Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    💜Medenko
    21. Studeni 2024. 13:52

Nata91

Rade i vikendom, svaki vikend subota ili nedjelja. Ne nadam se previše od te jedne, ali je želja ogromna 🙂

Nata sretno..jedna ali vrijedna 💫🤞🏽❣️

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌

Dodo87
    21. Studeni 2024. 14:07

Bela, žao mi je 😔
    Nata, držimo fige za 1 mrvicu 🍀
    Rolice, sretno ❤️
    Emma, Annboleyn, šaljem zagrljaje 🤗

👩1987, AMH 2.1 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
    🧔‍♂️1987 sve OK
    Naš put počinje 2019. 🍀
    1. IVF 2020. ET - 👧💜
    2. FET 2023. ⛔️
    3. FET 2023. ⛔️
    4. ET 2024. missed ab, 8tt. 💔
    5. ET 2024. ⛔️
    6. ET 2024. ⛔️
    7. ET 2/2025, biokemijska ⛔️
    8. FET 4/2025 ❄️❄️, blighted ovum
    dodo87.forum@gmail.com

Dodo87
    21. Studeni 2024. 14:19

Cure, ja sam na 100 muka, kako me dosta pogodio (ponovni) neuspjeh, zapisala sam se još u Aleu i Repromed na konzultacije.
    Repromed je toliko krcat da imam konze tek krajem 12. mj., a Alea me relativno brzo primila. Alebić mi je super, sjeda mi kao osoba i on bi htio da mi idemo u 12. mj. u postupak.
    Plaća se naravno, ali što je, tu je. Ono što mene muči, smijemo li mi tako brzo u novu stimulaciju? Između prve (blage) i ove (ne znam koji će biti protokol) bio bi samo 1 menstr ciklus.
    Imam još 1 postupak preko hzzo-a pa ne znam da li da ga čuvam ili da prvo ispucam "besplatne" pa onda krenem plaćati.
    Bila sam i u svojoj klinici na konzama, tamo su mi pak rekli da krećemo s jakom stimulacijom u novom postupku (iako kad sam išla sad zadnji put, bilo je uvjeravanja da je blaga za mene zbog niskog AMH i da ću dobiti približan br stanica - što je na kraju i bilo). Malo mi je sad poljuljano to povjerenje, ne znam kako bih rekla, jer nema konzistentnosti, da se razumijemo, nitko me ovdje ne nagovara da plaćam, štoviše, događa se obratno, odvraćaju me od plaćanja, tako da nemam osjećaj da je IVF-u profit na prvom mjestu. Jedino mi izgleda kao da smo se malo pogubili, a zbog niskog amh nemam vremena za gubljenje. 
    Idem na konze i u Petrovu (naravno iz psiholoških razloga jer sam tamo imala najbolji rezultat), tako da ću vidjeti mišljenje mog prvog doktora i saznati kad oni kreću s radom.
    1. Je li istina da se postupci poništavaju nakon ostvarene trudnoće iz postupka?
    2. Kako se kreću cijene terapije, npr. Gonal, Menopur, Cetrotide, Ovitrelle?
    3. Uvodi li se niskomolekularni heparin samo ovako, na blef? Može li biti kakvih posljedica?
    4. Ima li netko iskustva s Aleom (bila mi se javila samo loli, pa bih voljela čuti i druge)

👩1987, AMH 2.1 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
    🧔‍♂️1987 sve OK
    Naš put počinje 2019. 🍀
    1. IVF 2020. ET - 👧💜
    2. FET 2023. ⛔️
    3. FET 2023. ⛔️
    4. ET 2024. missed ab, 8tt. 💔
    5. ET 2024. ⛔️
    6. ET 2024. ⛔️
    7. ET 2/2025, biokemijska ⛔️
    8. FET 4/2025 ❄️❄️, blighted ovum
    dodo87.forum@gmail.com

Sage
    21. Studeni 2024. 14:34

Dodo87

2. Kako se kreću cijene terapije, npr. Gonal, Menopur, Cetrotide, Ovitrelle?3. Uvodi li se niskomolekularni heparin samo ovako, na blef? Može li biti kakvih posljedica?

Ja ti mogu odgovoriti samo na ova dva pitanja jer s ostalim nemam iskustva:
    2. Ja sam terapiju uzimala direktno u poliklinici jer mi je tako bilo najlakše. Cetrotide je 35€ po ampuli, ja sam iskoristila 4 komada. Pergoveris pen od 900IU 450€, ja sam iskoristila pola odnosno 450IU i platila sam samo pola. Gonal pen od 900IU je 400€, ja sam iskoristila 1350IU odnosno jedan i pol pen. Štoperica Ovitrelle 30€. Ukupno me koštalo 995€.
    3. Što se tiče heparina, on mi je propisan od transfera zbog sumnje na antifosfolipidni sindrom. Dakle, nije mi potvrđeno da imam taj sindrom, ali je hematolog procijenii da je za mene manja šteta koristiti heparin "na blef".

