Prava za nezaposlene trudnice i rodilje

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Klokanica
    16. Siječanj 2015. 10:36

Draga MarinaMery, možete pročitati članak: https://klokanica.24sata.hr/beba/mama-poslije-poroda/imaju-li-svi-nezaposleni-pravo-na-rodiljnu-naknadu-1738
    Također, već su otvorene dvije teme o naknadama pa možda tamo pronađete odgovor: https://klokanica.24sata.hr/forum/roditelji/roditelji-43/rodiljne-i-porodiljne-naknade-405 i https://klokanica.24sata.hr/forum/trudnoca/trudnoca-38/porodiljna-naknada-168

Mare3233
    04. Siječanj 2017. 11:00

Pozdrav mame! Imam pitanje: Dali imam kao nezaposlena trudnica pravo na djecji doplatak bez obzira sta je muz zaposlen i gdje se u zagrebu moram obratiti za novcanu naknadu od grada i opcine?

Marija

• Larisa23
    21. Kolovoz 2018. 17:17

Pozdrav cure, zanima me jedna informacija ukoliko je netko upoznat sa time. 🙂

1. Zanima me da li se porodiljni može upisati kao radni staž?

2. Trenutno sam nezaposlena i nedavno sam saznala da nam dolazi druga beba (prije toga sam bila na komplikacijama kao zaposlena i sada zadnjih 12 mjeseci na porodiljnom kao nezaposlena), pa me zanima da li imam pravo na bilo kakva primanja sad tijekom trudnoće (ako računam da mi se porodiljni upiše kao 12 mjeseci staža) 🤔

Našla sam informaciju da ako imam staž a nemam primanja, navodno mogu dobiti onu minimalnu isplatu od 2300kn mjesečno, al nekako mi to ne zvuči stvarno. 

Nadam se da nisam previše zakomplicirala 😁

21. Kolovoz 2018. 17:22

Larisa23

Pozdrav cure, zanima me jedna informacija ukoliko je netko upoznat sa time. 🙂

1. Zanima me da li se porodiljni može upisati kao radni staž?

2. Trenutno sam nezaposlena i nedavno sam saznala da nam dolazi druga beba (prije toga sam bila na komplikacijama kao zaposlena i sada zadnjih 12 mjeseci na porodiljnom kao nezaposlena), pa me zanima da li imam pravo na bilo kakva primanja sad tijekom trudnoće (ako računam da mi se porodiljni upiše kao 12 mjeseci staža) 🤔

Našla sam informaciju da ako imam staž a nemam primanja, navodno mogu dobiti onu minimalnu isplatu od 2300kn mjesečno, al nekako mi to ne zvuči stvarno.

Nadam se da nisam previše zakomplicirala 😁

Svi imaju pravo na tu min. naknadu od 2328,20kn, ja je dobivam,također nezaposlena.

• Larisa23
    21. Kolovoz 2018. 17:51

Ena31, za porodiljni znam da ima pravo kasnije zanima me dal u periodu trudoće imam pravo na primanja. (ako mi se porodiljni upiše kao staž) 

21. Kolovoz 2018. 20:45

Larisa23

Ena31, za porodiljni znam da ima pravo kasnije zanima me dal u periodu trudoće imam pravo na primanja. (ako mi se porodiljni upiše kao staž)

Aha..sorry krivo sam shvatila..e to neznam, najbolje i najsigurnije da odeš na HZZO i pitaš🤷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.