Dodo drago mi je da si se javila, napreduješ lijepo s pretragama, još malo i novi postupak. Uhh odvikavanje od pelena, nadam se da je išlo glatko, mi smo to prošlo ljeto odradili 😊 Hvala ti, javim kako je prošlo. Muž se pokušao cijepiti, ali otkantala ga je i njegova doktorica i na Zavodu, neću ništa komentirati.
👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
🧑 '82. sve ok
2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
2022. spontani u 7tt 💔
03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
“Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”
Žuži da, tako je, samo sam primila injekciju kada je folikul narastao na 16mm i potom imala ciljane odnose poslije 24h i 36h (po instrukciji dr 😅). Iskreno jesam nestrpljiva, ali prošle godine kada sam imala drugi ICSI dobila sam bila nakon smeđarenja (10 dnt) neki užasan hormonalni napad (migrena jačine na petu potencijalu i povraćanje koje nije stalo cijelu noć uz abnormalnu iscrpljenost tijela - iskreno jedno od najgorih stanja u mom životu ikad), i tadašnja dr samo rekla uradi betu i kad sam čula da je beta 0, od iscrpljenosti od noći prije i nadanja, nešto kao da se “urezalo” u mene i ne mogu od tog događaja nikako da priđem ikakvim testiranjima (kukavica). I zato sam odlučila da se javim jer niko ko ne prolazi kroz ovo ne razumije kakva su to psihička stanja.
Bebolina2024 znam 🙈 čitam vas već dugo i ne znate kolika ste podrška bile zadnjih godinu dana. Suma sumarum cure, svakako znam da trebam napraviti test, ali sam htjela da otklonim sve faktore koji bi mogli uticati na to da se ponovo nadam bez osnova (a imavši u vidu to prošle godine) i kao neću test jer to znači da se nadam, a i nije prošao ni rok koji je dr odredila, pa sam zato pitala da nema neko iskustva kolike su šanse da se ne dobije menstruacija usljed terapije utrogestanom (luda žena ispituje umjesto da kupi test i sazna odmah - sve znam 🙈).
10.mjesec 2022 ICSI ❌
3.mjesec 2023. ICSI ❌ (vraćena 3. dan 2 embrija)
4.7.2024 primila Ovitrelle (čekanje)
Dodatno, ne mogu još uvijek pohvatati ko je u kojoj fazi, ali svima vam želim sreću od srca ❤️
10.mjesec 2022 ICSI ❌
3.mjesec 2023. ICSI ❌ (vraćena 3. dan 2 embrija)
4.7.2024 primila Ovitrelle (čekanje)
Žuži da, tako je, samo sam primila injekciju kada je folikul narastao na 16mm i potom imala ciljane odnose poslije 24h i 36h (po instrukciji dr 😅). Iskreno jesam nestrpljiva, ali prošle godine kada sam imala drugi ICSI dobila sam bila nakon smeđarenja (10 dnt) neki užasan hormonalni napad (migrena jačine na petu potencijalu i povraćanje koje nije stalo cijelu noć uz abnormalnu iscrpljenost tijela - iskreno jedno od najgorih stanja u mom životu ikad), i tadašnja dr samo rekla uradi betu i kad sam čula da je beta 0, od iscrpljenosti od noći prije i nadanja, nešto kao da se “urezalo” u mene i ne mogu od tog događaja nikako da priđem ikakvim testiranjima (kukavica). I zato sam odlučila da se javim jer niko ko ne prolazi kroz ovo ne razumije kakva su to psihička stanja.
Bebolina2024 znam 🙈 čitam vas već dugo i ne znate kolika ste podrška bile zadnjih godinu dana.Suma sumarum cure, svakako znam da trebam napraviti test, ali sam htjela da otklonim sve faktore koji bi mogli uticati na to da se ponovo nadam bez osnova (a imavši u vidu to prošle godine) i kao neću test jer to znači da se nadam, a i nije prošao ni rok koji je dr odredila, pa sam zato pitala da nema neko iskustva kolike su šanse da se ne dobije menstruacija usljed terapije utrogestanom (luda žena ispituje umjesto da kupi test i sazna odmah - sve znam 🙈).
