Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tinčica1703
    18. Srpanj 2024. 18:19

Mura

Ulijećem kao padobranac s ovom temom, nemojte zamjeriti…
    Sigurna sam da se nekad ovdje pisalo o ERA testu, odnosno testu receptivnosti endometrija, U Hrvatskoj se navodno ne moze napraviti, ali u Češkoj i Srbiji može. Uglavnom, pretraga/test se radi kako bi se utvrdio tzv. 'implantacijski prozor', jedino vrijeme kada do implantacije moze doci. Kod vecine zena taj period mozda je isti, odnosno trodnevni se vraca 3. dan od ovulacije tj. punkcije, a blastocista peti jel. No kod mnogih žena ciklusi su drukciji… Pretragom se dobije rezultat je li na dan kada je rađena pretraga endometrij bio receptivan ili ne (pred i postreceptivan). Da, sjecam se da se davno ovdje o tome pisalo, ali iskreno, ne sjecam se tko (mozda Saniii?).
    Nadalje, ASET (Asynchronous Embryo Transfer) je nešto što me šokiralo. Radi se o transferu dva embrija razlicitih stadija razvoja, odnosno razlicitih 'starost', jedan trodnevni i jedna blastica, primjerice. Sama činjenica da mi ovako nešto logično nije uopće palo napamet pitati ovdje vas ili moju MPO - dodatno me šokira. Ali ja se sad osjećam kao da sam otkrila toplu vodu! Imali smo tri transfera dosad (1 četverodnevni i 2 blastociste) i uvijek tocno na dan kada bi trebalo, znaci blastocistu bi vracali peti dan, a u ETu smo jednu vratili 4. dan. Sve skolski. Uvijek je endometrij bio dobar, idealne debljine i sva tri puta bila su neuspjesna. Stalno spominjemo da je najcesci uzrok sto uopce ne dođe do implantacije loš embrij i sl. No čitam da je nekoliko istraživanja potvrdilo da je loš embrij utrok u svega trećini slučajeva, dok u 2/3 je to upravno nereceptivan endometrij. Vrlo često ta nereceptivnost može biti problem krivog vremena transfera…
    A što se ASET-a tiče… Ne znam je li tko već pitao išta o tome, ali nisam našla informaciju da je ovo kod nas (u RH) moguće i da se radi. Ima li tko neku informaciju, iskustvo?
    Sutra idem izvaditi betu. Očekujem negativnu, svi testovi su negativni. Zatim ću prokomentirati sa svojom MPO koji su nam idući koraci.

Neću pisati žao mi je dok god ne evidentiraš crno na bijelo. Optimist u meni i dalje želi vjerovati u neko čudo i da mi netko bilo tko sa ovog foruma kaže ja sam radila testove,  bili su negativni a Beta pozitivna ❤️
    Od srca ti to želim, premda sam i sama svjesna kako stvari stoje.. Drži se jaka ❤️

39 ja👩‍❤️‍👨30 muž
    jajovodi ✂️ .; Rh imunisatio, AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- 2 js, Et, 1 smrzlić vesnaa1985@gmail.com

• Cordata
    18. Srpanj 2024. 18:19

Žuži

Cordata

Žuži da, tako je, samo sam primila injekciju kada je folikul narastao na 16mm i potom imala ciljane odnose poslije 24h i 36h (po instrukciji dr 😅). Iskreno jesam nestrpljiva, ali prošle godine kada sam imala drugi ICSI dobila sam bila nakon smeđarenja (10 dnt) neki užasan hormonalni napad (migrena jačine na petu potencijalu i povraćanje koje nije stalo cijelu noć uz abnormalnu iscrpljenost tijela - iskreno jedno od najgorih stanja u mom životu ikad), i tadašnja dr samo rekla uradi betu i kad sam čula da je beta 0, od iscrpljenosti od noći prije i nadanja, nešto kao da se “urezalo” u mene i ne mogu od tog događaja nikako da priđem ikakvim testiranjima (kukavica). I zato sam odlučila da se javim jer niko ko ne prolazi kroz ovo ne razumije kakva su to psihička stanja.
    Bebolina2024 znam 🙈 čitam vas već dugo i ne znate kolika ste podrška bile zadnjih godinu dana.Suma sumarum cure, svakako znam da trebam napraviti test, ali sam htjela da otklonim sve faktore koji bi mogli uticati na to da se ponovo nadam bez osnova (a imavši u vidu to prošle godine) i kao neću test jer to znači da se nadam, a i nije prošao ni rok koji je dr odredila, pa sam zato pitala da nema neko iskustva kolike su šanse da se ne dobije menstruacija usljed terapije utrogestanom (luda žena ispituje umjesto da kupi test i sazna odmah - sve znam 🙈).
    Čekanje je najgori dio ovog procesa tako da me ne čudi kad čujem da si imala neku vrst napadaja😕 Ja se ne mogu koncentrirati na ništa, samo guglam, osluškujem simptome i nisam bas svoja tih dana. Ako će ti biti lakše, onda pričekaj i izvadi betu koja će biti sto posto sigurna. A sto se tiče utrogestana, ja sam znala dobiti mjesečnicu dok sam ih koristila, a znala mi je doći i par dana nakon šta bi ih prestala koristiti. Tako da, nažalost, kao i u sve u postupku nema pravila😂🙈

Znači “more bit da bidne, al’ ne mora da znači 😂😂😂😂
    Mislim da smo sve već trudilice ludilice u ovom periodu ❤️ Kakvo je sad stanje kod tebe, kad ideš na FET (ako nisam pogriješila mislim da ti je u potpisu bilo sad u 7. mjesecu)?

10.mjesec 2022 ICSI ❌
    3.mjesec 2023. ICSI ❌ (vraćena 3. dan 2 embrija)
    4.7.2024 primila Ovitrelle (čekanje)

• Cordata
    18. Srpanj 2024. 18:22

Bebolina2024

Cordata

Žuži da, tako je, samo sam primila injekciju kada je folikul narastao na 16mm i potom imala ciljane odnose poslije 24h i 36h (po instrukciji dr 😅). Iskreno jesam nestrpljiva, ali prošle godine kada sam imala drugi ICSI dobila sam bila nakon smeđarenja (10 dnt) neki užasan hormonalni napad (migrena jačine na petu potencijalu i povraćanje koje nije stalo cijelu noć uz abnormalnu iscrpljenost tijela - iskreno jedno od najgorih stanja u mom životu ikad), i tadašnja dr samo rekla uradi betu i kad sam čula da je beta 0, od iscrpljenosti od noći prije i nadanja, nešto kao da se “urezalo” u mene i ne mogu od tog događaja nikako da priđem ikakvim testiranjima (kukavica). I zato sam odlučila da se javim jer niko ko ne prolazi kroz ovo ne razumije kakva su to psihička stanja.
    Bebolina2024 znam 🙈 čitam vas već dugo i ne znate kolika ste podrška bile zadnjih godinu dana.Suma sumarum cure, svakako znam da trebam napraviti test, ali sam htjela da otklonim sve faktore koji bi mogli uticati na to da se ponovo nadam bez osnova (a imavši u vidu to prošle godine) i kao neću test jer to znači da se nadam, a i nije prošao ni rok koji je dr odredila, pa sam zato pitala da nema neko iskustva kolike su šanse da se ne dobije menstruacija usljed terapije utrogestanom (luda žena ispituje umjesto da kupi test i sazna odmah - sve znam 🙈).
    Haha ovo je slična priča kao i kod mene eto nadam se da će i scenarij biti isti.🤞🤞 Ja sam tako imala jednom kašnjenje 10 dana. I kad sam prvi put bila trudna, kasni meni M i mislim si već mi je tako kasnila neću raditi test doći će. Mislim si došla sam s puta, neki stresovi pa eto malo kasni. I na kraju 45.dan ciklusa ja rekla a možda ipak da napravim test jer sad i 15 dana kasni, kad ono plus kao kuća. Trudnoća mi nije bila ni u peti.
    Žuži sva sam u iščekivanju i nadam se da idem kući s lijepim vijestima.

Jao, nadam se 🥰 
    Zasmija me ovom pričom - hehe neće biti 45 dan za testiranje ali eto u ponedjeljak će biti (ako ga dočekam bez menst) 34 dan bome 🥰. 
    Kako si ti sada? ❤️

10.mjesec 2022 ICSI ❌

• Cordata
    18. Srpanj 2024. 18:50

Jurky32 sad tek vidim, velika 😘 i za tebe, kako napredujete?
    Mura ne znam ništa o tom konkretnom postupku, ali moja dr smatra da upravo u endometrijumu se kriju sve “tajne” procesa. I traži brdo nekih analiza i nema koju analizu više nisam radila i tek kad ona vidi rezultate kaže e sad možemo probati, dok npr. ranije me dr tretirao “k’o na traci”, tako da to o čemu pričaš mi itekako ima smisla. Držim ti fige ❤️

