Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leeloo101
    04. Listopad 2022. 08:35

Stela_M

Poliklinika, ali preko hzzo. Za cetrotid piše da moram donijeti na folikulometriju. Propisali su ni Menopur, 3 ampule 2 dana, pa 2 amp 3 dana. I onda da donesem cetrotid.
    Što bi značilo da ga sama kupujem…

Orgalutran sam koristila…

Hvala

Pa ako su preko Hzzo-a ne bi ga trebala samo kupovati i ja sam u poliklinici i sve sam lijekove dobila od njih jer te lijekove pokriva Hzzo jedino sada flastere plaćam ali nisu skupi i ne idu na recept a Cetrotide pokriva Hzzo tako da ih svakako pitaš što su pod tim "da ih doneseš" mislili 🙄

ivf, da to sam i mislila, nego sam tek sinoc krenula citati papire...
    ne vjerujem da bi mi naplatili nesto sto ne treba..

kad sam bila na kbc znam da sam kupila nesto za poslije aspiracije cca 250kn, pa sam mislila da je slicno.

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

Iv.ana
    04. Listopad 2022. 08:38

Pozdrav cure, nova sam ovdje. Prošli mjesec smo partner i ja saznali da nakon skoro godine dana pokušavanja ćemo morati na IVF zbog mog nalaza. Prošli ciklus nalaz AMH je bio 1,1 dok je FSH bio 15,1 , a ovaj ciklus sam opet vadila i nakon mjesec dana uzimanja dodataka i standardne ''terapije'' AMH je 2,55 a FSH 12,4. Sad se sva tresem od sreće jer nekog pomaka na bolje ima iako ne znam kako je moguće da se AMH poveća. Je li to normalno? Hvala vam unaprijed na odgovoru. Urediti ću svoj profil tako da vam se mogu pridružiti u druženju.

10.2022. premature ovatian failure 👩🏼‍❤️‍👨🏼 1+god
    👱🏻‍♀️36.god - AMH (1,1) 2,55 ;
    FSH (15,1)12,4
    👷🏼 36.god - asthenozoospermia

• ribic
    04. Listopad 2022. 08:54

ružica

Ani, baš mi je žao da vam se to pomaklo… i sad ta renovacija bolnice u Zgu vam sigurno svim curama stvara veliki stres. Kako to da je suprugu tražilo tsh, nama isključivo spermiogram.

Zato sto tvoj muz ima uredan nalaz. A njen nema.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    04. Listopad 2022. 08:57

Stela_M

Iman amh joj nije izražen u pmol/l tako da mislim da ga treba preračunati davno je netko od cura to spominjao ali se više ne sjećam kako to ide🙄

Samo u google convert iz te jednice u pmol :) Google sve zna 😂😂😂

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Leia3.0
    04. Listopad 2022. 09:04

Iman sto se tice prijateljice i suplemenata, moj savjet je da ne pije suplemente sada kao sumanuta, bez da to dobro prostudira i konzultira se. Primjerice gynositol se prvenstveno preporucuje kod PCOS stanja, DHEAS samo ako nalaz na to upucuje i slicno. Nije svaki suplement za svakoga. 
    Ja nemam niti jedno od tih stanja pa sam koristila omegu 3, ubiquinol i melatonin. Ali ponavljam, nismo svi isti i nemamo svi iste potrebe. 
    Korisna je knjiga it starts with the egg, na temelju koje, zajedno s nalazima i konzultacijama s lijecnikom, moze sloziti za sebe individualnu terapiju. Knjiga se inace moze skinuti u pdf-u s interneta besplatno. 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

Leia3.0
    04. Listopad 2022. 09:08

Iv.ana AMH varira od nalaza do nalaza i laboratija. Mogu ga zamaskirati ili prikazati realnijim razna druga stanja u tijelu, kao primjerice razina d vitamina. Najrealniji pokazatelj je kolicina antralnih folikula pocetkom ciklusa, a to ti moze reci samo lijecnik na pregledu. 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

Iv.ana
    04. Listopad 2022. 09:19

Leia3.0

Iv.ana AMH varira od nalaza do nalaza i laboratija. Mogu ga zamaskirati ili prikazati realnijim razna druga stanja u tijelu, kao primjerice razina d vitamina. Najrealniji pokazatelj je kolicina antralnih folikula pocetkom ciklusa, a to ti moze reci samo lijecnik na pregledu.

