Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Razumna
    04. Prosinac 2022. 23:10

Flowerson

Razumna

J_Lo

Tinčica žao mi jeRazumna kako si?

Joj koma sam. Nikad gore. Muž sutra ide na put i neće ga biti 5 dana. Mama me danas za ručkom toliko uvrijedila da sam se digla od stola i otišla kući 👀 cijeli dan sam provela u suzama 😭 voljela bi udomiti ili posvojiti djecu ali muž nije za to a ja ga ne želim nagovarati.
    Apsolutno sam prestala smedariti, ne gine mi kiretaza. Nedostaje mi posao i skrivanje iza posla.
    Nadam se da cu smoci snage da normalno proslavim Božić. Muž je sav u poslu i samo je time okupiran… Osjećam da tratim život dok čekam dijete, prodose mi lijepe godine dok ja strpim i nesto iščekujem i to me žalosti

Joj, tako mi je žao što to prolazis 🥺 Ako muž nije za posvajanje, onda nema druge nego sve snage dat u to da dobijete svoje dijete kroz mpo ili prirodno, kako god… razumijem te kad kažeš da imaš osjećaj da godine prolaze, stvar je u tome da prolaze, vrijeme leti i lako se utopiti u mpo. Dolaze blagdani, može biti još teže u tom periodu, al probaj bit što bliža s obitelji i sa bitnim ljudima u svom životu..znam da će teško nešto učiniti da se sad osjećaš drugačije ili instantno bolje, i sama imam trenutke kad se osjećam baš grozno, al stvarno se trudim napraviti nešto dobro i pozitivno za sebe..okupirala sam se onim što volim raditi u životu pa se osjećam bolje..i da, sreća mi je da radim pa sam okupirana dodatno nečim pa nemam vremena gubit se u tuzi i lošim mislima. Šaljem ti veliki hug i nadam se da ćeš se uskoro probuditi ujutro i osjećat se dobro ❤️

Ma da sam mlada i da imam volje spakirala bi svoje stvari i pustila ga da si razmisli. Mogla bi otići i u Katar ali nemam volje. Roditelji me nerviraju na najjače. Oni bi unuče... Bas me svi nerviraju i toliko sam nervozna da samo plačem i već me cijelo lice boli od plača. Bas sam pekmez 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Flowerson 🌸
    04. Prosinac 2022. 23:41

Razumna

Ma da sam mlada i da imam volje spakirala bi svoje stvari i pustila ga da si razmisli. Mogla bi otići i u Katar ali nemam volje. Roditelji me nerviraju na najjače. Oni bi unuče… Bas me svi nerviraju i toliko sam nervozna da samo plačem i već me cijelo lice boli od plača. Bas sam pekmez

Roditelji ti znaju da ste u mpo? Jer ako znaju, baš mi je nerazumno da ti to sad govore ☹️ mi smo rekli svojima, oni isto žele unuče, al su puni podrške i razumijevanja..ne dave nas s tim "kad će unuče"...
    Baš zato kako ti je i ako imaš mogućnost bi trebala otić u Katar, promijeniti prostor i veseliti se. Za muža mi je žao, ne možeš nekog na nešto prisilit, njemu je sigurno isto teško pa se nosi s tim na drugi način (kroz posao). Kad se malo smiri sve, sigurna sam da ćete sve riješiti..sad vam je bas težak period i trebate što prije izaći iz te mračne situacije. 
    Hoćeš imat uzv uskoro? Nadam se da nećeš morat na kiretazu, to ti sad na sve baš ne treba .. žao mi je jako😞

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

lalaland1991
    04. Prosinac 2022. 23:48

Rainbow_Hope 🌈

awi da, mala buckica, voli papati 🤭 kakva je situacija kod vas? Koliko još čekate da smanjen TSH odradi svoje?
    lalaland sretno i hrabro! Znaš već s kojim protokolom stimulacije idete?
    ivonasi2509 ako je dijagnoza azoospermija, prvi je korak da muž obavi tese/microtese da se probaju naći spermiji - jeste li to odradili? Cure s tom dijagnozom jako hvale dr. Hauptmana na Rebru (radi i privatno u centru Godan), moj muž je bio kod njega na ultrazvuku i konzultacijama, izuzetno ugodan i stručan ☺️ Kad se operacijom dobiju spermiji, onda tek krećete u postupak medicinski potpomognute oplodnje, i to ICSI, dakle spermij se izravno ubrizgava u jajnu stanicu. Pročitaj više na prvim stranicama i javit će ti se cure čiji partneri imaju istu dijagnozu.

