![](/media/img/1d/33/d4c4f92217c29a02e441.jpeg)
Maslacak1502meni je sad tsh izmedu 2-3 varira kako kada sa tom najnizom terapijom a bio je oko 4 recimo znaci u nekoj normali.
Sto se tice antitijela to me nitko prije nije slao na to pa za to nisam ni znala da imam sto je zapravo ispao problem.
Ma ni meni nitko bas nije znao tocno objasniti kao nemam problem sa stitnjacom a imam ja pitam jel to hasimoto je kazu a ja mislila uvijek da ti tsh za to mora biti van granica normale, za ta antitijela niaam ni znaka.
Stelada li znas kako su uspjela srediti odnosno smanjiti antitijela i drzati ih u normali? Jer meni su rekli da nema lijeka.
I da li se mozda sjecas kolika su ti bila? Meni su antiTPO 55,64 a antiTG 12,64 . Pise do 4-5 je ok sve iznad poviseno pa mi se ovo moje cini dosta poviseno. Takvi su novi nalazi prije mj dana a takvi su bili i prije 8. mjeseci ocito se nista nije popravilo.
Uh iskreno ja sam ti to vadila ima jedno 8 godina i više ali su bile neke drugačije ref vrijednosti ne sjećam se da je granica bila do 4-5, pa kažu svi da prehrana jako igra ulogu a i ja sam već i toliko godina na terapiji tako da se vjerojatno s godinama to dovelo u red, u biti kako je meni dr objasnio jednom kada budu povišena dobiješ dijagnozu Hashimota iako su meni sada antitijela ok, probaj si prilagoditi prehranu kažu da gluten jako utječe na štitnjaču kao i stres, iskreno ja nisam nikada gluten izbacila ne osjetim da mi smeta ali sam zamijenila namirnice od bijelog brašna integralnim ili raženim, šećer maknula itd znaš i sama da prehrana nažalost igra veliku ulogu u svemu isto tako kada si stalno na istoj terapiji štitnjača se s vremenom "ulijeni" barem mi je tako davno objasni endo 🤷♀️ iskreno ne znam na koji način da si pomogneš izuzev da korigiraš prehranu 😁
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Još jednom veliko hvala svima!🤗❤️🤗 Stvarno ste divna podrška, sa uvijek toplim riječima i želim vam svima da što prije dođete do svog cilja!❤️❤️❤️
.
Zelena ja sam nakon transfera radila sve normalno, jedino nisam dizala nikakve velike težine i izbjegavala nagle pokrete.🤗🤞🤞
Tikvice baš mi je drago da napokon uživaš i da si predahnula.🤗🤭 A što se tiče imena, isto je i nama bilo. Imali smo čistog ženskog favorita, a za muško ime smo se baš dosta mučili da nađemo ime koje nam je sviđa i koje je "prihvatljivo" na obje strane. Ali, to je najmanji problem.🤗❤️
PBtab nadam se da si sad mirnija.🤭🤗 Čekamo UZV sa tobom!🤗🙏❤️
Panda držim fige da ih i dalje ostane 7! Sigurna sam da se vaše čekanje, strpljenje i pijenje svih suplemenata itekako isplatilo! Baš mi je drago čuti tak lijepe vijesti!🤭🤗❤️❤️
Purple dobro nam došla i što prije otišla na veselije teme!🤗🤞🤞🥰 Sretno u postupku!🤞🙏
🙋39g 🙋🏽♀️29g
BetaPlus
08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙
Stitnjaca (ne znam vise tko je sto pitao) - mozda pomogne jer sam u letu uhvatila pricu.
2013. antiTPO 305; TSH je stalno u ovih 10 godina 1,nesto do 3,nesto.
Prije postupka mi je doktorica za stitnjacu, a i MPO dr.rekli da mora biti do 2. Lani prije postupka je skocio na 3, dr.rekla da ponovim kroz koji dan fT4 i TSH i bio ok.
2021. vadila opet antiTPO i bila su 155 - isti labos gdje je vadeno 2013., i meni je receno da se ona ne mogu smanjiti, no imam crno na bijelo da su se prakticki prepolovila. Ono sto sam promijenila je bila prehrana zbog IR (bez vecine UH)i uvodenje metformina - sad je li do toga, ne znam 🤷🏽♀️
Sto se tice TSH i trudnoce - svaki mjesec sam morala vaditi prije pregleda kod ginekologa, no cijelu trudnocu je izmedu 1,3 i max je bio 1,8. Od lijekova nisam nikad nista uzimala za stitnjacu u ovih 10 godina. Stitnjaca doktorica je rekla da ako poraste u trudnoci uvodimo lijekove i da ne brinem.
Nadam se da barem malo pomaze ;)
*
Cestitke svima na lijepim betama, duplanjima, ❤️ i UZV - uzivajte u danima koji slijede i neka budu monotoni i dosadni do kraja 😉
Sretno svima i da vec sljedece ljeto secete bebolince 💪🏼🫶🏼 👶🏻
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Kraljice moje,hvala Vam na dobrodošlici!🙂🥰 Divneeeee ste sve!😘❤❤ Evo,injekcija Elonva nestrpljivo čeka u hladnjaku.🤭 Tu jednu ispucam,pa onda sedam dana mir.😁🤭🤭
👩 33 sve ok
🧔 34 asthenoteratozoospermia - normozoospermia
Poliklinika IVF
03/23 IUI ❌️ Femara/Menopur/Ovitrelle
04/23 IUI ❌️ Femara/Menopur/Ovitrelle
05/23 IUI ❌️ Femara/Menopur/Ovitrelle
07/23 IVF : Elonva/Gonal/Cetrotide/Brevactid
21.07.- aspiracija
24.07.- embriotransfer ➡️ 1 osmostanični trodnevni zametak
05.08.- beta 🙏🙏 12.dpt ➡️ 216.2
07.08.- beta 🙏🙏 14.dpt ➡️ 617.5
18.08.- prvi ultrazvuk 🙏🙏💜
08.09. - drugi ultrazvuk 🙏🙏
Stela i Bambi hvala sto se mi napisale svoja iskustva! 🙌🏻
Da cula sam da za antitijela prehrana pomaze i zapravo sam prehranu potpuno korigirala kad sam saznala za inzulinsku rezistenciju (3,1) prije nekih godinu i nesto dana. Zapravo sam za nju prije saznala pa tek poslje za antitijela. Gooodinama sam se uzasno hranila (jer sam uvijek mogla jer mi se nista ne prima) ali eto zdravlje sve vidi i cuje. Inace sam zbog uzasne prehrane i stresa imala i cir na zelucu i upalu jednjaka, imam kronicni gastritis, kolon iritabilnog crijeva.. 🤦🏼♀️ Znaci nema koji gastroenterogeni problem nemam! 🤣 skroz sam smanjila stres, izbacila bijelo sve, kruh tjestenine sve zamijenila tamnim. Isto kao mi ne smeta gluten po nalazima ali po ovome svemu sto imam, brijem da mi sve zivo smeta 🙈 I evo sad na tim novim nalazima cini se kako sam inzulinsku dovela u normalu ali ocito antitijela nisam bas 😏
Tko zna kolika su bipa prije tako da zapravo mozda i je neki napredak samo ne znam jer nikada nisam znala za to, sad kad ti kazes da si imala 300 i nesto pa 150 ovo moje od 55 vise i ne zvuci toliko strasno.
Meni nitko nikada nije uveo metmorfin za inzulinsku sto mi je isto cudno, bas su svi bili neodlucni uvijek po tom pitanju.
👱🏻♀️ 39 💁🏻♂️ 37
Anti-Tg / Anti-TPO /IR / blagi uterus septum i Tshape
2020. 6+3💔/ 2021. 8+2💔
10/22 ISCI gonal 300 + ORG = 3x🥚❌
12/22 ISCI letrozol + menopur = 3x🥚/ 1x 🐧 ❌
6/23 Alea Fertility ➡️ISCI gonal 150 + cetrotide = 6x🥚/ 3x 🐧
8/23 pr FET: 1x bl ❤️ beta: 11.dn 420, 13.dn 937/1. uzv 5+3 titraji, 2.uzv 6+5 otkucaji 💖 girl
Stelai Bambihvala sto se mi napisale svoja iskustva! 🙌🏻
Da cula sam da za antitijela prehrana pomaze i zapravo sam prehranu potpuno korigirala kad sam saznala za inzulinsku rezistenciju (3,1) prije nekih godinu i nesto dana. Zapravo sam za nju prije saznala pa tek poslje za antitijela. Gooodinama sam se uzasno hranila (jer sam uvijek mogla jer mi se nista ne prima) ali eto zdravlje sve vidi i cuje. Inace sam zbog uzasne prehrane i stresa imala i cir na zelucu i upalu jednjaka, imam kronicni gastritis, kolon iritabilnog crijeva.. 🤦🏼♀️ Znaci nema koji gastroenterogeni problem nemam! 🤣 skroz sam smanjila stres, izbacila bijelo sve, kruh tjestenine sve zamijenila tamnim. Isto kao mi ne smeta gluten po nalazima ali po ovome svemu sto imam, brijem da mi sve zivo smeta 🙈 I evo sad na tim novim nalazima cini se kako sam inzulinsku dovela u normalu ali ocito antitijela nisam bas 😏
Tko zna kolika su bipa prije tako da zapravo mozda i je neki napredak samo ne znam jer nikada nisam znala za to, sad kad ti kazes da si imala 300 i nesto pa 150 ovo moje od 55 vise i ne zvuci toliko strasno.
