Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Diivnaa__
    09. Travanj 2025. 21:48

Hvala svima na podršci, ali ja sam realna, ne želim se nadati previše jer mi je druga beta uvijek 👎 Bit će što mora biti 🫣😑 

29👸🏻36🤠 Pokusavamo od 10/2022
    Ja - povišena anti-Tg - 385 uz uredan TSH, AMH 22.14 pmol/L, On - normozoospermija
    Letrozol 5mg + ciljani odnosi 1-5./2024. ❌️❌️❌️
    9/2024 pol ivf (Ovaleap,Cetrotide,Ovitrelle i Decapeptyl) 7❄️ freeze all blagi hiper
    12/2024, 1/2025 FET 2 biokemijske (hcg 30)❌️
    2/2025 histeroskopija✅️ - CD138✅️ Low NK cells
    3/2025 FET pr ciklus - beta 10dnt 260 ➡️ 12dnt 725 ➡️ 16dnt 6600

Slee
    09. Travanj 2025. 21:50

Evo Divna, donji je 11dnt, a gornji 10 dnt. Cisto da se malo smiris. Taj dan mi je beta bila 274

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

Slee
    09. Travanj 2025. 21:50

https://ibb.co/07SVjCw

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

Anda
    09. Travanj 2025. 22:07

jane23 Bila sam na konzultacijama u Poliklinici IVF. Naručila se ciljano kod doktora Grbavca, po nas u čekaonu došla Bračun. Reko ona je samo došla po nas pa će možda biti prisutna na njegovim konzultacijama ili nešto, međutim konzultacije je odradila ona (ne velim da nije bila ok), a Grbavca niti sam vidjela niti je tko šta rekao zašto ga nema. U potpunosti se slažem da sam trebala pitati i reći da sam naručena kod njega, no nisam se snašla. Razmišljam ima li smisla naručiti se opet kod njega preko hzzo-a pa kad dođem na red, a do tad pokušavati ovdje.
    Ninaooo Istina, ja sam masu stvari saznala na forumu, a ne od njih. 
    Razumna Hvala ti!
    Riamaro Hvala ti na podijeljenom iskustvu, vjerujem da to nije bilo lako čuti. Držim vam fige! Razumijem što hoćeš reći i slažem se da davanje lažne nade nema smisla. Ne bježim od dijagnoze i malih šansi, no vjerujem da svatko to može lijepo i s bar mrvicom empatije nekom priopćiti, kada bi htio. I taj neki stav nezainteresirani-'odite na donaciju, kaj nam tu svima trošite vrijeme' baš bude uf. Jedna me doktorica pitala zašto ne želimo donaciju. Našla sam se u situaciji kao da se moram pravdati što želim pokušati da dijete bude moje i partnerovo. Ako nakon određenog vremena pokušavanja ne uspijemo, razmotrit ćemo i druge opcije, ali zašto ne bismo pokušali.

👩‍💼1987., POI, Mb Hashimoto, AMH 1.0 pmol/L

👲1988., normozoospermia
    9mj/2024 - Vinogradska, 11mj blaga stimulacija (Duphaston, Femara, Menopur, Centrotide, Ovitrelle), 1🥚, transfer ❌

• Diivnaa__
    09. Travanj 2025. 22:32

Slee

Evo Divna, donji je 11dnt, a gornji 10 dnt. Cisto da se malo smiris. Taj dan mi je beta bila 274

Hvala ti 🙏

29👸🏻36🤠 Pokusavamo od 10/2022
    Ja - povišena anti-Tg - 385 uz uredan TSH, AMH 22.14 pmol/L, On - normozoospermija
    Letrozol 5mg + ciljani odnosi 1-5./2024. ❌️❌️❌️
    9/2024 pol ivf (Ovaleap,Cetrotide,Ovitrelle i Decapeptyl) 7❄️ freeze all blagi hiper
    12/2024, 1/2025 FET 2 biokemijske (hcg 30)❌️
    2/2025 histeroskopija✅️ - CD138✅️ Low NK cells
    3/2025 FET pr ciklus - beta 10dnt 260 ➡️ 12dnt 725 ➡️ 16dnt 6600