Nadam se da sam bar malo pomogla 🤗

👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (4/25 normo)
    2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
    dr. V + Repromed
    9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
    10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️(freeze all)
    01/25 FET 1bc❌; 02/25 FET 1bc❌
    Poliklinika IVF
    04/25 stim IVF (Elonva+Menopur+Orgalutran); 15🥚, 12 oplodenih; 5❄️;
    ET 1bc - beta 9dnt 33, 11dnt 16, biokemijska❌️
    06/25 histeroskopija ✔️; FET⏳

Saniii
    21. Studeni 2024. 14:55

Hej curke 🤗, imam hrpu zaostataka, ali ulovila sam ponešto .
    Nove curke dobrodošlale i što prije otišle 🤗.
    Žao mi je zbog negativnih beta, drzite se 🤗.
    Belaa jako mi je žao 😔💔
    Medenko točno za ispalit na živce 😱. Držim 🤞 da se pravilno dupla.
    Emma drago mi je da je na UZVu ipak sve uredu, a strahovi.. sasvim su normalni u ovakvoj situaciji obzirom na tvoje iskustvo. Drži se, krenulo je dobro i nastavit će se tako 🤗
    Annboleyn bas mi je žao što baš sad pred kraj trudnoće dobivas takve vijesti i što ne možeš na miru čekati termin. Još i tlak 😔. I ja bih svakako potražila i drugo i treće mišljenje. Drži se 🤗
    Sage Repromed ide kolektivno na GO od 23.12 i nema ih 3 tjedna sigurno. Nadam se da uspiješ obaviti transfer do tad 🤞
    Dodo ja sam svoja iskustva o oba dr pisala puno puta, vjerojatno si ih i čitala.
    Koliko znam od ove stalne postave na forumu i nema ih puno u Alei, a osobno znam 3 curke koje su prezadovoljne tamo. Vezano za pitanja:
    1. Nije istina, postupci se ne resetiraju po zakonu, zakon o MPO je dostupan svima i svi ga mogu procitati, prilično je jasan.
    2. Ljekarna Filipovic cijene osobno provjereno ,Gonal 900iu- 286e, Cetrotide 36.8e, Ovitrele 32e. Cijene su za gotovinsko plaćanje, inace je 5% skuplje. Btw svaku ljekarnu mozes nazvat i pitat cijene. Isplati se otic u Mađarsku po lijekove jer su jeftiniji. 
    3. Ne ide na blef, dr na osnovu anamneze i nalaza trombofilije uvodi nmh, neće sigurno nekom na uredne nalaze uvoditi. Ako je postupak neuspješan a koristio se nmh nema posljedica jer su to niske doze I uzimaju se najviše 2 tjedna i prestaje se sa negativnom betom, u slučaju pozitivne bete ide se na kontrolu krvi svako malo..
    Sretno svima 🤞🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Teich56
    21. Studeni 2024. 15:01

Sage

Dodo87

2. Kako se kreću cijene terapije, npr. Gonal, Menopur, Cetrotide, Ovitrelle?3. Uvodi li se niskomolekularni heparin samo ovako, na blef? Može li biti kakvih posljedica?

Ja ti mogu odgovoriti samo na ova dva pitanja jer s ostalim nemam iskustva:
    2. Ja sam terapiju uzimala direktno u poliklinici jer mi je tako bilo najlakše. Cetrotide je 35€ po ampuli, ja sam iskoristila 4 komada. Pergoveris pen od 900IU 450€, ja sam iskoristila pola odnosno 450IU i platila sam samo pola. Gonal pen od 900IU je 400€, ja sam iskoristila 1350IU odnosno jedan i pol pen. Štoperica Ovitrelle 30€. Ukupno me koštalo 995€.
    3. Što se tiče heparina, on mi je propisan od transfera zbog sumnje naantifosfolipidni sindrom. Dakle, nije mi potvrđeno da imam taj sindrom, ali je hematolog procijenii da je za mene manja šteta koristiti heparin "na blef".

