Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mimica91
    04. Rujan 2022. 09:46

Tratinčica
    I obavezno se oboružaj strpljenjem. Tvoj doktor humane ti neće puno imati za reći već će te uputiti da odradite još jedan spermiogram i posjetite urologa.
    Urolog će vas poslati na ultrazvuk testisa, hormone i genetske pretrage kariogram/kariotip. Genetske pretrage možete odraditi samo u zagrebu i to se čeka cca 2 mjeseca.
    Tek nakon svih tih pretraga urolog će moći zaključiti koji su daljnji koraci. U krajnjem slučaju to će biti TESE/microTESE koji funkcionira ovako kako su cure opisale.
    Samo polako i strpljivo... Evo mi smo trenutno u isčekivanju microTese, ove ranije korake smo sve morali proć. 

Preko trnja do zvijezda
    Ja 91, mm 92
    Azoospermija/kriptozoospermija
    2021 postupak Turska ⛔
    Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
    FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
    29.08.2023 rodio se sin
    10/2024 postupak za drugo dijete ❌

Tratinčica123
    04. Rujan 2022. 10:17

ma2013 👣

Tratinčica123

Žene.. ako ima netko sa iskustvom- azzospermia kod muža i tese postupak..
    Molim Vas iskustva da li su ipak pronađeni spermiji te kakva su iskustva muževa sa samim postupkom..?😊
    Svima curama koje su u postupku želim puno uspješnosti ..🤗
    Tratinčica, kod nas je pronađeno u oba testisa dosta materijala i zamrznuli su 10 komada materijala (5 iz lijevog i 5 iz desnog), napisano je da postoje dobri izgledi za TESE/ICSI i kod postupka su odmrznuli samo jednu slamku i našli su dosta njih pokretnih i koji su bili dobri za oplodnju mojih jajnih.
    Što se tiče biopsije testisa, dofuraš ga ujutro, popodne ideš po njega nazad. Umrtve mu to dolje, uzmu materijal, poslije dobije infuzije Ketonala, bolno je da, i nije baš ugodno mu bilo poslije, al za par dana mu bilo okej. Dobe i neku lopticu koju moraju stavljat ispod testisa kad leže, i mirovanje cca dva tjedna i kontrola nakon toga. Nalazi se također čekaju dva tjedna. 😊
    To ti je ukratko to, ak imaš još koje pitanje, tu smo. 😊 Samo smireno i s pozitivnim stavom u sve to idite, sretno😊❤️

Hvala puno, zbilja mi je lakše kad ovako pročitam da ima nade.🤗 drago mi je zbog vas!
    Hvala puno na detaljnom opisu..mislim da sam otprilike sve pohvatala . tješi me samo što muž radi stvarno fleksibilno pa neće biti problema u vezi bolovanja.. hvala puno!

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Tratinčica123
    04. Rujan 2022. 10:21

Lucy  pročitala sam tvoju priču, drago mi je što je zapravo ispalo puno bolje od očekivanog, u jednu ruku veliko olakšanje.😁
    U redu, sutra zovemo da se naruči kod urologa pa ćemo vidjeti što i kako dalje, shvatila sam da nam je to sada prvi korak i svakako ćemo ponoviti spermio.
    Nadam se i ja uspješnom ishodu.. 🤗🤗
    Mimica  Aham, u redu. Razumijem.
    Da li je onda bolje da se odmah na očitavanje nalaza kod urologa naruči u Zg? Jer mislim da će nas iz našeg mjesta svakako uputiti za Zagreb.. nekako mi nema smisla ovdje, kad ćemo na kraju svakako završiti u Zg. Možda je bolje da odmah 1 doktor vodi sve?🤔😊

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

MalaG
    04. Rujan 2022. 10:24

Cure nadam se da mi možete pomoći. 🙈
    Jučer nakon aspiracije su mi propisali Utrogestan vag. 3 puta na dan. Jutros sam ga 'aplicirala', ali sam kasnije primjetila da se dio nije otopio nego je ispao na uložak. Jesam nešto krivo napravila ili je to normalno?🙄🤷🏽‍♀️

