nisam znala kak se to radi. Oni meni tiska na guzicu ko da kakas, ne u glavu. Ja njima da da ne kakam u lezecem položaju 🤦‍♂️pitali me jel mogu na trbuh da poguraju dijete, kazem kaj god želite... S laktom preko trbuha ga dr pogurao van. 😀 Blagoslovljen bio.
    2 porod. Prije 3 godine. Započeli prirodni trudovi doma u 22h. Nisam rekla nikom. Cilj mi je bio kaj kasnije doc u bolnicu da izbjegnem drip. Podojila ka tako i trudovima sina, uspavala ga, hahha. Muzu. Ista rekla. On je panicar. I tako s trudovima šećem je po sobi. Kad je trud stojim i njisem sa zdjelicom u krug,da olakšam bebi. I secem. I secem
    .... 100km valjda. Trudovi vec postali pravilniji, na 3-4min. I dalje ja sutim. Muz zaspo u dnevnom pred tv. Hahah. Ja ko da bila u nekom transu. Niceg se nisam bojala. Primjetih krv na gaćicama Al i dalje ne budim muza. Trudovi na 2min. Muz se probudio jer sam.stalno bila.na wc. I kaze idemo... Vidio da više ne mogu ni koraka napravit od trudova. Ja..ma neee, nejdemo, dat će mi drip, si lud... On po svekrvu da spava s malim. Ja se nedam i dalje. Ugurao me u auto. To je bio 4.40 ujutro. Nakon 5min vožnje započelo porod. Osjetim bebu da ide. Kazem muzu vozi preko crvenog. Ne staj. Jadan problijedio. Upalio sva 4 i vozi.po tračnicama. Došli u 05h. Ja nemrem hodat. Vuce me do radjaone. Zvonimo. Ja se naslonila na stol u hodniku i kazem sestri da radam. Ona meni.. Gospodo moramo na ctg. Ja.. Ma. Kakav ctg radam. Ona.. Hjoj gospođo.... Ajde... Ja ni koraka ne mogu napravit, previjam se i držim dole da mi slučajno ne ispadne beba. Haha. Vidla ona da se ne šalim. Na hodniku mi skinula hlače i virnula i kaže.. Ajme... Glavica je vani..panika..zove drugu sestru, dr., i vuku me do boksa... I mole da ne rodim u hodniku... Polegle me na stol, i ja rodila... Hahhahaha. Eto. 😀
    Dakle, što duže doma i što duže setat po sobi i gibat zdjelicom. Hahha. 

• Erika33
    27. Prosinac 2020. 23:18

Ps. Pitaju one mene da kak sam bila tak dugo doma... Ja...bojala se dripa pa sve doma odradila. Hahha. 

bebolinka
    27. Prosinac 2020. 23:23

🤣🤣🤣🤣 ti si kraljica zivota
    Znaci savjet je cekat da budu cca svakih 3 min pa krenut za bolnicu

• Erika33
    27. Prosinac 2020. 23:42

bebolinka

🤣🤣🤣🤣 ti si kraljica zivota
    Znaci savjet je cekat da budu cca svakih 3 min pa krenut za bolnicu

Ak si blizu bolnice da 🤣🤣🤣

28. Prosinac 2020. 06:34

Jutro cure,upravo me probudio potres😔😔

• Tea2807
    28. Prosinac 2020. 06:51

Jutro, i mene 😥😥
    Najgore je kaj me iz sna probudilo, pa mi je veci sok, ko i onaj pocetkom godine

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.