Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kacusha
    05. Srpanj 2022. 17:14

Roxy 🌟

Kacusha

Cure sretno na uzvima 💖💕
    Zara dobra je to beta 🍀
    Roxy sretno u novom postupku, zaboravila sam gdje si 😁🌈

Hvala ti draga 🤗 Ovaj put idemo okusati nasu srecu u Cito 😊🌈

Vjerujem da ce ovaj biti dobitni 💕

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

• Sunshine 🌞
    05. Srpanj 2022. 17:23

Pozdrav svim sadasnjim i buducim mamama, molim vas za pomoc, danas smo bili u Vinogradskoj i dogovorena je ICSI, kod partnera los spermiogram kod mene hormoni, nemam ovulacija, e sada rekli su mi 10 dana prije menstruacije javiti se pa cu dobiti lijekove, moze li mi netko tocno objasniti kakve lijekove, pretpostavila sam za poticanje ovulacije, ako je netko prosao isto da podijeli sa mnom cijeli postupak, sve korake bila bih zahvalna! Koliko god citala i istrazivala vidim da nisam dovoljno informirana, molim vas bez osudivanja! 😊

👸 31 🤵41
    AMH - 6.4
    Astenotheratozoospermia
    1. put 8/22 3j.s., 1 oplođena vraćena - BETa 0
    2. put 12/22 4j.s. - nijedna oplođena
    3.put 6/23 5.j.s., 1 oplođena, 3 dan vraćena ❌
    4.put 3/24 5.j.s., 1 oplođena, 3 dan vraćena, M stigla prije bete ❌️

• Ana_
    05. Srpanj 2022. 17:27

mareee.18

Pozdrav svim sadasnjim i buducim mamama, molim vas za pomoc, danas smo bili u Vinogradskoj i dogovorena je ICSI, kod partnera los spermiogram kod mene hormoni, nemam ovulacija, e sada rekli su mi 10 dana prije menstruacije javiti se pa cu dobiti lijekove, moze li mi netko tocno objasniti kakve lijekove, pretpostavila sam za poticanje ovulacije, ako je netko prosao isto da podijeli sa mnom cijeli postupak, sve korake bila bih zahvalna! Koliko god citala i istrazivala vidim da nisam dovoljno informirana, molim vas bez osudivanja! 😊

Pozdrav! Kad sam krenula u ovu priču nisam pojma imala, i većinu odgovora sam našla na ovom forumu ❤️
    Procitaj si prvih par stranica teme, tamo je sve lijepo objašnjeno korak po korak. 
    Nadam se da će ti biti uspješan postupak i želim ti puno sreće! ❤️

Iman
    05. Srpanj 2022. 17:45

Cure samo da javim da imamo dva srca ❤❤ 
    Nismo ih culi, ali nam je doktor pokazao kako trepere 😍😍 Doktor mi je dao iste preporuke za mucnine kao i vi ovdje. Danas sam 5+6 🍀 ❤ Nadam se da sve bude dobro i dalje 🙏❤❤

👩 31 godina - sve ok
    🧔30 godina - azoospermia
    10/21 - aspiracija
    20.12.21 FET 2 blastociste - beta 11dpt 9.2, 19dpt 31, 23dpt 452 - vanmatericna 💔
    8.6.22 FET 2 blastociste - 7dpt +🍀
    ❣beta 1. 20.6. (12dpt) - 1884.8 ♡ 💞
    ❣beta 2. 22.6. (14dpt) >3000 ♡🍀
    UZV. 19.7. (7+6) ❤❤ 🙏🍀
    Heparin 0,4 💉 - od 23tt heparin 0,6
    Panorama ✔ curica 💗 i decko 💙
    01/2023 Stigla naša dva sunca ❤💙

• ribic
    05. Srpanj 2022. 17:48

Mareee ICSI/IVF postupak podrazumijeva da ti ides u stimulaciju hormonima tj. da se potice tzv. superovulacija. Umjesto jednog vodeceg folikula da je njih xy. To je to sto zovu u zargonu da se ide u postupak “umjetne oplodnje”. Ti ces dobiti lijekove koje ces uzimati od drugog dana ciklusa u kojem ste dogovorili da krecete (pikat ces se s njima svaki dan), ici na uzv vise puta i onda kad dosegnu odredenu velicinu ides na punkciju/aspiraciju gdje izvade tvoje jajne stanice. U Vinogradskoj ce ti to bit uz opcu anasteziju (koja nije nista strasno). Onda oni te jajne stanice oplode spermijima tvog muza i zovu te iduci dan i kazu koliko ih je oplodeno i da dodes na transfer (treci ili peti dan od aspiracije, ovisno koliko oplodenih stanica ima). Isto ti vrate onda (1 ili 2 - ovisno po dogovoru) i to nista ne boli. Kao da ides na papa test. I onda cca 12 dana cekas i vadis betu ;)

