Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    waitapu
    27. Studeni 2022. 17:24

Kacusha

tinčica1703

Eh da i kao šlag na tortu, ističu mi nalazi od svih nalaza koji ne smiju biti stariji od 6 mj, pa neznam koliko će se opet morati čekati za FET jer mi sada zbog progesterona ne može raditi ET. Ma mislim, evo točno mi je loše. Al stvarno se osjećam psihički i emotivno uništeno i izmrcvareno. Još mi se na poslu prijete sa otkazom tako da sve skupa mi je katastrofa… 😞😞

Ovako je meni doktor objasnio, nemaju svi folikuli iste receptore za hormone i ne rastu stoga istom brzinom. Meni je aspiracija u srijedu i isto imam nekih od 8,9mm oni nazalost ne stignu narasti. Ne vidim koliki ti je AMHa? Sretno da ova oba budu kvalitetna 🍀

Kod mene je slična situacija kao kod tebe Tincica, pokušaj mislit pozitivno, neka budu puni I kvalitetni 💪.... kod mene od 7, 8 njih koji su se vidjeli na 1. uzv kasnije krenuli rasti 2, povecavali su mi dozu sa 150 jed. Menopura na 225, pa danas mi rekla da dodjem u utorak opet i da ce povecati dozu, al da se ne mozemo nadati vise od ta 2...isto je 1. stimulirani. I da nije jasno zasto slabije reagiram na lijek...

Sad me zanima, ako netko moze objasnit, danas su ta 2 na oko 14mm..a po mom izracunu bi mi ovulacija trebala biti u srijedu, al ocito nece biti.. a u utorak trebam doc na folikulometriju pa mogu narast do 17mm max..koliko dugo mogu biti na tim lijekovima? Bas sve nes cudno 

👩40 amh 5,5 fsh 10.6 lh 7.8
    👨45 astenozoospermia
    01/22 vanmatericna, lijevostrana salpingektomija (6tt)
    10/22 1. prirodni IVF - js ✖
    11/22 stimulirani IVF, 4🥚 3 oplođene, 1 🐧 1/23 Fet - B 20.02. 20397/ 6+6 ♥️+/

waitapu
    27. Studeni 2022. 17:43

Sani88 🙏🍀🤰💕

waitapu

Kacusha

tinčica1703

Eh da i kao šlag na tortu, ističu mi nalazi od svih nalaza koji ne smiju biti stariji od 6 mj, pa neznam koliko će se opet morati čekati za FET jer mi sada zbog progesterona ne može raditi ET. Ma mislim, evo točno mi je loše. Al stvarno se osjećam psihički i emotivno uništeno i izmrcvareno. Još mi se na poslu prijete sa otkazom tako da sve skupa mi je katastrofa… 😞😞

Ovako je meni doktor objasnio, nemaju svi folikuli iste receptore za hormone i ne rastu stoga istom brzinom. Meni je aspiracija u srijedu i isto imam nekih od 8,9mm oni nazalost ne stignu narasti. Ne vidim koliki ti je AMHa? Sretno da ova oba budu kvalitetna 🍀

Kod mene je slična situacija kao kod tebe Tincica, pokušaj mislit pozitivno, neka budu puni I kvalitetni 💪…. kod mene od 7, 8 njih koji su se vidjeli na 1. uzv kasnije krenuli rasti 2, povecavali su mi dozu sa 150 jed. Menopura na 225, pa danas mi rekla da dodjem u utorak opet i da ce povecati dozu, al da se ne mozemo nadati vise od ta 2…isto je 1. stimulirani. I da nije jasno zasto slabije reagiram na lijek…

Sad me zanima, ako netko moze objasnit, danas su ta 2 na oko 14mm..a po mom izracunu bi mi ovulacija trebala biti u srijedu, al ocito nece biti.. a u utorak trebam doc na folikulometriju pa mogu narast do 17mm max..koliko dugo mogu biti na tim lijekovima? Bas sve nes cudno

Stimulirani ciklus ne možeš porediti sa svojim prirodnim ciklusom, zato se i zove stimulirani i primaš supresiju da do ovulacije ne dođe. Folikuli u prosjeku rastu 1-2mm dnevno, a štopericu inače daju kad su 16-20mm, i sve dok ne dođu u taj raspon koristiš lijekove. Ja sam jednom aspiraciju imala 12dc, a jednom 16dc tako da ovisi o stanju na UZVu .

Hvala Sani88, sad mi je puno puno jasnije 😊

👩40 amh 5,5 fsh 10.6 lh 7.8
    👨45 astenozoospermia
    01/22 vanmatericna, lijevostrana salpingektomija (6tt)
    10/22 1. prirodni IVF - js ✖
    11/22 stimulirani IVF, 4🥚 3 oplođene, 1 🐧 1/23 Fet - B 20.02. 20397/ 6+6 ♥️+/

J_Lo
    27. Studeni 2022. 17:46

Leptirica 33

Stela_M

Leptirica 33

oplođeno mi je 12 od 15 u cetvrtak oko 9 je transfer ….na kraju ce ga ipak biti sad cemo vidjeti za dalje stati i cekati

Je si ti kontrolirala progesterona prije aspiracije ? obzirom na velik broj js i obzirom na mogućnost hiprera nije mi jasno zšt ti dr forsira transfer? Ja sam bila u istoj situaciji i dr je rekao fet obavezno 🤷‍♀️

sad prije aspiracije nista nisam kontrolirala ali inace progesteron mi je bio uvjek ok normalan….sad ja nezz ne kuzim nista jer vecinom se prekoci mj kad bude ovako slicno kao meni…nezz nisam pametna

Meni je bila slična situacija. Ja sam za razliku od tebe hospitalizirana nakon aspiracije jer je bila užasno bolna i krvarila sa. Također sam dobila Dostinex i išla na transfer 5.dan. A pretpostavljam da sam bila u blagom hiperu iako mi tada nitko ništa nije rekao, nisam ni znala što je Dostinex.
    Stela vidim da je očito isti obrazac, i obje smo kod iste doktorice. Očito u Splitu ne smatraju da je to prepreka za svježi transfer 🤔

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

MalaG
    27. Studeni 2022. 17:49

Nixy88 može, može. Javi se ☺️ tako je, planiramo drugi postupak u 1om mjesecu. Hvala ti na lijepim željama, isto i ja tebi želim. 🤗🍀🥰
    Kacusha sretno na aspiraciji! Neka bude što više jajašaca i čim bolji party u labosu da dobijete još jedan predivan poklon za Božić i godišnjicu!🤞🤞🍀❤️
    Pandapanda moguće da je stvarno od pilula, ali tko će ga znati.🤷‍♀️ Sve se to istrpi za ono što dolazi na kraju! Kada ti je iduća folikulometrija?🙈🤞🍀 Je, je. Još malo i dolazimo. Baš pregledavam suplemente i hoću li imati svega dosta i nevjerojatno mi je da je to vrijeme tako proletilo. Jako me veseli novi postupak i radoznala sam hoće li dodaci, promjena prehrane i načina života imati utjecaja.🤭
    Lala27 iskrene čestitke i neka sve dalje ide glatko i bez komplikacija!🤗🥰

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Točkica 89
    27. Studeni 2022. 17:52

Samo da se prijavim ja sam od jučer PUPO.. 
    Zbog nove liste i punooo vasih pozitivnih vibracija i trudnicke prasine.. 

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

J_Lo
    27. Studeni 2022. 17:59

Lala neka bude dobra beta 🤞
    Kachusa puno sreće u srijedu 😘
    Tinčica ne gubi nadu 😘
    Točkica  pupooo neka se primi 🤞, jesi vratila trodnevne? kad  je beta?
    Pandapanda 🤞🤞🤞
    Rainbow ne brini, zadnjih dana hiberniram 😂 već mi je dosadno.
    Avocado sretno s pregledima u bolnici 😍
    Ribic sretno sutra! 😘
    Linda da, već vidim da će proletjeti. Trudim se sada malo naspavati, pa makar i preko dana jer znam da nas čeka nespavanje narednih godina 😁

Nove cure sretno.🤞

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

tinčica1703
    27. Studeni 2022. 18:09

Sani88 🙏🍀🤰💕

tinčica1703

U svim mojim postupcima na aspiraciji je bio koji folikul više, nadam se da će tako biti i kod tebe 🤞. Što se nalaza tiče provjeri sa svojom.bolnicom što treba za FET, meni samo traže papu I briseve, a ako je u pitanju koji tjedan od isteka možda ti ništa novo i ne traže, ostali nalazi su za stimulaciju bitni. I probaj smanjiti stres na minimum koliko god možeš, jer ti ne možes na nista utjecati, a stres jako loše utječe na sve 🤗