💜Medenko
    09. Travanj 2025. 22:44

riamaro

Razumnaovo mi je bilo baš teško pročitati.. Štediš roditelje, prijatelji se reducirali, suborke uspjele pa “zaboravile” 🥺🥺 Gdje si ti u svemu tome? Kako si? ❤️
    Titi2606dobrodosla nazad i neka povratak donese sreću 🍀
    Mukito je normalno, samo ako se već tako osjećaš prije aspiracije, možda smanji intenzitet aktivnosti i pripazi se
    Zarazao mi je, ali svakako ponovi test..
    Baticastvarno sam navijala da bude uspješno i žao mi je 🫶
    Divnameni ovo izgleda kao neznatna razlika, pa pricekaj betu. Drzimo figeee 🤞🏽
    Leavaljda te nece previse muciti trudnicke tegobe, ali neka ih malo, taman da ti smire psihu da je bebica tu :)
    Andasjecam se ovih komentara i od prije, ne mogu niti zamisliti kako se osjećaš. Grozno je što si dopuštaju, ali meni, iskreno, nekad čak i treba surova brutalnost. Ne ovako bezobrazna i uvredljiva, da se razumijemo.
    Jedan spec. humane u drugoj državi gdje smo išli na konzultacije je, nakon niza liječnika i njihovih ohrabrenja da je super sto je muski faktor u pitanju jer se to da popraviti, za suprugovo stanje rekao “Realno, nemojte nikada očekivat da će se tu išta popraviti i da ćete imati konkretne rezultate. Preostaje vam samo MPO i izvolite to prihvatiti.”. Naravno, i godinu dana nakon toga mi nismo odustali, paralelno s postupcima pokušavamo sve, ali kako vrijeme prolazi, shvaćam da nas je čovjek samo htio poštedjeti vremena, novca, živaca. Prognozirao je koliko će nam spermiogram varirati pod utjecajem svega što činimo i čini mi se da je bio upravu.
    Ovime ne govorim da trebaš odustati, već naprotiv, dati maksimalno od sebe, ali možda razmotriti i druge opcije/metode/doktore/klinike. Tvoja sreća te sigurno negdje čeka.

Riamaro taman si napisala za Razumnu šta sam ja pomislila 🙈🤷🏽‍♀️🙄di je ona u svemu tome😔
    Divna navijam i molim za sve bete ovdje🙏🏽🙏🏽
    Anda sve već znam i sve sam cula i nema pomoci svaki put se nazivciram,naljutim,rastužim..kako žive sami sa sobom,spavaju,vole kad nemaju empatije za one koji se bore za nesto bitnije od svega 😦
    Procitam,pa ne odgovorim  ps zaboravim ali sve vas pratim,volim,molim🤪😉😘

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

• NATALIE0407
    09. Travanj 2025. 22:47

Zara_2

Cure meni danas 9. dan FET-a blastociste i test negativan, bas sam potonula. Zadnji put iako postupak na kraju nije uspio već se 5 dan vidjela crtica. Beta tek u ponedjeljak 😞 Simptoma nemam

Malo da te utjesim,moje misljenje je da je to rano ipak doktori kazu da cekamo dva tjedna,Ali svak zna svoje. Ja Sam imala fet blastice 11dnt jedva se linija vidjela na testu. Beta super sad cekam prvi ultrazvuk da vidimo je li sve ok. Sretno dalje.

👱‍♀️1986 pco
    👱‍♂️1975 sve ok
    2013 pco Syndrom
    2014 op propuhivanje jajnika
    2015 1mj pokusaj icsc,nije uraden
    2015 odmor
    2016 1 ivf puna stimulacija 21 js,oplodeno 7 i dosle do stanja blastice.
    7 blastocise ❄️
    Jaki hiper tjedan dana bolnice
    2 mjeseca pauze
    2016 4mj pokusaj vracena jedna balstocista,moje prvo💙
    2020 3mj drugi kryo transfera u samom ludilu korone. Rodilo se moje drugo 💙
    2025 3mj 3 kryo

Nata91
    09. Travanj 2025. 23:12

Anda

Nata91

Imam redovne menstruacije, da. Iskreno niti jedan ružan komentar nisam čula, više sam ja ta koja negativno razmišlja nego oni.

