Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jednaobicnacekalica
    28. Travanj 2023. 08:27

WonderWoman

Jednaobicnacekalica

WonderWoman

Ja sam se došla požaliti 😔 jučer je krenulo neko smeđarenje, čudno skroz, i jutros sam radila test koji je negativan. Pa prema tome očito dolazi menstruacija. Ali prema kalendaru prerano, 5 dana prerano. Zašto, kako?? Jel se kome to dogodilo? Jel čest slučaj da se toliko poremeti ciklus? (ako je uopće tako, neznam sto drugo reći) Cijelo jutro se samo pitam sto sam krivo napravila 😮‍💨

Jesi pod terapijom utrogestana? Meni je isto svaki put probila neovisno o utricima…
    Kada bi trebala dobiti?
    I ja sam maloprije napravila test, 10 dan FET-a na trodnevnih i pokazao je veliki minus. Beta mi je 2.5., a trebala bi dobiti isto tako negdje, možda i prije jer imam kraće cikluse..

Jesam, na Utrogestanu sam. A trebam dobiti po kalendaru za 5 dana, dakle 3.5. Meni su inače ciklusi na 29,30 dana, nikad kraće. I ovo mi sad nije jasno… Kako da gledam na to sve 🫣😶🙄😅

Znaci duži su ti ciklusi…kada si napravila test? Možda je to bila implantacija tek, pa ti nije mogao test još ni pokazati plusic, iako je  većinom nakon 9-10 dana vidljiv plus ako su bile blastice..😳. 
    Ali samo hrabro, ako ti je ovo prvi postupak, glavu gore i saljem ti pozitivne vibre…🤞🏻. I ja još službeno cekam betu da se rjesim ove muke..

🙍🏼‍♀️ 30, bez jajovoda
    🙎🏼‍♂️ 40, sve okej
    4/2022 - Ivf - 8 js, oplođeno 6, od toga 4 dobre. 2 vracene, Beta - ništa
    7/2022 - FET - 2 vracene, Beta -ništa
    10/2022 - Ivf- 10 js, 7 oplođeno, 5 dobivenih dobrih.
    2 su vracene - Beta - ništa
    04/2023 - FET u prirodnom ciklusu, dvije vracene
    Beta - ništa
    06/2023 - punkcija, 11 stanica - transfer 2x trodnevna-i 7 zamrznuto- Beta - 14 dan - 940, 16 dan - 2.215 ❤️🙏🏻 Uzv-10.7.-imamo twinse✌🏻❤️❤️

WonderWoman
    28. Travanj 2023. 08:30

Jednaobicnacekalica

WonderWoman

Jednaobicnacekalica

WonderWoman

Ja sam se došla požaliti 😔 jučer je krenulo neko smeđarenje, čudno skroz, i jutros sam radila test koji je negativan. Pa prema tome očito dolazi menstruacija. Ali prema kalendaru prerano, 5 dana prerano. Zašto, kako?? Jel se kome to dogodilo? Jel čest slučaj da se toliko poremeti ciklus? (ako je uopće tako, neznam sto drugo reći) Cijelo jutro se samo pitam sto sam krivo napravila 😮‍💨

Jesi pod terapijom utrogestana? Meni je isto svaki put probila neovisno o utricima…
    Kada bi trebala dobiti?
    I ja sam maloprije napravila test, 10 dan FET-a na trodnevnih i pokazao je veliki minus. Beta mi je 2.5., a trebala bi dobiti isto tako negdje, možda i prije jer imam kraće cikluse..

Jesam, na Utrogestanu sam. A trebam dobiti po kalendaru za 5 dana, dakle 3.5. Meni su inače ciklusi na 29,30 dana, nikad kraće. I ovo mi sad nije jasno… Kako da gledam na to sve 🫣😶🙄😅

Znaci duži su ti ciklusi…kada si napravila test? Možda je to bila implantacija tek, pa ti nije mogao test još ni pokazati plusic, iako je većinom nakon 9-10 dana vidljiv plus ako su bile blastice..😳.
    Ali samo hrabro, ako ti je ovo prvi postupak, glavu gore i saljem ti pozitivne vibre…🤞🏻. I ja još službeno cekam betu da se rjesim ove muke..

Da da, prvi postupka. Hvala ti. I tebi sve naj naj 💪🥰 

🙋‍♀️ 34god.,sve u redu (AMH 43,3/2022.)
    🙋‍♂️33god., asthenozoo(1/23)
    🙏🤞🤰 ljeto 2020., aktivnije jesen 2020.I dalje u iščekivanju. 🏨BetaPlus
    4/2023-1.postupak, aspiracija, transfer 19.4.2023 ⛔, 2 ⭐⭐
    5/2023-FET, prirodni⛔, ostala⭐
    11/2023 - FET, stimulirani (Estrofem) 🤞, 10dnt➕, beta1-158,5, beta2-359

Stela_M
    28. Travanj 2023. 08:32

Sani, Razumna sretno cure 🤞🤗
    Lorna koliko sam shvatila dns si pupo ili 🙈 sretno da bude 🐧🐧 🤞🤗
    Tikvice sretno da dr L uspije izvući sve jajčeke i da budu zreli 🤞🤗

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• Jednaobicnacekalica
    28. Travanj 2023. 08:34

Saniii

Jednaobicnacekalica žao mi je 😔, ali dobro je da imaš snage odmah krenuti dalje 🤗. Ako ideš privatno vjerujem da možeš odmah u stimulaciju .
    Tikvica nemoj mi samo reci da ne dobiješ ni nalaz/povijest bolesti kod dr L🙈. Pitaj ga sve što te zanima, izloži svoje prijedloge i neka ti argumentira za i protiv. Javi čim završiš 🙏🤞
    Loorna sretno danas i ne zaboravi krumpirice 🤞🤭

Draga hvala ti. Nakon četvrtog neuspjeha, nemam vise sto ni razmišljati, moram dalje. Samo je teško se sada sastaviti i ponovno skupiti snagu za još jednu stimulaciju i punkciju..🥲.  Vise ne znam zašto ne uspjeva, do čega je, a sve je kao super, osim sto nemam jajovode, kod muza sve okej..ja mlada, i svaki put je dr mislio nema šanse da ne uspije, pa evo, neće nas pa neće…Ali ni blizu nekoj pozitivnoj beti, pa sada razmišljam trebam li možda na neke dodatne pretrage ili sto da radim?

🙍🏼‍♀️ 30, bez jajovoda
    🙎🏼‍♂️ 40, sve okej
    Beta - ništa
    06/2023 - punkcija, 11 stanica - transfer 2x trodnevna-i 7 zamrznuto- Beta - 14 dan - 940, 16 dan - 2.215 ❤️🙏🏻 Uzv-10.7.-imamo twinse✌🏻❤️❤️

Saniii
    28. Travanj 2023. 08:35

WonderWoman

Saniii

WonderWoman

Hope1982

WonderWoman

Koji je dan danas od transfera i sta ste vracali?

Vraćali smo petodnevnu blasticu, danas je 9.dan. Trebala sam sutra raditi test kako su mi rekli, ali zbog tog smeđarenja sam ipak jutros radila

9dnt blastice plus 5 dana od aspiracije je kao 14 dno i taman vrijeme ako se nije primilo da dodje M, samo što nekima dodje tek kad stanu sa terapijom a nekima pod terapijom ( meni uvijek pod terapijom i to 6,7dnt). Isto tako stimulirani ciklus nikada ne treba porediti sa prirodnim ciklusom jer je upravo to- stimuliran, stimulirana je folikularna faza dakle ne traje onoliko kao u prirodnom ciklusu, zatim sve ostale faze ciklusa, imamo aspiraciju (ovulaciju) I onda umjetnu podršku žutom tijelu-utriće, dakle ništa nije kao u prirodnom ciklusu. Žao mi je što nije uspjelo, ali ti nisi ništa kriva, da je embrij bio dobar i endometrij receptivan primilo bi se. Vama je koliko vidim tek prvi postupak, rijetkima uspije iz prve, znam da ti to nije utjeha ali to su činjenice. Drži se, odmori, skupi snage I idemo dalje, šaljem ti utješni 🤗,

Hvala hvala na ovom dodatnom objašnjenju i ohrabrenju!! 🥰
    Da, prvi postupak. Nada uvijek postoji, haha. 😅Ali bit ću ok, idemo dalje. Kako dalje funkcionira sve, jel mogu odmah u novi postupak ili? Na sto da se pripremim?

