Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dunya
    20. Studeni 2024. 17:44

Xoxo23

dunya vidim da i ti imaš hdyrosalpnix na jednom jajovodu, da li ti ista spominju vađenje tog jajovoda ? Meni je rečeno da probamo ovako pa onda vađenje ako vidimo da ne ide..

Kod mene ti je to jedna malo duza prica..
    Ja imam manji hidrosalpinks.. pola doktora je odmah reklo vadjenje (tacnije samo da se zasije kod materice) medjutim I dosta misljenja imam gdje kazu nikako vaditi..
    Nakon operacije bi se moglo desiti da se smanji broj jajnih celija a kod mene svakako nije stanje za pohvaliti po tom pitanju... a druga stvar ja sam bas kroz taj hidrosalpinks ostala trudna 😐 (naknadno je utvrdjeno da je polupropustan ako se tako moze reci) 
    Dakle, glavni problem hidrosalpinksa je sto onemogucava implantaciju jer tekucina moze biti embriotoksicna.. ja sam imala dvije implantacije (prvi put IVF I drugi put ta sokantna prirodna trudnoca) obje su zavrsile spontanim pobacajem ali iz drugih razloga.. 
    Sve sto ti mogu reci je da trazis vise misljenja.. I da ponovis HSG (mene je boljelo stravicno) ali kod nekog kod zna dobro da to uradi, da ti vise puta dodaje tekucinu.
    Ja nisam protiv operacije ukoliko je zaista neophodno jer ponekad taj hidrosalpinks izgleda kao "kobasica" I tu pomoci nema, mora se vaditi... Ali ako je manji bolje da ostane..
    U svakom slucaju preporucila bih ti da prvo radis stimulacije dok ne dobijes odredjeni broj dobrih embrija I tek nakon toga da vidis sta ciniti sa jajovodom.. 

👸36-hashimoto, hidrosalpinks, nizak AMH, visok FSH
    🧑‍💼36-spremiogram uredan
    🔸️12/23 IVF-5 blastocista (3 neiskoristene)
    🔸02/24. FET-2 blastociste
    🔸03/24 spontani 💔
    🔸️7/24prirodna trudnoca
    🔸️8/24 spontani 💔
    🔸️9/24 prirodni ivf-1js nije oplodjena
    🔸️10/24 stimulirani ivf-8 js- 4 oplodjene (2 abnormalne,2 zaleđene bez testiranja)
    🔸️12/24 prirodna trudnoca🩵

dunya
    20. Studeni 2024. 17:51

Emma05

Obavila uzv, kaže ovako: U materištu ispred lijevog roga se vidi jedan pravilan gestacijski mjehur promjera 5,6mm što odgovara za 4tj+3dn. Lateralno uz GM se vidi jedan anehogeni odjek - mogući hematom 0,23ccm s promjerima 19x5x5mm.
    Nije vnm kako sam mislila ali bolovi lijevo su zato što se plod ukopao skroz lijevo on kaže da je to ok da bi volio da je više u sredini ali ok je. Brine me sad taj hematom. Kako ishendlati sad to?!… Evo mirujem. New fear unlocked naravno🥹💕..BOŽE HVALA TI!!!🙏❤️

Citaj malo o angularnoj trudnoci.. to je bio moj slucaj.. puno beba se rodi iz angularne trudnoce, vazno je da se plod krene razvijati prema uterusu, a  ne prema rogu.. 
    Kod mene se kasnije I pomjerilo prema uterusu ali  je  problem bio genetske prirode..tako da mislim da ce u tvom slucaju sve to biti ok.. 
    S hematomima nemam iskustva, makar nesto me i zaobislo 😄 ali mislim da je to relativno cesta pojava..
    Vjerujem da neko od cura ima iskustva s tim 

🧑‍💼36-spremiogram uredan
    🔸03/24 spontani 💔
    🔸️7/24prirodna trudnoca
    🔸️8/24 spontani 💔
    🔸️10/24 stimulirani ivf-8 js- 4 oplodjene (2 abnormalne,2 zaleđene bez testiranja)

