Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ribic
    01. Studeni 2022. 17:25

Razumna

ribic

Stela_M

ribic

Ana26Lijepo tamni, samo neka tako nastavi!
    RazumnaMene uopce nisu cice bolile/bile nes posebno osjetljive.
    StelaEvo sutra imamo uzv i blizimo se finishu. Cekam vise info sutra 😀

Je si mi nestrpljiva 🙈 još sitno brojiš 🤗❤️❤️❤️

Pa nisam. Htjela bi da jos ostanu u trbuhu😂
    Moram doma sve do kraja sredit (radovi) 😂😂

Ti si stvarno prava hrabra mamica i dobit ćeš dvostruku nagradu 🥰
    Kod mene su isto radovi koji će trajati barem 6mj a i planiram okrećiti cijeli stan i dati raditi jedan veliki ugradbrni ormar….
    Jel planiraš na carski? U kojoj bolnici misliš roditi?

Planiram carski i nadam se da ce curke tako i ostati okrenute :) Vinogradska..

Evo meni u cetvrtak dolaze po tepihe (oprat), donose kauc za gostinjsko/radnu sobu, u petak maler farba tu sobu i stavlja tapetu, u utorak dolazi iz ikea-e radni stol i ormar 😱

I tak😂😂

Cekam jaja i baze, trebali doci jos prije 2 tjedna i tako..

Muz se pokocio i nemre nis. Frka i panika uglavnom.

Btw, evo me u 34.tt i jos si gledam u gace prilikom svakog odlaska na wc.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Razumna
    01. Studeni 2022. 17:34

ribic

I tak😂😂

Hvala ti na ovom prekrasnom uvidu u svoj život 💗 sva sam se uzbudila čitajući 😂. 
    Lajlam carski i Vinogradsku, stvarno odličan izbor. 
    Hoćeš li imati sobicu za cure, onako kao u američkim filmovima?
    U gaće se znači i dalje gleda, ok 🙃.
    J Lo znači ni u 27tt ne prestaje stres zbog UZV. 
    Htjela sam te pitati jel osjećaš curu? Kakav je to osjećaj? 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• ribic
    01. Studeni 2022. 17:42

Razumna

ribic

I tak😂😂

Hvala ti na ovom prekrasnom uvidu u svoj život 💗 sva sam se uzbudila čitajući 😂.

Gace se gledaju do zadnjeg i uzv te strah do zadnjeg. Ne staje nis s 12tt i sl.😂

Imam sobicu za cure al tam ce sa cca 6 mj kad cemo siriti one cutie cloud krevetice. Al tam im prematalica, ormar i sve to sad.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

J_Lo
    01. Studeni 2022. 17:43

Razumna

ribic

I tak😂😂

To je stvarno najljepši osjećaj na svijetu. Dobro, ne kada te zvizne u jajnik ili mjehur, nego kada se meškolji ko ribica mala, i onda znaš da je tu i da je sve u redu, e to je sreća. Ja sam je prvi put osjetila još krajem 17tt., i otada se družimo svaki dan. A osjećaj je doslovno kao da ti se nešto miče u trbuhu  pa onda znaš  kad se rasteže, mijenja položaj ili štuca, sve su različiti pokreti.
    Stres mi je jer mi je na zadnjem UZV rekla da je beba manja, pa sam samo malo zabrinuta šta će sutra reći, iako vjerujem da je sve OK. Do tada su svi pregledi bili u redu i zbilja nisam imala razloga za stres i bila sam poprilično opuštena.