Čekanje je najgori dio ovog procesa tako da me ne čudi kad čujem da si imala neku vrst napadaja😕 Ja se ne mogu koncentrirati na ništa, samo guglam, osluškujem simptome i nisam bas svoja tih dana. Ako će ti biti lakše, onda pričekaj i izvadi betu koja će biti sto posto sigurna. A sto se tiče utrogestana, ja sam znala dobiti mjesečnicu dok sam ih koristila, a znala mi je doći i par dana nakon šta bi ih prestala koristiti. Tako da, nažalost, kao i u sve u postupku nema pravila😂🙈
👩🏻 34 👦🏻34, od 6/21, amh 6,52 pmol/L
10 i 11/22 - AIH 👎🏼
12/22 1Ivf KBC St, 4 js, 1 vraćen 👎🏼
5/23 2 ivf, KBC St, 7 js, 5 oplođenih, vraćena 2 (biokemijska)👎🏼, 1 blastica ❄️
7/23 Fet, trudnoća, srce stalo kucati u 9+6, spontani
12/23 3 ivf, Cito, 3 js, 2 oplođene i vracene, beta 0👎🏼
5/24 4 ivf, 3 js, 3 blastociste, 2 vracene👎🏼, 1 ❄️
7/24 FET 👎🏼
10/24 5 ivf, Repromed, 5 js, 3 opl, 1 morula👎🏼
Angel eyes, hvala ti 🥰
Oprosti, ali moram iskomentirati tvoj post jer me ta samodopadnost doktora užasno nervira pa da ostane moj slučaj zabilježen kao pozitivan.
Dakle, muž i ja dobili smo lani uputnice za testiranje (bez testa ne možeš na cijepljenje iako se cijepljenje plaća), testirali se, bili negativni, no nismo se cijepili jer sam ja išla 2x u FET pa pokušavali prirodno, itd. A ako se cijepiš, od prve doze do kad možeš začeti treba proći 3, 3.5 mj., tako da se stalno nadqli i stapno odgađali (naravno da je muž mogao otići sam, ali eto, odgađali smo u paru 🤣)
Prošlo godinu dana, nalaze za cijepljenje ne priznaju, dobili smo ponovno uputnice od svojih LOM-ova, nitko ništa nije prigovarao, dakle može se.
Ista situacija i sa ginekologicom - dobila sam sve uputnice normalno, iako je nalaz od privatnika. Sve ovisi na koga naletiš, što je meni prestrašno.
👩1987, AMH 2.7 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
🧔♂️1987 sve OK
1. IVF 2020. ET PETROVA - trudnoća od prve, curica💜
2. FET 2023., beta ⛔️
3. FET 2023., prokrvarila prije bete⛔️
4. ET 2024. IVF klinika, missed ab u 8tt. 💔
5. ET 2024. IVF klinika, beta⛔️
6. ET 2024. Alea fertility ⛔️
dodo87.forum@gmail.com
Bebolina2024 znam 🙈 čitam vas već dugo i ne znate kolika ste podrška bile zadnjih godinu dana.Suma sumarum cure, svakako znam da trebam napraviti test, ali sam htjela da otklonim sve faktore koji bi mogli uticati na to da se ponovo nadam bez osnova (a imavši u vidu to prošle godine) i kao neću test jer to znači da se nadam, a i nije prošao ni rok koji je dr odredila, pa sam zato pitala da nema neko iskustva kolike su šanse da se ne dobije menstruacija usljed terapije utrogestanom (luda žena ispituje umjesto da kupi test i sazna odmah - sve znam 🙈).
