Zene drage,
u sto sam problema, vec vidim da ne znam procijeniti koji je prvi dan ciklusa, a trebam pocet s pikanjem. Ono sto me ovaj cas panicno zanima je, jel se neka od vas pikala samo u ruku? Kolko me panika oprala nisam vise sigurna jel sam dobro razumijela, al zena mi je pokazala u ruku 🤷sta je s glavom💆😅 a sve sta sam procitala/pogledala je trbuh. Onu neku koju trebam izmuckati, mijenjati igle i pikati, zbilja ne znam kako cu to, jos se nadam da cu naci nekog medicinara u zgradi/kvartu/dijelu grada da mi pomogne prvi put.
Oprostite sto sam uletila ovako, super sam se drzala dok nije doslo da je vrijeme za pikanje fakat doslo i da ce mozda danas bit prvi dan ciklusa. Inace, imam 31 godinu, 2 i pol godine pokusavanja, najvjerojatnije da imam endometriozu (ja sam sigurna da imam), samo cemo to ici potvrditi nakon pokusaja ivf (taj dio je prica za sebe). Oprostite jos jednom na uletu 😊
Bok Awi, ništa se ne ispričavaj. Zato smo ovdje da si međusobno pomažemo ukoliko možemo. 🤗 Koliko sam ja upoznata sa lijekovima za MPO, oni se obično apliciraju u područje trbuha, ispod pupka - na lijevu ili desnu stranu. Možeš li napisati koji su ti lijek propisali i sa čime krećeš pa će biti lakše pomoći? 🤗 U kojem se dijelu grada nalaziš?
🙋39g 🙋🏽♀️29g
BetaPlus
08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙
Tratinčica
Ne znam koliko si daleko, ali vjerojatno bi najbolje bilo da se odmah naručite u Zagrebu na Rebro andrologija. Jer u manjim gradovima mislim da i nema urologa koji su specijalisti za neplodnost (androlog). Tvoj muž treba tražiti uputnicu od doktora opće prakse za urlologa/androloga pa se može odmah s doktorom opće prakse posavjetovati oko toga gdje da se naruči.
Preko trnja do zvijezda
Ja 91, mm 92
Azoospermija/kriptozoospermija
2021 postupak Turska ⛔
Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
29.08.2023 rodio se sin
10/2024 postupak za drugo dijete ❌
Pozdrav curke..
Početak ciklusa se bliži, sljedeći vikend bi trebao bit. Sad mene zanima kad odem po lijekove 2dc na koji način će mi odredit dozu koju moram pikat. Mpo ginekologica mi o tome ništa nije rekla, a ja se sjetila tek kasnije da nisan pitala. 🙄🙄
👱🏼♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
2.ult 6+4 💙
Pozdrav curke..
Početak ciklusa se bliži, sljedeći vikend bi trebao bit. Sad mene zanima kad odem po lijekove 2dc na koji način će mi odredit dozu koju moram pikat. Mpo ginekologica mi o tome ništa nije rekla, a ja se sjetila tek kasnije da nisan pitala. 🙄🙄
BokMarttina i dobro došla.🤗 Jel ti dr rekla da im se javiš kada ti ciklus krene? Obično te naruče na UZV prije početka ciklusa ili prvi dan da vide kakvo je stanje sa antralnim folikulima te bi ti odma trebali dati i recept za lijekove i sve objasniti.
🙋39g 🙋🏽♀️29g
BetaPlus
08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙
Tratinčica Imate postupak TESE i MicroTESE. Postupak TESE se izvodi pod lokalnom anestezijom u dnevnoj bolnici. Kao sto je ma2013 napisala dovedes muza ujutro i popodne ga pokupis. Radi se biopsija testisa. Iz svakog testisa uzimaju cca 5 uzoraka sa mjesta gdje se najcesce nalaze spermiji. Nakon biopsije ga premjeste u sobu. Daju mu tu neku "loptu" koju treba stavljati ispod testisa kad sjedi/lezi da mu testisi ne vise. Moj je to fizicki dosta dobro podnio, doma nije pio lijekove protiv bolova, šepao je par dana i nakon 5 dana se vratio na posao. MicroTESE je "precizniji" postupak. Radi se u opcoj anesteziji i invazivniji je postupak, oporavak je duzi. Doktor tijekom postupka mikroskopom pregledava tkivo i uzima uzorak gdje vidi naznake proizvodnje i zrelih spermija. MicroTESE u HR rade dr Hauptman i prof Ježek na Rebru preko hzzoa (zagreb) i dr Radovniković u poliklinici Cito privatno (split). TESE se radi na jos nekoliko mjesta u HR, proucite sami, ali ja bih se drzala ova dva mjesta (Rebro i CITO). Slazem se sa Lucy da se unaprijed informirate i konzultirate, ali to upravo radite 😊 Mi smo izvadili sve nalaze i onda otisli kod Hauptmana na konzultacije, a sa dr Radovnikovic smo imali telefonske konzultacije (jer smo u ZGu). Obadvoje su nam dali realno manje sanse za uspjeh zbog nalaza (atrofija testisa, visok FSH). Mi smo se ipak odlucili za dr Hauptmana i prof Jezeka i postupak TESE (tad na Rebru nisu radili MicroTESE, sad rade).