💜Medenko
    20. Studeni 2024. 17:55

Emma hvala Bogu❣️❣️❣️❣️Cekala sam te ko ozebli sunce..jesi dobila sto za hematom ili🫣biti će sve ok🙏🏽Ides na pregled sutra svejedno ili?
    Ja ću spomenuti ovo svoje smedarenje sutra nakon bete pa ću vidjeti šta kažu 🤷🏽‍♀️🥺🙏🏽

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

Emma05
    20. Studeni 2024. 18:10

Dunya ajme bolje da ne čitam ništa ovakva kakva sam paničarka samo ću se dodatno iznerediti🙈🫣 zabrania mi je dr dalje ikakav stres jer kaže jako utječe to na spazam tih sitnih žilica pa tako i na taj hematom. Po njemu je to ok (bar se nadam). Nije u rogu nego ispred negdje. Kao je pozicioniran više lijevo. Al dobro što je tu je. Žao mi je što si imala loše iskustvo🥹..svi smo mi ovdje valjda hodajuće enciklopedije sa svojim iskustvima..💕
    Medenko ne moram ići sutra jer me danas ipak moj gin uspio ubaciti pa mi je lakse i to, dobro ispalo. Nisam ništa dobila za hematom, pretpostavljam da je tu jedini "lijek" mirovanje i malo pozitivnih misli (malo više) pa se moram malo smiriti..ovi dani su mi bili baš turbulentni i prestresni. Iduci pregled tek za 3 tj po potrebi i ranije jer se kod mene nikad nezna. Nadam se da neće biti baš krvarenja. Tebi sretno sutra neka ti pregled bude školski i bez stresa 😊💕🫂

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

Bless💫
    20. Studeni 2024. 18:15

Emma05 znalaaa sammm ❤️☺️☺️☺️ cestitam ti od ❤️ imas zadatak opusteno i bez stresa uz odmaranjee 🥰🥹

👱🏻‍♀️33god. - AMH 2,39 ng/ml
    👨🏼‍🦲35god.
    Prirodno :1biokemijska, 2VM(desni jajovod✂️ druga 💉MTX)
    1.IVF 08/2023- 8🥚 transfer 2BC -VM (💉MTX)
    2.IVF 04/2024- 8🥚 5 oplodenih -3 BC , transfer 2BC- test ➕beta ➖ 1❄️
    07/2024 stimulirani FET 1 blastociste ➖
    3. IVF 10/24 - 5🥚 tranfer 1BC i 1morule ➖
    4. IVF 04/25 - 19🥚 transfer 2BC ➖ 2❄️❄️ BC day 6
    bless13579@hotmail.com

• mortadela
    20. Studeni 2024. 18:24

Annboleyn saljem 🫂 Vjerujem da će sve dobro biti. Užasno mi je krivo sto sve to prolaziš još dodatno zbog doktora koji nemaju suosjećanja ni malo. 
    Bela  jako mi je žao 😘
    Pixi uživaj u najlipšem! 
    Rimario da ti dani prodju sto brže i bez stresa i da na kraju bude ogroman plus 😅❤️
    Emma pa gospođooo trudnice, jeste to vi? 😂😂😂 top,top!!! 🥳🥳🥳
    ——————————————————————-
    Ja se svaki dan tjeram da nazovem nove klinike i doktore i nikako nazvati . Jedan dan mi se ide u novi postupak drugi dan ne bi vise . Pa ćemo viditi sto će od toga prevagnuti 😅

👩🏼33✅👨35 -oligospermia
    1. ❌
    2.❌
    3. 2021✅🤰
    2024. Idemo na drugo,
    FET ❌

dunya
    20. Studeni 2024. 18:31

Emma05

Dunya ajme bolje da ne čitam ništa ovakva kakva sam paničarka samo ću se dodatno iznerediti🙈🫣 zabrania mi je dr dalje ikakav stres jer kaže jako utječe to na spazam tih sitnih žilica pa tako i na taj hematom. Po njemu je to ok (bar se nadam). Nije u rogu nego ispred negdje. Kao je pozicioniran više lijevo. Al dobro što je tu je. Žao mi je što si imala loše iskustvo🥹..svi smo mi ovdje valjda hodajuće enciklopedije sa svojim iskustvima..💕
    Medenko ne moram ići sutra jer me danas ipak moj gin uspio ubaciti pa mi je lakse i to, dobro ispalo. Nisam ništa dobila za hematom, pretpostavljam da je tu jedini "lijek" mirovanje i malo pozitivnih misli (malo više) pa se moram malo smiriti..ovi dani su mi bili baš turbulentni i prestresni. Iduci pregled tek za 3 tj po potrebi i ranije jer se kod mene nikad nezna. Nadam se da neće biti baš krvarenja. Tebi sretno sutra neka ti pregled bude školski i bez stresa 😊💕🫂

