Makica ma okej, super si sve objasnila. Ovo 3.-5.dan trebaš vaditi hormone ili što? Ili baš pregled? Pretpostavljam da želi odrediti kada ti je ovulacija, zato tako raspoređeni pregledi. Da te utješim(ako je to barem malo moguće), ima zbilja puno parova koji su imali dugo nezaštićene odnose bez trudnoće pa kad su naumili proširiti obitelj, uspjeli su(govorim o parovima koje osobno znam). Vezano uz tvoju zabrinutost jer se dugo prije pokušavanja niste štitili, a nije se dogodilo. Nekad se čini da su stvari crno-bijele, ili ide odmah ili ne ide, a zapravo je to široki spektar, vidiš da nas ima ovdje i kojima je išlo pa sad nekako zapinje. U prilog vam definitivno idu godine i to što ste sve lijepo na vrijeme krenuli obavljati. Sve je to dosta težak proces, čak i kad uspije spontano, tako da vjerujem da ste oboje opterećeni, a da ne kažem da je sve to prolaziti u stranoj zemlji i s jezičnom barijerom drugi par rukavica.
Od pretraga možeš izvaditi spolne hormone, obaviti folikulometrije, hsg ili famozno "propuhivanje" jajovoda i ne znam što još, cure će sigurno dopuniti. (Al iskreno se nadam da ti to ne bude uopće trebalo i da ćeš se preseliti na temu "kako preživjeti noć uz plač novorođenčeta" 😊).
Slažem se za spermiogram, nije ga uopće loše napraviti. Što se tiče kućnog spermiograma, mi smo ga eto napravili i bila sam uvjerena da s mojim mužem nešto ne valja jer rezultat nije bio dobar, ali je ovaj normalni spermiogram pokazao da je sve super. Čisto da znaš, da se ne živciraš pretjerano jer mislim da stvarno nisu pouzdani.
Leona hvala ti! Kako tvoj tsh?
🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
🦹'90-sve ok!
2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
2022.-izvanmaternična desno-MTX
1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab
Ako slucajno, budu dva ista komentara od mene, oprostite, jos uvijek se ne snalazim na forumu. Ne znam dali secprethodni objavio.
Naime, jos nista od testova nismo radili. Niti on, niti ja. Stigao nam je kucni spermiotest, koji jos uvijek nije upotrebljen, jer je stigao u vrijeme plodnih dana, pa se nismo htjeli razbacivati plivacima. 😀
Znam da to uopce nije pouzdano, ali eto za pocetak sam rekla, idemo to vidjeti, ako ista bude sumnjivo, idemo dalje. U totalnom sam ne znanju, ne znam kakvi koraci trebaju biti sljedeci. Od cega poceti, kako ce zavrsiti. Zato sam se ovdje prikljucila i zao mi je sto ima toliko djevojaka, zena koje me mogu uputiti dalje. Voljela bih da nijedna od nas nije ovdje ovim povodom, nego u nekoj temi "kako prezivjeti noc uz plac novorodjenceta" 🥺
Držim fige da spermiogram bude super i da tvoji nalazi budu super i da vam na kraju ne bude ni trebao mpo🥰🙌
Nažalost ne znam što sve treba žena napraviti od pretraga jer smo mi odmah išli u postupak, ali sigurno će druge cure znati☺️
💃ok 🤵oligoasthenozo/azoospermia
05/24 - 1. IVF/ICSI - 7dnt ➕ , 1.uzv - 6+4❤️
Nifty ✅ Stigao dečko☺️
Mekica e da, ako će ti biti potrebno ili te zanima, najviše o mpo imaš na početku teme, sve je detaljno objašnjeno.
🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
🦹'90-sve ok!
2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
2022.-izvanmaternična desno-MTX
1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab
Makica sretno i da ne moraš uopće u postupak 🙏 osim standardnih pretraga spolnih hormona, tsh mislim da bi bilo dobro da odeš na hsg (utvrđivanje prohodnosti jajovoda), a suprug spremiogram. To je početak, a dalje ćeš vidjeti kako bude išlo. Mi smo pokušavali preko 2 godine prije nego sam ostala trudna spontano, to smo od pretraga radili. Kako je Boogie rekla puno je tu faktora. Nadam se iskreno da ti neće ni trebati detaljne info 😘😘
....
Cure, imam pitanje za prijateljicu, sad je trudna 7tt i mora si davati Fragmin, danas su joj u bolnici pokazali ali rekla je da ju je užasno peklo, pogotovo što se ne daju u masno tkivo i trbuh nego u mišić. Cure koje se pikaju, gdje si davate i imate li savjete kako da bude lakše. Hvala! Oprostite, sigurno je već bilo govora o ovome, ali ne mogu naći.
Inače, i njihova priča može biti nekome inspirativna ❤️ Znači, s prvim djetetom je bez problema ostala trudna, sve bilo u redu, nakon toga imala dva spontana da bi skoro 5 godina pokušavali bez ikakvog uspjeha, pretrage odradili, sve ok. I sad s 40 godina kad su skoro odustali ostala trudna. Presretna sam zbog njih 🥰🥰
👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
🧑 '82. sve ok
2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
2022. spontani u 7tt 💔
03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
“Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”
Zaboravila napisati, kad je odradila sve pretrage utvrdili su faktor rizika za trombofiliju, ne znam sad točno koji. Ne bi dobila heparin samo zbog toga već za svaki slučaj zbog ponavljanih spontanih.
👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
🧑 '82. sve ok
2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
2022. spontani u 7tt 💔
03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
“Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”
Ne znam dali cu znati oznaciti svaku djevojku posebno, ali svejedno cete vidjeti komentar.
Boogie - Da, tako je, doktor je rekao da bi provjerio ovulaciju tim testovima koji mi sljeduju. Sto se tice MPO, iscitala sam na pocetku foruma i teme a takodjer i na ostalim net stranicama, tako da sam pomalo upoznata sa postupkom. Zaista Vam hvala na lijepim rijecima utjehe, nadam se da se i vi vodite slicnim pricama i da vam one daju vjetar u ledja. ❤️
Donna9 - hvala vam!! ❤️ buduci da sam nova i nisam uspjela procitati "borbu" svake od vas, iskreno se nadam da ste blizu svog cilja i da ce uskoro zavjetliti na kraju tunela.
Angel eyes - e da, tsh sam odradila prije koji mjesec jer se nisam osjecala dobro i zatrazila sam cjelokupnu krvnu sliku i hormone stitne zlijezde. Sve je bilo uredu. Osim mog standardnog problema povecanog zeljeza i hemoglobina, ali to je nevezana tema i genetski nasljedna.
Uistinu sam presretna zbog tebe!! Vase vrijeme, trud i sve ostalo sto ide uz ovu temu se isplatilo nakon 2 godine. ❤️ nista ljepse!!!! Takodjer, vasoj prijateljici zelim brzo rjesenje i ugodnu trudnicu.
👸 29, PCOS
🤴 31, sve OKAY
Prva trudnoca nakon 5 godina pokusavanja, nakon 2 mjeseca kombinovane terapije uz letrozol tablete i utrogest vaginalete.
Cure, evo histero obavljena. Ono sta smo vidili je sve super, uzorci uzeti, pa sad cekamo rezultate. U fet krecemo odmah sa novom m. Ako nekoga zanimaju detalji, slobodno pitajte. 🥰
👱♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨🦳 normo
~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷
Pozdrav curke, zanima me ako ima ima netko da se razumije u nalaze.. cini mi se kao da nisu bas okej hormoni, lh i eastradiol su poviseni nego inace kad vadim.
Imam policisticne jajnike.. Vadjeni su 4. dan ciklusa.
Hvala😊
https://ibb.co/9cMxY3h
👰🏼♀️23(PCOS)
🤵🏽♂️27 oligoasthenozoospermia
Pokusavamo od 04/2022
06/2022 spontani 6tt
07/2023 spontani u 10tt
⚠️ 🤞🏻❤️💪🏻 ⚠️
KOLOVOZ 2024.
14.8. sri
BLONDIE - ultrazvuk
17.8. sub
KAWA - f.transfer
19.8. pon
JABUKICA - ultrazvuk
HYPNOTICPOISON - anomaly scan
BIKMIK - ultrazvuk
20.8. uto
TRATINČICA - ultrazvuk
21.8. sri
SADIEGREEN - anomaly scan
TERA_ - ultrazvuk
26.8. pon
MARISHA - konzultacije/uzv ivf
28.8. sri
JURKY32 - ultrazvuk
LEONA89 - ultrazvuk
RUJAN 2024.
3.9. uto
BLONDIE - ultrazvuk
6.9. pet
ŽUŽI - konzultacije
10.9. uto
TEICH56 - konzultacije
16.9. pon
LUNOLINA - konzultacije
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
➡️ Ako još netko želi na listu ili je nešto krivo upisano javite…
Mislim ja na vas i sjetim se u neko doba dana bacit oko na forum ali kao što vidite ne baš rano ujutro kao i inače.. 🙈
Uživam još do kraja tjedna pa se vraćamo u realnost.. 😘
👩🏼 37, endometrioza, AMH 0.44µg/L
🧔♂️ 32, sve ok
✴️KBC Rijeka
1. 2020. stim, ❄️ 1js zbog endo
2. 4/23 stim➡️ 2js + 1❄️, 2🥚, ET 1js, ➖
3. 9/23 prir➡️ 1js ❌ nije oplođena
4. 10/23 prir➡️ 1js, ET, ➖
✴️Beta+
5. 2/24 stim➡️ 2js, 1🥚, ET 2d zametak, 13dnt β 403, 15dnt 730, 18dnt 2364, 20dnt 3428, BO💔
✴️Repromed
6. 6/24 stim ✖️
7. 9/24 stim➡️ 4js, 3🥚, ET 1 bc, 0❄️, β 11dnt 1021, 13dnt 2733, 💔 Miss Ab
8. 2/25 stim➡️ 3js, 2🥚, ET 2x 3d zametak, ➖
9.⏳
s88.forum@gmail.com
Evo da se javim s pregleda. Trebala sam napokon dobiti plan i ljekove i krenuti... kad ono 4 folikula, a kad je zadnji put gledao da ih je bilo 13
Pa na njegovu preporuku odgadamo za iduci mjesec. Doci ce taj dan kad tad 🫣
🙋🏻♀️33-AMH 9.5
.
🙋🏼33 - Oligoasthenozoospermia - terapija catafertyl, bioastin, umbiqunol
Kariogram 👫✅
9/2024 - ICSI - 4 js - 0 oplodenih
2/2025 -ICSI - 2js -0 oplodenih
Sortiraj odgovore
Najstariji