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

• Ana_
    04. Rujan 2022. 10:34

MalaG

Jučer nakon aspiracije su mi propisali Utrogestan vag. 3 puta na dan. Jutros sam ga 'aplicirala', ali sam kasnije primjetila da se dio nije otopio nego je ispao na uložak. Jesam nešto krivo napravila ili je to normalno?🙄🤷🏽‍♀️

To je i mene mučilo, ali normalno je 😁
    Smijala sam se s jednom prijateljicom, kažem da se ne razgrađuju skroz te vaginalete i da kad stavljam sljedeću ostane mi na prstu trag od ove prije. Kaže ona - izvlačiš ostatke od prije 3 dana 🤣🤣🤣🤣

• ribic
    04. Rujan 2022. 10:57

MalaG

Sve normalno. Tijelo uzme koliko “treba”. On ce se otapat i izaci komadici (prilikom piskenja, kakanja, hodanja i sl.). Evo ja ih jos uvijek (i plan je do kraja trudnoce) stavljam tako da ono 😂😂

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Stela_M
    04. Rujan 2022. 11:12

Ajme Ribić još uvijek ih koristiš🙄 meni su oni smrt moram priznati jedina mana cijele ove naše priče 🙈 

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Cotton
    04. Rujan 2022. 11:35

Rainbow ma ja isto imam prilicno visok prag boli, ali dokt B preporuca opcu zbog polozaja tog lijevog jajnika, cak je razmisljala dal bi uopce dirala lijevi bez opce. Pa da iskoristimo maksimum uzela sam opcu.. 
    PandaPanda sretno s pikanjem! Nije to nista strasno. Ja sam isto bila malo pod stresom prvi put dal radim sve dobro, Ali na kraju nije bilo nikakvih problema. Mozes ti to 😄😉
    MalaG kako si ti dns? 
    StelaM i ja se nadam 🍀😄

MalaG
    04. Rujan 2022. 12:03

Ana i Ribic hvala vam cure. Odma mi je laknulo.😅🥰
    Cotton evo dobro, ljenčarim ispred TV-a. Već mi je dosta ležanja, ali svejedno sam oprezna i sve usporeno radim.😅 Kak si ti danas?🥰🤗
    Baš sam sad mužu rekla da mi je kaos u glavi. Koliko god pokušavam ostati pozitivna i pribrana, svejedno me strah i ulovi me panika na momente. Pomalo me strah sutrašnjeg rezultata.🤯😟

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

• awi
    04. Rujan 2022. 12:21

Zene drage, 
    u sto sam problema, vec vidim da ne znam procijeniti koji je prvi dan ciklusa, a trebam pocet s pikanjem. Ono sto me ovaj cas panicno zanima je, jel se neka od vas pikala samo u ruku? Kolko me panika oprala nisam vise sigurna jel sam dobro razumijela, al zena mi je pokazala u ruku 🤷sta je s glavom💆😅 a sve sta sam procitala/pogledala je trbuh. Onu neku koju trebam izmuckati, mijenjati igle i pikati, zbilja ne znam kako cu to, jos se nadam da cu naci nekog medicinara u zgradi/kvartu/dijelu grada da mi pomogne prvi put. 
    Oprostite sto sam uletila ovako, super sam se drzala dok nije doslo da je vrijeme za pikanje fakat doslo i da ce mozda danas bit prvi dan ciklusa. Inace, imam 31 godinu, 2 i pol godine pokusavanja, najvjerojatnije da imam endometriozu (ja sam sigurna da imam), samo cemo to ici potvrditi nakon pokusaja ivf (taj dio je prica za sebe). Oprostite jos jednom na uletu 😊

💁🏻‍♀️ 1991., nepotvrđena endometrioza
    💁🏻‍♂️1985., asthenozoospermia 16%
    *FSH 9,3/ LH 3,5/ AMH 8,75/ TSH 0,92
    9/2022 1. ivf, sv. Duh, 🥚🥚🥚🥚, oplođenih 2, 19.9. et vraćene dvije 🤞🤞 27.9. test -, 30.9. beta -
    11/2022 . ivf Ovaleap 150, Orgalutran, Menopur 150, Ovitrelle, 🥚🥚, et 2.12. vracene 2 dvodnevne🤞🤞, beta 16.12.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.