Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dimi
    23. Veljača 2015. 18:48

Pozdrav, mamice. Imam curicu od 8 mjeseci, obožava cicati, samo otkad su joj izašli prvi zubići zna me tako ugristi da zajaučem od bola. Naravno, cike bole kao na početku dojenja :-( Ne znam što da radim, pokušala sam joj "objasniti" da mamu to boli, ne dati joj cicu par minuta, ali to ne pomaže. Obično me ugrize na kraju podoja, kada već napola spava pa mi ju bude žao budit. Ima li koja od vas iskusnih dojilja neki savjet?

renata6
    23. Veljača 2015. 18:54

Dimi

Pozdrav, mamice. Imam curicu od 8 mjeseci, obožava cicati, samo otkad su joj izašli prvi zubići zna me tako ugristi da zajaučem od bola. Naravno, cike bole kao na početku dojenja :-( Ne znam što da radim, pokušala sam joj "objasniti" da mamu to boli, ne dati joj cicu par minuta, ali to ne pomaže. Obično me ugrize na kraju podoja, kada već napola spava pa mi ju bude žao budit. Ima li koja od vas iskusnih dojilja neki savjet?

Hej hej! Da, to je čest slučaj u tako već malo većih beba. Savjetovala bih ti ovo, ali iskusna si i već si sve navela! Probaj, u tom trenu kad joj se počinje spavati vrškom malog prsta lagano gurnuti uz bradavicu, tako da popusti, ovu pred kraj je rafleks kad tone u san i to je onaj osjećaj ne dam ciku, neću pustiti ako me kužiš što ti hoću reći, tako probaj pred sam taj san se izvući, jer naravno da onda gricne kad ti vadiš van. Kažem probaj, kod mene je funkcioniralo I da kod dnevnog podoja ako je tako radila, viknula sam NE, ne preglasno ali dovoljno da shvati da to ne smije raditi, bilo je malo čubice u početku ali je brzo shvatila da nanosi bol. Koliko zubića ima?

kimito
    24. Veljača 2015. 09:01

Hej cure, nedavno sam pisala da je mala nervozna dok cica, primi pa pusti pa place i to onda nastane borba.. to se i dalje povremeno dogadja i skuzila sam zasto, prejako joj ide mlijeko i to ju ljuti, ne zna se borit s tim.. isprobavam razlicite polozaje i nekad uspije, nekad ne pa se odmorimo i nastavimo kasnije, nije frka.. :)
    Danas imam drugo pitanje, nije problem, ali me zanima.. ona po danu jede svaka tri cetiri sata, nikad nije nacicavala izmedju, kad je nervozna i cmizdrava ja ju radije umirim nego da joj ju uvalim cicu jer ionako dosta bljucka..nego, navecer zadnji obrok duze traje i nekad cica po 45 min i isprazni obje cice i onda po noci odspava po 6-7 sati u komadu i ja se ujutro probudim sa prepunjenim i bolnim cicama, hoce li se to s vremenom isto izregulirat? da tijelo shvati nema nocnog obroka i da se toliko ne napuni

renata6
    24. Veljača 2015. 09:35

kimito

Hej cure, nedavno sam pisala da je mala nervozna dok cica, primi pa pusti pa place i to onda nastane borba.. to se i dalje povremeno dogadja i skuzila sam zasto, prejako joj ide mlijeko i to ju ljuti, ne zna se borit s tim.. isprobavam razlicite polozaje i nekad uspije, nekad ne pa se odmorimo i nastavimo kasnije, nije frka.. :)
    Danas imam drugo pitanje, nije problem, ali me zanima.. ona po danu jede svaka tri cetiri sata, nikad nije nacicavala izmedju, kad je nervozna i cmizdrava ja ju radije umirim nego da joj ju uvalim cicu jer ionako dosta bljucka..nego, navecer zadnji obrok duze traje i nekad cica po 45 min i isprazni obje cice i onda po noci odspava po 6-7 sati u komadu i ja se ujutro probudim sa prepunjenim i bolnim cicama, hoce li se to s vremenom isto izregulirat? da tijelo shvati nema nocnog obroka i da se toliko ne napuni

Da, nakon nekog vremena tijelo će samo shvatiti. Ali to ti je dvostruki mač jer dojenje će se odvijati samo po danu i lagano će se produkcija smanjiti. Sad je pitanje da li ti to želiš, odnosno koliko ćeš ju još dojiti,  noćna laktacija je vrlo bitna za održavanje proizvodnje koliko god nama odgovara spavanac, jer time već tijelo puni dojke za ujutro, a ovako u principu mlijeko stoji i čeka i od tud ta prenapunjenost. Ja bih ti savjetovala da bar izdržiš s jednim noćnim podojem čisto radi dobrog održavanja laktacije, barem dok je još tako malecka.

mmama2
    24. Veljača 2015. 10:31

kimito

a vidiš kod mene obrnuto, on meni po noći najviše cica, spava samnom pa se gotovo i ne probudim.. preko dana su cice "prazne".. pošto je ona tebi ranije rođena mislim da bi jedan noćni obrok bio ok, zbog nje i zbog proizvodnje mlijeka

url=https://lilypie.com]

mirka4
    24. Veljača 2015. 11:49

kimito

navecer zadnji obrok duze traje i nekad cica po 45 min i isprazni obje cice i onda po noci odspava po 6-7 sati u komadu i ja se ujutro probudim sa prepunjenim i bolnim cicama, hoce li se to s vremenom isto izregulirat? da tijelo shvati nema nocnog obroka i da se toliko ne napuni

Isto je bilo i u mene, i moj ti je savjet da se nakon 3-4 sata ipak malo ručno izdojiš, samo onako par mlazova, čisto da spriječiš upalu, jer su se meni tako najčešće događale upale. Volila bi da sam se dizala Tijelo će ti brzo shvatit da triba noću manje, meni je sad skroz uspostavljena ponuda-potražnja, i čak ako ne sisa noću po 6-7 sati, više nema prepunjenosti, a i ne smanjuje mi se količina mlika, jednostavno je sve izregulirano. A čudesna je ta majka priroda

Tonka18
    24. Veljača 2015. 09:49

cure da vam se javim temperature nema, ali još boli uz svo masiranje i dojenje, mlijeko i dalje ide... bila sam nešt kod doktorice i to joj spomenula i na kraju mi ona prepisala antibiotik

renata6
    24. Veljača 2015. 09:56

Tonka18

cure da vam se javim temperature nema, ali još boli uz svo masiranje i dojenje, mlijeko i dalje ide… bila sam nešt kod doktorice i to joj spomenula i na kraju mi ona prepisala antibiotik

A baš ti pišem na temi Cure iz Splita! nema veze ako je antibiotik, pomoći će ti da se to razbije, uz njega možeš komotno dojiti, samo ti i dalje masiraj i doji čim više. Ako više ne kuriš, vjeruj mi to je pozitivna stvar, a antibiotik će riješiti da ovo što je ostalo se ne pretvori u bakterije. Tako da samo hrabro!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI