Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucy08
    06. Srpanj 2022. 13:31

No-give-up

Hvala ti draga, ja sam toliko sam sretna išla iz Splita da je to neštoPratim svaki dan u kojoj si fazi, i jaaaako navijam, baš baš mi je drago da je tako dobro prošlo❤️ Jedva čekam bit u tvojim mukama, nek bude što bude ja spremna, ako bude sve uredu idem u postupak u 8.mjesecu🤞. Koji su komentari tvog mm na m-tese, jel se brzo oporavio, kako je pregrmio sve to?

Tocno znam koja je to sreca 😄 Drzim vam fige, navijam i također pratim vas napredak sa najljepsim zeljama da i vi izadete iz ovoga svega kao pobjednici 🤗
    Moj muzic je bio u strahu i panici iako to nije bas ocito iskaziva, nije bas bio svjestan situacije, mislio je da nije to bas tako, kao lose je da uzorak za spermiogram, trebalo mu je vrimena da prihvati istinu i nije htio pricat o tome sta me izluđivalo. Sve preglede, pretrage, sva vadenja krvi  je odradio bez imalo entuzijazma. A tek panika kad je dosa dan m tesse 🙈 bilo je sve dobro dok je on isao po pretragama i pija Klomifen 🤣 
    Operacija je prosla super, zadrzan je jos par sati na promatranju pa je isao kuci. Kad nam je dr rekla pozitivan rezultat on je procvao, drugi covik, od tada se otvorija i pocea otvoreno pricat o tome . Najblizim prijateljima, kolegama, obitelji... sad mu je azoo kao nesto najbanalnije, nije vise tabu tema. Bio je na bolovanju 2 tjedna, isao na previjanje kod dr u cito, previjala sam ga i ja između kontrola , hodao tj gegao se rasirenih nogu da nebi slomio jaja kao pingvin🤣🤣🤣  nije ga bolilo, vise je on bija preoprezan da ne bi pomaka ta jaja pa da ga nebi zabolilo 🤣 bas je bilo smisnih situacija 😄 Nismo imali odnose 3 tjedna, nakon toga sve super 😊 Trebat ce napravit kontrolu hormona nakon 6 mj od op jer se zna pogorsat dodatno testosteron... uglavnom mozes rec muzu da se ne boji i da ce bit sve u redu , bolje od ocekivanog 🙂

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• Mrvica722
    06. Srpanj 2022. 13:55

J_Lo

Cure jučer sam u ljekarno bila na brzaka i tek sad skužila da mi je doktor umjesto utrogestana od 100 mg prepisao ovaj od 200 mg. Uzimam inače 3 puta dnevno od 100. Ok mogu tri putq dnevno jednu od 200 al ne znam jel postoji ikoja razlika?
    On je išao na mini godišnji pa ga ne mogu no zvati sad 😐

Tjelo odbaci višak progesterona uzme koliko je dovoljno. Ako si ok sa nekim iz ljekarne zamoli da ti daju od 100 i da ces popravit recept kad se vrati dr sa godišnjeg ako ga vec nitko ne mijenja. A ako imas nekakav nalaz na kojem piše da koristiš utrogestan od 100 mg mozes slobodno otić u bilo koju drugu ljekarnu i uzet na dug sa receptom, mozes ostavit novac kao polog dok dr ne pošalje recept pa ti oni vrate novac. Tako ljudi koji npr operiraju mrenu u petak i dođu kući a dr je njihov radio kroz jutro i vise ne radi sa nalazom podižu ljekove dok njihov doktor ne dođe na posao. Uvijek ti također svaki privatni ginekolog može ispisati i privatni recept pa mozes za 50 kn kupit utrogestan

dreamer ❤
    06. Srpanj 2022. 13:59

Cure pomagajte 🙈 Dns sam bila na uzvu i idem u fet u srijedu sljedeću. Zvale me ivf sestre da se odlučim dal vraćamo 1 blasticu ili 2. (Imamo zamrznuto jos 1 posebno i po 2 blastice na 2 nosača). Uopće neznam što da napravimo. Želim si povečati šanse da uspije ovaj put a s druge strane se bojim eventualnih rizika ako vratim 2. Imate kakav pametan savjet? ❤

Update: Zvala me embriologica i u dogovoru s njom i na njezinu preporuku vratiti ćemo 1 blasticu. ❄🤞🥰

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2 💉 ; ~ 6❄❤
    1.FET ➡️ 06/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    2.FET ➡️ 07/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    3.FET ➡️ 04/23❄❄2 blastice~ beta 0
    4. FET ➡️ 09/23 ❄️❄️2 blastice~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 😪
    05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄️❤️
    1. ET ➡️ 1 blastica ~ beta 0
    2. FET➡️10/24 ❄️1 blastica ~ beta 0
    3. FET➡️02/25 ❄️ 1 blastica ~ beta 0
    4. FET➡️03/25 ❄️❄️ 2 blastice ~ beta 0

