Proljetne bebe 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    panda102
    21. Veljača 2018. 13:30

Moram sad istraziti, kod Mima sjedalica je koža i ne znam imaju li one tu navlaku...

21. Veljača 2018. 13:31

panda102

Šta je navlaka za AS- i zasto nam to treba?

Navlaka od autosjedalice ilitiga jajeta :) 
    Nase jaje je koristeno za kcer pa ga treba oprat, a i njoj sam malo na 30 proprala kad smo novo kupili. 

Frajla
    21. Veljača 2018. 13:32

Male Blizancice

Pozdrav svima!
    Trenutno sam u 28. tjednu i čekam dvije male blizanke
    Ovo mi je treća trudnoća no blizančka trudnoća se inače svaka smatra visokorizičnom i prema svom iskustvu vidim da je zbilja puno toga drugačije tako da ponekad imam osjećaj kao da sam prvi puta trudna.
    Od 15. tjedna me prate u Vinogradskoj tako da mi je namjera tamo i roditi. Iako odlazim na preglede/uzv svaki drugi tjedan, naravno da je ipak prisutan cijelo vrijeme i nekakav strah kako i kada će se sve odviti. Svjesna sam da blizanačke trudnoće uglavnom završe u 36. tjednu i voljela bih puno toga pročitati o samim trudnoćama i možda poteškoćama s kojima su se neke mame susrele no forumi,a i općenito stranice koje su posvećene blizancima i blizanačkim trunoćama su vrlo šturi i slabo ih ima…
    Vidim da prema nekom istraživanju u Vinogradskoj je 2016. god. čak 93% blizanačkih trudnoća završilo CR.
    Nadam se da će se javiti koja mama blizanaca sa svojim iskustvom bilo sa CR ili vaginalnog poroda te možda ponekim savjetom, preporukom…
    Unaprijed zahvaljujem!!  

P.S. Prvo dvoje djece samrodila vaginalno, u terminu i bez nekih poteškoća.

Dobro nam došla 
    Ajme male blizankice, baš slatko.
    Na jesenskim bebama je bila jedna trudnicama s blizankicama, pa ju možeš probati kontaktirati za neka konkretnija iskustva. Ako se dobro sjećam ona je dosta dugo izdržala, rodila vaginalno i obje curke su bile blizu 3 kg.

21. Veljača 2018. 13:35

Frajla

Evo još par stvari s tečaja, pa ako će kome koristiti….
    - Disanje u trudovima je jako bitno, prije svega jer samo pravilnim disanjem i mama i beba dobivaju dovoljno kisika, ako počnete hiperventilirati tijelo ne uzima dovoljno kisika. Pogledajte si malo po netu ta disanja, ali poanta je duboko udahnuti na nos i poooolako izdisati na usta, bilo se da izdah podjeli u nekoliko "puhtaja" ili da se polako izdiše govoreći sssssss ili ššššššššššššš
    - Vrištanje (od nekoliko sati) nikome ne koristi, samo se bezveze troši snaga, ne diše dobro, a istini za volju i idete na živce svima oko sebe, i osoblju i drugim trudnicama
    - Trudnice u boksovima ako je sve ok na početku dolaze gledati svakih sat/dva, sve su spojene na ctg i osoblje već iz daleka čuje promjene u zvuku aparata ako nešto ne štima, tako da to što netko nije osobno došao gledati ne znači da ne vode računa
    - Disanje kod tiskanja - duuuuuboko udahnuti na sve rupe na koje možete, kao da ćete zaroniti, zadržati dah u plućima i tiskati iz stomaka (ne iz glave). Kada ostanete bez zraka opet udahnuti i nastaviti tiskati, obično se tako stigne 2-3 puta u trudu
    - Nemojte se raspravljati s osobljem u trudovima, npr ako kažu tiskaj, a ti sad ne možeš jer nisi se namjestila/nisi dobro udahnula ili što već, samo nastaviti disati kroz trud, tiskat ćeš u idućem trudu. Pričanje bezveze troši energiju i zrak, a ništa ne koristi.

Da se nadovezem, u trudu kad se tisce, bradu obavezno na prsa, i zatvorit oci... Tako mi rekose u porodu, radi nekog pucanja kapilara, tlaka u glavi i neznam ni ja cega. 

EveM

Ja cu na 30 prati - onaj program za osjetljivo. 
    Kosaru ne planiram prati osim onog uloska unutra. 
    Panda, za mimi ne znam, ja imam maxi cosi.

https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png

• Blizančice

Puno hvala! Pokušam naći tu mamicu!
    No nadam se da se možda kroz koji dan i tu javi netko sa možda ne vlastitim iskustvom,al barem nekom pričom

panda102
    21. Veljača 2018. 13:38

Gumbek kontam, ali ne znam jeste li to kupovale dodatno ili je vec doslo, znam da imaju one dodatke za novorođenče, to ću oprati naravno. Samo sam sad gledala ima li to posebno kupiti ili mogu ispod staviti neku tetra pelenu... 

21. Veljača 2018. 13:40

Male blizancice dobrodosla!
    I ja bi se nadovezala na tiskanje,  tiskat u guzu,  ne u glavu,  kao da kakate,  doslovno! 😉
    Ja sam sve te navlake s kolica bila bubnula u masinu na lagano. Buduci da i ovaj put mislim kupiti rabljena kolica,  isto cu sve oprat. Navlaku s autosjedalice isto. Imam Maxi cosi.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

21. Veljača 2018. 13:44

panda102

Gumbek kontam, ali ne znam jeste li to kupovale dodatno ili je vec doslo, znam da imaju one dodatke za novorođenče, to ću oprati naravno. Samo sam sad gledala ima li to posebno kupiti ili mogu ispod staviti neku tetra pelenu…

Presvlaka od moje sjedalice je njezin sastavni dio, takva je tvornicki, ali se presvlaka skida i periva je u perilici, tipa ako beba povrati ili nesto se prospe skine se vrlo lako i opere. Nista dodatno nisam kupovala. Znam da za neke imaju posebno za kupit "ljetne navlake" da se djeca manje znoje, al to sve mora biti original od proizvodjaca bas te sjedalice. U auto sjedalicu se iz sigurnosnih razloga ne preporuca stavljat nista sto nije sastavni dio nje tj testirano sa sjedalicom. Mislim da u tvojoj ima onaj umetak za novorodjence koji se moze maknuti, ja bi njega oprala, a ovaj kozni dio mozda samo medicinskim alkoholom prebrisala radi dezinfekcije. Ako je koze eventualno je mali prasnjavo, nije da se neka prljavstina uvlaci unutra. 

kathryn
    21. Veljača 2018. 13:53

Ja sam isto kupila rabljena kolica,zenska je sve oprala prije,ono doslovno snjofao omeksivac kad smo dosli po njih! Sad ili cu onaj donji dio oprati jos jednom ili samo stavit tetru ispod-vidit cu! Torba koju smo dobili koja ide uz kolica ima flekice 2 mislim da cu to na kemijsko ili cu si kupiti novu...
    Zene,ubi me zgaravica...vec tjedan dana,ne bas svaki i ne cijeli dan...al ono fuj..kupila sam si bademe,tovim se u njima,pomazu ali bi ih trebala jesti poslije svakog obroka ak je dan za zgaravicu! 🤣
    Mi bili u pon na 4D uzv,jos je decko...😂 ima 700g i oko 22cm! Jedva cekam da sve prode da se njuskamo..😍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI