Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mishmash
    30. Kolovoz 2022. 19:33

Medic29

Mishmash

Medic29

Sa neprohodnim jajovodima si prirodno ostala trudna? Wooow to je jako lijepo za cuti❤ Kod mene je dijagnoza neprohodni jajovodi i rekli su mi da su sanse doslovno nikakve za prirodnu trudnocu

I meni su to rekli, u stilu da se ni ne trudim prirodno ostat trudna, i da naravno postoji veliki rizik od vanmatericne i sad u 10 mj idem na konzultacije da vidim sto je dr. Odlucila i da li ih treba operirat tj. uklonit 🤷🏼‍♀️

Ja sam imala prirodnim putem vanmatericnu u lijevom jajovodu,drugu godinu u desnom jajovodu i tu smo saznali laparaskopskim snimanjem da imam neprohodne jajovode. Tj. desni je prohodan, lijevi skroz neprohodan ali u oba su uglavnom u sredini ostecene epitelne celije koje vode oplodenu jajnu stanicu do maternice. Preporuceno mi je u bolnici gdje je radena dijagnosticka laparaskopija vadenje oba i IVF,operativnim putem nebih postigli nista jel sanse da ce se ista popravit su nikakve. Medutim moj ginekolog i moj vodeci doktor u klinici smatraju da ih netreba uklanjat jos posto mi ne stvaraju problem kod potpmognute. A prirodnim putem pokusat ponovno je riskiranje,moguce da ce i doci do trudnoce(kao i prirodno kad smo pokusali) ali bila bi 99% vanmatericna. Cula sam puno puta da su neke zene ostale trudne unatoc naprohodnosti jajovoda i onda se puno puta zapitam dali ipak mozda vrijedi probati odnosima?🤔

Meni se desilo to da sam dvije god hodala po hitnoj zbog nesnosnih bolova u trbuhu, dosla bi ns hitnu dali bi neke lijekove protiv bolova, do jutra bi se smirilo i ajde doma..sve do zadnjeg puta kad sam 4 dana hodala po hitnoj fi bi uvijek rekli da nista ne vide i nek idem na hitni ginekoloski...tamo sam docekača jutro, jedna zena je rodila kraj mene i opet me poslali doma, nakon dan i pol bolovi sve jaci i tad je primarius ginekologije na sv duhu na svoju ruku zvao odjel kirurgije da me prime i naprave sve pretrage jer sigurno nesto je, ali nije ginekoloski...nakon dva sata sam isla na hitnu operaciju slijepog crijeva...s obzirom da je bila hitna op nisu se provjerili svi upalni procesi tj. Oni su mene otvorili na slijepo pa sta nadu i onda su vidjeli o cem se radi...ta upala se u toku op vjerovatno prenjela na jajovode i oni su tako rec kroz neko vrijeme propali i postali neprohodni 

🙋🏼‍♀️1997. Neprohodni jajovodi, sactosalpynx, amh 8.5
    🙋🏼‍♂️1995. Normozoospermia
    🔸Petrova/IVF
    🔸6/22 : pergoveris 300, cetrotide 0,25, ovitrelle
    🔸20.6. Aspiracija: 9 🥚➡️ 1 🐧
    1.FET- 14.07. ❤️ 1 blastica ❄️❤️🤞 ◽ biokemijska◽😔
    🔸Vinogradska IVF ➡️novi postupak 2/23
    Bemfola 225,

Mishmash
    30. Kolovoz 2022. 19:33

... onda je dr. u petrovoj rekla da su u toliko losem stanju da ne trebam niti pokusavat prirodno i da cemo ih vjv uklonit..u meduvremenu sam ja promjenila sve od prehrane do zivota..prestala pusit pocela trenirat i smrsala 12 kila da bi mi u 6 mj rekla da se upala malo povukla i dalje nismo spominjali nikakvu op...tako da sad ne znam sta da mislim 🤷🏼‍♀️ 

Stela_M ja evo jos nisam napravila nikakav op zahvat sto se tice jajovoda, cekam 10 mj i konzultacije

I sori na dugoj objavi 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

🔸Petrova/IVF
    Bemfola 225,

Stela_M
    30. Kolovoz 2022. 19:38

Mishmash

… onda je dr. u petrovoj rekla da su u toliko losem stanju da ne trebam niti pokusavat prirodno i da cemo ih vjv uklonit..u meduvremenu sam ja promjenila sve od prehrane do zivota..prestala pusit pocela trenirat i smrsala 12 kila da bi mi u 6 mj rekla da se upala malo povukla i dalje nismo spominjali nikakvu op…tako da sad ne znam sta da mislim 🤷🏼‍♀️

Stela_Mja evo jos nisam napravila nikakav op zahvat sto se tice jajovoda, cekam 10 mj i konzultacije

Nemaš se što ispričavati 🤗 a gle meni je rečeno da taj sactosalpynx može u trudnoći stvarati probleme jer ta tekućina iz jajovoda šteti plodu odn toksična je za plod,  tako mi je rekla dr u Petrovoj, kod koga si jer je meni dr par puta odgodila op pa je na kraju ipak odlučila da se mora operirati i hvala Bogu da jesam ❤️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• Medic29
    30. Kolovoz 2022. 19:52

Stela_M

Mishmash

… onda je dr. u petrovoj rekla da su u toliko losem stanju da ne trebam niti pokusavat prirodno i da cemo ih vjv uklonit..u meduvremenu sam ja promjenila sve od prehrane do zivota..prestala pusit pocela trenirat i smrsala 12 kila da bi mi u 6 mj rekla da se upala malo povukla i dalje nismo spominjali nikakvu op…tako da sad ne znam sta da mislim 🤷🏼‍♀️

Stela_Mja evo jos nisam napravila nikakav op zahvat sto se tice jajovoda, cekam 10 mj i konzultacije

Nemaš se što ispričavati 🤗 a gle meni je rečeno da taj sactosalpynx može u trudnoći stvarati probleme jer ta tekućina iz jajovoda šteti plodu odn toksična je za plod, tako mi je rekla dr u Petrovoj, kod koga si jer je meni dr par puta odgodila op pa je na kraju ipak odlučila da se mora operirati i hvala Bogu da jesam ❤️

To su i meni rekli ako postoji sactosalpynx da steti plodu i implantaciji,sto kod mene nije slucaj,tekucine nema ali zato su ostecene epifelne celije(ili fimbrioni,neznam dali sam dobro napisala). 

Ja 31
    Suprug 34
    Vanmatericna ljevi jajovod 2018
    Vanmatericna desni jajovod 2019(obe trudnoce prirodnim putem)
    Dijagnoza neprohodni jajovodi
    1 IVF 2 blastociste beta 0😪25.12.2019
    Smrznute 2 blastociste beta 0😪 3mj.2019
    2 IVF 1 blastocista beta 0😪 3.6.2019
    3 IVF 2 blastociste 7.12.2020 beta 114,
    22.12 beta 19,635 i ❤6+1
    11.01.2021 srce prestalo kucat,kiretaža😥10tjedan
    11 mj. smrznuta blastocista,beta 230
    23.12.2022 srce prestalo kucati,kiretaza 9 tjedan😪

• Medic29
    30. Kolovoz 2022. 19:55

Mishmash

Kako su utvrdili da je stanje tvojih jajovoda takvo?Dali si isla na laparaskopsku dijagnozu? Tu ipak ulaze  kamerom u jajovode i imaju pogled na jajovode,jajnik,maternicu itd..kod mene su sve pregledali tim putem.

Ja 31
    Suprug 34
    22.12 beta 19,635 i ❤6+1

Mishmash
    30. Kolovoz 2022. 19:57

Stela_M

Mishmash

Nemaš se što ispričavati 🤗 a gle meni je rečeno da taj sactosalpynx može u trudnoći stvarati probleme jer ta tekućina iz jajovoda šteti plodu odn toksična je za plod, tako mi je rekla dr u Petrovoj, kod koga si jer je meni dr par puta odgodila op pa je na kraju ipak odlučila da se mora operirati i hvala Bogu da jesam ❤️

Kod dr.Banovic...a tak je i ona meni sad odgodila pa evo vidjet cu sta ce rec, imam termin 19.10., u svakom slucsju hvala na info🥰..bas cu ju ispitat sve kad odem na pregled

🔸Petrova/IVF
    Bemfola 225,

Mishmash
    30. Kolovoz 2022. 19:59

Medic29

Mishmash

Kako su utvrdili da je stanje tvojih jajovoda takvo?Dali si isla na laparaskopsku dijagnozu? Tu ipak ulaze kamerom u jajovode i imaju pogled na jajovode,jajnik,maternicu itd..kod mene su sve pregledali tim putem.

Meni samo preko uzv..i to su mi potvrdili i privatno u mazalinu i eljugi pa nisam imala razloga sumnjat 🤷🏼‍♀️

🔸Petrova/IVF
    Bemfola 225,

Stela_M
    30. Kolovoz 2022. 20:07

Mishmash oni preko uzv mogu vidjeti sactosalpynx kao proširenje jajovoda ali jedino njega može potvrditi lpsc tako je i kod mene izgledalo na uzv da je sactosalpynx ali je na kraju bila cista koje se čudno smjestila pa je to na uzv izgledalo kao prošireni jajovod, moj bi ti savjet bio da rađe odeš na lpsc odmah ti sve provjere od prohodnosti do maternice i ako je nešto "viška" to odmah uklone, oporavak je fakat brz  svakako razgovaraj s dr 😊

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Leeloo101
    30. Kolovoz 2022. 20:49

Balto sretno sutra.   Javi kako je proslo🤞

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

• Medic29
    30. Kolovoz 2022. 20:51

Mishmash

Medic29

Mishmash

Kako su utvrdili da je stanje tvojih jajovoda takvo?Dali si isla na laparaskopsku dijagnozu? Tu ipak ulaze kamerom u jajovode i imaju pogled na jajovode,jajnik,maternicu itd..kod mene su sve pregledali tim putem.

Meni samo preko uzv..i to su mi potvrdili i privatno u mazalinu i eljugi pa nisam imala razloga sumnjat 🤷🏼‍♀️

Stela_M

Mishmash oni preko uzv mogu vidjeti sactosalpynx kao proširenje jajovoda ali jedino njega može potvrditi lpsc tako je i kod mene izgledalo na uzv da je sactosalpynx ali je na kraju bila cista koje se čudno smjestila pa je to na uzv izgledalo kao prošireni jajovod, moj bi ti savjet bio da rađe odeš na lpsc odmah ti sve provjere od prohodnosti do maternice i ako je nešto "viška" to odmah uklone, oporavak je fakat brz svakako razgovaraj s dr 😊

Slazem se sa Stelom

Ja 31
    Suprug 34
    22.12 beta 19,635 i ❤6+1

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.