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

• ribic
    01. Studeni 2022. 17:47

Linda86

Razumna probaj se opustiti, nemoj toliko analizirati sve rane simptome drugih i sebe. Znam da je lakse reci nego uciniti, ali sve smo razlicite… Dvije trudnoce u iste zene su totalno različite, a kamoli ne kod razlicitih cura u tako ranoj trudnoci. Prvih 5-6 tjedana su simptomi uglavnom od hormona koje primimo i utrica, tek onda krecu oni uzrokovani rastom bete… Mene su bradavice malo bolile i bile osjetljive u startu, onda sam se jedno jutro tipa s 6 tt probudila i nista, a i mucnine odjednom nije bilo, isla google-ati, mozes zamisliti sto je pisalo za "gubitak simptoma trudnoce"… I umjesto da sam uzivala sto nemam mucninu jedan dan, ja sam brinula i najgori scenarij u glavi imala… Sutradan se mucnina vratila i nije me pustala do 16-17 tt, a dojke nista posebno ne mogu reci da su osjetljive ili bolne cijelu ovu trudnocu… Sto se tice komentara, ljudi cesto progovore prije nego promisle koliko ce njihove rijeci zaboljeti… A sjecam se da si pricala da razmisljas o psu. Iskreno, ako imas uvjete, mozes se brinuti za njega, po meni najljepsa stvar na ovome svijetu. Moj mene od pocetka trudnoce cuva 🥰 od srca sretno na UZV 🙏🏻
    Ana testic super tamni i to tako rano, neka se samo tako nastavi 🥳Iskra i Tanja sretno na transferu. 🍀🍀
    Stela dobro smo, hvala. Malo im ponestaje prostora pa se guraju u trbuhu i onda odjednom bude cudan oblik trbuha 🤭 i sve postaje teze, to su sve slatke muke 🥰 kako si ti? Vidim da svasta planiras, a u meduvremenu smrzlice 🍀🤞🏼
    Ribic ti jos malo… Nadam se da ce kontrolni pregled biti super, a uvijek gledam tvoju trakicu jer si dva tjedna ispred mene 🥰 inace citam one dvije teme zimskih trudnica i blizanacke trudnoce, ali nikako se odvaziti ukljuciti 🤷🏻‍♀️

Meni ti najvise pomogla grupa na wp (nas cca 15 s blizancima). Neke vec i rodile… Jer ipak je drugacija trudnoca, pripreme i sve.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

Razumna
    01. Studeni 2022. 18:07

Pa dobro jeste li ti i muž neki baš veliki ljudi da vam beba mora biti velika? 
    Možda je dr krivo vidjela, pa znaš da fulaju barem pola kile. Ma to je dr rekla tek tako, bubnula. 
    Ma sve će biti ok. Fakat još stigne narasti. 
    Joj, jedva čekam taj osjećaj aliana u trbuhu, po meni je to jedna od najvećih sreća i blagoslova u životu žene 🥰.
    Ribic i ja bi za blizance odmah organizirala njihovu sobu kao ti, a za jedno nebi ni kinderbet kupila jer sam skuzila da svi puste prvo dijete spavati sa roditeljima pa šta će mi onda 🤗 joj sve naopačke 🙃 ako Bog da da ikad rodim mislim da prva 4mj neću ispuštati bebu iz ruku, samo ću ju ljubiti, maziti i dojiti 💞 i mislim da su sve ivf mame takve 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• Linda86
    01. Studeni 2022. 18:08

Razumna sve imamo PTSP. I ja jos uvijek gledam u gacice i wc papir nakon brisanja 🙄 kako kaze Ribic stres ne prestaje... Jos sada svaki dan imam neke druge bolove i pritisak u maternici i stomaku, valjda kako se namjeste pa se brinem oko toga, ono hocu li znati prepoznati sto je zabrinjavajuce, a sto bez veze jer zna mi trajati i vise od 24 h taj neki pritisak... 
    Ribic taman kada su predlozile odlazak na WhatsApp sam pocela citati, a tada sam bila manje trudna i nisam htjela u grupu... I bas mi je zao bilo da ste otisle jer odjednom nista vise savjeta i nisam popratila kako su neke cure prosle koje su pisale...🤷🏻‍♀️ Inace, tek smo prosli vikend na sajmu u Splitu odvazili se i kupili kolica i AS (oboje stiglo ovaj tjedan) i poceli kupovati robicu i potrepstine... Racunam, moze mm ako ja ne budem mogla, samo bitno da mu sastavim popis, a robicu mogu i na netu narucit pa on to sredi dok dodemo... I mi smo u radovima i stan nam je katastrofa tako da te razumijem 🙈
    Stela njezne su, ne tucu me, nego onako lijepi osjecaj da znam da su tu... Ali budu dva tri dana i noci dosta aktivne i onda jedan dan se uspavaju pa me zabrinu malo, valjda kako promijene polozaj 🥰 slazem se s tobom, barem ne moras ponovno prolaziti kroz stimulaciju nego kada obavis te stvari i odmoris se i pretpostavljam proslavis Bozic i Novu godinu bez stresa (taman dok i nalazi budu) krenes po svoju momcad ❤️

