Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bubica1
    03. Kolovoz 2023. 11:23

Bok svima!
    Evo mene s pregleda, trebala sam sutra, ali je sestra zvala da se oslobodio termin pa da mogu i danas. Uglavnom, baš i nije sve u najboljem redu, beba ima omfalokelu. 🥺 Iskreno, ja sam prvi put sad čula za to. Laički rečeno, crijeva se još nisu povukla u trbušnu šupljinu. Kako mi je objašnjeno, prilikom rasta bebe zna se to dogoditi i kod zdravih beba trebalo bi se povući do cca 12. tjedna. Međutim, u vrlo malom broju slučajeva može biti povezano s Downom... I sad naravno da sam u banani, iako mi ginić tvrdi da se ne sekiram, da mi on to mora reći, ali da vjeruje da će biti sve u redu. Qualified 180 sam odmah napravila, nalazi će biti utorak, srijeda, četvrtak. Molim Boga da ipak sve bude u redu na kraju i htjela bi odmah pitati da li ima ovdje koja trudnica da je imala takav slučaj, a da je sve izašlo na dobro? 
    PBTAB, zbilja mi je žao što to ponovno proživljavaš, pa kud se baš to opet moralo desiti? Nadam se da će biti što bezbolnije... Sad odtuguj, odmori i razmisli pa tko zna, možda da uzmeš i pauzu od svega pa ponovo kroz koju godinu dok se psihički oporaviš... Mlada si još, možda samo treba odabrati pravi trenutak. Grlim... 🫶
    Svim curama čestitam na lijepim betama i sretno svima danas! 🍀

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Sreca3
    03. Kolovoz 2023. 11:28

Curke beta 132 e sada se bojim vanmatericne

Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
    09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

Sreca3
    03. Kolovoz 2023. 11:34

Sta mi predlazete sada da li da odem ginekologu da proveri ima li ista po jajovodima ili je jos rano

Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
    09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

Bebolina2024
    03. Kolovoz 2023. 11:44

Sreca nadam se da će se javiti neka od cura koja više zna o svemu. Žao mi je što se beta nije poduplala.
    Kod mene je situacija sljedeća u pon moram opet na UZV, danas je dr vidjela neku točkicu u maternici i sumnjala je da je gestacijska vrećica, beta je nažalost negativna pa moram u pon opet na UZV. Sad samo da mi ne dođe M prebrzo, tj da ne dođe prije subote pa se stignem još u pon krenuti pikati.

Pokušavamo od 06/22
    03/23 OAT, 1. stimulirani postupak (Ovaleap 150, Menopur 75), 2js, biokem.
    05/23 prirodni postupak, nastupila O
    08/23 2. stimulirani postupak (Pergoveris 225, Menopur 75), 2js, beta 0
    01/24 VG 3. stimulirani postupak (Pergoveris 300), 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani postupak (Pergoveris 225+ Gonal 75), 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak (Supercur, Pergoveris), 1 js, transfer trodnevne mrve
    08/24 💔💔

Mura
    03. Kolovoz 2023. 12:03

Bubice, pa šta je ovo jučer/danas s ovakvim vijestima... Jako mi je žao, ne mogu zamisliti kako se osjećaš... Naravno, napraviš prenatalni i čekaj nalaz. Osobno nemam takvo iskustvo, a ni oko mene nije bilo ništa slično da mogu podijeliti. U mislima si...
    Jurky, apsolutno se slažem s ovim 'opusti se'. Nedavno sam imala malo je reći neugodnu situaciju - bili smo u nekom širem društvu i igrom slučaja potegla se priča 'umjetne oplodnje'. Pa je jedna 'dama' ponosno iznijela svoje mišljenje kako je ona uvjerenja da se sve događa s razlogom, odnosno ako ne možeš ostati prirodno trudna, da ni ne trebaš jer 'to nije božji plan za tebe', a 'umjetna oplodnja nije od Boga'. Valjda su mi svi demoni izašli na oči, ne sjećam se točno ni šta sam joj sve u afektu odgovorila, muž je tu presjekao... Uglavnom, ispričala se jer nije znala da smo u postupku (kao da to išta mijenja?) i savjetovala mi 'da se opustim i da će mi se odčepiti jajnici'. Tim riječima 'odčepiti jajnici'. Svaki komentar je suvišan...

