Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • luna573
    09. Listopad 2023. 11:16

Saniii

Lunada, gonali i ostali penovi se i ne osjete za razliku od ovih, slobodno pikaj pod kutom od 90, pitala sam na više strana 😏, istiskaj polako tekucinu jer onda mrvicu manje pecka, i gledaj da ti zrak bude na kraju , zrak se ne istiskuje i ne masirati mjesto uboda..

Hvala ti na savjetima 🥰 nadam se da cemo se sprijateljiti ja i fragmin uskoro..
    Svima koji imaju nesto ovaj tjedan zelim puno srece i drzim fige🤞😊

🙎🏻‍♀️28- AMH 18 pmol/L, heterozig. MTHFR, PAI-1 homozig. 4G
    🙍🏻‍♂️28 normo->asteno->normo
    Betaplus
    1. 05/23 IVF letrozol 5x2, ovitrelle- 4js - 1 oplodena, triploid ET❌
    2. 10/23 ICSI Gonal F 150, Cetrotide, Ovitrelle➡️15js➡️9 oplođeno➡️vracen 1 trodn. (10st), 4 🐧 test neg
    3. 11/23 prir. FET jedne blastice, test neg
    4. 12/23 stim. FET, 9dpt beta 137,5, 11dpt beta 304,08, 13dpt-540, 15dpt-1189, 20dpt- 5897, 6+4 ❤️
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;51;28/st/2024

Fashionista
    09. Listopad 2023. 11:36

Korni hahaa ti si nas fenomen! Drzim fige na najjace! 🤞🏻🤞🏻💖
    Eto hahaaa muzeva glava ko i moja za spavanje na trbuhu! 🤣
    Hope intralipide sam dobila odmah nakon transfera taj dan i onda idu jednom u dva tjedna sve do 12. tjedna trudnoce. Za sada sam dakle dobila 3 puta vec. Pa probaj zasto ne ako imas antitijela na stitnjacu ili neku drugu autoimunu bolest! 🙌🏻🤞🏻
    Sani ma da da to je to! A jesi ti to onda uzimala ili ne kod niih? 
    Marita jako mi je zao 🥲 

👱🏻‍♀️ 39 💁🏻‍♂️ 37
    Anti-Tg / Anti-TPO /IR / blagi uterus septum i Tshape
    2020. 6+3💔/ 2021. 8+2💔
    10/22 ISCI gonal 300 + ORG = 3x🥚❌
    12/22 ISCI letrozol + menopur = 3x🥚/ 1x 🐧 ❌
    6/23 Alea Fertility ➡️ISCI gonal 150 + cetrotide = 6x🥚/ 3x 🐧
    8/23 pr FET: 1x bl ❤️ beta: 11.dn 420, 13.dn 937/1. uzv 5+3 titraji, 2.uzv 6+5 otkucaji 💖 girl

Fashionista
    09. Listopad 2023. 11:44

Stela ja sam ti skuzila dan kada ne popijem kavu ujutro me boli glava! Suludo ali istinito. Inace imam nizak tlak i pijem sam jednu bijelu kavu ujutro normalno kad sam doma i onda sam skuzila kad odem u svoj rodni grad kod svojih tamo me svaki svaki put boli glava! I koji vrag da nije do madraca, da nije do jastuka ili zraka tamo 😅 Nosila svoj jastuk, ma nikak povezat i onda jedan dan mi sine sta tu radim drukcije nego doma ili kad odem negdje drugdje (u hotel na putu) - ne popijem kavu ! Tamo nemam svoj aparat a ne volim tursku i ne idem u birceve! I trk isprobati sljedece jutro reko e sad idem u birc ujutro tamo neki popit kavu da vidim dal ce me bolit glava taj dan ili ne i nije! 🙈 Tako da misterij rijesen, doslovno ta jedna kava ujuto je bioa rjesenje i sad bas pazim svugdje da ju popijem kak znam i umijem. Sad dal je do tlaka ili navika tko ce znati. 🙈

👱🏻‍♀️ 39 💁🏻‍♂️ 37
    2020. 6+3💔/ 2021. 8+2💔
    8/23 pr FET: 1x bl ❤️ beta: 11.dn 420, 13.dn 937/1. uzv 5+3 titraji, 2.uzv 6+5 otkucaji 💖 girl

Biljche
    09. Listopad 2023. 11:54

Fashionista

Stelaja sam ti skuzila dan kada ne popijem kavu ujutro me boli glava! Suludo ali istinito. Inace imam nizak tlak i pijem sam jednu bijelu kavu ujutro normalno kad sam doma i onda sam skuzila kad odem u svoj rodni grad kod svojih tamo me svaki svaki put boli glava! I koji vrag da nije do madraca, da nije do jastuka ili zraka tamo 😅 Nosila svoj jastuk, ma nikak povezat i onda jedan dan mi sine sta tu radim drukcije nego doma ili kad odem negdje drugdje (u hotel na putu) - ne popijem kavu ! Tamo nemam svoj aparat a ne volim tursku i ne idem u birceve! I trk isprobati sljedece jutro reko e sad idem u birc ujutro tamo neki popit kavu da vidim dal ce me bolit glava taj dan ili ne i nije! 🙈 Tako da misterij rijesen, doslovno ta jedna kava ujuto je bioa rjesenje i sad bas pazim svugdje da ju popijem kak znam i umijem. Sad dal je do tlaka ili navika tko ce znati. 🙈

Draga već sam te prije pitala no vjerovatno ti je promaknulo.
    Kako si podigla AMH od 22 do 23g?
    Nesto si pila?

Moja beta danas je <2.3
    Dakle nista 😪😪😪

🙎‍♂️ 47 sve ✅️, 👩 39 endometrioza Klinika : Vinogradska
    11/2019 IUI -AIH, beta ❌️
    01/2020 IUI -AIH, beta ❌️
    03/2020 IUI -AIH, beta❌️
    09/2020 1.IVF transfer 2 blastice, beta ❌️
    01/2021 2.IVF 5 blastica, freeze all
    03/2021 operacija lijevog jajnika , endometrioza
    05/2021 FET 1 blastice, beta ❌️ , 06/2021 FET 2 blastice, beta ❌️, 09/2021 FET 2 blastice, beta❌️
    06/ 2022 3.IVF transfer 2 trodnevna, beta ❌️
    11/2022 prirodni IVF - negativna aspiracija
    03/2023 4.IVF 2 blastice, beta ❌️, 1 🐧

Fashionista
    09. Listopad 2023. 12:05

Da se nadovezem na vasa iskustva i preporuke za klinike, ovo su moja iskustva sa 3 razlicite:
    1. Petrova (prva stimul)
    Super draga doktorica B. ali sve ostalo tamo je kao na traci i cak ako su doktori i dobri jednostavno nemaju vremena za nas posvetiti se i objasniti nam stvari. Sveukupno mi je tesko to cijelo iskustvo iz bolnice jer je bilo prvo i nista nisam znala niti kuzila i ne bih nikada ponovila.
    2. Beta plus (druga stim)
    Jer se Petrova zatvarala na horuk morali smo potraziti kliniku. Ja sam htjela kod dr. A ali je on tada bio u procesu seljenja i u pocetcima pa idemo probat preko Hzzoa u Betu plus ali kako se moralo cekati na horuk su nas uhvatili i po mom ciklusu da odmah udemo u postupak privatno. Ikako muzu spermio jos nije bio super nakon post covid (u Petrovoj nismo gotovo imali nista) ovdje je bilo nesto, kao da se raditi s time. 
    U klinici skroz drukciji pristup, napokon se osjecas kao covjek i individua kojoj se netko posvetio! Sestre divne, Dr. D je isto super  nemam zamjerke osim sto mi je nakon anestezije od aspiracije bilo uzasno lose kao nikad u zivotu cijeli dan horor. 
    Tu mi doc otkriva (meni prvi puta) taj maleni septum koji je i po njoj neznatan 6-7 mm i malo drukciji oblik maternice.
    (izmedu 2 i trece stimulacije):
    Ja mislim kako je to to taj septum treba rijesiti to je rjesenje svih mojih problema, trazim dr. V jer eto mislim da ce on to najbolje napraviti. (Sani ide nastavak za tebe u nastavku) 