Hvala. Lijepo je kad mozes s nekime podijeliti pocetak s obzirom da smo odlucili ne govoriti nikome.

Bemfola pa orgalutran, ak sam dobro napisala.
    Iskreno kad citam vase komentare o protokolima, nis ne kuzim a mozda ni ne zelim xD
    inace, prirodno imam urednu ovulaciju i zuto tijelo, no spermici su nam losi..

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

Razumna
    05. Prosinac 2022. 00:09

Anchyyy

Mishmash ja sam isto kod Tomića, ne priča puno to je istina i meni je sestra detaljno objasnila vezano za pretrage, za sad sam kod njega bila jednom pa ćemo vidjeti kako će biti dalje.
    Razumna dođu svima takvi dani da se osjećamo loše i treba se isplakati i smoći snage za dalje. Mi smo sve tu za teške trenutke i da se pojadamo…ja imam prijateljica a ne pričam o svoj borbi jer sam jednom najboljoj frendici rekla a ono mi je odgovorila da forsiram.
    Ja sam sa svojim mužem pričala o posvajanju ako ne budemo mogli imati svoje i njegov je odg da on to ne bi. Ja sam jedan dio djetinjstva bila u domu za nezbrinutu djecu i znam kako je toj djeci koja su ostavljena i drugačije gledam na to od mog mužu jer sam se ja našla u takvoj situaciji. Možda bi on promijenio mišljenje da stvarno ne budemo mogli ni uz MPO ali isto me to pogodilo, želim ga odvesti u dom u kojem sam ja bila da vidi gdje sam provela dio djetinjstva i izrazio je želju da želi pa planiramo za godišnji da odemo.
    Možda bi i tvoj promijenio mišljenje da vidi tu dječicu.

Uh što se tiče prijateljice moja je posvojila i jako joj je teško sa tom curicom, tj ona nije prihvatila to dijete kao svoje... I sad forsa mene i muža da posvojimo i ja sam za to ali ne želi forsati muža dok to sam ne odluči. Meni osobno je muka kad pomislim kolikoj je djeci teško a mi imamo mogućnosti i ja imam snage za to a mi se stisnuli ko jebene guzuce i gledamo samo sebe. Kako ću stvoritelju jednom pogledati u oči a da sam svjesna da nikome nismo pomogli a mogli smo. Vratimo se na prijateljicu, ona nikad nije išla na MPO jer gleda svoju guzicu i ne shvaća da je ovo maraton i onda me ubije tom svojom negativnosti toliko da joj za ovu zadnju trudnoću nisam ni rekla i neki dan mi je rekla da ima osjećaj da je izbjegavam i rekla sam joj da je negativna i da nemam snage za nju. Ona je na to rekla da joj je žao što se ja tako osjećam i bok.
    Sve nekako loše ispadne.
    Flowerson roditelji znaju za sve. Tata je više osjećajan dok je mama rambo. Ponekad imam osjećaj da svatko gleda samo svoju guzicu. 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

lalaland1991
    05. Prosinac 2022. 00:22

awi

lalaland1991

Cure, sutra očekujem mengu i krećem u naš prvi ivf (vjer icsi)
    Iskreno, jedva čekam, jedino me malo strah lijekova i simptoma svih tih injekcija.
    Imate neki savjet za mene? Btw, ima li koja cura ovdje sa sv.Duha?

ja sam na Sv. duhu, pucaj ako te nesto zanima :)
    rainbow jooj divno je ovo procitati i nadu si sad rasplamsala, kako ti i nick pase ❤️
    ps. mene boli materinica (nadam se da je matrenica 😅, nisu mi bolovi ko menstrualni bas, i bol je cudna, kao da mi je neko balon napuho dolje i osjetim vise ko nelagodu i pritisak) + jucer me tresla lagana groznca, i imala sam tempraturu 38°C. luda noc iza mene, al trpit cu to tako 9 mjeseci ak treba, samo da nije ulazudno trpljenje.
    ❤️

Bok, jeej :)
    Kod koga si? Kako ti je prosao prvi postupak? 
    Ja sam za sad odusevljena njihovom ljubaznoscu i sl, a bila sam vec dosta po folikulometrijama i zadnje na konz.kod dr Turudic.
    Koliko si folikula imala i koju vrstu anest.su ti preporucili?

