Prenošena trudnoća

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ineska2
    21. Lipanj 2015. 09:26

Nisam baš našla puno o iskustvima s prenošenjem, a rado bih čula nešto od mama koje su to prošle.. Ja sam danas 41+1 po izračunu (po prvom UZV 40+1) i svi su nalazi uredni, ctg, amnioskopija, tlak, urin.. E sad, s obzirom da idem na preglede u bolnicu svaka dva dana, svaka dva dana je netko drugi od doktora i svaki po svome, neki bi me još puštali zbog toga što više vjeruju UZV nego izračunu po zadnjoj menstruaciji, neki bi me hospitalizirali pa da u bolnici čekam još neko vrijeme, neki bi inducirali.. 
    Meni se čini glupo išta forsirati ako su svi nalazi uredni, a i sigurna sam da prema danu začeća zapravo još nisam ništa ni prenijela :-) samo doktori ne vjeruju da to znam točno :-) i što sad? savjeti?

shimmer
    21. Lipanj 2015. 10:56

krenula sam ti odgovarati s "ja bih...", ali iskreno nemam pojma sto bih jer mi je prva trudnoca i tek sam prvo tromjesecje prosla 

evo ipak, ja bih jos malo pricekala s obzirom da su nalazi ok.
    imas na temi " straznji rog na glavi bebe" cure koje su isto u terminu i bodre se i izazivaju trudove na svakojake nacine 

sretno!

If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing

kachi
    21. Lipanj 2015. 11:07

Ja isto nemam svoje iskustvo, ali imam od cimerice sa kojom sam bila u bolnici (nju su tamo zadržali jer je imala diabetes i visok tlak). Po njihovim izračunima malog je prenijela baš, a sama je imala isto kao i ti računicu po datumu začeća (koju joj oni uopće nisu uzimali u obzir) i vjerovala ili ne, malecki je baš taj dan čekao. 
    Meni je moja doktorica rekla da je najnormalnije roditi čak i dva tjedna nakon predviđenog termina poroda i da je problem samo u nama jer bismo htjeli sve ubrzano. 
    Mislim da je bitno da te kontroliraju pa znaš i ti da je sve ok. Samo beba ima svoj tempo.

• ineska2
    21. Lipanj 2015. 15:29

Pa i ja mislim da dok god su sve pretrage u redu, nema potrebe za forsiranjem, samo me zbunjuju tolika različita mišljenja doktora, a isto mi je prvo dijete... 

I da, kachi, vjerujem ovo za cimericu, moja kuma je za svoje dvoje djece znala točan datum začeća i oboje su se rodili točno u taj dan.. Samo što je kod nje razlika od doktorskog termina bila možda 2-3 dana, po mojoj računici je 2 tjedna 

hvala, cure

dillb
    21. Lipanj 2015. 16:06

normalna trudnoća može trajati i 42 tjedna. bitno je da su nalazi ok. sigurno ti već pregledavaju i plodnu vodu. dobro je dok nije zelena (mekonijska, kad se dijete pokakaka). 
    ja sam prvo dijete rodila sa 40+4. 

sperma povoljno djeluje na smekšavanje i otvaranje cerviksa. 

sretno!!! neka ti porod bude jedno lijepo i pozitivno iskustvo!!!! 

bobica9
    21. Lipanj 2015. 17:33

ineska, i kod mene je razlika između izračuna po menstuaciji i ovulaciji 2 tjedna. Samo što je moj dr to odmah zapisao i sad me šalje u Petrovu da bi oni to kao isto zabilježili. Nadam se da će i oni to tako prihvatiti. A i beba je cijelo vrijeme malo manja, tj. odgovara ovom drugom izračunu.
    U kojoj ćeš bolnici roditi?

• ineska2
    21. Lipanj 2015. 21:48

hvala, dillb, nadam se da i hoće, baš se veselim 

pregledavaju mi i plodnu vodu i bistra je, tako da ne bi trebalo biti problema.. sutra opet na pregled pa ćemo vidjeti.

bobice, rodit ću u Sisku.. moja beba je dosta velika, mislim da to najviše zbunjuje doktore, sad je već oko 3800 i prilično je dugačka.. ali s druge strane i ja i muž smo veliki  pa bi bilo čudno da je drukčije i dosad .. u svakom slučaju nadam se da će čim prije krenuti prirodno jer u cijeloj priči će mi najgluplje biti ako ću morati na ležanje u bolnicu..

anita18
    22. Lipanj 2015. 11:11

Prvu curku sam prenijela 15 dana😓.Radila 4 amnioskopije pa onda hospitalizirana i na kraju indukcija poroda u 42 +1 dan.Dali su mi gel za otvAranje,a potom drip.Na kraju je porod zavrsen cArskim rezom.Curica rodjEna 4250 g i 55 cm,bEba od mjesec daNa.Mozes ocekivati vecEg bebaca jer bEbe u zAdnjim tjednima dobivaju dosta nA tezini.Najcesce prenEseNa djeca i bivaju rodjeNa carskim rezom zbog velicinE.Drugu,zivu i zdrAvu,bEbicu sam rodila mAlkice prije vremEna.Jako puno prvih trudnoca se prenese,za par danA.Ako nista ne bude inducirat ce ti porOd u 42 tjednu.Sretno!

bobica9
    22. Lipanj 2015. 11:30

Nama su rekli na tečaju u Petrovoj da induciraju porod na 41+4.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.