Nista onda ne citaj 😁 
    Htjela sam da kazem da su I te trudnoce u blizini roga sasvim OK ☺☺ 
    Odmaraj.. uzivaj i miruj 😊 nemoj vise ni peglati 😁

🧑‍💼36-spremiogram uredan
    🔸03/24 spontani 💔
    🔸️7/24prirodna trudnoca
    🔸️8/24 spontani 💔

Lunolina
    20. Studeni 2024. 18:33

Pixi za vikend su me opet uhvatile mucnine iako sam pod terapijom za mucnine, ali sam pojacala malo dozu (dozvoljena razina) pa se smirilo nakon 4 dana.
    Imala sam malo u ponedjeljak kad sam se brisala pa smo isli na hitnu, ali je sve okej. Valjda je neka zilica pukla. 
    Idem sutra na regularni pregled.
    Za Prolutex - ja sam ti koristila do 1. pregleda kad sam bila 7+1.
    Emma cestitam! Bitno da je u maternici, kasnije se to moze malo i pomaknuti 🥰
    .
    Jako sam ljuta na dr. R!
    Kad sam vadila tsh i ft4 u periodu kad sam vadila u betu, TSH mi je bio 4 i odmah sam mu rekla da mi je to previsoko (izvadila sam stitnjacu i godinama sam na terapiji). Samo je mahnuo rukom i rekao kako previse brinem. Sada sam skoro 10. tjedan i izvadim opet tsh i ft4 i to na svoju ruku 2 tjedna ranije nego je trazio i gle cuda, sad je tsh 8. Bas sam ljuta jer kad sam rekla da bih isla kod endokrinologa, rekao je da je rano i neka ne panicarim bezveze, da cemo vidjeti stanje na pregledu kad cu biti 12. tjedan trudnoce.

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

Xoxo23
    20. Studeni 2024. 18:33

Emma super odlično !!! sad lipo uživaj u trudnoći, u mojoj okolini su svi hematomi završili uspješnim trudnoćama a ima ih čak dosta tako da je to sve dobro!! super dok smo te iscekali da napišeš 😅🥰🥰❤️❤️ 

Dunya meni je na HSG-u samo taj dio put jajnika di mi je bila vanmaternicna koliko sam skužila na samom kraju, i to je sumnja jer se prošireni jajovod ne vidi na običnom UZV u niti jednom dijelu ciklusa. Za sada ću pustit i prepustit se doktorici koja me vodi koja me upozorila na toksičnost za embrij ali ona bi prvo pokušala i vidila kako ide pa ako bude potrebe vadila. Meni je AMH 33 tako da ja nebi trebala imat problema sa brojem ali ko zna kako bi utjecalo na moj broj .. mislim da ćemo bit pametniji nakon ovog prvog ciklusa 😊😊😊 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016, 5+6 💔

Libo1415
    20. Studeni 2024. 18:39

Emma čestitam na trudnoći. Nemoj čitati nista, jer sve će biti dobro. Lijepo odmaraj, mazi trbuh i samo pozitivno. ❤️ nadam se da će ti se hematom apsorbirati sam od sebe. 
    Ruža jesi bila na uzv? Jel ti stao iscjedak?❤️
    Pixi, Medenko,  Ivka čestitam cure. Neka bude školska trudnoca 🤞❤️
    Sanjushka 🤗❤️ 
    Lunolina kako si ti? 🤗
    Bela drži se ❤️
    Ania neka i dalje bude sve dobro 🤞
    Ako sam koga izostavila, Oprostite. Svima želim samo najbolje vijesti ❤️❤️❤️

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
    5.postupak +❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.