Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lea25
    09. Travanj 2025. 19:30

I zaboravila sam napisati da Testovi nisu pokazivali, samo jedan, prvi jutarnji urin se uzima jer se smatra urinom koji je zadržan bar 6h zbog veće koncentracije Hcg, ako ste ustajale piškiti to ne znaci da je prvi jutarnji kad se spremate bas razbuditi, ispravan urin. Stvarno mi je zao da se unaprijed brinete jer mi se to isto dešavalo, i sad kad sam ostala prvi put trudna imala sam situaciju sa ❤️. Odmah se sjetim sebe kad tako nešto pročitam 😔

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    11dnt: Beta 145
    14dnt: Beta 690

FET 03.03.
    UZV 24.3.2025. “6+0” bez ❤️, EO 1mm
    -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 22.4. ~ 🍀

lea25
    09. Travanj 2025. 19:39

Nikita sorry zaboravila sam gore upisati… znaš one naše priče oko računanja tt🥲😅, ja sam upisivala u Google na ivf due date calc i ispočetka mi je ispadalo uvijek po datumu transfera blaga razlika od datuma prema zadnjoj m, to je bilo taman onih par dana za srčeko moje bebe kad je bila frka. Eh danas isto to upišem, i piše točno 8tt, sto je ustvari i jednako ZM koja je bila 9.2., možda se poravnalo zbog kraće veljače, mislim ne kužim ni ja kako ali nema vise razlike 😆😆 ako si me ista skužila 

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    11dnt: Beta 145
    14dnt: Beta 690

FET 03.03.
    UZV 24.3.2025. “6+0” bez ❤️, EO 1mm
    -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 22.4. ~ 🍀

Zara_2
    09. Travanj 2025. 19:46

Hvala svima, nadam se da ima nade🙏🏼 ❤️

👩🏻 33 ❤️🧔🏻30
    Želja za 👶🏻 od 2021 🙏🏼
    👩🏻 nasljedna trombofilija 4G/4G
    8/21 Vanmaternična, op + mtx
    Sono HSG✔️
    7/24 AIH✖️
    8/24 AIH✖️
    10/24 AIH✖️
    2/25 IVF ( 5 blastocista + 6 oplođenih )
    1. ET 14 dpt beta 23 ✖️
    1. FET 3/25 14 dpt beta 1,1 ✖️

Anda
    09. Travanj 2025. 19:48

Nata91

Imam redovne menstruacije, da. Iskreno niti jedan ružan komentar nisam čula, više sam ja ta koja negativno razmišlja nego oni.

Blago tebi, to ohrabrenje nekad tako puno znači. Meni prvo Tomić i njegovi komentari da sa takvim AMH se nema šta pokušavati, dal ja znam koliko to košta HZZO i dal sam vidjela da netko iz kamena vodu iscijedi?  Bolanča komentiral da su šanse da moji jajnici nešto proizvedu iste kao da njegovi proizvedu i htio me poslati doma. Na kraju na njihovo sveopće čuđenje i pitanje jesam li pila nekve biljne ljekove imala ovulaciju i dogurala do aspiracije. Aspiracije taj dan radil Tomić i kod mene nešt očito zeznul, jer sam jedina od svih ostala duže i išla na UZV (koji je došlo gledati njih 5-6) prije odlaska doma. Za drugi postupak sam promijenila bolnicu, no i tu mi svaki put vele da sam kandidat za donaciju, da zašto to ne želim..

👩‍💼1987., POI, Mb Hashimoto, AMH 1.0 pmol/L

👲1988., normozoospermia
    9mj/2024 - Vinogradska, 11mj blaga stimulacija (Duphaston, Femara, Menopur, Centrotide, Ovitrelle), 1🥚, transfer ❌

Anda
    09. Travanj 2025. 19:59

Saniii

Andajesi saznala nešto novo i korisno na konzultacijama, tipa što nude, imaju kakve novitete, kakva im je uspješnost?