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

• ribic
    01. Studeni 2022. 18:54

Linda86

Razumna sve imamo PTSP. I ja jos uvijek gledam u gacice i wc papir nakon brisanja 🙄 kako kaze Ribic stres ne prestaje… Jos sada svaki dan imam neke druge bolove i pritisak u maternici i stomaku, valjda kako se namjeste pa se brinem oko toga, ono hocu li znati prepoznati sto je zabrinjavajuce, a sto bez veze jer zna mi trajati i vise od 24 h taj neki pritisak…
    Ribic taman kada su predlozile odlazak na WhatsApp sam pocela citati, a tada sam bila manje trudna i nisam htjela u grupu… I bas mi je zao bilo da ste otisle jer odjednom nista vise savjeta i nisam popratila kako su neke cure prosle koje su pisale…🤷🏻‍♀️ Inace, tek smo prosli vikend na sajmu u Splitu odvazili se i kupili kolica i AS (oboje stiglo ovaj tjedan) i poceli kupovati robicu i potrepstine… Racunam, moze mm ako ja ne budem mogla, samo bitno da mu sastavim popis, a robicu mogu i na netu narucit pa on to sredi dok dodemo… I mi smo u radovima i stan nam je katastrofa tako da te razumijem 🙈
    Stela njezne su, ne tucu me, nego onako lijepi osjecaj da znam da su tu… Ali budu dva tri dana i noci dosta aktivne i onda jedan dan se uspavaju pa me zabrinu malo, valjda kako promijene polozaj 🥰 slazem se s tobom, barem ne moras ponovno prolaziti kroz stimulaciju nego kada obavis te stvari i odmoris se i pretpostavljam proslavis Bozic i Novu godinu bez stresa (taman dok i nalazi budu) krenes po svoju momcad ❤️

Jos uvijek se mozes ukljuciti - samo reci ako hoces. Mi se bas povezale i ucimo stalno od onih koje su vec rodile (prvi blizici nam evo vec 2 i pol mjeseca imaju) 😀

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

• ribic
    01. Studeni 2022. 18:56

Razumna

Pa dobro jeste li ti i muž neki baš veliki ljudi da vam beba mora biti velika?
    Možda je dr krivo vidjela, pa znaš da fulaju barem pola kile. Ma to je dr rekla tek tako, bubnula.
    Ma sve će biti ok. Fakat još stigne narasti.
    Joj, jedva čekam taj osjećaj aliana u trbuhu, po meni je to jedna od najvećih sreća i blagoslova u životu žene 🥰.
    Ribic i ja bi za blizance odmah organizirala njihovu sobu kao ti, a za jedno nebi ni kinderbet kupila jer sam skuzila da svi puste prvo dijete spavati sa roditeljima pa šta će mi onda 🤗 joj sve naopačke 🙃 ako Bog da da ikad rodim mislim da prva 4mj neću ispuštati bebu iz ruku, samo ću ju ljubiti, maziti i dojiti 💞 i mislim da su sve ivf mame takve

A ja bi ih voljela navikavat na krevetic (al vidjet cemo kako ce ici) jer ipak su dve. A krevetici se cekaju tjednima pa ono - opremila se s time 😂

Da je jedno - drugacija prica 😀

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

• Ana26
    01. Studeni 2022. 18:58

Ribic sretno sutra na pregledu! Bome,sitno brojiš. Jeste smislili imena za curke? 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.