Blago tebi, to ohrabrenje nekad tako puno znači. Meni prvo Tomić i njegovi komentari da sa takvim AMH se nema šta pokušavati, dal ja znam koliko to košta HZZO i dal sam vidjela da netko iz kamena vodu iscijedi? Bolanča komentiral da su šanse da moji jajnici nešto proizvedu iste kao da njegovi proizvedu i htio me poslati doma. Na kraju na njihovo sveopće čuđenje i pitanje jesam li pila nekve biljne ljekove imala ovulaciju i dogurala do aspiracije. Aspiracije taj dan radil Tomić i kod mene nešt očito zeznul, jer sam jedina od svih ostala duže i išla na UZV (koji je došlo gledati njih 5-6) prije odlaska doma. Za drugi postupak sam promijenila bolnicu, no i tu mi svaki put vele da sam kandidat za donaciju, da zašto to ne želim..

Jooooj danas razmišljam jesi ti pisala o tim komentarima ili sam pobrkala s nekom drugom ženicom. Kod Tomića nisam nikad bila, kod Bolanče možda 2-3 puta, i jednom je komentirao sa Šolom da sam mlada i da sigurno ima još stanica.
    Ovakvi komentari tejj upućeni su dno dna, svi mi imamo pravo preko HZZO-a pokušavati koliko nam je to dozvoljeno, nema ti nitko pravo uskratiti tu priliku. Otkud znaju da, baš kako meni uvijek govore, potrebna je jedna jedina jajna stanica da bi se došlo do bebe. Naravno mi ih nikad nećemo imati više od jedne, eventualno dvije, to nam je jasno, ali i za jedna nam može donijeti najveću sreću. Iskreno se nadam da ćeš naići na nekoga tko će se zauzeti za tebe i bodriti te, a ne samo davati takve neprihvatljive i neljudske komentare. Stvarno mi je žao što si to doživjela... 

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Drugi postupak - veljača 2025.: Vinogradska bolnica, dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c. = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Treći postupak - ožujak 2025.: Vinogradska, prirodni postupak, jedan folikul koji je pukao na dan aspiracije, napravljena inseminacija = negativna beta ❌

lea25
    09. Travanj 2025. 23:37

Bas mi je zao zbog takvog iskustva u Vinogradskoj… ja sam bila Tomićev pacijent, onda jednom kod Bolanče, na folikulometrijama sam ih znala sve sresti, a dobitni postupak mi je od početka do zadnjeg UZV na humanoj vodila Dr Šola, iskreno takav pristup i energija se rijetko viđa, nadam se da će to zadržati sto duže, čak jednom kad mi je rekla i lošu vijest, od nje sam to sasvim ok podnjela. 

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    11dnt: Beta 145
    14dnt: Beta 690

FET 03.03.
    UZV 24.3.2025. “6+0” bez ❤️, EO 1mm
    -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 22.4. ~ 🍀

Nata91
    09. Travanj 2025. 23:41

lea25

Bas mi je zao zbog takvog iskustva u Vinogradskoj… ja sam bila Tomićev pacijent, onda jednom kod Bolanče, na folikulometrijama sam ih znala sve sresti, a dobitni postupak mi je od početka do zadnjeg UZV na humanoj vodila Dr Šola, iskreno takav pristup i energija se rijetko viđa, nadam se da će to zadržati sto duže, čak jednom kad mi je rekla i lošu vijest, od nje sam to sasvim ok podnjela.

Također za Šolu imam samo pohvale, u drugom postupku mi je radila aspiraciju, standardno jedan folikul i kad su embriolozi viknuli da imamo jajnu stanicu imam osjećaj da je bila jednako sretna kao ja, poslije mi je rekla da je bila presretna kad je vidjela da je jajna stanica zrela. Ima baš tu neku pozitivu i energiju u sebi. Ona mi je također rekla da obavezno pijem Dheu. 

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Drugi postupak - veljača 2025.: Vinogradska bolnica, dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c. = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Treći postupak - ožujak 2025.: Vinogradska, prirodni postupak, jedan folikul koji je pukao na dan aspiracije, napravljena inseminacija = negativna beta ❌

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.