Haha ovo je slična priča kao i kod mene eto nadam se da će i scenarij biti isti.🤞🤞 Ja sam tako imala jednom kašnjenje 10 dana. I kad sam prvi put bila trudna, kasni meni M i mislim si već mi je tako kasnila neću raditi test doći će. Mislim si došla sam s puta, neki stresovi pa eto malo kasni. I na kraju 45.dan ciklusa ja rekla a možda ipak da napravim test jer sad i 15 dana kasni, kad ono plus kao kuća. Trudnoća mi nije bila ni u peti.
Žuži sva sam u iščekivanju i nadam se da idem kući s lijepim vijestima.
Pokušavamo od 06/22
03/23 OAT, 1. stimulirani postupak (Ovaleap 150, Menopur 75), 2js, biokem.
05/23 prirodni postupak, nastupila O
08/23 2. stimulirani postupak (Pergoveris 225, Menopur 75), 2js, beta 0
01/24 VG 3. stimulirani postupak (Pergoveris 300), 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani postupak (Pergoveris 225+ Gonal 75), 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak (Supercur, Pergoveris), 1 js, transfer trodnevne mrve
08/24 💔💔
Ulijećem kao padobranac s ovom temom, nemojte zamjeriti...
Sigurna sam da se nekad ovdje pisalo o ERA testu, odnosno testu receptivnosti endometrija, U Hrvatskoj se navodno ne moze napraviti, ali u Češkoj i Srbiji može. Uglavnom, pretraga/test se radi kako bi se utvrdio tzv. 'implantacijski prozor', jedino vrijeme kada do implantacije moze doci. Kod vecine zena taj period mozda je isti, odnosno trodnevni se vraca 3. dan od ovulacije tj. punkcije, a blastocista peti jel. No kod mnogih žena ciklusi su drukciji... Pretragom se dobije rezultat je li na dan kada je rađena pretraga endometrij bio receptivan ili ne (pred i postreceptivan). Da, sjecam se da se davno ovdje o tome pisalo, ali iskreno, ne sjecam se tko (mozda Saniii?).
Nadalje, ASET (Asynchronous Embryo Transfer) je nešto što me šokiralo. Radi se o transferu dva embrija razlicitih stadija razvoja, odnosno razlicitih 'starost', jedan trodnevni i jedna blastica, primjerice. Sama činjenica da mi ovako nešto logično nije uopće palo napamet pitati ovdje vas ili moju MPO - dodatno me šokira. Ali ja se sad osjećam kao da sam otkrila toplu vodu! Imali smo tri transfera dosad (1 četverodnevni i 2 blastociste) i uvijek tocno na dan kada bi trebalo, znaci blastocistu bi vracali peti dan, a u ETu smo jednu vratili 4. dan. Sve skolski. Uvijek je endometrij bio dobar, idealne debljine i sva tri puta bila su neuspjesna. Stalno spominjemo da je najcesci uzrok sto uopce ne dođe do implantacije loš embrij i sl. No čitam da je nekoliko istraživanja potvrdilo da je loš embrij utrok u svega trećini slučajeva, dok u 2/3 je to upravno nereceptivan endometrij. Vrlo često ta nereceptivnost može biti problem krivog vremena transfera...
A što se ASET-a tiče... Ne znam je li tko već pitao išta o tome, ali nisam našla informaciju da je ovo kod nas (u RH) moguće i da se radi. Ima li tko neku informaciju, iskustvo?
Sutra idem izvaditi betu. Očekujem negativnu, svi testovi su negativni. Zatim ću prokomentirati sa svojom MPO koji su nam idući koraci.
