Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Leptirica 33
    01. Studeni 2022. 21:06

J_Lo

Leptirica 33

Stela_M

Sani hvala ti budem u hodu sve riješila nisam niti mislila da će nam dati kariogram ali ok budemo napravili ili ne vidim smisao toga, najbitnije od svega da moram i histero riješiti i da ću ja napokon biti mirnija i smirenija kada sve obavim 😁 uživaj s mužekom zaslužili ste🥰🤗❤️❤️
    MalaG I moj je pušio tek je nedavno prestao pa je popravio spremio samo pozitivno papajte zdravo, vježbate i bit će to tip top😊🤞😍
    Ja sam dobro još se borim s ostacima prehlade neko tvrdokorno govno da prostiš mira mi neda 🤣 i pripremam se za pretrage, krv, endo, papu, uzv mojih vrećica za čaj pa dok sve obavim i uz put izguštam Božić i Novu godinu krećemo u nove pobjede 😊🙏🤞😍❤️❤️❤️
    Iščekivanje dobrih stvari pa ženo draga koje vaganje baš mi je drago da si se javila I ne mogu ti opisati koliko mi je drago što te beta tako lijepo iznenadila, želim ti puno sreće I da te do kraja prati uredna trudnoća 🙏🙏🤞🤞🙏🤞🤗🤗❤️❤️❤️
    Leptirica 33 obzirom da su fakat skupe ja sam si kupila sastojke posebno i tako sam ih pila znači uzela sam myoinositol pila sam ga 2 g ujutro i 2 g popodne i tijekom dana selen i biotin (ako se ne varam to je sastav lijeka) pretpostavljam da je pcos u pitanju? Meni je ta kombinacija svega plus još neki dodaci i naravno skidanje kila (malo sam bila prepunjena🤣) zdrava prehrana i fizička aktivnost jako pomoglo za jajne stanice ako te što zanima samo pitaj 🤗😊
    Ribić 🤗🥰❤️❤️

Stela_M hvala ti puno na odg da u pitanju je pcos…i isto trebam malo skinuti kg ali koliko god ja bila u kaloriskom defecitu ne ide bas dole ali valjda do 15.11 dok mi krene bockanje nadam se bar 3 kg da se pokrene jer 8 kg imam viska…ali vec malo imam problem u glavi zbog inekcija mislim problem ono strah nekakv…

Evo par super caki za smršaviti čak i ako imate pcos sa inzulinskom rezistencijom.

Ujutro uvijek jesti slani doručak, nikako slatki. (doručak koji se vrti oko proteina)
    Pola sata prije obroka popiti čašu vode s otopljenom žlicom jabučnog octa.
    Nakon obroka prošetati 10ak minuta.
    Ako je moguće započeti obrok s povrćem, a na kraju obroka pojesti ugljikohidrate.
    Ugljikohidrate nikad ne jesti kao samostalan obrok.

To je iz knjige Glukozna revolucija, autorice Jessie Inchauspe

Hvala... ma probat ce nes mora pokrenuti ovaj moj usporeni metabolizam

AK 1989
    2017 spontani
    2021/2022 4 neuspjele inseminacije
    9mj pocetak pretraga u kbc split za ivf
    idiopatska neplodnost
    problemi sa stitnjacom koja je sad ok
    partner nalazi super

Tina0409
    01. Studeni 2022. 21:10

J_Lo

Razumna

ribic

Je si mi nestrpljiva 🙈 još sitno brojiš 🤗❤️❤️❤️

I tak😂😂

Cekam jaja i baze, trebali doci jos prije 2 tjedna i tako..

Muz se pokocio i nemre nis. Frka i panika uglavnom.

Btw, evo me u 34.tt i jos si gledam u gace prilikom svakog odlaska na wc.

Hvala ti na ovom prekrasnom uvidu u svoj život 💗 sva sam se uzbudila čitajući 😂.
    Lajlam carski i Vinogradsku, stvarno odličan izbor.
    Hoćeš li imati sobicu za cure, onako kao u američkim filmovima?
    U gaće se znači i dalje gleda, ok 🙃.
    J Lo znači ni u 27tt ne prestaje stres zbog UZV.
    Htjela sam te pitati jel osjećaš curu? Kakav je to osjećaj?

To je stvarno najljepši osjećaj na svijetu. Dobro, ne kada te zvizne u jajnik ili mjehur, nego kada se meškolji ko ribica mala, i onda znaš da je tu i da je sve u redu, e to je sreća. Ja sam je prvi put osjetila još krajem 17tt., i otada se družimo svaki dan. A osjećaj je doslovno kao da ti se nešto miče u trbuhupa onda znaš kad se rasteže, mijenja položaj ili štuca, sve su različiti pokreti.
    Stres mi je jer mi je na zadnjem UZV rekla da je beba manja, pa sam samo malo zabrinuta šta će sutra reći, iako vjerujem da je sve OK. Do tada su svi pregledi bili u redu i zbilja nisam imala razloga za stres i bila sam poprilično opuštena.

