Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Razumna
    04. Srpanj 2022. 18:38

Mrvica722

Da se nadovezem za izjavu promašena tema, i ja sam ode bila na stranici u neuspjelim postupcima koji je fala Bogu bilo i previse pa sam slusala kako je susjedi pas uginuo, baba se razbolija pa se suosjećamo jedna sa drugom i ne seremo sta ko piše a zaboli me za tuđeg pasa. Nego su došle nove cure drkwnzi kojima svaki k smeta od komentara i to me zaboli

Nemoj tako. Svi smo ovdje u istim 💩, i svi se sa tim 💩 nosimo na neki svoj način. I ja isto ne mogu razumjeti da ljudi pobacuju zdravu djecu jer ih imaju 2-3 rođene ali bliski ljudi meni to rade pa opet gledam svoja posla i nastojim pomoći ali ne mogu na njih projicirati svoje probleme. Svatko je osoba za sebe i za sebe zna najbolje bez obzira koliko je nama to teško shvatiti. Meni je općenito glupo da ja moram ići na stimulaciju a ima toliko embrija po koje nitko neće doći i samo stoje smrznuti a bilo koji od njih bi meni mogao donjeti najveću sreću a opet ne mogu tu ništa 🤷‍♀️. Nekome neželjeni genetski materijal a meni potencijalna sreća, svatko vidi svijet na svoj način.
    100 žena, 200 sisa 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

J_Lo
    04. Srpanj 2022. 18:43

Razumna

Mrvica722

Da se nadovezem za izjavu promašena tema, i ja sam ode bila na stranici u neuspjelim postupcima koji je fala Bogu bilo i previse pa sam slusala kako je susjedi pas uginuo, baba se razbolija pa se suosjećamo jedna sa drugom i ne seremo sta ko piše a zaboli me za tuđeg pasa. Nego su došle nove cure drkwnzi kojima svaki k smeta od komentara i to me zaboli

Nemoj tako. Svi smo ovdje u istim 💩, i svi se sa tim 💩 nosimo na neki svoj način. I ja isto ne mogu razumjeti da ljudi pobacuju zdravu djecu jer ih imaju 2-3 rođene ali bliski ljudi meni to rade pa opet gledam svoja posla i nastojim pomoći ali ne mogu na njih projicirati svoje probleme. Svatko je osoba za sebe i za sebe zna najbolje bez obzira koliko je nama to teško shvatiti. Meni je općenito glupo da ja moram ići na stimulaciju a ima toliko embrija po koje nitko neće doći i samo stoje smrznuti a bilo koji od njih bi meni mogao donjeti najveću sreću a opet ne mogu tu ništa 🤷‍♀️. Nekome neželjeni genetski materijal a meni potencijalna sreća, svatko vidi svijet na svoj način.
    100 žena, 200 sisa

Amen

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

Rainbow_Hope 🌈
    04. Srpanj 2022. 19:58

Razumna odličan vam je plan - samo mi nije jasno zašto ne probate preko HZZO-a? Muž i ja isto godinama radimo 2-3 posla i također smo svu ušteđevinu odlučili uložiti u postupke, ali išli smo preko HZZO-a pa u međuvremenu plaćali dok opet ne bi došli na listu... I slažem se da bi trebala napraviti neke proširene pretrage, ja sam na tome isto inzistirala i platila nam sve što se dali platiti...
    Iman apsolutno to razumijem, svatko treba onako kako je njemu najugodnije, dovoljno sranja prolazimo kroz sve ovo da si barem možemo situaciju posložiti onako kako nam je najlakše. Ja sam ti skroz okej, mučnine imam, ali ne prestrašno, jedino sam dosta umorna, ali baš uživam u ovoj trudnoći, prihvatila sam i to smeđarenje koje malo prođe malo se vrati i baš sam nekako opuštena, ne mogu se požaliti. Imam dosta posla pa mi i vrijeme brzo prođe. Čekamo sutra lijepe vijesti od tebe ❤️❤️❤️
    Miss Ivy Borna je pravi komad muža, kako bi to kod nas u Zagorju rekli 😁 Nek on samo raste ❤️

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Sunny_🐣
    04. Srpanj 2022. 19:58

Avocado

Razumna ❤️MissIvy još malooo ❤️🍀😊
    Sunnysuper sam 😊 hvala Bogu nikakvih tegoba, sad kako sam doma počela sam malo i vježbati neke vježbice za trudnice 😊 A trbuščić polako raste, ali ne bi rekla da drugi mogu još skužit da sam trudna 🤭 Kako si ti? Jel kupuješ stvarčice? 😇😊

Bas mi je drago da uzivas 😊 samo polako sa tim vjezbama doma da nesto krivo ne istegnes 🤪 pametno si odlucila sto si prestala radit. Ja jos uvijek radim i sad mi vec pocinje ic na zivce. Sve kao hocu smanjit i usporit, a samo dobivam novog posla 🤦‍♀️ jos cu 7.mjes izdrzat, a onda ih sve odjeb.. 🤣 a sto se tice stvari jos nista nismo 🤪 i dalje smo na 2 bodija koja sam joj kupila na pocetku 🙈 moramo sad kolica odabrat i komodu, a robicu i ostale sitnice cu tamo krajem 8og nabavljati 😊 i jedva cekam 😊

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

❤️J_0209_b😺
    04. Srpanj 2022. 20:12

J_Lo

Tikvice skroz se slažem s tobom. Ne može se opisati koliko znači ova grupa podrške. Ja kad pričam s ljudina, stalno spominjem moje cure s foruma pa me svi blijedo gledaju.. 😂❤️

Tako i ja.. ja uvijek pričam mužu o mojim curama s foruma.. 🤭🤭

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

Kacusha
    04. Srpanj 2022. 20:28

EvaEva

Kacusha

Razumna ja sam upisana za 11mj,ima mjesta i u 10.om. Drzim fige da ti nece trebati 🌈🍀

Molim te, jel to termin za konzultacije ili je to odmah termin za postupak preko HZZO-a kod Škvorca?