Meni nitko nikada nije uveo metmorfin za inzulinsku sto mi je isto cudno, bas su svi bili neodlucni uvijek po tom pitanju.
Ma nema na cemu, meni je receno da bi IR mogla biti uzrok Hashimota i stitanjce, samo do 11/20 nismo nikad kontrolirali inzulirn ili HOMA index jer mi je GUK uvijek bio skolski.
Obzirom da sam onda bila kod MPO dr zbog bebe on je trazio svasta da obavimo jer je na temelju toga da pogledao dok sam skinula masku zakljucio da imam IR 😅 i dalje mi to nije jasno osim da zna svoj posao, ali na meni je da budem lijepa, a na njemu da je pametan 😄
Za stitnjacu preporucuju doktoricu s Petrove jer je bas u tome svemu (dio je MPO odjela), osobno ne idem k njom jer imam super doktoricu s Instituta za tumore i rekao mi je dr.da nema potrebe da se prebacujem jer je i ova moja vrhunska, jos se cudio kak sam uspjela do nje doci 😅
Ako jos kako mogu pomoci bit ce mi drago ;) 🤞🏼💪🏼
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Nove cure dobrodošle i što prije otišle na veseliju temu.
Panda lijepa brojka, samo neka bude što više smrzlića 🤞🤞
Korni hvala
Što se tiče štitnjače imam hipotireozu i duže vrijeme sam na terapiji, nemam Hashimoto. Prošle godine vadila sve nalaze-antitijela negativna, oni ft3 i 4 bili uredni samo mi je TSH skočio preko 5. Nije mi mijenjala terapiju nego sam kroz neki period ponovila nalaz i bilo je u redu. I sad sam vadila TSH jer me MPO dr tražila i baš je taman 1.75.
.
Cure koje su radile bete danas stvarno su top. Sad treba dočekati prvi UZV.
Pokušavamo od 06/22
03/23 OAT, 1. stimulirani postupak (Ovaleap 150, Menopur 75), 2js, biokem.
05/23 prirodni postupak, nastupila O
08/23 2. stimulirani postupak (Pergoveris 225, Menopur 75), 2js, beta 0
01/24 VG 3. stimulirani postupak (Pergoveris 300), 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani postupak (Pergoveris 225+ Gonal 75), 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak (Supercur, Pergoveris), 1 js, transfer trodnevne mrve
08/24 💔💔
Pink86 klinika Cito radi vikende normalno, budi bez brige..češće sam vikendom dodala na transfer i aspiraciju nego radnim danom..ne brini ništa, jako su stručni, ako ne bude stari Poljak biti će mu sin Petar, divan je. Nećeš biti nezadovoljna, držim fige..i još nešto, inače Poljak ti je takav da kada nema sanse više stvarno kaže ženi da odustane. Čim ti je rekao da ima s čim raditi vjeruj mu🙏🤗
Hvala Love83! Da bit će mi njegov sin jer on ide tri tjedna na godišnji. Čula sam o njemu sa više strana da kaže onako u glavu kako je i to mi je puno značilo, ne tribaju mi okolišanja i lažne nade a plus toga i to sve košta…Na kraju bit će kako triba bit bitno da mi damo sve od sebe.😊🤗
Tako je Pink, bitno da damo sve od sebe.. neće on okolišati u to budi sigurna, a Petar ti je divan, pristojan, rječit, pun suosjećanja, ima laganu ruku🤣🤣 kada mi je on radio drugi transfer bila je trudnoća ( biokemijska) ,pa smo se zezali da će mu sve pacijentice ukrasti.. radio mi je i aspiraciju..u svakom slučaju super je i meni ti je tamo ko doma. Ne čekam minute, dođem prije posla na folikulo i odoh raditi, ne kasnim nikada..radio mi je sve dodatne pretrage nakon 3. neuspjelog, radio schretching i prp metodu, a nakon 4. neuspjelog rekao da ne bi histero nego odmah u fet..ja se nisam osjećala da idem jer nešto koči očito implatanciju i otišla po dr mišljenje i idem sad za koji dan u zg na histeroskopiju pa ću onda u taj preostali fet..ako ne bude uspješno i taj 5.ti put ići ću opet u postupak, još nisam spremna odustati.. imaš li ti dijete ili radite na prvom?
🙋♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉
🙋♂️normo
2011. Curica - prirodno
11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
11/22 ET 2 blastice - ❌️
01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
7/2023 histeroskopija✔️
08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️
Stela bez brige ako mene nerko stresira to sam samo ja 😂 tu smo da dijelimo i razmisljanja i preporuke razlicitih doktora 😀
Meni je sad Tsh na 4,13 a ono što se meni ne svida je da je gornja granica 4,9. Ja se samo nadam da ce mi htjet opet pustiti kroz mj dana uputnice da mogu na istom mjestu provjeriti vrijednost jer sam i sad isla na 2 mjesta i skroz je drukcije. Antitpo mi je 0,24 a antitg 0,8. Bas sam sad isla gledati za transfer mi je bio tsh 2,10.
💃94' Sve okej, AMH 12,9
🕺91' Oligoasthenonecrozoospermia
Vinogradska
Transfer 1 blastice 2.05
❄️ 5 blastica
Beta ➡️ | 13 dnt 640 🩵 | 15 dnt 1410 💙 | 29.05. Uzv 6+2 imamo 💕 | 14.06. drugi uzv 9+0 tt 💕 | 26.06 10+5 💕| 05.07 Rani probir - low risk 💕
Maslacak1502meni je sad tsh izmedu 2-3 varira kako kada sa tom najnizom terapijom a bio je oko 4 recimo znaci u nekoj normali.
Sto se tice antitijela to me nitko prije nije slao na to pa za to nisam ni znala da imam sto je zapravo ispao problem.
Ma ni meni nitko bas nije znao tocno objasniti kao nemam problem sa stitnjacom a imam ja pitam jel to hasimoto je kazu a ja mislila uvijek da ti tsh za to mora biti van granica normale, za ta antitijela niaam ni znaka.
Stelada li znas kako su uspjela srediti odnosno smanjiti antitijela i drzati ih u normali? Jer meni su rekli da nema lijeka.
I da li se mozda sjecas kolika su ti bila? Meni su antiTPO 55,64 a antiTG 12,64 . Pise do 4-5 je ok sve iznad poviseno pa mi se ovo moje cini dosta poviseno. Takvi su novi nalazi prije mj dana a takvi su bili i prije 8. mjeseci ocito se nista nije popravilo.
Fashionista, ja imam hipo i hashimoto koje vec godinama drzim pod kontrolom. Hipo s Euthyroxom, a hashimoto s prehranom (bez glutena, a i zbog nedavne dijagnoze IR jos rigoroznije bez psenicnih brasna pa ni pirovog i sl) i selenom (200 mcg) i zn (20mg uz kombinaciju s bakrom 1-2mg zbog bolje apsorpcije). Samo treba paziti da su u aktivnom obliku - selenmetionin i zn gluconat/picolinat. Ili 2 brazilska orascica svaki dan umjesto selena. Stitnjaca ne predstavlja problem za trudnocu samo je bitno da je pod stalnom kontrolom. U prvoj trudnoci mi je povecavana terapija prema kraju trudnoce dosta i onda nakon poroda opet smanjena na pocetnu. Bebici je bitna mamina stitnjaca samo prva 3 mj i tad je najbitnije drzati TSH pod kontrolom, poslije toga razvija svoju stitnjacu koja preuzima ulogu. TSH zapravo realno nije jedini pokazatelj, bitniji su ft3 i ft4 koji treba biti prema gornjoj granici jer on pokrece stitnjacu... Sad sam se raspisala, ali svasta sam naucila u skoro 10g borbe sa stitnjacom 🙈.
Netko je spominjao dobrog dr u Institutu? Moze preporuka? Hvala ☺️
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Sortiraj odgovore
Najstariji