Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marita_07
    10. Travanj 2025. 21:10

Pozdrav borilice, 

Evo da javim kako imamo 4 prateća folikula za aspiraciju. Nadam se da će biti nešto pozitivno 🙏💪

Anda ja sam dugo u poliklinici Ivf i ono što mogu reć iz svog iskustva da uvijek sam imala konzultacije s embriologom ako se išlo u Et, a ako nije onda mi je objasnio telefonski sve. Isto tako, ako nije bilo dr uvijek su mi to rekli. Znam da vam je dr.Grbavac bio na kongresu ali svakako su vam to trebali reći onda.Inače, ja vam uvijek sve pitam što god smatram da bi trebala znati. Sretno! 🍀

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, nema oplodnje 💔

• NATALIE0407
    10. Travanj 2025. 21:33

lea25

Titi2606 Razmišljaj na način da je sve sto je novo ili drugačije, dobro🍀
    Lunanadam se da će ti ih ostati sto vise 🥰

Imam jedno pitanje koje mi se često javi, od šoka zadnji put nisam pitala u Vinog., ako nadajmo se sve prođe dobro, smrzliće čuvaju 5 godina od dana zamrzavanja jel? Kakav bi bio proces za korištenje? Jel netko išao po preostale embrije iz istog postupka nakon poroda?

Ja Sam isla po smrzlice nakon trudnoce iz istog postupka. Kod nas se cuva 10 godina.  Postupak je puno laksi i brzi.  Kad se odlucis na transfer ides na razgovor u kliniku obave se osnovni pregledi,pap test, test na gljivice i krv. Kad dobijes Menstruation ukljucuje se estrofem prati se endometrijum kroz par dana i ide se na transfer i tu se dodaju ostali Medikamente. Tako je kod mene bilo.

👱‍♀️1986 pco
    👱‍♂️1975 sve ok
    2013 pco Syndrom
    2014 op propuhivanje jajnika
    2015 1mj pokusaj icsc,nije uraden
    2015 odmor
    2016 1 ivf puna stimulacija 21 js,oplodeno 7 i dosle do stanja blastice.
    7 blastocise ❄️
    Jaki hiper tjedan dana bolnice
    2 mjeseca pauze
    2016 4mj pokusaj vracena jedna balstocista,moje prvo💙
    2020 3mj drugi kryo transfera u samom ludilu korone. Rodilo se moje drugo 💙
    2025 3mj 3 kryo

riamaro
    10. Travanj 2025. 23:13

Titi nadam se da ce biti uspjesan FET 
    Luna mislim da tu muški faktor igra svoju ulogu… držim fige da ih što više opstane 🤞🏽 i sretno sutra ❤️
    Bas cu pitati za pergoveris, hvala ti! 
    Verbena samo ugodi sebi i vrati to uzbuđenje da ti bude pokretač, a mi smo ti tu kad god se želiš uključiti nazad u forum :) 
    Ja sam dobro, uzbuđenje na najjače 😅 Unesem se, kao i u sve drugo, srcem do kraja, pa kud puklo 🙈 Vidjet ćemo za protokol nakon uzv u četvrtak, ali ako sam dobro shvatila, plan je sad izvući maksimalno, a da izbjegnemo hiper, pa zbog toga Rekovelle jer on omogućuje preciznije doziranje i personaliziraniji pristup. 
    Možda se budemo pratile s betama i tako to 😃
    Hypnoticpoison uzivajte, predivno 😍
    Hope, Markolina jako mi je zao. Sad cu zvucati ko baba sa sela, ali sam cula da cuvarkuca pomaze s cistama na jajnicima, pa vidite ako je to opcija, i ako se uopce smije u postupcima…
    Divna beta je rasturila! Neka je sa srecom dalje 🫶
    Jane neka se sve oplode 🤞🏽
    Nata sretno i da ovaj postupak donese dobre vijesti 🤰😍
    Marita drzim fige za dobru berbu :) 
    Sage nadam se da ce brzo doci i da ces sto prije zapoceti s novim postupkom 🤞🏽🤞🏽