Nadam se da sam bar malo pomogla🤗

Nadovezati cu se na Sage vezano uz heparin, pisala prije par stranica ovdje baš, npr ja nemam trombofiliju, imam par povišenih vrijednosti i svejedno sam dobila heparin od transfera. 3 različita doktora u vinogradskoj su se složila plus moja mpo doktorica također. Sada idemo probati s time. Nekako sam mišljenja da ne može odmoći tj. da sam pokrila i to područje. Da li ima nuspojava vjerojatno ima, kao i svaki lijek, ali nisam htjela čitati što točno i još se time zamarati😅 ovako živim sretna u neznanju 😂

👸33g. AMH - 25, jajovod✂️🤵 44g. oligoasthenozoospermia
    kariogrami ✔️clexane💉
    11/23 missed ab 9tt💔
    1/24 - Sv.Duh - IVF - Bemfola+Ctd+Brevactid - 2❄️
    3/24 ET - missed ab💔
    6/24 FET✖️
    7/24 FET✖️
    11/24 - Sv.Duh - IVF - Gonal+Ctd+Ovitrelle - 2❄️
    ET trodnevni, beta 103.6, beta2 - 207.1, 5+6💚
    Panorama - stiže curica💓

Teich56
    21. Studeni 2024. 15:03

Ivka33

Zene ja obavila pregled vidi se GV vidi se zumanjcana sve je uredu po zadnjoj menstruaciji trudnoca 5+6 ❤️❤️❤️❤️🙏🙏🙏

divno💪🥰🎉to je to🥳

👸33g. AMH - 25, jajovod✂️🤵 44g. oligoasthenozoospermia
    kariogrami ✔️clexane💉
    11/23 missed ab 9tt💔
    1/24 - Sv.Duh - IVF - Bemfola+Ctd+Brevactid - 2❄️
    3/24 ET - missed ab💔
    6/24 FET✖️
    7/24 FET✖️
    11/24 - Sv.Duh - IVF - Gonal+Ctd+Ovitrelle - 2❄️
    ET trodnevni, beta 103.6, beta2 - 207.1, 5+6💚
    Panorama - stiže curica💓

Simbalija
    21. Studeni 2024. 15:17

Ivka divna vijest, čuvaj se i odmaraj do idućeg pregleda 
    Što se tiče resetiranja postupaka, iako vidim da po forumima kruže različite priče, ali kao što je i Sani napisala, Zakon propisuje da parovi imaju pravo na liječenje neplodnosti na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji obuhvaćaju 4 pokušaja intrauterine inseminacije (IUI) i šest pokušaja izvantjelesne oplodnje (IVF), uz obvezu da dva pokušaja budu u prirodnome ciklusu. 
    Bilo je dosta govora o promjenama zakona i povećavaju broja postupaka, kao i povećavanju granice od 42 godine, ali još se ništa nije mijenjalo. 
    Dodo mislim da ukoliko ti je prepisan, da ti Clexan ne može odmoći, a može pomoći. Nuspojave vjerojatno postoje, ipak razrijeđuje krv, ali doktori znaju što rade i ja bi im vjerovala ako ti ga prepišu. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Verbena
    21. Studeni 2024. 15:29

Draga Ivka, čestitam, baš mi je drago!! 💓💓 
    Dodo, nažalost nemam odgovore na tvoja pitanja.. samo sam htjela reći, ako ti dr A sjeda kao čovjek i ulijeva ti povjerenje, nema razloga ne probati kod njih? Ali svakako pitaj sve što te zanima da ti objasne - zašto predlažu tako različite pristupe i sl pa kad dobiješ sva objašnjenja vidi što ti se čini najbolje za tebe i kreni u tom smjeru. Mislim da u svakom tom postupku igra jako puno faktora od kojih mnoge sigurno još niti ne znamo što će reći, ima tu i sreće - može biti najbolja klinika na svijetu pa da za nekoga ne upali i obrnuto. Nitko od njih nema čarobni lijek koji će donijeti uspjeh svima. Zato kažem, vidi kako ti leže kao osobe i idi tamo gdje se osjećaš najsigurnije. Sretno svakako i javi nam što si odlučila 🤞💓
    Saniii, baš sam se pitala gdje si.. Kako si? "Kuhaš" li nešto ili odmaraš od svega? 🙂

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 1.7 pmol/L, FSH 19.6, mb.Hashimoto
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔸10/24 - 1. IVF (Ovaleap + Menopur + Cetrotide + Ovitrelle) => 5 j.s. -> 4 oplođene; Estrofem + Cyclogest => 18.10. ET 1 3dn => ✖️
    2 ❄️
    🔸11/24 - 1. FET (prirodni ciklus) - od 21.11. Estrofem + Cyclogest => 27.11. FET 1 BC, Brevactide 1500 i.j. 2x, Andol 75 mg => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792 => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸3/25 i 4/25 - prirodni FET odgođen - loši ciklusi
    🔸5/25 - 2. FET ⏳🙏🤞🍀
    verbena.forum@gmail.com

💜Medenko
    21. Studeni 2024. 15:53

Ivka33

Zene ja obavila pregled vidi se GV vidi se zumanjcana sve je uredu po zadnjoj menstruaciji trudnoca 5+6 ❤️❤️❤️❤️🙏🙏🙏

Ivka jupuiiiiiiiiii divne vijesti danas🙏🏽❣️💜💞🤞🏽💫
    Sanii bas za poluditi🤦🏽‍♀️di me nađe ovako staru i nestrpljivu🫣🤪..kako si ti?

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.