Eto ukratko :)

Ako ima jos oplodenih koje su ok onda se one zamrzavaju i cekaju te za iduci postupak.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    05. Srpanj 2022. 17:50

Iman Stalno sam imala filing da su ti blizici i evo ih ❤️❤️

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Jasmine95
    05. Srpanj 2022. 17:50

Pozdrav ženice,
    Evo mi završili pregled s bebačima sve u najboljem redu,jakooo jaaakooo su aktivni tak da ih je nemoguće bilo uhvatiti i dobiti koju normalnu slikicu 😂
    Danas rađen anomaly scan 18+6 no nije u cijelosti - nastavak za 3 tjedna (kad još malo porastu) no za sad je sve okej kolko je uspjela izmjerit i provjerit 🤞🤗💙💙
    Utrogestan koristim i dalje 2x2,novalac 1x i folacin 1x...
    Sljedeći pregled 27.07.
    Dosta su mi naotekle ruke (prsti) i noge (stopala)- rekla od vručine i vremena,piti 3l + tekućine i izbaciti sol,tj.pripaziti (soljenje hrane,hrana koja sadrzava dosta soli...)
    Mogu putovati, kupati u moru....sexualni odnosi,sve za sad dozvoljeno 😂😂🤞🤞💙💙
    Za sljedeći uzv KKS,CRP
    E i da odmah dogovoren termin za fetalnu ehokardiografiju sa 25.tjedana.
    Svima želim punoo srećeeee 🥰🥰🥰🥰🥰🥰💐💐💐

🙋 '94. - normo.
    💃 '95. - neprohodan lijevi jajovod,ostalo sve okej i u granicama normale
    05/2021 - IUI - beta ❌
    06/2021 - IUI - beta ❌
    11/2021 - 1.IVF - 13 🥚, 10 oplođeno - do 5tog dana 6 blastocista - ET 1 blastociste, beta ❌
    03/2022 - FET 2 blastociste ( beta na 10dnt 388, 14 dnt 1619 - testovi od 6 dnt pozitivni) prvi pregled 12.04 🤞🥰
    12.04. prvi uzv, imamo 2 💙💙

• ribic
    05. Srpanj 2022. 17:53

Jasmine Di ces na fetalnu ehokardiografiju? Jel ti pocela raditi cervikometriju?

Drago mi je da sve super 😀

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

• Sunshine 🌞
    05. Srpanj 2022. 17:57

ribic

MareeeICSI/IVF postupak podrazumijeva da ti ides u stimulaciju hormonima tj. da se potice tzv. superovulacija. Umjesto jednog vodeceg folikula da je njih xy. To je to sto zovu u zargonu da se ide u postupak “umjetne oplodnje”. Ti ces dobiti lijekove koje ces uzimati od drugog dana ciklusa u kojem ste dogovorili da krecete (pikat ces se s njima svaki dan), ici na uzv vise puta i onda kad dosegnu odredenu velicinu ides na punkciju/aspiraciju gdje izvade tvoje jajne stanice. U Vinogradskoj ce ti to bit uz opcu anasteziju (koja nije nista strasno). Onda oni te jajne stanice oplode spermijima tvog muza i zovu te iduci dan i kazu koliko ih je oplodeno i da dodes na transfer (treci ili peti dan od aspiracije, ovisno koliko oplodenih stanica ima). Isto ti vrate onda (1 ili 2 - ovisno po dogovoru) i to nista ne boli. Kao da ides na papa test. I onda cca 12 dana cekas i vadis betu ;)

Eto ukratko :)

Ako ima jos oplodenih koje su ok onda se one zamrzavaju i cekaju te za iduci postupak.

Od ❤️ hvala na informacijama, puno ste pomogli 🥰

👸 31 🤵41
    AMH - 6.4
    Astenotheratozoospermia
    1. put 8/22 3j.s., 1 oplođena vraćena - BETa 0
    2. put 12/22 4j.s. - nijedna oplođena
    3.put 6/23 5.j.s., 1 oplođena, 3 dan vraćena ❌
    4.put 3/24 5.j.s., 1 oplođena, 3 dan vraćena, M stigla prije bete ❌️

• Ana_
    05. Srpanj 2022. 18:05

Iman čekala sam tvoje javljanje!!!! Skroz mi je drago zbog tebe, veselim se!!!
    Jasmine bebaci rastu ❤️❤️❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.