Barbi, DivnaXoxo hvala cure ❤️

29 👩🏻 AMH 23,6 - hipo/hashi
    30 👱🏼‍♂️ asthenozoospermia | mikrodelecije ✅️ kariogram ✅️
    KBCSM
    - 10/2024 ICSI Gonal F, Cetrotide, Decapeptyl - 9js - 3 zrele - 1 ❄️ - hiper
    - 11/2024 FET🐧 -30.11. 11dpt beta 9.90; biokemijska 😔
    - 12/2024 planiran prirodni postupak, ovulirala - odrađen AIH - beta✖️
    ŠKVORC
    - 4/2025 stimulirani postupak ⏳

riamarro@hotmail.com

Saniii
    11. Travanj 2025. 07:41

Zara, Batica žao mi je curke ,drzite se 🤗
    Marija1990 o ohss-u imaš detaljno na prvim stranicama teme, to je jako ozbiljno stanje a sklone su mu curke sa višim amh I puno folikula prilikom aspiracije. Da imaš hiper itekako bi znala :)
    Ikar 😘🩷
    Luna sretno danas 🤞
    Hypnoticpoison ajme koja slatkica mala, premedena je,  puse za obje  😘😘
    Dugo se nije javila i Wildflower, ako čitaš 😘❤️.
    Verbena  jako dobro razumijem kako se osjećaš, reći ću ti samo da je to normalno i da će proći, jer ako imaš imalo želje naći ćeš i smoči ćeš snage za nastavit borbu ❤️. A kad uđes u sami postupak uzbuđenje se vrati. Grlim 🫂
    Lea25 hzzo pokriva cuvanje embrija 5g, nakon toga troškove čuvanja snose pacijenti, a postupak za FET nakon uspješne trudnoce je isti kao i prije t, imaš na prvim stranicama teme opcenito sve o FETu.
    Divnaa to je odlično duplanje, sretno dalje 🤞
    Nata a da li si imala i pregled jučer, koliko afc je bilo? Jer koliko je bilo antralaca toliko se može očekivati i folikula, stimulacija ne može stvoriti nove folikule nego nahraniti postojeće i potaknuti ih na rast. Zato je bitno curkama sa nižim amh ciljati ciklus sa što više antralaca. Btw Oveleap je sastavom isto što i Gonal i Bemfola. I sretno 🤞🙏
    Anda osim kada situacija zahtijeva da se jajnici odmore pa se ide u FET, ET možeš odgodit i ako ti želiš iz xy razloga, samo trebaš unaprijed dogovorit s dr.
    Sretno svima 🤗

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

• Lunaa93
    11. Travanj 2025. 07:59

Divna,
    Cestitam draga i drzim fige da se sve nastavi u najboljem redu. 🥰🍀
    Barrbi, Titi, Lea, Muki, Sage, Babolina, Anda, Lori,
    hvala vam cure 😘😘😘
    Sanjass,
    Ja sam bolje, hvala ti sto pitas, sve sam izmokrila. 
    Ponekad me zigne u jajnicima, ali dobro. Ona ce me svakako kasnije pregledati prije ili za vrijeme transfera, pa ce mi reci kakvo je stanje. 
    Riomaro,
    Upravo muski faktor, zato je i radjena za zymot metoda jer je vise od 70% fragmentirane DNA. 
    Jedva cekam da cujem kakvo je stanje danas. 
    Sani,
    Draga, hvala ti puno. 😘

👩🏻31👦🏻45
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    👦🏻 asthenoteratozoospermia
    👩🏻👦🏻- kariotip ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️
    TSH 3.95 ➡️ 1.55
    FET- 12.02. 2 ❄️❄️ Beta ❌
    FET 26.08. 1❄️ Blighted ovum
    ICSI - Ferticare Prag Punkcija 33 🪺- 16🥚 14 🐣
    ET 11.04. 1morula- rana blastocista, 6 blastocista ❄️
    lunalunci1214@gmail.com

• Ssanjas
    11. Travanj 2025. 08:07

Lunaa sretno danas 🤩 neka se mrvica lijepo smjesti i ostane sljedecih 9mj 🥰 nastavi i dalje samo sa izotonikom,ja sam se uzasno bojala hipera i sve do jucer sam pila izotonik,testovi su mi super potamnili i nisam usla ni u kasniji hiper 🥰 tako da ocito ima nesto u proteinima i izotoniku 💪

