Ja sam prosla megabljuckanje s prvim djetetoma razlog je jer vecini bebica nije dovoljno jak misic koji hranu zadrzava u zelucu pa bljucaju...s vremenom se razvije i bljucanje prestane.
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Drage forumasice! Moram pohvalit forum super je, bas dajete dobre savjete. Moj post ce bit dug, al moram objasnit cilu situaciju. Malena je todena 2 tjedna ranije. Drugi dan u bolnici iako je cijeli bila na cici i stvorila ogromne ragade sa 3600 dosla je na 3150. Dali du joj dohranu na preporuku sestara sam uzela sesirice i naucili smo pravilan polozaj. Kada smo dosli kuci nastavili smo samo sa cicom dok noje dosla patronazna s vagom. Kaze da nenaprrduje dovoljno i da je dosta uspavana sto je i bilo tako. Za obroke sam je morala budit nekad ni presvlacenje nebi pomoglo. Nakon 2 tjedna je zivnula dobila ma kilazi, a na kontroli za misec dana dobila je skoro 800 i izduzila se 5 cm. Osnazena tako dobrim reziltazima krenila sam lagano ukidat dohranu i taman se to poklopilo sa skokom od 6 tjedana. Ali je dosla i patronazna s tom nesritnom vagom! Opet da nedobiva dovoljno, a u vrijeme skoka koji je trajao 5 dana dobila je skoro 200! I da mi dohrana mora ostat da sve ukupno noje dobila dosta. U 15 dana je dobila 400. Sad sam zbunjena skroz. Ona je preko dana zivahna skroz, popodne se bori s grcevima pa mo bude na cici non stop. Malo jede malo se tješi. Oko 11, ponoc zaspne i da je ja neprobidim oko 5 nebi se ta probudila do 9! Znam jel sam 2 noci bila toliko umorna da se nisam probudila tek ujutro. Kad se probudim cice su mi cvrste i pune mlika, al sto dan odmice sve slabije, a imam osjecaj da mi ih ona ne isprazni do kraja, a opet je pocela spavat na cici. Trudim se da atkivni podoji budu sto duzi, jel i ovakp doki po 30 45 min a kad mo se cini da je podojila slabije ponudom joj bpcicu i uvjek je popije, al coca ostane polupuna. Sta da radim?
Tako sam mislila al me stra sto po noci se nebudi pa da nebude kao na pocetku! Nije mi bas dobro da beba od misec ipo dana spava toliko!
Miky28 izbaci odmah sutra popodnevnu bočicu i za par dana ukini i večernju. Tako sam ja napravila i moja malena je odmah to prihvatila. Bilo me je užasno strah, pogotovo za ovu večernju, ali sam jednu večer rekla ajmo probati i odmah je profunkcioniralo. I evo već smo sigurno tri tjedna bez kapi ad-a, mislim da i duže, ne znam više kad sam točno ukinula.
Negdje sam čitala da bi kao trebalo smanjivati, tipa prvi dan 10 ml manje na boćicu, pa drugi dan 20 ml manje i tako dok se ne ukine prva bočica, pa onda isto s drugom. Ali mislim da stvarno nema potrebe za tim. Onda tebi fantastično napreduje, mlijeka imaš i po meni trebaš izbaciti cijelu jednu bočicu odmah i za par dana cijelu drugu. Probaj si kuhati onaj čaj za laktaciju o kojem je Cloudy pisala. Znači skuhaš si pola šalice kamilice i u tom rastopiš žličicu meda i ostatak dodaš mlijeka. Meni se čini da funkcionira. A njoj je to pedijatrica preporučila. I trebalo bi piti 10 min prije svakog podoja po jednu šalicu. Ili bar 3-4 šalice dnevno!
Sretno i javi jeste uspjele!
Držim fige :)
Sortiraj odgovore
Najstariji