10.mjesec 2022 ICSI ❌

Žuži
    18. Srpanj 2024. 19:23

Cordata

Žuži

Cordata

Čekanje je najgori dio ovog procesa tako da me ne čudi kad čujem da si imala neku vrst napadaja😕 Ja se ne mogu koncentrirati na ništa, samo guglam, osluškujem simptome i nisam bas svoja tih dana. Ako će ti biti lakše, onda pričekaj i izvadi betu koja će biti sto posto sigurna. A sto se tiče utrogestana, ja sam znala dobiti mjesečnicu dok sam ih koristila, a znala mi je doći i par dana nakon šta bi ih prestala koristiti. Tako da, nažalost, kao i u sve u postupku nema pravila😂🙈
    Znači “more bit da bidne, al’ ne mora da znači 😂😂😂😂
    Mislim da smo sve već trudilice ludilice u ovom periodu ❤️ Kakvo je sad stanje kod tebe, kad ideš na FET (ako nisam pogriješila mislim da ti je u potpisu bilo sad u 7. mjesecu)?

Točno tako😂😂 Ja sam jutros bila na transferu i sad slijedi čekanje. Trenutno sam poprilično opuštena, idem na vjenčanje za vikend, sljedeći tjedan posao. Pripremila sam knjigu za opuštanje, druženje s nećacima i nadam se da će mi brže proći vrijeme🙃

👩🏻 34 👦🏻34, od 6/21, amh 6,52 pmol/L
    10 i 11/22 - AIH 👎🏼
    12/22 1Ivf KBC St, 4 js, 1 vraćen 👎🏼
    5/23 2 ivf, KBC St, 7 js, 5 oplođenih, vraćena 2 (biokemijska)👎🏼, 1 blastica ❄️
    7/23 Fet, trudnoća, srce stalo kucati u 9+6, spontani
    12/23 3 ivf, Cito, 3 js, 2 oplođene i vracene, beta 0👎🏼
    5/24 4 ivf, 3 js, 3 blastociste, 2 vracene👎🏼, 1 ❄️
    7/24 FET 👎🏼
    10/24 5 ivf, Repromed, 5 js, 3 opl, 1 morula👎🏼

Čokoladica 🍀
    18. Srpanj 2024. 19:35

Cure, zna li netko sta znaci povisen APTV uz LAC? 🫠

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

jane23
    18. Srpanj 2024. 19:48

Cure koje ste isle na inseminaciju ili znate nesto vise o postupku - da li privatnici odmah krecu u postupak inseminacije ili ipak prethodno traze neke pretrage (stitnjaca, spermiogram, itd)?

👩🏻 🧔🏻‍♂️ 35 god. // AMH 34 pmol/L //

11.2024. Letrozol, Ovitrelle, IUI, biokemijska trudnoća /// /// 01.2025. Letrozol, Ovitrelle, IUI, čekamo betu 🙏

Lejla97
    18. Srpanj 2024. 20:05

Ne idem vadit Betu, idem na uzv, zvala Gin, 12.08 🤗

27👱🏻‍♀️ 44🧔🏽‍♂️
    16.07➕❤️

tinčica1703
    18. Srpanj 2024. 21:12

Kako me boli stomak , ko pred mengu.. Na kalendaru piše za 4 dana 🥺🥺
    Tako mi je krivo i žao 😭😭😭😭😭

39 ja👩‍❤️‍👨30 muž
    jajovodi ✂️ .; Rh imunisatio, AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- 2 js, Et, 1 smrzlić vesnaa1985@gmail.com

Hypnoticpoison
    18. Srpanj 2024. 21:29

jane23

Cure koje ste isle na inseminaciju ili znate nesto vise o postupku - da li privatnici odmah krecu u postupak inseminacije ili ipak prethodno traze neke pretrage (stitnjaca, spermiogram, itd)?

Pozdrav, Jane!😊
    Ja sam morala uraditi papa test, briseve (chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, aerobi, anaerobi) TSH, FT4, FT3, anti mùllerov hormon, prolaktin, krvnu grupu i RH faktor, a suprug spermiogram i još smo oboje morali uraditi markere hepatitisa B, C, HIV, sifilis. Ako je to sve uredno, može se odmah na inseminaciju. Ja sam ih prošla tri.

🏥 Poliklinika IVF
    2023: 3X IUI : ❌️ ❌️ ❌️
    1.IVF: 07/23 ➕️ ❤ missed abortion 😭 💔 🤍 👼
    2.IVF: 01/24 - 8 oocita -3 zrele, nije došlo do oplodnje ❌️
    3.IVF: 04/24 ➡️ ICSI ➡️ 1.beta 697 ; 2.beta 1313
    Veritas test - low risk, stiže princezica, naša dugica 🌈 👑💜 🙏
    "Radujem se uspjehu drugih, jer uspjeha ima dovoljno za sve"!
    💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.