Hvala, puno mi znači ova podrška ❤️

40 ja👩‍❤️‍👨31muž
    jajovodi ✂️ .; AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- ET ❌ 2 mj.25 FET - Beta - 1361, Beta 2 - 3176

tinčica1703
    27. Studeni 2022. 18:14

waitapu

Kacusha

tinčica1703

Kod mene je slična situacija kao kod tebe Tincica, pokušaj mislit pozitivno, neka budu puni I kvalitetni 💪…. kod mene od 7, 8 njih koji su se vidjeli na 1. uzv kasnije krenuli rasti 2, povecavali su mi dozu sa 150 jed. Menopura na 225, pa danas mi rekla da dodjem u utorak opet i da ce povecati dozu, al da se ne mozemo nadati vise od ta 2…isto je 1. stimulirani. I da nije jasno zasto slabije reagiram na lijek…

Želim ti puno folikulića i puno, puno sreće. Nadam se da će nam naći barem jedan folikulić više od očekivanog 😅

40 ja👩‍❤️‍👨31muž
    jajovodi ✂️ .; AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- ET ❌ 2 mj.25 FET - Beta - 1361, Beta 2 - 3176

IščekivanjeDobrihStvari
    27. Studeni 2022. 18:41

Lala27

Pliz pomoć, cure. Sad mi je bilo malo smeđkasto na ulošku, kad sam se obrisala na papiru ništa nije bilo. Jutros test +. U utorak mi je beta

Samo da te utješim i ja sam imala smedjarenje 11dnt (Beta mi je tada bila 306) i još dva puta 12dnt … samo kratkotrajno s time da mi je čak bilo po noći a nije bilo vrijeme stavljanja utrogestana …. tko zna na sto je to reakcija al ne mora značiti ništa loše ☺️ strpljivo do bete. 

89godiste PCOS
    8transfera ukupno 14 embrija, spontani 8tt…život…
    17.10 Transfer 2trodnevna 1.Beta306, 2.Beta1000, 6+2 dva srčeka , 9+1 jedna bebica LOVE , drugoj srce stalo u 6tt HOPE... ❤️
    05.01.2023. pregled 14 tt <3
    26.01.2023. pregled 17 tt Dječak :)
    22.06.2023 baby L 💋😇 3750gr ljubavi 🙏

• Leptirica 33
    27. Studeni 2022. 19:26

J_Lo

Leptirica 33

Stela_M

Leptirica 33

oplođeno mi je 12 od 15 u cetvrtak oko 9 je transfer ….na kraju ce ga ipak biti sad cemo vidjeti za dalje stati i cekati

Je si ti kontrolirala progesterona prije aspiracije ? obzirom na velik broj js i obzirom na mogućnost hiprera nije mi jasno zšt ti dr forsira transfer? Ja sam bila u istoj situaciji i dr je rekao fet obavezno 🤷‍♀️

sad prije aspiracije nista nisam kontrolirala ali inace progesteron mi je bio uvjek ok normalan….sad ja nezz ne kuzim nista jer vecinom se prekoci mj kad bude ovako slicno kao meni…nezz nisam pametna

Meni je bila slična situacija. Ja sam za razliku od tebe hospitalizirana nakon aspiracije jer je bila užasno bolna i krvarila sa. Također sam dobila Dostinex i išla na transfer 5.dan. A pretpostavljam da sam bila u blagom hiperu iako mi tada nitko ništa nije rekao, nisam ni znala što je Dostinex.
    Stela vidim da je očito isti obrazac, i obje smo kod iste doktorice. Očito u Splitu ne smatraju da je to prepreka za svježi transfer 🤔

meni stvarno aspiracija bila ono neznam nista neizdrzivo sipmtomi nakon nje ni jedan jedino ono mamurluk sto je normalno evo danas drugi dan mene nista ne boli stomak normalan ja ful ok mokrim normalno cak kap krvi nisam imala...jajnici samo malo zabole tjekom mokrenja ako se napnem i to je to 

AK 1989
    2017 spontani
    2021/2022 4 neuspjele inseminacije
    9mj pocetak pretraga u kbc split za ivf
    idiopatska neplodnost
    problemi sa stitnjacom koja je sad ok
    partner nalazi super

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.