Hej jlo,
    Nisam dugo bila aktivna na ovoj temi,vise sam se prebacila na zimske bebe.
    Bas to sto kažeš,uvijek kad ideš na UZV samo gledaš da je sve u redu.Nadam se da će ti sutra pregled dobro proći.Nasa curka isto raste,doktor kaže da je malo veca (ja sam imala 4 kg kad sam se rodila🤦🏼‍♀️).
    Inače se super osjecam,dosta sam aktivna,pripreme polako krenule.Od jucer osjetim s desne strane kao da mi se neki mišić upalio(kad dižem nogu me bas zateže),sad neznam jel to mala sjela na nešto ili se sve toliko širi a nisam ni svjesna.Kako se ti inače osjećaš?

Svim curama koje imaju ovaj tjedan nešto želim sreću.🙏🏻❤️

03/22 1. Ivf rekovelle,cetrotide,decapeptyl)19.03.ET -2 petodnevni❌,smrznuto ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    13.05. FET -2 🐧🐧(estrofem)1.Beta 547 ,2.Beta1440-14dnt,stiže nam curka💓
    30.01.23. 👶🏼💖

Flowerson 🌸
    01. Studeni 2022. 21:17

Eva, reakcija ti je sasvim normalna... zaboli najviše ono kad netko "neplanirano" zatrudni dok se mi moramo gadno namučit da dođemo do tog cilja... Mlada si i vjerujem da ces ostat trudna, rodit svoje dijete i onda će ovi osjećaji koje sada osjećaš nestati. ❤️

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Tweety88🐞
    01. Studeni 2022. 21:30

Asli 🌼

J_Lo

Razumna

Pa dobro jeste li ti i muž neki baš veliki ljudi da vam beba mora biti velika?
    Možda je dr krivo vidjela, pa znaš da fulaju barem pola kile. Ma to je dr rekla tek tako, bubnula.
    Ma sve će biti ok. Fakat još stigne narasti.
    Joj, jedva čekam taj osjećaj aliana u trbuhu, po meni je to jedna od najvećih sreća i blagoslova u životu žene 🥰.
    Ribic i ja bi za blizance odmah organizirala njihovu sobu kao ti, a za jedno nebi ni kinderbet kupila jer sam skuzila da svi puste prvo dijete spavati sa roditeljima pa šta će mi onda 🤗 joj sve naopačke 🙃 ako Bog da da ikad rodim mislim da prva 4mj neću ispuštati bebu iz ruku, samo ću ju ljubiti, maziti i dojiti 💞 i mislim da su sve ivf mame takve

Nismo velikii pretpostavlja dr da je razlog što je bebica mala jer sam ja sitna (iako nisam nešto pre sitna). Ma imam vjere da je sve ok :) I ja ti želim od srca da uskoro to doživiš.

Ej, tako je bilo i nama, bio je sitniji i išla sam svaki tjedan pratiti protoke koji su bili uredni. Na kraju se još i rodio ranije u 36 tt, tako da se nije stigao puno udebljati haha, ali je bilo apsolutno sve u redu. Probaj ne brinuti i sretno na pregledu. 😘
    Eva892 sve znamo kako se osjećaš, mislim da i mi koje smo ostale trudne i rodile ne možemo zaboraviti taj osjećaj. ❤️
    Šaljemo zagrljaj svima ❤️❤️

Slazem se sa svima. Mislim da meni taj osjecaj nece nikad nestati 🤷🏻‍♀️. Neki dan mi je frendica  rekla da je drugi put trudna i meni se u trenu vratio onaj osjecaj boli i tuge kao da nemam savrsenu bebu pokraj sebe. Ne znam zasto, vjerojatno jer je zvucalo prelako. 

💛🧡

bambi27zg
    01. Studeni 2022. 23:26

Leptirica meni je dosta pomogla keto (inzulinsku imam), u mjesec dana sam (uz post i pola sata hodanja) skinula 6 kg, u 3 mjesca -11 kg s time da sam mjesec dana lezala ko tuljan poslije operacije; sve skupa u 4 mjeseca 15 kg, u zadnjih godinu i nesto sam na tome (+/- 2 kg) uz normalniju prehranu i bez strogog posta, ali mi se tijelo naviknulo na neke stvari. Ako te nesto zanima samo pitaj 😉

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• ribic
    01. Studeni 2022. 23:32

Tweety88🐞

Asli 🌼

J_Lo

Razumna

Možda je dr krivo vidjela, pa znaš da fulaju barem pola kile. Ma to je dr rekla tek tako, bubnula.
    Joj, jedva čekam taj osjećaj aliana u trbuhu, po meni je to jedna od najvećih sreća i blagoslova u životu žene 🥰.
    Ribic i ja bi za blizance odmah organizirala njihovu sobu kao ti, a za jedno nebi ni kinderbet kupila jer sam skuzila da svi puste prvo dijete spavati sa roditeljima pa šta će mi onda 🤗 joj sve naopačke 🙃 ako Bog da da ikad rodim mislim da prva 4mj neću ispuštati bebu iz ruku, samo ću ju ljubiti, maziti i dojiti 💞 i mislim da su sve ivf mame takve

Nismo velikii pretpostavlja dr da je razlog što je bebica mala jer sam ja sitna (iako nisam nešto pre sitna). Ma imam vjere da je sve ok :) I ja ti želim od srca da uskoro to doživiš.