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

PiaBuu
    05. Prosinac 2022. 00:32

Anchy,koliko vidim imala si jedan spontani i dvije biokemijske, dali ste saznali uzrok? koliko vidim preporucili su ti i MPO ?

Stela, meni isto osobno ne smeta. Trenutacno se trazim u prehrani, ne znam otkud krenuti.. pokusavam sta zdravije al iskreno mene ovo slatkise ubise haha. Nije mi problem pit tablete, a sta se tice brazilskog orascica koristim tu i tamo kad se sjetim iskreno a stres, ne znam kako i mislim da se mi sve borimo s time ovdje... Uopce o tome nisam razmisljala, i ovo ovako popije jednu tabletu a da ne zaboravi a kamoli sada dvije.. Koliki ti je bio TSH kada si na toj dozi? sta nije to malo visoka doza? Meni je poznanica rekla da su dvije godine radili na bebi i onda su prosli u Petrovoj i tamo su radili inseminaciju i pregledali su sjeme i ono pravilno ubrizgali u njoj? barem mi je tako ona rekla. Kao sta si napisala na pijasnjem postu, mediteranska prehrana, da.. Ajme pa sta si ti onda sve pila ako je on to? Ja trenutacno pijem vit D od terra nove,novalac i eurotirox.PGD,jel to netko radio ovdje?

29👩🏻
    35👦🏻
    Mom of 3 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj
    04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧
    23.5.2025- molarna trudnoca 7+3
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
    God will carry you trought the storm 🌈

PiaBuu
    05. Prosinac 2022. 00:39

Loli, kako sam se nasmijala,ista je stvar bila i kod nas,ISTA! bas sam se lijepo nasmijala neki dan :D 

29👩🏻
    35👦🏻
    Mom of 3 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj
    04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧
    23.5.2025- molarna trudnoca 7+3
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
    God will carry you trought the storm 🌈

Barbi30
    05. Prosinac 2022. 00:48

Mishmash

Pozdrav drage žene❤️ nije me dugo bilo ovdje, ali sam vas citala kad god sam stigla. Nadam se da ste sve dobro i da vam sve ide po planu 🥰 ja sam se malo iskljucila zbog kaosa na poslu i totalnog psihickog kolapsa, trebalo mi je malo vremena da si poslozim neke stvari.
    Prebacila sam se u Vinogradsku s obzirom da je Petrova u renovaciji i bila sam neki dan kod njih pa su mi rekli da sam na listi za postupak novi u 2.mj, dopao me dr. Tomic pa me zanimaju vasa iskustva s njim i opcenito s vinogradskom..sestra je jako pristupacna i ljubazna i strpljiva kad treba nesto objasniti, a dr. mi je malo cudnovat, ne prica puno, odgovori na pitanja su jako sturi…malo sam ga guglala pa kazu da je škrt na rijecima ali jako dobar kao doktor. 🤷🏼‍♀️

Pozdrav, ja sam u Vinogradskoj bila. Iskreno svjedeno je kod kojeg dr si zapisana taj dan jer se oni izmjenjuju kako su smjene i dežurstva. Također imaš još dr Bolanču, dr. Kunu i specijalizante (koji se konzultiraju s doktorima ako nisu sigurni u terapiju). Meni je osobno tamo dobro a sestre su mi odlične. Dr Tomić je škrt s riječima ali ok. Sretno 🤞

👩1990 dg PCOSlike
    🧔1988 oligoasthenozoospermia

Vinogradska
    09/22 IVF/ICSI
    Baby boy 💙-08.06.2023.