Saniii ništa extra novo, možda zbog moje situacije koja je takva (jer prije mene bila neka cura s mamom kao pratnjom i kad su izlazile, obje bile nasmijane od uha do uha i mama njoj veli - "vidiš da ipak ima nade" pa sam nekako zaključila da su one saznale nešto novo). Rekao mi je da se ne može situacija poboljšati prehranom ni suplementima (Q10 i još je neke spomenuo), da D vitamin i TSH nisu tako bitni prije, već ih se kontrolira tijekom trudnoće. 
    Za novitete i uspješnost nije ništa rekao, niti sam ja pitala.

👩‍💼1987., POI, Mb Hashimoto, AMH 1.0 pmol/L

👲1988., normozoospermia
    9mj/2024 - Vinogradska, 11mj blaga stimulacija (Duphaston, Femara, Menopur, Centrotide, Ovitrelle), 1🥚, transfer ❌

jane23
    09. Travanj 2025. 20:17

Anda apsolutno su mi nedozvoljivi komentari poput ovih koje si napisala da si dobila od doktora! Uzasno mi je da se ovako tretiraju zene koje pokusavaju ostati trudne. 
    Jesi li razmisljala o privatnoj klinici? Ja stvarno ne mogu reci da mi je u Beta+ ikad itko dao krivi komentar zbog kojeg sam se osjecala lose

👩🏻 🧔🏻‍♂️ 35 god. // AMH 34 pmol/L // hashimoto //
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem. trudnoće /// 04.2025. ivf Beta+⏰ blaga stimulacija (clomid+Bemfola) - aspirirane 3 jajne stanice - 2 oplođene i 2 vraćene ❤️

• Nina000
    09. Travanj 2025. 20:30

Divna ja vidim jednake crte. Nemoj razmišljati negativno.
    Meni je danas 4 dnt i danas mi je grozan dan. Živčana sam na sve i svašta i sa svima sam na korak do svađe. Ne znam jel do lijekova, stanja ili vremena ali tek sam se sad smirila psihički, no sad me nekakvo štrecanje uhvatilo kao da ću imat upalu mjehura. Baš je dugo nisam imala i nisam vald te sreće da će me uhvatit. 🤦🏽‍♀️
    Anda nekim doktorima smo samo brojka na papiru i u novčaniku. Hrpu stvari saznamo na ovom forumu bez da nas oni kao stručnjaci uopće upute, nimalo empatije. 

👰🏽‍♀️30 god. Dg. Asthma
    🤵🏽35 god sve u redu

Ja - AMH 17?
    03/24 IUI beta 0,73
    04/24 aspiracija 12 zrelih folikula, 9 oplođenih, 4 blastice
    04/24 ET jedne blastociste, beta 0,16 ☹️
    10/24 FET jedne blastociste, beta 0,76 😫
    12/24 FET jedne blastociste beta 0,4😢
    PAI heterozigot
    MTHFR homozigot NMH
    Aktivni folat, Aspirin, Decortin, Cyclogest, Prolutex i Clexane 0,4
    FET (04/25) 11dnt beta 177,00 ❤️ 13dnt beta 414 ❤️

Razumna
    09. Travanj 2025. 21:13

Anda

Nata91

Imam redovne menstruacije, da. Iskreno niti jedan ružan komentar nisam čula, više sam ja ta koja negativno razmišlja nego oni.

Blago tebi, to ohrabrenje nekad tako puno znači. Meni prvo Tomić i njegovi komentari da sa takvim AMH se nema šta pokušavati, dal ja znam koliko to košta HZZO i dal sam vidjela da netko iz kamena vodu iscijedi? Bolanča komentiral da su šanse da moji jajnici nešto proizvedu iste kao da njegovi proizvedu i htio me poslati doma. Na kraju na njihovo sveopće čuđenje i pitanje jesam li pila nekve biljne ljekove imala ovulaciju i dogurala do aspiracije. Aspiracije taj dan radil Tomić i kod mene nešt očito zeznul, jer sam jedina od svih ostala duže i išla na UZV (koji je došlo gledati njih 5-6) prije odlaska doma. Za drugi postupak sam promijenila bolnicu, no i tu mi svaki put vele da sam kandidat za donaciju, da zašto to ne želim..

Hvala Bogu da nisu jedini doktori koji ti mogu pomoći na svijetu. Sramota da takvo nesto pomisle a kamoli kazu pacijentici. Seljacine.
    Divna ti si sad trudna. To si ustanovila i sad prestani raditi testove jer oni služe za detekciju trudnoce a ne za praćenje bete. Sad si u šoku, ne mozes vjerovati da se to tebi događa ali događa i sve će biti dobro. Svakom danu njegove muke dosta.
    Lea25 ti se ne brini zbog prehrane. Naravno da se svi želimo zdravo hraniti ali u trudnoci nam se najcesce jedu čudne stvari. Sto god ti se jede, jedi i ne stresiraj se. pazit ces kad ćeš moći 
    Pusa svima 🥰🥰🥰🥰

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

riamaro
    09. Travanj 2025. 21:19

Razumna ovo mi je bilo baš teško pročitati.. Štediš roditelje, prijatelji se reducirali, suborke uspjele pa “zaboravile” 🥺🥺 Gdje si ti u svemu tome? Kako si? ❤️
    Titi2606 dobrodosla nazad i neka povratak donese sreću 🍀
    Muki to je normalno, samo ako se već tako osjećaš prije aspiracije, možda smanji intenzitet aktivnosti i pripazi se
    Zara zao mi je, ali svakako ponovi test.. 
    Batica stvarno sam navijala da bude uspješno i žao mi je 🫶 
    Divna meni ovo izgleda kao neznatna razlika, pa pricekaj betu. Drzimo figeee 🤞🏽
    Lea valjda te nece previse muciti trudnicke tegobe, ali neka ih malo, taman da ti smire psihu da je bebica tu :) 
    Anda sjecam se ovih komentara i od prije, ne mogu niti zamisliti kako se osjećaš. Grozno je što si dopuštaju, ali meni, iskreno, nekad čak i treba surova brutalnost. Ne ovako bezobrazna i uvredljiva, da se razumijemo. 
    Jedan spec. humane u drugoj državi gdje smo išli na konzultacije je, nakon niza liječnika i njihovih ohrabrenja da je super sto je muski faktor u pitanju jer se to da popraviti, za suprugovo stanje rekao “Realno, nemojte nikada očekivat da će se tu išta popraviti i da ćete imati konkretne rezultate. Preostaje vam samo MPO i izvolite to prihvatiti.”. Naravno, i godinu dana nakon toga mi nismo odustali, paralelno s postupcima pokušavamo sve, ali kako vrijeme prolazi, shvaćam da nas je čovjek samo htio poštedjeti vremena, novca, živaca. Prognozirao je koliko će nam spermiogram varirati pod utjecajem svega što činimo i čini mi se da je bio upravu. 
    Ovime ne govorim da trebaš odustati, već naprotiv, dati maksimalno od sebe, ali možda razmotriti i druge opcije/metode/doktore/klinike. Tvoja sreća te sigurno negdje čeka. 

29 👩🏻 AMH 23,6 - hipo/hashi
    30 👱🏼‍♂️ asthenozoospermia | mikrodelecije ✅️ kariogram ✅️
    KBCSM
    - 10/2024 ICSI Gonal F, Cetrotide, Decapeptyl - 9js - 3 zrele - 1 ❄️ - hiper
    - 11/2024 FET🐧 -30.11. 11dpt beta 9.90; biokemijska 😔
    - 12/2024 planiran prirodni postupak, ovulirala - odrađen AIH - beta✖️
    ŠKVORC
    - 4/2025 stimulirani postupak ⏳

riamarro@hotmail.com

Slee
    09. Travanj 2025. 21:41

Divna, vec sam bila slala nekome kako je meni test cak pokazao vidno slabiju crticu nego dan prije, a bilo je sve ok. Testovi su kao sto je vec netko rekao samo za detektiranje trudnoce.
    Batica i Zara zao mi je cure! ❤️
    Anda ajme, strasno mi ovo i samo citati. Bezobrazno jako.
    Lea ja sam obizavala trudnicke simptome. Nikad necu zaboravit kako sam povracala i jedva stajala na nogama, al se paralelno i smijala jer sam bila presretna da se nesto dogadja i da imam neku potvrdu da je to stvarno to

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.