Ej, tako je bilo i nama, bio je sitniji i išla sam svaki tjedan pratiti protoke koji su bili uredni. Na kraju se još i rodio ranije u 36 tt, tako da se nije stigao puno udebljati haha, ali je bilo apsolutno sve u redu. Probaj ne brinuti i sretno na pregledu. 😘
    Eva892 sve znamo kako se osjećaš, mislim da i mi koje smo ostale trudne i rodile ne možemo zaboraviti taj osjećaj. ❤️

Slazem se sa svima. Mislim da meni taj osjecaj nece nikad nestati 🤷🏻‍♀️. Neki dan mi je frendica rekla da je drugi put trudna i meni se u trenu vratio onaj osjecaj boli i tuge kao da nemam savrsenu bebu pokraj sebe. Ne znam zasto, vjerojatno jer je zvucalo prelako.

Bas to. Evo pred porod sam i kad je netko tko je zelio dijete sam iskreno i iz duse presretna. Neovisno jel iz prve upalilo.

Al kad sam za blisku frendicu cula njene komentare - a mozda je biokemijska (uz smijeh i objasnjavanje joj sta je to), kupat cu se u bazenu jer pa kaj, pusit, pit rose i sl.  - pizdila sam u sebi.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Flowerson 🌸
    02. Studeni 2022. 07:35

maslačakx2

Upravo to, zavidna sam na toj spontanosti, lakoći, kako one mogu i muža iznenadit viješću, kako su bezbrižne, opustene. Budem sretna za njih, al mi prođe kroz glavu žalac gorcine, da one ne cijene to koliko lako zatrudne. A stas. Ljudski je od nas.

E ovo...to je nešto što mi ne možemo imati, a prva sam maštala o tome. Najveći problem je što ti koji imaju sreće ne razumiju što druga osoba prolazi i opet, ne mogu skroz krivit ni te ljude jer do prije 2 godine nisam ni ja znala kako ivf funkcionira i možda mi ne bi palo na pamet bit oprezna s komentarima ako ne znam što prolazi netko tko je meni drag. 
    Pročitala sam dosta toga na brzinu, upamtila sam Razumna da ti je netko prigovorio šta će ti pas, e pa stjerala bih u p m tu osobu. Ja imam mačku i da imam kuću imala bih još jednu, a vjerojatno i psa! Ako ti je želja imati psa, nabavi si ga i nećeš sigurno požaliti.. bit će najbolji prijatelj tebi, tvojoj obitelji i čuvar tvojeg djeteta/djece ❤️

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

J_Lo
    02. Studeni 2022. 07:48

Sretno danas cure svima 😘

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

J_Lo
    02. Studeni 2022. 07:50

Asli 🌼

J_Lo

Razumna

❤️❤️😘

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

• Ana_
    02. Studeni 2022. 08:14

Razumna

IščekivanjeDobrihStvari

Razumna

Žene vidim da neke od vas pišu "osjetljive grudi" šta bi to točno značilo?
    Mene recimo bradavice bole na dodir ali cice nisu napete nit tvrde.
    Izludit ću sama sebe do uzv. Glava me boli od sinoć…

I ja ne znam sto to znaci moje su čak manje sada nego inače možda ima onih vena plavih vise al grudi ko grudi ništa

Jao ja sam mislila da te vene dolaze kasnije a opet ja sam debela pa mi se ni na rukama ne vide vene 🤷
    Danas mi je jedna poznanica savjetovala da trebam raditi na djeci a ne gledati pse 😨 bas se loše osjećam zbog toga pogotovo jer sam uvijek bila ljubazna prema njoj i čak sam joj djecu čuvala kad nebi nitko drugi htio…..

Ljudi su stvarno debili s nekim izjavama. 
    Ja I muž smo u braku dosta godina, zadnje 3 godine imamo psa, meni direktno nitko nije ništa tako spomenuo, ali moja šogorica je mojoj mami prokomentirala "Mi koji imamo djecu nemamo vremena za vozikati psa okolo, mi vozimo djecu" ili tako nešto.
    Ili kad bi mi rekla "Lako vama, nemate djecu, nemate obaveza ni troškova".
    To ne volim kod ljudi, sebe uzdižu a mi drugi smo nule jer nemamo djecu.
    Ponekad me izbaci to iz takta, ali ne dam se.
    Ljute me pitanja, stalno zabadanje nosa i propitivanje svakog mog koraka. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.