👱🏻‍♀️ 39 💁🏻‍♂️ 37
    2020. 6+3💔/ 2021. 8+2💔

Fashionista
    09. Listopad 2023. 12:10

Biljche zao mi je draga jako! 🥲
    Nije mi promaklo odgovorila sam ti ful detaljno na 2879 strani (valjda nisi vidjela) evo kopiram ti ovdje ponovno odgovor da ne trazis! 🫶🏻
    Tako je imala sam prvo visoki AMH 43 kad smo poceli raditi na svemu prije nekih 4.g. posto sam se skinula sa pilula koje sam koristila jaaakooo dugi niz godina zbog policisticnih jajnika i neredovitih ciklusa (ono 30 dana krvarim, 4 mj ne! 😫) Ocito su pilule cuvale folikule kako su mi i rekli. Prvo je pola godine trebalo da mi se ciklusi ustabile a anda sam godinu i pol doslovno svaki mjesec pila prvo klomifene pa letrozol ( 2x neuspjesne trudnoce) ocito ti folikuli nisu bili kvalitetni. I ocito sam tako nakon 2 godina ispraznila tu rezervu koja je rapidno pala u dvije godine na oko 10. Tad su se uplasili i najednom mi odmah dali da idem u MPO 🙈 I tada sam, znaci prije nekih godinu dana pocela boostati js suplamentima. Imali smo nesrecu u prva dva postupka da nismo imali s cime raditi sa strane partnera jer bi bas palo nakon sto je imao kovid 3-4 mjeseca nakon bi ostao bez spermija od savrsenog spermiograma. Onda sam prije zadnje stimupacije ove u 6. mjesecu par mjeseci pila DHEA i AMH mi se drasticno povecao na oko 25. Doktor je rekao da je to zapravo fake rezultat, jesu te pilule pogurale folikule i imala sam dosta antralaca ali pitanje je bilo koliko ce biti kvalitetne te js. Ali ocito je pomoglo da dobijem najveci broj do tada i najvise ih je doslo do blastica a i napokon smo imali normalni spermiogram! 💪🏻

👱🏻‍♀️ 39 💁🏻‍♂️ 37
    2020. 6+3💔/ 2021. 8+2💔

Saniii
    09. Listopad 2023. 12:12

Fashionista

Kornihahaa ti si nas fenomen! Drzim fige na najjace! 🤞🏻🤞🏻💖
    Eto hahaaa muzeva glava ko i moja za spavanje na trbuhu! 🤣
    Hopeintralipide sam dobila odmah nakon transfera taj dan i onda idu jednom u dva tjedna sve do 12. tjedna trudnoce. Za sada sam dakle dobila 3 puta vec. Pa probaj zasto ne ako imas antitijela na stitnjacu ili neku drugu autoimunu bolest! 🙌🏻🤞🏻
    Sani ma da da to je to! A jesi ti to onda uzimala ili ne kod niih?
    Maritajako mi je zao 🥲

Ne embrioglue nisam, prvi transfer ni Stimac nije preporučio, jer sam rekla da sam prije njih  kod 2  transfera uzimala, a drugi put me pitao da li želim ali sam ga tražila statistiku uspješnosti pa je rekao da je sve do samog embrija, ako je dobar će se primit ako nije ni embrioglue ne pomaže 😏, moraju ponuditi jer ga imaju u ponudi 😏. Intralipide jesam. Intralipide sam isto drugi put rekla dr da nebi jer se bojim za imunitet ali mi je objasnio da intralipidi ne "ruse" imunitet nego da ga boostaju kako  bi se suzbila antitijela ako ih imamo da odbace plod pa sam uzela..

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Fashionista
    09. Listopad 2023. 12:32

Nastavak o iskustvina sa klinikama i doktorima:
    Sani procitala sam novosti kod tebe pa ti sad pisem detalje od onda (ti se siguno sjecas toga ali nisam vam bas pisala detaljno sve pa evo);
    Dakle dr. V javlja na moju sliku da se ta maternica mora operirati ne toliko zbog septuma to je jako mala pregradica, vec zbog 
    T-shape maternice sa dodem u Petrovu na konze. 
    Ja si mislim zasto tamo pa zar nije histero ono to malo zagrebu i to je to. On mi sve objasni i nacrta na svoj osebujan nacin (hahaa tko ga zna zna koji je to) ja skoro padnem u nesvjest od toga svega, ono rekonstrukcija cijele maternice, paljenje zidova maternice zato mora biti u bolnici ovo kao septum nista da je to samo pogrebucka ali taj T-shape to bas mora siriti maternicu i poslje nositi spiralu i 3-4 mjeseca nista od postuka. 
    Da ne pricam kako nije imao sobu i to se sve odvijalo pred svim sestrama tamo ma ono to je sve nebitno ja sam samo htjela rezi radi sta hoces samo da ja napokon mogu reci e to je bilo to i to je sad rjesenje svih mojih problema.
    No u tom tamo istom trenutku sretnem svoju dr. od tamo (pisala sam u prvom dijelu) i kazem joj jadna za to a ona mi kaze pa znam ja to jos od kad ali to doslovno nije nista, to je samo maternica malo drukcijeg oblika i nista, NISTA se ne radi s tim, doslovno ocito ni ne govore svojim pacijentima! Ja sad u jos vecem soku jer u istom satu na istom mjestu imam 2 potpuno oprecna misljena! 
    Javljam dr. u Beta plus iskustva od ovo dvoje i njeno misljenje je isto ne dirati sko bas treba eventualno mozda postrugat pregradu malo ali ne dirati stijenke maternice (ovo Tshape oblik) 
    U tom trenutku frendica na konzultacijama kod dr. A i ja se sjetim hitno saljem sliku samo da pita dr. A na kraju svojih konza dal se to dira ili ne da dobijem jos jedno totalno neposredno misljene. I ona salje dr. A kaze isto ne nikako NE dirati! 
    (slijedi nastavak) 