👩 37, sterilitet, oba neprohodna jajovoda, AMH 11
🧑 34, hyperspermia
Planiranje trudnoće od 01/2022
1. IVF 06/2023, Ovaleap 150, Orgalutran; 21.06. ET 1x morula,🐧🐧🐧🐧, beta 05.07. - neg
FET (07/2023) 1x blastica, beta 01.08. - neg
Histeroskopija (03/2024)
FET (07/2024) 1x blastica, beta 19.07. - neg
donna9 A i meni se to čini najjednostavnije ali eto toga me strah, da mi daju malu dozu pa da ostanem svjesna. A puno je lakše zaspati i kasnije se probuditi nego trpiti bol. A mislim da se prvih 15 min ne bi bas ni probudila. Jedino ako bi se odužilo, al neće sigurno. Ali eto malo mi horor ostao😂
Kawa jesi ti bila ono na inseminaciji ili?
Joj toga me još više strah da budem ošamućena haha. Želim kad se probudim, otvorim oči biti kao - malo sam odspavala haha. Inace dobro podnosim anesteziju. Ali eto taj strah🤦♀️ Ne znam sto mi je gore ili anestezija ili bit ošamućena haha.
Žuži - a čitala sam na dosta foruma da je preko 5 folikula ajme majko. Da su padale u nesvijest haha. Pa ne znam vise sto da mislim. Očito ovisi od osobe do osobe. Razmislit cu jos.
Joj, sad se mislim jel mojih 8 folikula malo kad ste sve imale više? Meni je AMH nizak, 8,7.
Imala sam 150 gonal jednom dnevno 7 dana i zadnja 4 dana Gonal i Garenalix.
Štoperica večeras.
A ovi folikuli od 14, 15, dali se i oni vade? Ili samo ovi 16,17, 20? Moji su danas na folikulometriji bili 20,17,17,16 i 16,16,15,14 mm.
Dali se ovi od 14 i 15 vade? Mislim koliko znam tek od 16 mm mogu proći za oplodnju, minimum. Endometrij mi je 8 mm trolinijski na 12 dan ciklusa. Dali je to malo? Hoce li porasti do subote? Pijem sok od cikle od jučer tek🤦♀️
👰32 - sactosalpinx, AMH 8,7 pmol/l,
TSH ➡️1,4 (Euthyrox), Novalac
🙎♂️40 - oligospermia ➡️
5/2024 hipospermia (Fertilup)
💥BetaPlus IVF - 7/2024. (Gonal F + Antag.+ Ovitrelle)
Aspiracija 18.7.2024. - 12 🥚5 oplođenih
Transfer 23.7.,vraćena 2 zametka➡️Beta 1,2 ❌
🌠Najsnažnije priče su one neispričane🌠
Ani, kako god da odlučila, anestezija ili anelgezija želim ti što više zrelih js 🤞🥰 ja sam vadila najviše 7 folikula i to bez ičega, traje svega 3 minute maksimalno.. imam visok prag tolerancije na bol, ali mislim da je to padanje u nesvjest od boli malo pretjerivanje 😁 pogotovo ako se radi o manje 10 folikula.. u svakom slučaju sretnoo 🤞🥰
Cordata, 😘
Žuži, super, što manje testova manje i stresa 🤞🥰
Hypnoticpoison, razumijem taj strah od stavljanja trakice, uvijek neki oprez postoji.. nadam se da ćeš biti ipak malo mirnija nakon druškanja 🤞❤️ i 🤞 da mučnine završe ubrzo.. ja sam također dobro..kako se trbuščić širi postaje mi malo neudobno, ali sve su to slatke muke 🥰 hvala ti ❤️
Dodo, brzo na more da poraste Vit. D 😁 i neka i ostatak nalaza dođe dobar 🤞🥰
Bebolina, veselim se izvješću s uzv-a 🥰 vjerujem da je sve u redu 🤞❤️
NPelica, nadam se da si dobro 🤞🥰
👱♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙
Dodo drago mi je da si imala pozitivna iskustva s doktorima i da ste odradili cijepljenje, pogotovo zbog tebe ako uspiješ ostati trudna, dovoljno je straha i bez da se mislis hoces li dobiti varicele 😘
👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
🧑 '82. sve ok
2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
2022. spontani u 7tt 💔
03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
“Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”
Sortiraj odgovore
Najstariji