Preveliki trbuh u trudnoći

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • AngieMarrie

    Broj poruka: 24

    Prijavi adminu

    Evo mene sa pregleda, trudna sam 22+1 tjedana. Nakon redovitog mjerenja, vaganja ispostavilo se da sam dobila 7 kg, a ne 9 kako sam pisala u temi “Kilaža u trudnoći” (očito mi vaga doma dobro ne radi )

    Sa bebicom je sve u redu, ali zabrinulo me je to što mi je ginekolog rekao da imam preveliki trbuh s obzirom na to da sam trudna 22+1, on tvrdi da veličinu mojeg trbuha imaju žene koje su u 27. tjednu trudnoće. (stoga sumnja da imam šećer)
    Moram priznati da me je to dosta zabrinulo i uplašilo. Poslana sam na O-GTT (oralni glukoza tolerans test), te opet na UZV u bolnicu (Veli Dr.:“Da tek toliko da ovi u bolnici imaju kaj raditi.”) makar dobro će mi doći da čujem Drugo mišljenje. 

    Stoga drage cure dali je možda koja imala problem sličan mojemu? Pišite svoja iskustva, mišljenja…

  • Avatar Croheidi

    Croheidi

    Broj poruka: 160

    Prijavi adminu

    Kako ti je on to izmjerio trbuh?

    [lilypie.com]
    [lilypie.com] [lilypie.com]

  • AngieMarrie

    Broj poruka: 24

    Prijavi adminu

    Recimo da od oka…..
    A kad sam prvo ušla u ordinaciju od sestre, pita ona mene: “A kolko je Vama sad tjedana?” Ja velim da 22, a ona meni: “Tek?”
    Stvarno sam zabrinuta 

  • Avatar Nixie

    Nixie

    Broj poruka: 1015

    Prijavi adminu

    meni se čini da su to gluposti. ko da postoji propis koliki trbuh treba biti. frendica moja je u prvoj trudnoći imala ogroman trbuh već u 4. mjesecu. Sad u petom nema ni trećinu onoga. Obje su joj trudnoće uredne. Nemoj se zabrinjavati bez veze, mislim da mal pretjeruje. Kako uopće netko može znat za koji je tjedan koji trbuh?!?

  • Avatar Croheidi

    Croheidi

    Broj poruka: 160

    Prijavi adminu

    A ne znam, sve je to individualno. Ja sam sebi mjerila “otprilike” sa krojačkim metrom opseg, zadnje je bilo 105cm sa 33tt recimo. Onda sam čitale da žene s tolikim opsegom idu rodit. Inače sam mršavica, beba je manja a OGTT mi je minimalan. Tako da ništ to ne mora značit ;)

    [lilypie.com]
    [lilypie.com] [lilypie.com]

  • Avatar Bljubica

    Bljubica

    Broj poruka: 423

    Prijavi adminu

    ma i ja smatram da je to sve individualno, meni su isto svi govorili kako mi je velik trbuh - vjerojatno zbog moje građe. meni je u 22tj opseg trbuha bia 98cm.
    ne valja ni kad doktori na sve odmahuju rukom u stilu da nije ništa, a ni kad skaču bzvz na svaku. al opet da mogu birat radije bi napravila par pretraga više nego manje.. nemoj se zabrinjavat, napravit ćeš pretrage i vidit da je sve uredu 



    [tickerfactory.com]

  • Loreen

    Broj poruka: 1090

    Prijavi adminu

    A da se nisi prejela i popila puno? Moj trbuh se zaista udupla nakon ručka, desertića i vode :) Slikavali smo razliku ujutro i kasno popodne.

  • Avatar MarinaMery

    MarinaMery

    Broj poruka: 42

    Prijavi adminu

    Ne brini ništa. Glavno da je tebi i bebici dobro. :)  Ja sam trudna 20 tjedana i udebljala sam se 6kg. Glukozu sam mjerila sa 6 tjedana trudnoće i bila je 5,6.

  • AngieMarrie

    Broj poruka: 24

    Prijavi adminu
    Ma nisam, baš sam taj cijeli  tjedan prije pregleda jako pazila koliko jedem, a na pregled sam došla natašte jer sam odmah u 08:00 ujutro bila naručena. 
    Ja sam već počela razmišljati da možda nosim blizance  , makar da nosim pa valjda bi se to vidjelo ranije. (Nikad neznaš, ima svakakvih slučajeva)
  • Loreen

    Broj poruka: 1090

    Prijavi adminu

    Ja ne vjerujem da je to ikakav problem… Znam cure koje su u terminu imale trbuh veličine mog a ja sam u 31. tjednu tako da sve ovisi valjda i o građi žene a i kolika je beba.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.