Meni je termin za postupak, ali ja sam kod njih vec bila pa me imaju u racunalu. Ne znam kako je za konzultacije, nazovite. Sretno 🌺😔

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Kacusha
    04. Srpanj 2022. 20:36

Mrvica722 ne volim inace ulaziti u diskusije, ali ti si napala jer je odlucila napraviti prenatalni test. To je stvarno stvar osobnog  izbora i hvala Bogu da zivimo u dobu kad su potpomognuta i prenatalni uopce moguci. ❤️👍🌈

👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈

Kacusha
    04. Srpanj 2022. 20:38

Stelic stvarno gdje si? Doslovno sam ostala na forumu da pratim tvoj postupak. ❤️
    I cure da javim kako smo mi od ovog tjedna u registru posvojitelja. Sad sam bas u tome i krecem napadati sve Centre 😁🦈

👨‍🦰 Oligo-normo

Razumna
    04. Srpanj 2022. 21:17

Rainbow_Hope 🌈

Razumna odličan vam je plan - samo mi nije jasno zašto ne probate preko HZZO-a? Muž i ja isto godinama radimo 2-3 posla i također smo svu ušteđevinu odlučili uložiti u postupke, ali išli smo preko HZZO-a pa u međuvremenu plaćali dok opet ne bi došli na listu… I slažem se da bi trebala napraviti neke proširene pretrage, ja sam na tome isto inzistirala i platila nam sve što se dali platiti…
    Iman apsolutno to razumijem, svatko treba onako kako je njemu najugodnije, dovoljno sranja prolazimo kroz sve ovo da si barem možemo situaciju posložiti onako kako nam je najlakše. Ja sam ti skroz okej, mučnine imam, ali ne prestrašno, jedino sam dosta umorna, ali baš uživam u ovoj trudnoći, prihvatila sam i to smeđarenje koje malo prođe malo se vrati i baš sam nekako opuštena, ne mogu se požaliti. Imam dosta posla pa mi i vrijeme brzo prođe. Čekamo sutra lijepe vijesti od tebe ❤️❤️❤️
    Miss Ivy Borna je pravi komad muža, kako bi to kod nas u Zagorju rekli 😁 Nek on samo raste ❤️

Ma nije da ja želim plaćati ali ne zelim kao ni ti gubiti vrijeme. U principu ti si radila a ja ću raditi istu stvar kao i ti. Prijavit ću se u Škvorc na postupak preko hzzo i ako ću morati čekati više od 6mj onda ću kod dr Alebica platit jedan postupak... 
    Moje mišljenje je da se treba liječiti dok si mladi i ići kod doktora. Ma sve će biti dobro. 
    Ja sam mislila da cu nakon prošlog spontanog luda hodati po cesti, ali sve mi je to dalo neku snagu kao u onoj izreci što te ne slomi ojača te. Stvarno umirem pred vađenje bete i bojim se maksimalno, valjda me to neznanje kolje ali čim je doznam, brzo se skupim i napravim planove za dalje... 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

anii208
    04. Srpanj 2022. 21:59

Razumna

Došao je muž kući. Sjeli smo razgovarali i dogovorili se da idemo dalje. Svatko će raditi po dodatan posao kad dođe kući sa posla tako da imamo što više novca za postupke. Stopiramo sva ulaganja dok ne dobijemo dijete i samo ćemo se ostvarivanju toga posvetiti. Znam da je ovo sad tragično ali u glavi mi se vrte statistike i po njima ja svaki treći transfer ostanem trudna što znači da nije sve tako crno.
    Po meni moram samo naći dr koji će promijeniti pristup i poslati me na dodatne pretrage ili nešto drugo što može pomoći. Ne mislim vječno ići na IVF ali sljedećih 3g učinit ću sve. I realno meni sva borba vrijedi ako na kraju zagrlim svoje dijete. Meni je ovo i mala cijena spram nagrade. Realno drugi ljudi gaze po drugim ljudima radi materijalne dobiti a ja samo trebam sebe "maltretirati" i to mi se ne čini kao velika cijena. Uf, izgubila sam se nadam se da shvaćate što želim reći 🙉

Draga, jako je lijepo sto ste jedan drugome podrška i 200% u ovome zajedno. To je po meni najveci preduvijet za uspjeh. Cak bi rekla i veci nego dobri nalazi. Bas si me nekako raznjezila i dirnula s ovim postom. Od srca ti želim da se sto prije ostvaris kao mama❤️ mislim zelim to svim curama ovdje, al ovaj tvoj post me bas nekako dirnuo. Mozda mi rade hormoni pred mengu🙈

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.