sanjass322@gmail.com

Nata91
    11. Travanj 2025. 08:18

Saniii

Zara, Batica žao mi je curke ,drzite se 🤗
    Marija1990o ohss-u imaš detaljno na prvim stranicama teme, to je jako ozbiljno stanje a sklone su mu curke sa višim amh I puno folikula prilikom aspiracije. Da imaš hiper itekako bi znala :)
    Ikar 😘🩷
    Luna sretno danas 🤞
    Hypnoticpoisonajme koja slatkica mala, premedena je, puse za obje 😘😘
    Dugo se nije javila i Wildflower, ako čitaš 😘❤️.
    Verbena jako dobro razumijem kako se osjećaš, reći ću ti samo da je to normalno i da će proći, jer ako imaš imalo želje naći ćeš i smoči ćeš snage za nastavit borbu ❤️. A kad uđes u sami postupak uzbuđenje se vrati. Grlim 🫂
    Lea25 hzzo pokriva cuvanje embrija 5g, nakon toga troškove čuvanja snose pacijenti, a postupak za FET nakon uspješne trudnoce je isti kao i prije t, imaš na prvim stranicama teme opcenito sve o FETu.
    Divnaa to je odlično duplanje, sretno dalje 🤞
    Nata a da li si imala i pregled jučer, koliko afc je bilo? Jer koliko je bilo antralaca toliko se može očekivati i folikula, stimulacija ne može stvoriti nove folikule nego nahraniti postojeće i potaknuti ih na rast. Zato je bitno curkama sa nižim amh ciljati ciklus sa što više antralaca. Btw Oveleap je sastavom isto što i Gonal i Bemfola. I sretno 🤞🙏
    Anda osim kada situacija zahtijeva da se jajnici odmore pa se ide u FET, ET možeš odgodit i ako ti želiš iz xy razloga, samo trebaš unaprijed dogovorit s dr.
    Sretno svima 🤗

Imala sam pregled kako bi isključili ciste, na nalazu samo piše oskudna folikulogeneza. 

Hvala cure ❤️

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Drugi postupak - veljača 2025.: Vinogradska bolnica, dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c. = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Treći postupak - ožujak 2025.: Vinogradska, prirodni postupak, jedan folikul koji je pukao na dan aspiracije, napravljena inseminacija = negativna beta ❌

• Lunaa93
    11. Travanj 2025. 08:30

Ssanjas

Lunaa sretno danas 🤩 neka se mrvica lijepo smjesti i ostane sljedecih 9mj 🥰 nastavi i dalje samo sa izotonikom,ja sam se uzasno bojala hipera i sve do jucer sam pila izotonik,testovi su mi super potamnili i nisam usla ni u kasniji hiper 🥰 tako da ocito ima nesto u proteinima i izotoniku 💪

Testovi su potamnili? Jesam li to negdje propustila da neko ima plusic? 
    Ako jesam, cestitam ti i zelim skolsku trudnocu🥰🍀
    Planiram nastaviti sa velikim unosenjem tecnosti, juce sam pila malo manje zbog puta, jer smo svakako tri puta stajali. I sad ne mogu da trpim, odmah trcim u WC, ali sam zato pojelo 5 bjelanjaka odjednom. 😂
    Hvala ti puno. ❤️
    Vec me puca uzbudjenje, nadam se da ce biti ok. U ovom paketu nam je ukljucen time lapse i embryoglue, to je za mene nepoznanica. 😅
    Ali mi je posebno interesantan ovaj time lapse i nadam se da iskljucuje mogucnost anembrionalne trudnoce. 

👩🏻31👦🏻45
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    👦🏻 asthenoteratozoospermia
    👩🏻👦🏻- kariotip ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️
    TSH 3.95 ➡️ 1.55
    FET- 12.02. 2 ❄️❄️ Beta ❌
    FET 26.08. 1❄️ Blighted ovum
    ICSI - Ferticare Prag Punkcija 33 🪺- 16🥚 14 🐣
    ET 11.04. 1morula- rana blastocista, 6 blastocista ❄️
    lunalunci1214@gmail.com

• Mare0710
    11. Travanj 2025. 09:31

Drage cure,
    pratim vas već neko vrijeme i čitam vaša iskustva obzirom da skupljam hrabrosti se i sama upustiti u MPO vode nakon godinu dana pokušavanja prirodnim putem, a nakon uredne trudnoće i poroda 2020. 
    Obzirom na niski AMH 0,2 dali postoje ikakve šanse da se trudnoća dogodi prirodnim putem?  

👩 1988., AMH: 0,2
    🧑 1988.
    🤰 ❤️ 2020.
    Pokušaji za no. 2 🤰: od 3/2024

Lori🍀
    11. Travanj 2025. 10:04

Jane, Marita i ostale cure koje čekate aspiraciju/transfer ovih dana sretno 
    Mare šansa postoji dok god ti tijelo proizvodi jajne stanice. No obzirom na amh, ako želiš u MPO vode ne bi bilo loše krenuti čim prije. Dok dođeš na red možete i dalje prirodno pokušavati i držim fige da uspije kojim god putem.

36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.2
    Muž normosp.
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF: 2/2025. stimulirani, ET 1js, nema❄️,❌
    2. IVF: 5/2025.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.