Stela_M
    05. Prosinac 2022. 01:14

Flowerson nisam skrinala od prije ali nije mi problem napisati vit C, D, E selen (3 mj pije 3 mj pauza), omega, cink prije spavanja, maca u prahu ima u bio bio ali je užasnog okusa 🤣🤣 sa cedevitom je relativno pitko,  Tribestan ili tribulus (ima u Polleo sportu i ljekarni kako ti je lakše, ali ova iz Polleo sporta ima macu u sebi pa onda nema potrebe da ju pije jer je baš bljakić🤣) l - carnitin (tekući) sa ekstraktom zelenog čaja (isto Polleo sport) i folnu s tim da je popio jednu turu antioksidansa od Solgara ali su dosta skupi pa možeš umjesto toga uzeti NAC ili glutation s tim ne možeš pogriješiti a dobar je i za nas 😉 ja sam ganjala vit na akciji i super je što su većina pakiranja doza za 2 ili 3 mj 🤭🤗❤️
    PiaBuu nije mi visoka doza  čim mi je dr spustio terapiju tsh mi je otišao na 3,5 za sad se ova doza pokazala kao pun pogodak svaka 2 mj kontroliram tsh i vrti se stalno između 0,80 i 1,50 na manjim dozama je stalno bio preko 3 🤷‍♀️ da da sjeme se obradi prije inseminacije ali ako je dijagnoza kakva je ne mogu oni tu sada neko čudo napraviti 🤭 pili smo oboje puno toga jer nam je prvi postupak bio totalno razočaranje I dali smo od sebe 1000% da to popravimo od kila, prehrane, vježbanja pa tako i suplemenata, a ja pijem svoj stanard vit d, c, omegu, folnu, Nac, myoinositol, cink i sad ću opet selen vratiti 😉
    Pgd analizu rade najčešće cure koje su vani u postupcima kod nas za sada to nije zaživjelo🤷‍♀️
    Razumna žao mi je što to prolaziš i što još moraš imati stres od strane roditelja posveti se sebi i uzmi si vrijeme za sebe, a muškarci znaš I sama da je njima teško pričati o nekim stvarima i da smo mi žene po pitanju toga puno otvorenije probaj s mužem razgovarati o svojim brigama i razmišljanjima vjerujem da će se i on otvoriti ako ti prava napraviš korak 🤗🥰

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Iman
    05. Prosinac 2022. 01:37

Pozdrav curke.. Odavno se nisam javljala ali vas citam, i evo upravo zavrsila sa posljednjim stranicama..
    Prije svega čestitam curkama s lijepim vijestima, a ima ih, medjutim mnogo je novih imena, a moj mozak bas ne suradjuje, nisam sve zapamtila pa da nekog ne izostavim..❤❤
    Zao mi je za sve manje lijepe vijesti, nazalost putevi su nam razliciti, necija borba traje dulje, necija krace, zelim vam puno hrabrosti i da budete jako jako istrajne u ovoj prici ❤❤❤❤❤
    Razumna i Flowersun nisam se javljala ali sam pratila vase price, jako mi je zao i zbog jedne i druge, nema tu rijeci utjehe.. Vrlim vas ❤❤
    Rainbow draga vidim da Sofia super napreduje i to me bas raduje, nadam se da se i ti super osjecas i da uskoro prestajes s radom. Ja sam super, radim jos uvijek, home office, na svom projektu, ali uskoro ga prepustam kolegama do mog povratka.. Moje bebe takodjer lijepo napreduju i prate se, osim sto ja imam malo povisene leukocite, konstantno kroz cijelu trudnocu, uzrok ne znamo a radila sam mnogo analiza.. Krenuli smo i s pripremama za dolazak beba obzirom da se s blizancima nikad ne zna 😁 ali nadam se da budu kod mene sto duze 🙏❤
    Stela, Sani, Lucky veselim se vasim postupcima i vjerujem da dolaze samo lijepe vijesti 🙏🙏🙏❤❤❤

👩 31 godina - sve ok
    🧔30 godina - azoospermia
    10/21 - aspiracija
    20.12.21 FET 2 blastociste - beta 11dpt 9.2, 19dpt 31, 23dpt 452 - vanmatericna 💔
    8.6.22 FET 2 blastociste - 7dpt +🍀
    ❣beta 1. 20.6. (12dpt) - 1884.8 ♡ 💞
    ❣beta 2. 22.6. (14dpt) >3000 ♡🍀
    UZV. 19.7. (7+6) ❤❤ 🙏🍀
    Heparin 0,4 💉 - od 23tt heparin 0,6
    Panorama ✔ curica 💗 i decko 💙
    01/2023 Stigla naša dva sunca ❤💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.