Joj Yra sad vidim da sam i ja pomijesala tvoje i Pandino pitanje:) slazem se sa Gumbekom, ti si prejaka,pogotivo psihicki i sve ce biti kako treba. A ostali porodi su svi bili prirodni ili si imala koji carski??
[/url
Dobro jutro.
Yra iz Rijeke sam. Mislimo na tebe i čekamo novosti :)
Vokak ja sam otvarala komplikacije pa sam išla na hzzo kad sam dobila doznake. Ginekolog ti ih daje, meni je rekla da mi ne može unaprijed otvarati bolovanje pa sam išla mislim dan poslije. Od firme dobiješ r1 obrazac, prosjek zadnjih 6mj i zajedno s doznakama nosiš na hzzo. S tim da jednu doznaku daješ u firmu.
Zrinchy ja bas isla jucer na socijalno i evo donijela papir na posao da mi ispuni za plate. Svasta nesto mi je dala majko mila, ni popunit ne znam ahhahahaha :(
Dala mi je i onaj papir za pomoc pri rodjenju djeteta od drzave, 280E ali nije od opcine, to moram sad pogledat kako ide.
Dobro jutro
Užasno spavam cijelu noć i najviše se na kraju naspavam od pola 8 do sad.
Panda ja tamanim voćne jogurte kao luda. Onako dvopek, pa jogurt uz to 😍
Vokak bolovanje ti otvara na taj dan, ne možeš ranije. A doznake dobivaš krajem mjeseca i onda rješavaš papire na HZZO.
Meni još malo pa kreće porodiljnji, pa me živo zanima koliko će me našetati kad dođem u HZZO jer sam u međuvremenu nezaposlena. Nešto mi je spominjala žena da će me ona prijaviti na HZZ, ali više ni sama ne znam. Sva sreća pa su i jedni i drugi u istoj zgradi, na istom katu, samo par vrata dalje.
Sretno vam na pregledima, tko god da ih ima! Nemam pojma više ništa.
😘😘
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Litta sarita_OO znaci porodiljni mi pocinje u ponedjeljak a onda do kraja mjesec mogu rjesavati to uzimanje prosjeka placa doznaka i nosenje na hzzo. I imam jos jednu super situaciju znaci u subotu cu imati jedno prezime a u ponedjeljak kad mi krene porodiljni drugoi kako onda to rijesiti ?jer papiri ce mi biti na staro u ponedjeljak ne mogu promjenu tako brzo rijesiti?krenuti na porodiljni sa starim pa onda sljedeci mjesec sa novim?uf bas mi je komplicirano a jos glupko za birokraciju
cure kako se rjesavaju papiri za porodiljni.npr
ako porodiljni treba poceti krajem mjeseca da li prije tog datuma treba uzimati papire i prijaviti ili bas taj datum ili nakon?pomagajte uopce ne znam ni koji pappiri trebaju ni gdje se to prijavljuje.grozna sam.
Imaš na ovom linku ok navedeno što sve treba. Samo nemoj kopirati karticu tekućeg nego uzmi ispis broja računa iz banke ili s aplikacije (ako koristiš). Čisto radi zaštite podataka... 😉 Porodiljni ti otvara ginekolog 28 dana prije termina ili 45 dana prije ako si već na komplikacijama. Svojima u firmi trebaš dati primjerak doznake i vjerojatno potvrdu o otvaranju porodiljnog (koju isto dobiješ kod ginekologa). Oni ti daju taj R1 obrazac s prosjekom plaća zadnjih 6 mjeseci. To sve nosiš na HZZO na šalter za naknade. Mogu te tražit i kopiju ugovora o radnom odnosu ili potvrdu od firme da si zaposlema, ali to ovisi od slučaja do slučaja... 🙄
http://dekica.com/rodiljni-i-roditeljski-dopust/
Cure moje, beba je u kosom polozaju. Idem odmah na carski. Danas cu ljubiti svoju Milu!
Mislim na vas!
Cure moje, beba je u kosom polozaju. Idem odmah na carski. Danas cu ljubiti svoju Milu!
Mislim na vas!
Yra draga mislimo na tebe i Milu :*
Javi nam se kad dodjes sebi.
Sretno 💕
Litta sarita_OO znaci porodiljni mi pocinje u ponedjeljak a onda do kraja mjesec mogu rjesavati to uzimanje prosjeka placa doznaka i nosenje na hzzo. I imam jos jednu super situaciju znaci u subotu cu imati jedno prezime a u ponedjeljak kad mi krene porodiljni drugoi kako onda to rijesiti ?jer papiri ce mi biti na staro u ponedjeljak ne mogu promjenu tako brzo rijesiti?krenuti na porodiljni sa starim pa onda sljedeci mjesec sa novim?uf bas mi je komplicirano a jos glupko za birokraciju
Ja mislim da ti to ne igra neku ulogu. Kod doktora otvoris bolovanje i s obzirom da imas do kraja mjeseca za porijesavati papire za bolovanje, imas vremena i promijeniti prezime svugdje. Ali i tako se sve veze uz oib. Ja sam cak jedno vrijeme iskaznice od zdravstvenog imala na razlicita prezimena, obavezno na novo, a dopunsko na staro, samo sam napomenula sestri da me u svojim papirima promijeni. Zubarka me tek nedavno promijenila, a vec sam godinu i pol udana 😂
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji