Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Enna Robert
    30. Srpanj 2025. 15:41

I have always thought life is a complicated issues until I met this great man the Dr Udebhulu, it all started when my husband and I had problems it was almost tearing my home apart, our relationship was almost non existent until I lost my job all the problems were now compounded and my husband threatened and filed for divorce I had nothing to do and nowhere to go then I came across a post on the internet on how Dr Udebhulu helped a lady who was in same marital problem, honestly I never knew all this spell casters are this powerful until I decided to give it a shot and behold I was surprising when he told me not to worry that everything will be alright I never believed him I had my doubts because my husband was a very stubborn man, someone very hard to convince so I did everything he asked of me and to my surprise my husband started begging me to accept him and come back to the house, that he didn’t know what came over him and also I was called back in my place of work and compensated with a promotion all thanks to one man Dr Udebhulu, if you are ever in problem or in need don’t look anywhere else just contact this one man [email=shomorikasolutiontemple@yahoo.com]shomorikasolutiontemple@yahoo.com[/email] or whatsapp +2349032276724 and he will help you out in whatever situation you find yourself again. I want to say thank you sir for all you have done for me, your daughter from Ohio, Enna Robert.

• mariposa1510
    30. Srpanj 2025. 19:59

Evo me s ultrazvuka, sve je ok! Po mjerama trudnoca odgovara 8+5, po transferu bi trebala biti 9+0. ❤️
    Sljedeci uzv za desetak dana, a tad i nipt. 🙏🏼

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L, miom
    👱‍♂️35 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌
    06/25. FET blastociste, 8.dpt ➕beta 10.dnt - 65,1, beta 12.dnt - 151, beta 14.dnt - 547, UZV 6+5 ❤️

TetraOak
    30. Srpanj 2025. 20:29

mariposa1510

Evo me s ultrazvuka, sve je ok! Po mjerama trudnoca odgovara 8+5, po transferu bi trebala biti 9+0. ❤️

Divne vijesti ❤️ neka ti bude lagana i skolska trudnoca 😊😊

👩‍🦰 JA 36 | 👱‍♂️ ON 35 | Sve OK
    👶 Pokušavamo od 2022
    🌸 04/2022 – Biokemijska trudnoća
    💔 04/2023 – Missed A.
    💥 07/2023 – Vanmaternična (desni jajovod)
    Mia poliklinika Rijeka
    🧬 06/2025 – 1. IVF (prirodni ciklus) – pukli folikuli
    💉 07/2025 – 2. IVF (blaga stimulacija)
    💊 Letrozol, Ovaleap 150/225, Ovitrelle, Decapeptyl 0,2 mg
    🥚 7 jajnih stanica – sve oplođene
    ❄️ 4 blastociste freez
    🌟 1 blastocista vraćena – ET 23.07.
    ⏳ Čekamo betu... 🤞💛

• advocatus
    30. Srpanj 2025. 21:22

Pozdrav, obilazim ovaj forum vec neko vrijeme, pa sam se odlucila registrirati i podijeliti nasu pricu. 

Na djetetu ne radimo "dugo". Cijeli zivot imam ok cikluse, naravno bilo je odstupanja, ali cini mi se da svaka zena od prve menstruacije do menopauze dozivi takvo sto. 3 mjeseca nakon sto nismo uspjeli, otisla sam ginekologici koja je rekla da je to normalno i da se vratimo za godinu dana. Nakon par dana vodenja pregovora, uspjela sam nagovorit partnera da napravi spermiogram. I tu krece nasa borba - oligoastenozoospermija i to teska, koncentracija 2.5mil, pokretljivost 20ak posto. 

Partner isti tjedan prestaje pusit, a ja kupujem apoteku svega sto sam danima iscitavala po forumima. Odmah se narucujemo i kod urologa. Urolog upucuje na novi spermiogram i hormonske pretrage.

Rezultati novog spermiograma su ispali losiji: koncentracija 2,56 (ista); ukupni broj 11 (manja od prijasnjih 18, ali je i volumen manji, dakle isto); progresivni 19% (bilo je 28%, dakle vrijednosti jos nize). Novi spermiogram raden je 2 mjeseca od prvog. 

Nama vitamini i prestanak pusenja nisu pomogli te ispada da su jos i "odmogli". 

Urolog nakon ovog spermiograma uvodi partneru clomifen. 25mg dnevno te nakon mjesec dana 50mg dnevno. 2 mjeseca nakon uzimanja clomifena u ovim dozama najnoviji rezultati spermiograma su: konc 3.99mil, progresivno pokretni a+b 15%. Brojevi su se malo poboljsali, ali pokretljivost je pala.

Mikrodelecije y kromosoma su uredne. Kariogram cekamo. 

U meduvremenu smo u vinogradskoj na ivf odjelu obavili razgovor te najesen slijedi mpo, vjerojatno icsi. Trudnoca prirodnim putem je skoro pa nemoguca. Partner ce uskoro napuniti 32, ja sam ove godine napunila 30. Sto jos mogu uciniti da se pripremim za mpo za 2 mjeseca?

• donna9
    30. Srpanj 2025. 21:53

advocatus

Pozdrav, obilazim ovaj forum vec neko vrijeme, pa sam se odlucila registrirati i podijeliti nasu pricu.

Na djetetu ne radimo "dugo". Cijeli zivot imam ok cikluse, naravno bilo je odstupanja, ali cini mi se da svaka zena od prve menstruacije do menopauze dozivi takvo sto. 3 mjeseca nakon sto nismo uspjeli, otisla sam ginekologici koja je rekla da je to normalno i da se vratimo za godinu dana. Nakon par dana vodenja pregovora, uspjela sam nagovorit partnera da napravi spermiogram. I tu krece nasa borba - oligoastenozoospermija i to teska, k
    U meduvremenu smo u vinogradskoj na ivf odjelu obavili razgovor te najesen slijedi mpo, vjerojatno icsi. Trudnoca prirodnim putem je skoro pa nemoguca. Partner ce uskoro napuniti 32, ja sam ove godine napunila 30. Sto jos mogu uciniti da se pripremim za mpo za 2 mjeseca?

Pozdrav, jesi li ti dobila popis pretraga koje napraviti da imaš spremno na jesen? Iskusnije s teme će ti sigurno dati bolje savjete. 
    Ja ti mogu za ohrabrenje reći kako je nama upalilo. Mm je imao katastrofalan spermiogram, najprije azoospermiju pa tešku oligoastheno, a sa mnom je bilo sve ok. Išli smo na icsi bez ikakvih očekivanja nego ono opušteno kako bude, bude. I upalilo iz prve.
    Nedugo nakon poroda zatrudnim spontano kući, a zadnji poznati spermiogram je s koncentracijom cca 5, ukupnim brojem 13 i pokretljivosti oko 30 posto. To je bio najbolji spermiogram koji je imao, doslovno duplo bolji nego sljedeći najbolji. Nije uzimao nikakve preparate ali je operirao varikokelu pa je vjerojatno zato došlo do poboljšanja.
    Hoću reći, vjerujem da niste posebno težak slučaj i da će ubrzo doći do trudnoće na ovaj ili onaj način 😃 

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
    05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
    05/25 ➕

Lori🍀
    30. Srpanj 2025. 22:01

mariposa1510

Divno, čestitam❤️

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

• advocatus
    30. Srpanj 2025. 22:03

donna9

advocatus

Na djetetu ne radimo "dugo". Cijeli zivot imam ok cikluse, naravno bilo je odstupanja, ali cini mi se da svaka zena od prve menstruacije do menopauze dozivi takvo sto. 3 mjeseca nakon sto nismo uspjeli, otisla sam ginekologici koja je rekla da je to normalno i da se vratimo za godinu dana. Nakon par dana vodenja pregovora, uspjela sam nagovorit partnera da napravi spermiogram. I tu krece nasa borba - oligoastenozoospermija i to teska, k

Pozdrav, jesi li ti dobila popis pretraga koje napraviti da imaš spremno na jesen? Iskusnije s teme će ti sigurno dati bolje savjete.
    Ja ti mogu za ohrabrenje reći kako je nama upalilo. Mm je imao katastrofalan spermiogram, najprije azoospermiju pa tešku oligoastheno, a sa mnom je bilo sve ok. Išli smo na icsi bez ikakvih očekivanja nego ono opušteno kako bude, bude. I upalilo iz prve.
    Nedugo nakon poroda zatrudnim spontano kući, a zadnji poznati spermiogram je s koncentracijom cca 5, ukupnim brojem 13 i pokretljivosti oko 30 posto. To je bio najbolji spermiogram koji je imao, doslovno duplo bolji nego sljedeći najbolji. Nije uzimao nikakve preparate ali je operirao varikokelu pa je vjerojatno zato došlo do poboljšanja.
    Hoću reći, vjerujem da niste posebno težak slučaj i da će ubrzo doći do trudnoće na ovaj ili onaj način 😃

Ja sam na svoju ruku prije termina u vinogradskoj napravila hormone i rh faktor, a od pocetka godine imam i uzv dojki. Moji nalazi hormona:TSH - 1,58, Estradiol - 120, 
    Prolaktin - 410, LH - 7,64
    FSH - 10,30, AMH - 28,60

Rekli su da jedino sto jos moram napravit je hiv, sifilis, hep b i c. Partner isto, i opreza radi jos jedan spermiogram u rujnu. 

Vidim da su vasi brojevi i pokretljivost veca nego nasa, a u nasem slucaju ocito premalo za prirodno. S ovim nalazima me salju u ful simulaciju koliko sam skuzila. Rekli su mi 2 tjedna prije ocekivane menge da dodem, pa nisam ni sugurna salju li me na dugi protokol. 

Kod nas je varikokela iskljucena od strane urologa.

Drago mi je da je vama uspjelo :) 

Finika
    30. Srpanj 2025. 22:15

advocatus

donna9

advocatus

Ja sam na svoju ruku prije termina u vinogradskoj napravila hormone i rh faktor, a od pocetka godine imam i uzv dojki. Moji nalazi hormona:TSH - 1,58,Estradiol - 120,
    Prolaktin - 410,LH - 7,64
    FSH - 10,30,AMH - 28,60

Rekli su da jedino sto jos moram napravit je hiv, sifilis, hep b i c. Partner isto, i opreza radi jos jedan spermiogram u rujnu.

Vidim da su vasi brojevi i pokretljivost veca nego nasa, a u nasem slucaju ocito premalo za prirodno. S ovim nalazima me salju u ful simulaciju koliko sam skuzila. Rekli su mi 2 tjedna prije ocekivane menge da dodem, pa nisam ni sugurna salju li me na dugi protokol.

Kod nas je varikokela iskljucena od strane urologa.

Drago mi je da je vama uspjelo :)

jos ce vas traziti i cerviklane briseve, oni moraju biti "svjezi".

06/23 Missed ab. 9+6 tt, spontana trudnoća
    03/24 beta 120 , biokemijska, spontana trudnoća
    03/25 Poliklinika Mia, 12 js
    ICSI 9 js oplođeno, 1 morula i 1 blasta
    04/25 ET morule, 10 dnt beta 5,7, 12 dnt beta 10,1- biokemijska
    04/25 kariogram, uredno
    05/25 biopsija endometrija, uredno
    07/25 FET

• advocatus
    30. Srpanj 2025. 22:35

Finika

jos ce vas traziti i cerviklane briseve, oni moraju biti "svjezi".

Super da su to napomenuli i napisali, citala sam po forumima da traze, medutim vinogradska me nije uputila. Koje briseve trebam osim ureaplazme, mikroplazme i klamidije? 

Finika
    30. Srpanj 2025. 22:39

aerobi, anaerbi i ove sto ste naveli, svaka ustanova ima drugacija prvila , negdje vrijede 3, negdje 6 mj ili duze, tako da to svakako provjerite s njima. :)

06/23 Missed ab. 9+6 tt, spontana trudnoća
    03/24 beta 120 , biokemijska, spontana trudnoća
    03/25 Poliklinika Mia, 12 js
    ICSI 9 js oplođeno, 1 morula i 1 blasta
    04/25 ET morule, 10 dnt beta 5,7, 12 dnt beta 10,1- biokemijska
    04/25 kariogram, uredno
    05/25 biopsija endometrija, uredno
    07/25 FET

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.