Tako i kod mene. Muz si sam ispegla sta mu treba.. al iskreno sad kak vidim kako su se cure pozurile malo me frka pa polako uzela pripremati za bebu. Samo kod mene to traje.. svako malo moram pauze radit
https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png
Ja od iduceg tjedna pocinjem spremat tekstil za bebu. Robicu prva dve velicine, deke, posteljinu, rucnike, navlaku od AS, i od kolica.
Moram napravit rosadu po ormarima, od male stvari ima u sobi u ormaru, ima u komodi kod nas u sobi, al to sve u komodi cu ubiti i trebat za bebu, samo oprat i popeglat i preslozit.
Vi koje ste bile na merkuru, jel bolje uzet putnu torbu manju ili manji kofer za bolnicu? Il tak svejedno? Tj jesu ormari oni mali uski il stane manja putna torbica? Da si znam i to lagano pripremat.
Sad kao da smo se sve malo ukenjale da nebi i nas iznenadilo, sve se pegla naveliko hehe
Gumbek, ja sam imala torbu, ali ni ona mi nije stala u ormaric. Tako da cu sada imati kofer, tak i tak ce morat bit pod krevetom ko torba, al bit ce mi preglednije.

http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Kod nas na toj školi za roditelje će da nas upoznaju šta trebamo da ponesemo. Znam da dobiješ tamo sve i gaće mrežaste i uloške ali ti treba za izlazak. Možda ostalo muž ponese da ne pretjerujem. A vidjet ćemo....
Moja cura veoma aktivna, nešto se proteže. nešto kopa hahaha imam osjećaj da me rukicama nešto grebe... pizdolina mala hahahaha
Sad moram povesti robu iz Bosne aj jedva čekam to sve pregledat... <3

Jao navlaka za AS- dobro pa si me podsjetila...🙈
Frka je da...hehe..
Ja planiram manji kofer iako dok potovarim sve te pelene i uloske nista mjesta mi ne ostane..😅
Evo još par stvari s tečaja, pa ako će kome koristiti....
- Disanje u trudovima je jako bitno, prije svega jer samo pravilnim disanjem i mama i beba dobivaju dovoljno kisika, ako počnete hiperventilirati tijelo ne uzima dovoljno kisika. Pogledajte si malo po netu ta disanja, ali poanta je duboko udahnuti na nos i poooolako izdisati na usta, bilo se da izdah podjeli u nekoliko "puhtaja" ili da se polako izdiše govoreći sssssss ili ššššššššššššš
- Vrištanje (od nekoliko sati) nikome ne koristi, samo se bezveze troši snaga, ne diše dobro, a istini za volju i idete na živce svima oko sebe, i osoblju i drugim trudnicama
- Trudnice u boksovima ako je sve ok na početku dolaze gledati svakih sat/dva, sve su spojene na ctg i osoblje već iz daleka čuje promjene u zvuku aparata ako nešto ne štima, tako da to što netko nije osobno došao gledati ne znači da ne vode računa
- Disanje kod tiskanja - duuuuuboko udahnuti na sve rupe na koje možete , kao da ćete zaroniti, zadržati dah u plućima i tiskati iz stomaka (ne iz glave). Kada ostanete bez zraka opet udahnuti i nastaviti tiskati, obično se tako stigne 2-3 puta u trudu
- Nemojte se raspravljati s osobljem u trudovima, npr ako kažu tiskaj, a ti sad ne možeš jer nisi se namjestila/nisi dobro udahnula ili što već, samo nastaviti disati kroz trud, tiskat ćeš u idućem trudu. Pričanje bezveze troši energiju i zrak, a ništa ne koristi.

Pozdrav svima!
Trenutno sam u 28. tjednu i čekam dvije male blizanke
Ovo mi je treća trudnoća no blizančka trudnoća se inače svaka smatra visokorizičnom i prema svom iskustvu vidim da je zbilja puno toga drugačije tako da ponekad imam osjećaj kao da sam prvi puta trudna.
Od 15. tjedna me prate u Vinogradskoj tako da mi je namjera tamo i roditi. Iako odlazim na preglede/uzv svaki drugi tjedan, naravno da je ipak prisutan cijelo vrijeme i nekakav strah kako i kada će se sve odviti. Svjesna sam da blizanačke trudnoće uglavnom završe u 36. tjednu i voljela bih puno toga pročitati o samim trudnoćama i možda poteškoćama s kojima su se neke mame susrele no forumi,a i općenito stranice koje su posvećene blizancima i blizanačkim trunoćama su vrlo šturi i slabo ih ima...
Vidim da prema nekom istraživanju u Vinogradskoj je 2016. god. čak 93% blizanačkih trudnoća završilo CR.
Nadam se da će se javiti koja mama blizanaca sa svojim iskustvom bilo sa CR ili vaginalnog poroda te možda ponekim savjetom, preporukom...
Unaprijed zahvaljujem!!
P.S. Prvo dvoje djece samrodila vaginalno, u terminu i bez nekih poteškoća.
Šta je navlaka za AS- i zasto nam to treba?
😊 autosjedalica ima navlaku koja se da skinuti i oprati.. barem moja ima. Ja posto imam od nećaka koristenu to planiram oprati... ma i da je nova vjerovatno bi prala😉
Frajla- samo pisi.. korisno😘
Jao navlaka za AS- dobro pa si me podsjetila…🙈
Frka je da…hehe..
Ja planiram manji kofer iako dok potovarim sve te pelene i uloske nista mjesta mi ne ostane..😅
Ja se nadam da ću se spakirati spakirati u malu vikend torbu+ruksak za u rađaonu. Pelene ću ponijeti posebno (onaj mali paket). Javim za koji tjedan je li plan uspio
Kako planirate prati navlaku od ASa? Nisam gledala detaljno još, ali čini mi se da se kod mene skida sve skupa s spužvama, pa me frka da se deformira u mašini...
Isto tako i za kolica, planirala sam oprati samo samo ono što je kao plahtica dolje, ovo okolo i onu navlaku preko košare nisam mislila dirati..... Neznam jel to ok...

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji