Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Žuži
    05. Ožujak 2024. 15:58

wildflower

Drage moje,
    dok ste u postupcima a i prije samih postupaka pazite li na unos kave i kofeina opcenito?
    Koliko kave je "dozvoljeno" i ok?

Mislim da sam negdje čitala da se ne bi smjelo pretjerivati, a da je jedna dnevno sasvim ok. Ja sam se evo u korizmi odlučila ostaviti kave pa ću probati i nakon nastaviti bez nje. Bas volim kavu i njen miris i taj cijeli ritual ispijanja kave iako sam pila jednu dnevno. Iskreno, mislila sam da će me voliti glava i da će mi vise faliti, ali sve je to psiha🤗

👩🏻 34 👦🏻34, od 6/21, amh 6,52 pmol/L
    10 i 11/22 - AIH 👎🏼
    12/22 1Ivf KBC St, 4 js, 1 vraćen 👎🏼
    5/23 2 ivf, KBC St, 7 js, 5 oplođenih, vraćena 2 (biokemijska)👎🏼, 1 blastica ❄️
    7/23 Fet, trudnoća, srce stalo kucati u 9+6, spontani
    12/23 3 ivf, Cito, 3 js, 2 oplođene i vracene, beta 0👎🏼
    5/24 4 ivf, 3 js, 3 blastociste, 2 vracene👎🏼, 1 ❄️
    7/24 FET 👎🏼
    10/24 5 ivf, Repromed, 5 js, 3 opl, 1 morula👎🏼
    2/25 6 ivf, Repromed, 4 js, 2 opl, 1 morula 👎🏼, 4/25 fet blastociste 👎🏼

• Vitara
    05. Ožujak 2024. 16:15

tinčica1703

Peggy

tinčica1703

Cure koje imate preporuke ili saznanja, gdje je najpovoljnije odraditi dobar IVF privatno? Svi savjeti dobrodošli, poželjno je da uploadate cjenik ukoliko neka ima.. Tražim opcije da ne izađe preskupo…. Beta plus je kvalitetna ali mislim da je cjenovno dosta skupa, ima li koja saznanja koje se cijene kreću u Srbiji? Hvala unaprijed…

Žao mi je zbog bete. Jučer ti je napisano da možda grad Osijek ili županija sufinanciraju postupak potpomognute oplodnje, pa se probaj raspitati i istražiti. Zašto ne iskoristiti ako postoji i ta mogućnost….

Da, ali grad Osijek financira samo za grad Osijek, ja sam od Osijeka 50 km i nemam pravo na ništa
    Ali je to stvarno super za sve koje mogu dobiti… Dići ću kredit za 1 pošteni postupak, predala sam papire i nadam se da ću uspjeti…

Bila sam u istoj situaciji i želim ti dati malo nade i želje da ti uspije prirodno. 🤞🤞🤞🤞
    Isto sam potrošila sve postupke i gledala kredit za novi jer nemamo tu lovu "sa strane". I mjesec poslije zadnjeg postupka dogodi mi se trudnoća. 😊😊 Prije 2 mj dobili smo curicu. Želim da se i tebi tako dogodi da ne moraš u kredit. 🤞🍀🤞🍀

👩40, 👱‍♂️41, 👦 8 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. 2024. s 38+4 stigla L, sc

• luna573
    05. Ožujak 2024. 16:26

Marisha

Ajde drago mi je da je sve ok , sjećam se da si bila malo u panici na početku. Za tebe sam kao i za Sanjušku imala filing da će ti taj FET biti dobitan i da bi mogla nositiAjme već je i toliko prošlo, vrijeme ovdje na forumu zbilja brže prolazi.

Dobar ti je onda filing bio jer i je decko, iako sam ja bila sigurna da je curica 😂 ali sam ja mislila da nece ni uspjeti fet tako da sam sve fulala🙈 

🙎🏻‍♀️28- AMH 18 pmol/L, heterozig. MTHFR, PAI-1 homozig. 4G
    🙍🏻‍♂️28 normo->asteno->normo
    Betaplus
    1. 05/23 IVF letrozol 5x2, ovitrelle- 4js - 1 oplodena, triploid ET❌
    2. 10/23 ICSI Gonal F 150, Cetrotide, Ovitrelle➡️15js➡️9 oplođeno➡️vracen 1 trodn. (10st), 4 🐧 test neg
    3. 11/23 prir. FET jedne blastice, test neg
    4. 12/23 stim. FET, 9dpt beta 137,5, 11dpt beta 304,08, 13dpt-540, 15dpt-1189, 20dpt- 5897, 6+4 ❤️
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;51;28/st/2024

• katyusha
    05. Ožujak 2024. 16:28

Drage lavice pozdrav svima, 
    Evo mene nove. Još sam u procesu učenja svih termina, proučavanju naziva i pokušajima hvatanja svih bitnih informacija. 🫣
    Ne znam je li uobičajeno da se predstavimo ovako kad uletavamo kao padobranci, ali evo ukratko i naša priča.
    Kao i kod većine vas cijeli je put do danas borba, uz dijagnozu endometrioze krećemo prirodno i ja nakon 3 mjeseca uspijevam 2021. prirodno zatrudnjeti. Sve je bilo u redu, panorama test u 12 tt uredan, da bih (vrag mi nije dao mira) išla osim klasičnoj ginekologici još jednoj doktorici privatno kojoj se učinilo da nešto nije ok, nuhalni nabor je bio prevelik i srčeko nije dobro radilo. Pa po jedno mišljenje, drugo, treće i nažalost do 16 tjedna se ustanovilo da ima previše anomalija nespojivih sa životom kako su to doktori tada nazvali. Osim lažno negativne panorame je kasnije uslijedio i dodatan peh neuspjelog medikamentoznog pobačaja gdje je morala nakon svega biti napravljena i kiretaža. Od tad smo upućeni na sve genetske pretrage, kariogram...sve uredno. Preporuka je bila da barem još godinu dana prirodno pokušavamo. Ali evo nakon svega smo upravo započeli s IVFom. 

Nakon obavljenih pretraga i pregleda (mislim da su ispregledavali sve živo i neživo), histeroskopije i izvađenog polipa, 29.2. sam krenula s terapijom u IVF poliklinici preko Hzzo-a kod doktora Maričića. Zasad imam samo dobra iskustva s njima pa se nadam da će nam se i posrećiti 🍀
    Na 1.folikulometriji jučer imamo 3+3 folikula (6.dan), ali su ispod 10 mm. Jedino je zabrinjavajuća cista na jajniku koja je od prošlog pregleda (3-4cm) sad očito narasla na 6-7cm. 

Čitam vaša iskustva i razveseli me svaki onaj mali brojač tjedana u potpisima, budi nadu🤞
    Svima želim svu sreću svijeta, nadam se da ćemo jednom sve imati lijepih vijesti 💕

👩 '89. endometrioza
    🧑 '93. normoozospermia
    01/22- prirodna trudnoća - PANORAMA - low risk - FALSE negative - boy 🩵 - anomaly ✔️- neuspjeli medikamentozni pobačaj u 16tt, kiretaža 04/22
    ✅️ Kariogram, propuhivanje jajnika, trombofilija, hsg, histeroskopija...
    03/24▪️Poliklinika IVF)
    1. IVF stimulirani (gonal, ganirelix, cetrotide, brevactid, decapeptyl) 🤞

Lali28
    05. Ožujak 2024. 17:14

Vitara

tinčica1703

Peggy

tinčica1703

Cure koje imate preporuke ili saznanja, gdje je najpovoljnije odraditi dobar IVF privatno? Svi savjeti dobrodošli, poželjno je da uploadate cjenik ukoliko neka ima.. Tražim opcije da ne izađe preskupo…. Beta plus je kvalitetna ali mislim da je cjenovno dosta skupa, ima li koja saznanja koje se cijene kreću u Srbiji? Hvala unaprijed…

Žao mi je zbog bete. Jučer ti je napisano da možda grad Osijek ili županija sufinanciraju postupak potpomognute oplodnje, pa se probaj raspitati i istražiti. Zašto ne iskoristiti ako postoji i ta mogućnost….

Da, ali grad Osijek financira samo za grad Osijek, ja sam od Osijeka 50 km i nemam pravo na ništa
    Ali je to stvarno super za sve koje mogu dobiti… Dići ću kredit za 1 pošteni postupak, predala sam papire i nadam se da ću uspjeti…

Bila sam u istoj situaciji i želim ti dati malo nade i želje da ti uspije prirodno. 🤞🤞🤞🤞
    Isto sam potrošila sve postupke i gledala kredit za novi jer nemamo tu lovu "sa strane". I mjesec poslije zadnjeg postupka dogodi mi se trudnoća. 😊😊 Prije 2 mj dobili smo curicu. Želim da se i tebi tako dogodi da ne moraš u kredit. 🤞🍀🤞🍀

Ovo mi je tako dirljivo procitati, uvijek mi suze dodju na ovakve komentare.  💞

👩🏻29 god
    AMH: 0,862µg/L (1,20-9,05)
    🧔🏻‍♂️31 god asthenozoo->normo
    1/2024 - Gonal F
    31.1. aspiracija - 9 st
    3.2. ICSI, 5 oplođenih, ET 3-dnevnog ❌, ostao 1❄️
    11.3. FET blastice—> 8dnt + —> Beta 18dnt 8961, 7+1tj ❤️
    curica🌸 7.12.👶🏻🩷J

Lali28
    05. Ožujak 2024. 17:14

katyusha

Evo mene nove. Još sam u procesu učenja svih termina, proučavanju naziva i pokušajima hvatanja svih bitnih informacija. 🫣
    Ne znam je li uobičajeno da se predstavimo ovako kad uletavamo kao padobranci, ali evo ukratko i naša priča.
    Kao i kod većine vas cijeli je put do danas borba, uz dijagnozu endometrioze krećemo prirodno i ja nakon 3 mjeseca uspijevam 2021. prirodno zatrudnjeti. Sve je bilo u redu, panorama test u 12 tt uredan, da bih (vrag mi nije dao mira) išla osim klasičnoj ginekologici još jednoj doktorici privatno kojoj se učinilo da nešto nije ok, nuhalni nabor je bio prevelik i srčeko nije dobro radilo. Pa po jedno mišljenje, drugo, treće i nažalost do 16 tjedna se ustanovilo da ima previše anomalija nespojivih sa životom kako su to doktori tada nazvali. Osim lažno negativne panorame je kasnije uslijedio i dodatan peh neuspjelog medikamentoznog pobačaja gdje je morala nakon svega biti napravljena i kiretaža. Od tad smo upućeni na sve genetske pretrage, kariogram…sve uredno. Preporuka je bila da barem još godinu dana prirodno pokušavamo. Ali evo nakon svega smo upravo započeli s IVFom.

Nakon obavljenih pretraga i pregleda (mislim da su ispregledavali sve živo i neživo), histeroskopije i izvađenog polipa, 29.2. sam krenula s terapijom u IVF poliklinici preko Hzzo-a kod doktora Maričića. Zasad imam samo dobra iskustva s njima pa se nadam da će nam se i posrećiti 🍀
    Na 1.folikulometriji jučer imamo 3+3 folikula (6.dan), ali su ispod 10 mm. Jedino je zabrinjavajuća cista na jajniku koja je od prošlog pregleda (3-4cm) sad očito narasla na 6-7cm.

Čitam vaša iskustva i razveseli me svaki onaj mali brojač tjedana u potpisima, budi nadu🤞
    Svima želim svu sreću svijeta, nadam se da ćemo jednom sve imati lijepih vijesti 💕

sretno! 💫

👩🏻29 god
    AMH: 0,862µg/L (1,20-9,05)
    🧔🏻‍♂️31 god asthenozoo->normo
    1/2024 - Gonal F
    31.1. aspiracija - 9 st
    3.2. ICSI, 5 oplođenih, ET 3-dnevnog ❌, ostao 1❄️
    11.3. FET blastice—> 8dnt + —> Beta 18dnt 8961, 7+1tj ❤️
    curica🌸 7.12.👶🏻🩷J

korni
    05. Ožujak 2024. 18:02

Luna drago mi je da je sve okej 🤗 uživaj sutra na druškanju 😍
    Wildflower ja sam pila dvije (crne, turske) kave dnevno, prije i tijekom postupka 🫣 u trudnoći sam na jednoj, manjoj šalici, čisto radi tlaka.. uopće me ne vuče, a veliki sam kavopija (bila) 🙈
    Lucky sretno sutra 🍀❤️
    Katyusha dobrodošla i sretno 🤗🍀

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Hypnoticpoison
    05. Ožujak 2024. 18:14

katyusha

Kao i kod većine vas cijeli je put do danas borba, uz dijagnozu endometrioze krećemo prirodno i ja nakon 3 mjeseca uspijevam 2021. prirodno zatrudnjeti. Sve je bilo u redu, panorama test u 12 tt uredan, da bih (vrag mi nije dao mira) išla osim klasičnoj ginekologici još jednoj doktorici privatno kojoj se učinilo da nešto nije ok, nuhalni nabor je bio prevelik i srčeko nije dobro radilo. Pa po jedno mišljenje, drugo, treće i nažalost do 16 tjedna se ustanovilo da ima previše anomalija nespojivih sa životom kako su to doktori tada nazvali. Osim lažno negativne panorame je kasnije uslijedio i dodatan peh neuspjelog medikamentoznog pobačaja gdje je morala nakon svega biti napravljena i kiretaža. Od tad smo upućeni na sve genetske pretrage, kariogram…sve uredno. Preporuka je bila da barem još godinu dana prirodno pokušavamo. Ali evo nakon svega smo upravo započeli s IVFom.

Katyusha pozdrav! Dobro nam došla!😘❤ Ovdje su cure super, sve do jedne.🤗 Prave lavice!🦁❤ Želim ti sreću u ovom postupku i da sve prođe u najboljem redu!🤞🤞🙏🙏❤❤

🏥 Poliklinika IVF
    2023: 3X IUI : ❌️ ❌️ ❌️
    1.IVF: 07/23 ➕️ ❤ missed abortion 😭 💔 🤍 👼

2.IVF: 01/24 - 8 oocita -3 zrele, nije došlo do oplodnje ❌️
    3.IVF: 04/24 ➡️ ICSI ➡️ 1.beta 697 ; 2.beta 1313
    Veritas test - low risk, stiže princezica, naša dugica 🌈 👑💜 🙏

"Radujem se uspjehu drugih, jer uspjeha ima dovoljno za sve"!
    💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤

ivkaa
    05. Ožujak 2024. 18:25

katyusha

Dobrodosla i jos nam prije osla na trudnicke teme🤩😅😊

🙋‍♀️ 29 god, AMH 18 pmol/L, kariogram ✅️
    💁‍♂️ 37 god - normozoospermia, kariogram ✅️
    -pokusavamo od kraja 2020. god.
    KBC Split
    7/23 IVF 💉 gonal 150 i cetrotide
    8/23 ET ❌️
    9/23 FET ❌️
    12/23 IVF 💉 gonal 300 i cetrotide
    12/23 ET ❌️
    8/24 IVF 💉pergoveris 150 i cetrotide 3❄️
    10/24 FET ⏳️

Jurky32
    05. Ožujak 2024. 19:11

Korni, 😘
    Luna, sretno sutra na druškanju ❤️
    Lali, biti će to dobro, sretno 🥰
    Sanjushka, ne moraš biti natašte za betu 🤗
    Katyusha, dobrodošla i sretno 🥰
    Sretno svima 😘

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.