👱🏻‍♀️ 39 💁🏻‍♂️ 37
    2020. 6+3💔/ 2021. 8+2💔

Fashionista
    09. Listopad 2023. 12:53

Nastavak iskustva sa klinikama i doktorima:
    Mozete zamisliti moju patnju u jednom danu 4 misljenja od 4 razlicita doktora i to velikih strucnjaka, jedan kaze obavezno cijela rekonstrukcija, drugi nikako ne dirati, treca pa to se ni ne govori pacijentima koliko je nebitno i cetvrta ono isto bolje ne tako invanzivno dirati. A na netu nista ne pise o tome, nista bas ne mozes naci niti saznati bas…
    2. Alea Fertility (treca stimul)
    Na inzistiranje muza otisli smo na konze kod dr. A i on nas je svojom profesionalnoscu i znanjem osvojio. Tesko se to da objasniti ali to je jednostavno feeling kad napokon vjerujes nekom doktoru. Sve nam je objasnio u detalje sto god smo ga pitali. Ne bih reka da su prijasnji doktori muljali dok su odgovarali ali sve je nesto bilo u rukavicama, neke puste price ili obecanja a dr.A ti tocno kaze bez muljanja kako je a to je vrlo jednostavno - treba nam kvalitetna jajna stanica TOCKA. I doslovno je moguce da cemo ju morat traziti jos godinama. E to ja volim realnost i znanstvenu podlogu. Evo doslovno i sada je doktor realan sa mojim stanjem i jaze kako moramo biti kako oprezni do odredenih tjedana i da ce se on veseliti tek kad rodim! 
    Jako sam bila rastrgana jer nisam znala sto naoraviti, ja sam samo htjela da imam neki konkretni problem koji je razlog svih dosadasnjih neuspjeha i napraviti operaciju makar ne znam sta samo ne ponovno sve prolaziti, kao sve ok a nist se ne desava ali moj dragi, obitelj i prijatelji i to sto je 3 doktora bilo protiv diranja te Tshape maternice naspram jednog doktora koji je rekao da treba ipak smo odlucili da ne idem na operaciju i da idemo u novu stimulaciju kod dr. A i ostalo sve znate.
    Ne zato jer nam je u ovoj klinici uspjelo vec zbog nacina na koji ju vode, sve preporuke, necete pogrijesiti.
    Sani znas da sam ti ja samo napisala svoje iskustvo ovdje i znas da u MPO vodama nikome nista nije isto niti mo mi iste i nikada necemo znati kome je i zasto uspjelo, 1000 stvari i nebo se moralu poklopiti! Zato ti od srca zelim ako se odlucis na operaciju da sve dobro prode i da je to to napokon! U dobrim si rukama sa dr. V i nadam se da ce ti donjeti srecu! ❤️

👱🏻‍♀️ 39 💁🏻‍♂️ 37
    2020. 6+3💔/ 2021. 8+2💔

Hope1982
    09. Listopad 2023. 13:07

PBTAB - 🫶
    Fashionista - meni je reko da mu se javim kad budem imala Ovulaciju  da primim jednu i onda kad dobim M i onda nakon transfera 🤷‍♀️ al mozda sam ja nes krivo skuzila. Budem provijerila ponovno. Dao mi recept za tri komada. Kod mene su Nk celije iz krvi u pitanju. Povisene su. 

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.