Hvala puno na odgovoru. Rađeno je na Svetom Duhu, usrećilo me da ima bar malog pomaka. Već sam bila kod doktorice i folikulica je bilo samo 3 tada. Sad čekam idući pregled i korak.

10.2022. premature ovatian failure 👩🏼‍❤️‍👨🏼 1+god
    👱🏻‍♀️36.god - AMH (1,1) 2,55 ;
    FSH (15,1)12,4
    👷🏼 36.god - asthenozoospermia

Rainbow_Hope 🌈
    04. Listopad 2022. 09:25

Leia3.0

Iman sto se tice prijateljice i suplemenata, moj savjet je da ne pije suplemente sada kao sumanuta, bez da to dobro prostudira i konzultira se. Primjerice gynositol se prvenstveno preporucuje kod PCOS stanja, DHEAS samo ako nalaz na to upucuje i slicno. Nije svaki suplement za svakoga.
    Ja nemam niti jedno od tih stanja pa sam koristila omegu 3, ubiquinol i melatonin. Ali ponavljam, nismo svi isti i nemamo svi iste potrebe.
    Korisna je knjiga it starts with the egg, na temelju koje, zajedno s nalazima i konzultacijama s lijecnikom, moze sloziti za sebe individualnu terapiju. Knjiga se inace moze skinuti u pdf-u s interneta besplatno.

Potpuno se slažem, zato sam ja napisala suplemente koji se prema toj knjizi preporučuju za sve za poboljšanje kvalitete, neovisno o dijagnozi. Kod nižeg AMH preporučuje se DHEAS ako je taj hormon niži, ali samo uz preporuku liječnika i kao priprema za postupak.

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• ribic
    04. Listopad 2022. 09:28

Iv.ana

Leia3.0

Hvala puno na odgovoru. Rađeno je na Svetom Duhu, usrećilo me da ima bar malog pomaka. Već sam bila kod doktorice i folikulica je bilo samo 3 tada. Sad čekam idući pregled i korak.

Bitno da imas tri antralna i da se ima s cime raditi. Poradi na kvaliteti i nadam se sto boljem rez!

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

Saby13
    04. Listopad 2022. 09:53

J_Lo

Tera mislim da se sve to može izvaditi u centru za dijabetes na Križinama. Možeš nazvati i pitati, ali ne vjerujem da se naručuje.. meni je ogtt za vaditi idući tjedan, ali mislim da ću u Analizu, 95 kn je pretraga. Ali ako ti je više toga, ne isplati se plaćati nego obaviti sve odjednom u bolnici.
    Saby čestitam draga 😘 neka ti se smiri krvarenje, nadam se da su te cure utješile, vidiš da ih je dosta imalo krvarenje i da je sve na kraju bilo dobro 😘
    Barbi čestitam na beti, neka se pravilno dupla 😘
    Iman bit će ti veselo. Najdraža su mi jutra i večeri kada krene pozdravljati dok još ležim 🥰
    Rain hej, ma super sam sad. Grozne su te viroze ali sva sreća kratko traju.. Kako si ti?
    Lucky 🤞

Hvala J_Lo ❤️ Da. Baš ste me umirile sve curke ovdje. Vidim da je to čest slučaj u ranim trudnoćama. Danas mi je samo više kao smečkasti trag na dnevnom ulošku.. Na papiru ništa.. Mirujem,koristim lijekove po preporuci ivf doktora, pa se nadam da će sve biti u redu. ❤️Danas popodne ću ići kod ginekologa pa ću vidjet što će i on reći. 🙏🙏

👱‍♀️ 35
    👨36

3.g. pokušavamo 👶
    Spermiogram: normospermia
    AMH: 17
    Brisevi uredni.
    Papa test uredan.
    Hormoni uredni.
    Jajovodi prohodni.
    Dijagnoza: idiopatska neplodnost.
    Od 12 oplođenih JS, 5-ti dan u fazi blastociste preživjelo 7.
    Zamrznuto 3x2 i 1, ukupno 7.
    1. FET 2mj.2022.-1 blasta, beta X
    2. FET 5mj.2022.-2 blaste, beta X
    3. FET 9mj.2022.-2 blaste- beta 11 dan 474.20
    Beta 14 dan 1128 😊😊❤️🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.