Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Loorna41
    05. Prosinac 2022. 09:27

Razumna

J_Lo

Tinčica žao mi jeRazumna kako si?

Joj koma sam. Nikad gore. Muž sutra ide na put i neće ga biti 5 dana. Mama me danas za ručkom toliko uvrijedila da sam se digla od stola i otišla kući 👀 cijeli dan sam provela u suzama 😭 voljela bi udomiti ili posvojiti djecu ali muž nije za to a ja ga ne želim nagovarati.
    Apsolutno sam prestala smedariti, ne gine mi kiretaza. Nedostaje mi posao i skrivanje iza posla.
    Nadam se da cu smoci snage da normalno proslavim Božić. Muž je sav u poslu i samo je time okupiran… Osjećam da tratim život dok čekam dijete, prodose mi lijepe godine dok ja strpim i nesto iščekujem i to me žalosti

Razumna odmori do iza Nove godine.
    Moj isto nije bio za nikakvo udomljavanje ali sam ja krenula na volontiranje u Nazorovu i svaki puta mu pričala o Viktoru i na kraju je i on sam rekao pa ajmo probati ga udomiti. 
    Ako imas vremena javi se u Nazorovu, vidi da volontiras s nekim od djece pa polako kreneš sa pričom. 
    Od srca ti želim ostvarenje svih tvojih zamisli, želja. 
    Nemoj se odmah ni predati za to udomljavanje. Muškima treba malo duže da im ideja sjedne na mjesto.

👱‍♀️41 - amh 7.8
    👨‍🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
    2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

Točkica 89
    05. Prosinac 2022. 09:43

rokas

Točkice ja sam si zadnji Brevactid dala 4.11., betu vadila 9.11…. L je rekao oko 4 dana

Hvala na odgovoru.. i bila ti je pozitivna beta? Kolika je bila ako je? 

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

Razumna
    05. Prosinac 2022. 10:48

Žene hvala na podršci sve ste ❤️ i stvarno sam vam zahvalna na tome 🥰
    Lelo stvarno imaš pravo! Ja sam sva koncentrirana na muža a danas ga odvezem do kolege i njih dvojica sjednu u taksi i ja vozim kraj njih i muž uopće ne obraca pažnju na mene. Nešto se krevelijio sa kolegom. Ja bi se u toj situaciji stalno okretala i gledala gdje je on a on ništa. Mislim si fino. Stalno priča da mrzi ići na poslovni put a znam da laže. Tko ne voli ići na poslovni put. Pogotovo u neki fini hotel sa odabranim društvom. Pa i ja sam to nekad voljela.
    Lorena znaš šta, imas pravo. Ne kažem da ću odmah krenuti ali budem. Možda nekome djetetu bude ipak malo, barem mrvicu lakše zbog mene.
    Danas sam prošla kraj konzuma i vidjela sam neku ženu kako kupuje 2 barbie i papir za umatatanje i rasplakala sam se ko budala. Cak i šopingoholicarka u meni želi dijete. Ali stvarno, kad bi počela volontirati možda bi onda sve sjelo na svoje mjesto.
    Hvala ti od ❤️ na savjetu 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• awi
    05. Prosinac 2022. 10:51

cure, jel ima medju vama da vas je nakon et bolilo do te mjere (ne znam vise jel to od punkcije ili ja imam neki problem za koji ne znam) da ste lezali? uz svu volju da prosetam i vratim se u normalnu, ne mogu u petak je bio et, u srijedu punkcija. Cim krenem hodat boli, ako lezim i namjestim se, sve ok izdrzljivo. brine me sto ne mogu setat a preporucljivo je, noge su mi na termaforu non stop jer su i inace hladne. ovaj postupak je drugaciji od prvog, sad sam bila u opcoj, vratili dvodnevni (prosli put blasticu), ne znam eta da radim s glavom prvenstveno, a tijelo hoce lezat jer tako jedino ne boli 😔

💁🏻‍♀️ 1991., nepotvrđena endometrioza
    💁🏻‍♂️1985., asthenozoospermia 16%
    *FSH 9,3/ LH 3,5/ AMH 8,75/ TSH 0,92
    9/2022 1. ivf, sv. Duh, 🥚🥚🥚🥚, oplođenih 2, 19.9. et vraćene dvije 🤞🤞 27.9. test -, 30.9. beta -
    11/2022 . ivf Ovaleap 150, Orgalutran, Menopur 150, Ovitrelle, 🥚🥚, et 2.12. vracene 2 dvodnevne🤞🤞, beta 16.12.

Razumna
    05. Prosinac 2022. 11:06

Lucky 🙏🏼👶🏼

Zenske, mi odgadamo transfer, endo se je zadebljao, ali ne dovoljno, i pitanje je kad bi i bi li uopce dosao do 8, a vec je 15dc, tako da smo se slozili da necemo na silu vracati embrije ako uvjeti nisu idealni. U 1.mj nastavljamo, odmah cemo pojacati od pocetka terapiju, takav je dogovor. Da sam ljuta, jesam, ali ocito neka visa sila ima razloge zasto odgadam evo vec drugi transfer za redom 😅 malo cu se iskljuciti i uzivati u blagdanima, napuniti baterije, pa u novoj godini u nove pobjede 💪🏻

Joj, razumijem te. Živimo za te transfere i strašno je kad se izjalove. Ali očito viša sila želi da ti za blagdane budeš spokojna i mirna 💚 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Flowerson 🌸
    05. Prosinac 2022. 11:22

Lucky, žao mi je, baš te nije htjelo 🙄 ajde, valjda cemo tamo u 1.mjesecu opet skupa 🤞
    Razumna, ja iskreno mrzim poslovne puteve 🙈 mpo mi je savršen izgovor da me ne guraju nigdje da idem... inače isto se moram smjeskat kao da mi je zabavno što idem, moš mislit..u sebi brojim minute kad ću doma. ❤️ Nemoj se previše ljutit na muža, oboje ste sada ranjivi..ti svakako trebaš napravit nesto sto te veseli, nesto za sebe. Otic na put ili što god...treba ti promjena okoline.

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

rokas
    05. Prosinac 2022. 11:36

Točkice bila pozitivna, prva 209,4 druga 625,1, treća 1877 (blizanci, jedna rođena djevojčica).

5 ICSI 09/2014 - rodio se princ 23.06.15.
    U borbi za bracu ili seku
    07/2020 stigla princeza
    Oligoasthenoteratozoospermia, sekundarna amenoreja

tamarrra
    05. Prosinac 2022. 12:27

Od zadnjeg pisanja prošlo dva mjeseca, a vi natipkale skoro 500 stranica :D Mi smo na pola puta između transfera i bete. Četvrti transfer, peti postupak. Ovaj put manje simptoma, neke dane čak ništa. Kakve ste vi imale simptome kad ste ostale trudne? Ima li razlike između simptoma kad jesi ili kad nisi trudna? Ili bolje da ne pitam? 

**F/'90.**M/'80.**
    9/'20. - prvi postupak - bez reakcije na lijekove
    11/'20. - laparotomija mioma maternice
    6/'21. - drugi postupak - transfer dvije morule, nema ❄️
    9/'21 - ponavljajući LUF na jajnicima
    10/'21 - treći postupak, transfer dva trodnevna, nema ❄️
    1/'22 - četvrti postupak, transfer tri trodnevna, nema❄️
    7/'22 - dijagnoza AIS (adenokarcinom vrata maternice)
    11/'22 - peti postupak, transfer dva trodnevna, nema ❄️**čekamo betu**

Loorna41
    05. Prosinac 2022. 12:30

Razumna

Žene hvala na podršci sve ste ❤️ i stvarno sam vam zahvalna na tome 🥰
    Lelo stvarno imaš pravo! Ja sam sva koncentrirana na muža a danas ga odvezem do kolege i njih dvojica sjednu u taksi i ja vozim kraj njih i muž uopće ne obraca pažnju na mene. Nešto se krevelijio sa kolegom. Ja bi se u toj situaciji stalno okretala i gledala gdje je on a on ništa. Mislim si fino. Stalno priča da mrzi ići na poslovni put a znam da laže. Tko ne voli ići na poslovni put. Pogotovo u neki fini hotel sa odabranim društvom. Pa i ja sam to nekad voljela.
    Lorena znaš šta, imas pravo. Ne kažem da ću odmah krenuti ali budem. Možda nekome djetetu bude ipak malo, barem mrvicu lakše zbog mene.
    Danas sam prošla kraj konzuma i vidjela sam neku ženu kako kupuje 2 barbie i papir za umatatanje i rasplakala sam se ko budala. Cak i šopingoholicarka u meni želi dijete. Ali stvarno, kad bi počela volontirati možda bi onda sve sjelo na svoje mjesto.
    Hvala ti od ❤️ na savjetu

Probaj mila jer meni je to puno pomoglo a pogotovo jer imate uvjeta za udomljavanje. 
    Pa onda kreneš lagano sa obrađivanjem za udomljavanje a u međuvremenu i dalje radite po pitanju MPO.
    Nekako barem ja kad sam na volontiranju uopće ne mislim na taj MPO i reziltate i sve oatalo.
    Sad tjedan prije Božića idem kod Viktora mu odnijeti poklon i jedva čekam da ga vidim.

👱‍♀️41 - amh 7.8
    👨‍🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
    2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

Točkica 89
    05. Prosinac 2022. 12:34

tamarrra

Od zadnjeg pisanja prošlo dva mjeseca, a vi natipkale skoro 500 stranica :D Mi smo na pola puta između transfera i bete. Četvrti transfer, peti postupak. Ovaj put manje simptoma, neke dane čak ništa. Kakve ste vi imale simptome kad ste ostale trudne? Ima li razlike između simptoma kad jesi ili kad nisi trudna? Ili bolje da ne pitam?

To je dobro pitanje, mi uvijek osluskujemo svoje tijelo, ali moramo biti svjesne da svi simptomi mogu bit od hormona, a opet svi ti isti simptomi mogu bit od trudnoce.. i moramo uzeti sve sa rezervom jer je svaka od nas drugacija, a ne samo to nego i svaka trudnoca u iste zene je drugacija.. ali evo kod mene cega se sjecam.. ja kad sam bil trudna jedina razlika je bila u tome sto sam ucestalo isla mokrit sto inace ne idem toliko.. nazalost neslavno je zavrsilo, ali eto.. to mi je bio siptom drugaciji od drugih..  

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.