Povracanje bebe

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Dare12
    23. Travanj 2014. 09:18

Mame, trebala bi mi mala pomoc... friska sam mama , beba mi je tek napunila mjesec dana i vec je 3 put povratila u zadnjih par dana. To je povracanje i kroz nos i usta...ne znam da li je zbog mlijeka (dojim 1-2 puta dnevno, ostalo dajem dohranu) ili zbog necega drugog... primjetila sam da se to uvijek dogodi kad ne podrigne onako junacki, ali nekad jednostavno ne podrigne, iako mu znam promjenit sve poze... pomazite da ne idem u dr. mozda bezveze... 
    Zahvalna...

<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3

• kukukaka
    23. Travanj 2014. 10:41

Moj bebo je u toj dobi isto tako par puta povratio na nos i usta i kad sam ga dojila i kasnije kad sam uvela dohranu. On je dosta hlapljivo jeo i znao je  povući dosta mlijeka pa nije uspio progutati pa mu se vratilo. Bebe u toj dobi nemaju razvijen mišić koji zatvara ulaz u želudac pa im se i zbog toga zna vratiti hrana kad podrignu zrak koji su progutale. Isto tako često sam mu čistila nosić i to čak par puta dnevno jer ne bi mogao ni disati ni jesti kako treba, pa probaj i to. Kad povrati tako na nos, to mlijeko mu se stvrdne u nosu pa sam ja odmah čistila da može disati. Probaj ga hraniti više u uspravnom položaju da uspije progutati i ako povrati, nemoj mu odmah davati jesti, nego jedno pola sata pričekaj pa onda. Nemam baš neki poseban savjet, ali mislim da ako je beba povratila do sada par puta, nema temp., nema potrebe ići doktoru, a ako u jednom danu povrati više puta, onda bi trebala.

Dare12
    23. Travanj 2014. 10:59

Zahvaljujem....primjetila sam da otkad je prvi put se to dogodilo, ima zacepljen nosic..probala sam cistit fizioloskom i onda izvuc pumpicom...al sam mislila da se prehladio. Fibru nema, redovno mu provjeravam...

• IvaP2
    23. Travanj 2014. 12:50

Evo moja bebica je isto tek navršila mjesec dana i primijetila sam da zadnjih dana češće bljucne, odmah nakon ili za vrijeme dojenja (isključivo dojim) i to pogotovo ako halapljivo krene sisati. Bljucne i na usta i na nos, ne veliku količinu.. Nisam primijetila da teže diše. No često se zagrcne dok jede pa ju nekad i nekoliko puta podrignem tijekom podoja..

Dare12
    23. Travanj 2014. 17:33

ovo je bas povracanje i to u vodoskoku... sve mu se razlije ispod glavice, ne izgleda mi ko klasicno bljuckanje...

• LanaEma
    24. Travanj 2014. 00:24

Moja mala ima 4mj i jos uvijek povraca pogotovo ako pocne halapljivo sisat. Iza svakog podoja stavljam ju da se podrigne ona uz to obavezno i pljucne onak vecu kolicinu pojedenog. Ne povraca svaki dan ali mogu reci dosta cesto i zna vise puta na dan. To povracanje je u luku i ko vodoskok i najcesce tek pola sata pa cak i kasnije nakon jela. Najgore mi je kad krene po noci povraca i spava. Nemam pojma nadam se da ce prestati te muke kad krenemo na krutu hranu...

18.12.2013

Dare12
    24. Travanj 2014. 09:31

uh.. i nama se to dogodilo dva puta nocu, nema gore stvari...taman mislim zakunjat i onda cujem njega...prvi put san se bila prepala kad san to vidila...a nije on bas nesto da halapljivo jede, prije se uspava dok papa...

Yeles
    26. Lipanj 2014. 12:01

To se i nama nekad dogodi kad malena proguta puno zraka, jer jede halapljivo. Izgleda strašno koliko beba povrati, ali kasnije im bude lakše.

helluise
    28. Lipanj 2014. 12:17

moja mala ima 4.5 mjeseci i samo dojimo ali ona redovito bljucka...cak i nakon podrigivanja...skužila sam da sada najlakše podrigne kad ju stavim na trbuh (ona voli vježbati za puzanje) hranim ju najčešće ležećki i to svakih sat i pol/dva sata i onda joj se vrati višak...rijetko kad bude vodoskok ali ima i toga..ali primjetila sam da se to polako smiruje i smanjuje..sad vec ima dana kad uopće ne bljucne tako da mislim da će to uskoro prestati..inaće lijepo dobiva na težini pa me to ne zabrinjava

• Pixy1122
    16. Prosinac 2015. 19:49

Moja mala ima 6 mjeseci. Danas sam je dojila i povratila je na mene mlaz ? Nakon toga je postala bezvoljna i samo joj se spavalo. kada se probudila tražila je mene i zaspala na meni i tako u par navrata. ne znam što da radim?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.