👩 37, sterilitet, oba neprohodna jajovoda, AMH 11
    🧑 34, hyperspermia
    Planiranje trudnoće od 01/2022
    1. IVF 06/2023, Ovaleap 150, Orgalutran; 21.06. ET 1x morula,🐧🐧🐧🐧, beta 05.07. - neg
    FET (07/2023) 1x blastica, beta 01.08. - neg
    Histeroskopija (03/2024)
    FET (07/2024) 1x blastica, beta 19.07. - neg

PBTAB
    03. Kolovoz 2023. 12:04

Hej drage moje ženice 🙂
    Svima, ali svima veliko hvala na predivnim riječima podrške, ne znam sto bi vam rekla osim hvala!
    Ja sam dobro, stvarno nisam tužna već bijesna i razočarana, ali i ta emocija ce proci s vremenom. Čula sam se sa dr.R, tuzan je i nije ovo uopce ocekivao, opet. 
    Dr sa kojim sam jucer pricala o heparinu i andolu 100,on je isao na neka predavnja o tome, na moj nalaz, ne bi isao sa time jer nije dokazano da pomaze, najlakse je dati najmanju dozu heparina jer ona ne moze štetiti a upitno je dali koristi,ide se preventivno pa ako upali, na sve ili nista. Ali vidjet cu sa dr.R sto se toga tice.
    Odlucila sam uzeti vecu pauzu da svoje tijelo vratim u normalu. Krvna slika mi nije dobra, željezo, feritin, sve je uzasno palo od proslog krvarenja, a sada slijedi novo.Tako da mi je sad fokus na meni i mom zdravlju. 
    U tom periodu cu se maknuti sa foruma jer necu biti u ovoj prici duze vrijeme jer nije mi panika, ne gori mi pod petama, doc ce dijete, ako i ne dode Boze moj, imamo i drugih planova. Zelim se vratiit svom starom zivotu koji je bio predivan, ispunjen putovanjima, dobrom hranom i drustvom. Tako da sve vas pozdravljam, želim svakoj od vas puno srece i živaca, samo pozitiva i zapamtite, pazite se i mislite na sebe i nemojte u svemu ovome, u cijeloj ovoj prici izgubiti sebe! 
    Ljubim Vas i javim se sa slikom sa nekog egzotičnog putovanja 😘😘😘😘😘

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Bebolina2024
    03. Kolovoz 2023. 12:09

Bubica 🙏🤞 da nalazi dođu uredni.
    Mura ne isplati se ulaziti s nekim ljudima u raspravu. Ako ćemo što je po Bogu i od Boga pa i dr, znanstvenici su dobili dar od Boga da otkriju lijekove i metode kako bi liječili ljude od raka i drugih bolesti tako i od neplodnosti.

Pokušavamo od 06/22
    03/23 OAT, 1. stimulirani postupak (Ovaleap 150, Menopur 75), 2js, biokem.
    05/23 prirodni postupak, nastupila O
    08/23 2. stimulirani postupak (Pergoveris 225, Menopur 75), 2js, beta 0
    01/24 VG 3. stimulirani postupak (Pergoveris 300), 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani postupak (Pergoveris 225+ Gonal 75), 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak (Supercur, Pergoveris), 1 js, transfer trodnevne mrve
    08/24 💔💔

anii208
    03. Kolovoz 2023. 12:13

Bubica zao mi je sto moras proživljavat ovaj stres. Sreca da nalazi za Q stignu stvarno brzo. Vjerujem da ce sve biti ok🙏🏻 Pokušaj nekako biti smirena koliko je to moguće🩷
    Mura i Jurky u potpunosti vas razumijem i imala sam takvih epozoda jako puno. Čak sam se od dosta ljudi iz svoje blizine udaljila zbog slicnih komentara koji nisu bili u zloj namjeri ali nas u ovom osjetljivom razdoblju bole🙈 Ja sam nedavno imala popizditis na komentar jedne frendice o videu koji je lana jurcevic objavila trudnocu. Kao preserans i bla bla, a ja u tom videu samo vdim jednu od nas koja se napatila da dodje do svog plusa i zato se snima i place nad testom. Tu emociju moze samo razumijet netko tko je prošao isto. Jednostavno imam jako kratak fitilj kad mi se netko dirne u žene koje su u ivf-u🙈
    PBTAB mlada si i kako si i sama rekla nigdje ti ne gori. Sad se bas posveti sebi i psihicki i fizicki , uzivaj, vrati sebe sebi, i onda kad budeš spremna opet u ovu priču 🩷
    Sanii, Stela, Tikvica, sve ostale cure da nekoga ne zaboravim , nadam se da uzivate 😘

