Prirodni porod, to je utopija u mojem primjeru. Pripremala sam se na prirodni porod, citala, vjezbala pokusala razgovarati s bolnickim osobljem o tome. Tada mi se cinilo da je to moguce, bar su nam na trudnickom tecaju govorili o mogucnosti odabira polazaja za porod, komunikaciji s babicom i lijecnikom. Kada je dosao dan D nista od toga nije bilo. Kakva komunikacija, otvorena dva prsta vec sam bila u radjaoni gdje su mi na svakih sat do dva pojacavali dozu dripa. S djetom i sa mnom je bilo sve u redu, nije bilo potrbno inducirati porod ali bila je subota navecer, valjda je to nekome bio dovoljan razlog. Bojala sam se, bolovi su bili neizdrzivi da nije bilo muza uz mene bila bih do kraja izbezumljena. Na svakih sat do dva dolazila je doktorica dajuci mi novu dozu dripa ili me grubo pregledala uz fizicko pospjesavanje otvaranja. Bilo je to u osjeckoj bolnici i meni je kao prvoj rodilji bilo odvratno 8 satno iskustvo sve dok mi nisu moga andjela stavili na prsa. Ni danas ne znam da li je epziotomija bila nuzna ili ne. Uglavnom zbog rane i ogromnih hemeroida nisam mogla sjediti mjesec dana. Voljela bih na drugom porodu imati opustenu situaciju, da se osjecam sigurno uz normalno, blago vodstvo da porod bude lijepo i nezaboravno iskustvo gdje cu prirodno i spontano docekati svoju bebu.
Anita
Dragi čitatelji, hvala vam na sudjelovanju u nagradnom natječaju!
https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/porodaj/orgazmicki-porodaj-i-to-je-moguce-1714
Dobitnici knjjige tjedna 'Prirodan porođaj u izdanju Mozaik knjige su Dada, Boba i silvijaa.
Čestitamo dobitnicima, a oni će biti obaviješteni i putem e-maila.
Pozivamo vas da nam i dalje pišete koje su za vas prednosti prirodnog porođaja, a vaše odgovore objavit ćemo u našoj temi s foruma!
Sortiraj odgovore
Najstariji