Skupite nalaze, podite na konzultacije kod urologa/androloga i oni ce vas dalje uputiti na postupak koji je najbolji za vas 😊 sve to nazalost traje i trebat ce vam strpljenja i razumijevanja, ali drzite se skupa i sve ce biti u redu ❤️ a kad ti dode zuta minuta forum je tu 😊
👩35, PCO like, blaga tromb.
🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
poliklinika Repromed
1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
4/25 FET 1 🐧 ❌
sunnysparkle7@gmail.com
Pozdrav curke..
BokMarttina i dobro došla.🤗 Jel ti dr rekla da im se javiš kada ti ciklus krene? Obično te naruče na UZV prije početka ciklusa ili prvi dan da vide kakvo je stanje sa antralnim folikulima te bi ti odma trebali dati i recept za lijekove i sve objasniti.
Hvala, samo mi je rekla da dođem 2dc kod ivf sestre po lijekove i da će mi onda sve objasnit
1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
2.ult 6+4 💙
Zene drage,
u sto sam problema, vec vidim da ne znam procijeniti koji je prvi dan ciklusa, a trebam pocet s pikanjem. Ono sto me ovaj cas panicno zanima je, jel se neka od vas pikala samo u ruku? Kolko me panika oprala nisam vise sigurna jel sam dobro razumijela, al zena mi je pokazala u ruku 🤷sta je s glavom💆😅 a sve sta sam procitala/pogledala je trbuh. Onu neku koju trebam izmuckati, mijenjati igle i pikati, zbilja ne znam kako cu to, jos se nadam da cu naci nekog medicinara u zgradi/kvartu/dijelu grada da mi pomogne prvi put.
Oprostite sto sam uletila ovako, super sam se drzala dok nije doslo da je vrijeme za pikanje fakat doslo i da ce mozda danas bit prvi dan ciklusa. Inace, imam 31 godinu, 2 i pol godine pokusavanja, najvjerojatnije da imam endometriozu (ja sam sigurna da imam), samo cemo to ici potvrditi nakon pokusaja ivf (taj dio je prica za sebe). Oprostite jos jednom na uletu 😊
Bok Awi, ništa se ne ispričavaj. Zato smo ovdje da si međusobno pomažemo ukoliko možemo. 🤗 Koliko sam ja upoznata sa lijekovima za MPO, oni se obično apliciraju u područje trbuha, ispod pupka - na lijevu ili desnu stranu. Možeš li napisati koji su ti lijek propisali i sa čime krećeš pa će biti lakše pomoći? 🤗 U kojem se dijelu grada nalaziš?
Hvalaa 🤗☺️
Prva tri dana Bemfola 225, a onda dalje Bemfola 150 +
Cetrotide 0,25. Sjecam se da mi je zena pokazala ruku, jos rekla ako vas boli, onda u jednu piknite u lijevu ruku, a drugu u desnu. Na zapadnom, vrbani/precko.
💁🏻♀️ 1991., nepotvrđena endometrioza
💁🏻♂️1985., asthenozoospermia 16%
*FSH 9,3/ LH 3,5/ AMH 8,75/ TSH 0,92
9/2022 1. ivf, sv. Duh, 🥚🥚🥚🥚, oplođenih 2, 19.9. et vraćene dvije 🤞🤞 27.9. test -, 30.9. beta -
11/2022 . ivf Ovaleap 150, Orgalutran, Menopur 150, Ovitrelle, 🥚🥚, et 2.12. vracene 2 dvodnevne🤞🤞, beta 16.12.
Pozdrav curke..
Hvala, samo mi je rekla da dođem 2dc kod ivf sestre po lijekove i da će mi onda sve objasnit
E da i da dođem 6dc na ultrazvuk..
1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
2.ult 6+4 💙
Awi neki lijekovi idu u mišić kako ti je sestra rekla toga se i pridržavaj malo je nezgodno sam sebe u ruku piknuti ali uvijek možeš na hitnu, Dom zdravlja ili te može muž piknuti nije ništa strašno 😊 sretno 😁🥰
Marttina prvi dan ciklusa se javljaš u kliniku u kojoj jesi i tamo dobiješ protokol ali svakako prvo zovi telefonom pa se sve dog sa sestrama i onda će ti one tamo sve lijepo objasniti 😁
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Pozdrav curke..
To ti nije svagdje praska i naravno ovisi o dijagnozi ja recimo zbog pcos nikada nisam za vrijeme menge morala na uzv kada uvijek ima puno antralnih tak da ovisi i o tome 😁
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Sortiraj odgovore
Najstariji