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

Mura
    03. Kolovoz 2023. 12:13

Bebolina2024

Bubica 🙏🤞 da nalazi dođu uredni.
    Mura ne isplati se ulaziti s nekim ljudima u raspravu. Ako ćemo što je po Bogu i od Boga pa i dr, znanstvenici su dobili dar od Boga da otkriju lijekove i metode kako bi liječili ljude od raka i drugih bolesti tako i od neplodnosti.

Znam, u pravu si. Ali koliko god znas da ima svakakvih ljudi i misljenja, uhvati te nespremnu ovakav komentar. I da, dozivim ga osobno, kao napad na sebe... Na dijete koje jos nemam. Svjesna sam da trebam ignorirati i ne reagirati na slicne izjave, ali evo ne znam jel to jace od mene ili cu jednom uspjeti odmahnuti rukom.

🧑 34, hyperspermia
    1. IVF 06/2023, Ovaleap 150, Orgalutran; 21.06. ET 1x morula,🐧🐧🐧🐧, beta 05.07. - neg
    Histeroskopija (03/2024)

Mura
    03. Kolovoz 2023. 12:18

PBTAB

Hej drage moje ženice 🙂
    Svima, ali svima veliko hvala na predivnim riječima podrške, ne znam sto bi vam rekla osim hvala!
    Ja sam dobro, stvarno nisam tužna već bijesna i razočarana, ali i ta emocija ce proci s vremenom. Čula sam se sa dr.R, tuzan je i nije ovo uopce ocekivao, opet.
    Dr sa kojim sam jucer pricala o heparinu i andolu 100,on je isao na neka predavnja o tome, na moj nalaz, ne bi isao sa time jer nije dokazano da pomaze, najlakse je dati najmanju dozu heparina jer ona ne moze štetiti a upitno je dali koristi,ide se preventivno pa ako upali, na sve ili nista. Ali vidjet cu sa dr.R sto se toga tice.
    Odlucila sam uzeti vecu pauzu da svoje tijelo vratim u normalu. Krvna slika mi nije dobra, željezo, feritin, sve je uzasno palo od proslog krvarenja, a sada slijedi novo.Tako da mi je sad fokus na meni i mom zdravlju.
    U tom periodu cu se maknuti sa foruma jer necu biti u ovoj prici duze vrijeme jer nije mi panika, ne gori mi pod petama, doc ce dijete, ako i ne dode Boze moj, imamo i drugih planova. Zelim se vratiit svom starom zivotu koji je bio predivan, ispunjen putovanjima, dobrom hranom i drustvom. Tako da sve vas pozdravljam, želim svakoj od vas puno srece i živaca, samo pozitiva i zapamtite, pazite se i mislite na sebe i nemojte u svemu ovome, u cijeloj ovoj prici izgubiti sebe!
    Ljubim Vas i javim se sa slikom sa nekog egzotičnog putovanja 😘😘😘😘😘

Divna jedna Ženo, koliko mi je žao što nećeš nastaviti (odmah) dalje, toliko mi je drago radi tebe same. Nitko, nijedan liječnik, ne poznaje tvoje tijelo, ali ni tvoju psihu bolje nego ti sama. I ti znaš što ti treba, ti znaš kad je dosta.
    Uzmi predah, koliki god on bio - odmori, putuj, jedi finu hranu, pij dobro vino, pleši, zabavljaj se, vodi ljubav s mužem i uživaj u životu! Tek si ušla u tridesete, ima vremena za sve. 
    Sjeti nas se tu i tamo, pošalji tu sliku, a mi ćemo čekati da nam se vratiš napunjenih baterija i spremna za sve što ova avantura od života nosi.

🧑 34, hyperspermia
    Histeroskopija (03/2024)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.