Razumna
    06. Srpanj 2022. 14:00

Dr je rekao da ne prekidam terapiju nego da u petak vadim novu betu 😮

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Angeleyes
    06. Srpanj 2022. 14:23

Cure koje ste trudne, nakon koliko tjedana otprilike bi posteljica trebala biti podignuta? Meni je danas dr rekla da je jos nisko, ali da je to normalno jos u ovom tjednu... Sad se ocekuje da se podigne, to je kao jedino naglasila sad da bi trebalo pripazit jer je inace rizik i mirovanje. Sad imam novu brigu i cekanje, nikad kraja 🤣🤣🤣 

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

Just Me 22
    06. Srpanj 2022. 14:24

Cure, zna li netko kakve su liste čekanja za lijekove u Vinogradskoj trenutno? Čula sam da nemaju kolektivni, a jel se zna za koji mjesec sad upisuju?

👩 33 (navodno sve ok)
    🧑 35 (loš spermiogram)
    Priodni pokušaji od 2019. god.
    1.IVF 2021 - negativna beta, bez smrzlića
    2. IVF 5/2022 - et / negativna beta i bez smrzlića
    3. IVF ...nadam se još u 2022 barem jedan

Angeleyes
    06. Srpanj 2022. 14:30

Sani88 🙏🍀🤰💕

Ja sam jutros 8dnt 2 trodnevna pisnula testic i snjesko je 😔, jos mi se i cervix spustio, a to mi je dosta pouzdan znak jer se poznajem. Uzimat cu jos danas terapiju i pisnut jos sutra eto da umirim savjest, ali nazalost imam dovoljno iskustva pa znam da se nemam cemu nadat.

Probaj se jos testirat sutra ili prekosutra, ako ista ima onda bi trebalo pokazat. Trodnevnima obicno treba 7-10 dana za pozitivan test. Drzim fige i nadam se kednom velikom ➕️!! ❤️

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

anii208
    06. Srpanj 2022. 14:39

dreamer ❤

Cure pomagajte 🙈 Dns sam bila na uzvu i idem u fet u srijedu sljedeću. Zvale me ivf sestre da se odlučim dal vraćamo 1 blasticu ili 2. (Imamo zamrznuto jos 1 posebno i po 2 blastice na 2 nosača). Uopće neznam što da napravimo. Želim si povečati šanse da uspije ovaj put a s druge strane se bojim eventualnih rizika ako vratim 2. Imate kakav pametan savjet? ❤

Update: Zvala me embriologica i u dogovoru s njom i na njezinu preporuku vratiti ćemo 1 blasticu. ❄🤞🥰

Jesi pitala svog doktora za savjet? Dal da vratis 1 ili 2 blastice? 

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

Butterfly 🦋
    06. Srpanj 2022. 14:41

Pozdrav svima, nova sam u ovoj temi i imam puno pitanja  Muž i ja radimo na trudnoći skoro godinu dana i moj ginekolog kaže da još preko ljeta pokušamo pa da na jesen se javim za daljnje preglede, a mi bismo išli na potpomognutu pa s obzirom da nam nije dao uputnicu, išli bi privatno. Gdje preporučate? Kako izgleda postupak? Traje li dugo priprema? Razmišljam se između IVF poliklinike i BetaPlus u Zagrebu, koju preporučate i ako neku treću, koju? Uglavnom, zbog niskog AMHa i endometrioze mislim da će nam dugo trebati da se prirodno dogodi, pa smo mislili da odem na prve konzultacije i odredimo smjer gdje šta i kako da se trudnoća što prije ostvari, pa bih vas zamolila za neke savjete iz iskustva? Hvalaa

29🧔🏽‍♂️30 👩🏽‍🦱 Endometrioza , AMH 4,3 pmol/L
    3x stimulacija u Beta+ (09/22, 12/22 i 06/23) sve 👎🏼
    1x stimulacija u IVF polik. (03/2023) 👎🏼
    1x prirodni cik. Beta + (07/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Repromed (09/2023) 👎🏼
    1x FET Repromed (10/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Hilarus/Repromed (05/2024) 👎🏼
    Dobitni! stimulacija Hilarus/Repromed (10/2024) ➡️ ET 1 morul. +(1🐧)➡️ Test +❤️ 10dnt β 86 12dnt β184

Angeleyes
    06. Srpanj 2022. 14:42

Ana_ meni je dosta bila nadutost oko tih tjedana (ujutro ništa, navečer ogroman), ali trbuh je baš postao trudnički tamo oko 14. tj.
    Razumna nedavno sam čula za jedan primjer nepravilne bete, isto je tako po malo rasla (3x je cura vadila) i morala je strogo mirovat. Na kraju sve u redu, nosi blizance. Ne razumijem ja tu betu skroz, baš ovisi.... Držim fige! 🤞🏻❤️

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.