Nada i treba postojati jer čemu sve ovo ako se ne nadamo uspjehu 🤗. I ja sam prvi svoj postupak i transfer bila uvjerena to je to ja sam sad trudna i otišla happy na godišnji na more i kad je došla M 7dnt tresnulo me kao ništa dotad u životu i trebalo mi je vremena da dodjem k sebi.
    Preporuka je čekati 3 ciklusa da se tijelo očisti od hormona i ciklusi ustabile, ako ideš preko hzzo-a ni ne možeš prije jeseni jer su liste pune. Na tvoj amh koliko ste dobili js, nije bilo ništa za zamrznuti?

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Saniii
    28. Travanj 2023. 08:44

Jednaobicnacekalica

Saniii

Jednaobicnacekalica žao mi je 😔, ali dobro je da imaš snage odmah krenuti dalje 🤗. Ako ideš privatno vjerujem da možeš odmah u stimulaciju .
    Tikvica nemoj mi samo reci da ne dobiješ ni nalaz/povijest bolesti kod dr L🙈. Pitaj ga sve što te zanima, izloži svoje prijedloge i neka ti argumentira za i protiv. Javi čim završiš 🙏🤞

Draga hvala ti. Nakon četvrtog neuspjeha, nemam vise sto ni razmišljati, moram dalje. Samo je teško se sada sastaviti i ponovno skupiti snagu za još jednu stimulaciju i punkciju..🥲. Vise ne znam zašto ne uspjeva, do čega je, a sve je kao super, osim sto nemam jajovode, kod muza sve okej..ja mlada, i svaki put je dr mislio nema šanse da ne uspije, pa evo, neće nas pa neće…Ali ni blizu nekoj pozitivnoj beti, pa sada razmišljam trebam li možda na neke dodatne pretrage ili sto da radim?

Evo imamo potpuno iste dijagnoze, ja bez jajovoda a muz normo, dosadasnji nalazi svi uredni, ono sto nije uredno je pokriveno terapijom i neće pa neće,  ali ne odustajem još 🤷‍♀️.  Ne znam gdje ste u postupku? Nakon 3 neuspjesna transfera preporuka je napraviti trombofiliju, imunologiju, histeroskopiju i kariograme, za sve to možeš dobiti uputnice ali ti mpo specijalist treba dati preporuku. Jeste ista od ovih pretraga napravili?
    Stela hvala ti 🤗, kako si ti, imaš li kakav plan?

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

• Jednaobicnacekalica
    28. Travanj 2023. 08:50

Saniii

Jednaobicnacekalica

Saniii

Draga hvala ti. Nakon četvrtog neuspjeha, nemam vise sto ni razmišljati, moram dalje. Samo je teško se sada sastaviti i ponovno skupiti snagu za još jednu stimulaciju i punkciju..🥲. Vise ne znam zašto ne uspjeva, do čega je, a sve je kao super, osim sto nemam jajovode, kod muza sve okej..ja mlada, i svaki put je dr mislio nema šanse da ne uspije, pa evo, neće nas pa neće…Ali ni blizu nekoj pozitivnoj beti, pa sada razmišljam trebam li možda na neke dodatne pretrage ili sto da radim?

Evo imamo potpuno iste dijagnoze, ja bez jajovoda a muz normo, dosadasnji nalazi svi uredni, ono sto nije uredno je pokriveno terapijom i neće pa neće, ali ne odustajem još 🤷‍♀️. Ne znam gdje ste u postupku? Nakon 3 neuspjesna transfera preporuka je napraviti trombofiliju, imunologiju, histeroskopiju i kariograme, za sve to možeš dobiti uputnice ali ti mpo specijalist treba dati preporuku. Jeste ista od ovih pretraga napravili?

Vidim sada dolje u potpisu, da je ista stvar i kod vas…Imali smo sve uredne nalaze kada smo krenuli, ali nisam sigurna da smo sve ovo dodatno vadili..🤷🏼‍♀️. 
    Zapravo mi je ovo drugi stimulirani i sada bi trebali na treći krenuti, ako se broji samo stimulacija bez FET-ova. 
    Naravno, nema odustajanja, ali je već pomalo i cudno da tako nižemo neuspjehe, i da se barem malo nije zakačilo ni primilo, prvi put je samo Beta bila preniska pa je bila biokemijska i to je dosada najveći uspjeh. Idemo privatno u kliniku u ZG, a vi?
    I da, možda je samo pitanje sreće, jer jednom mora upaliti, nekom iz prve, nekom iz desetog, dvadesetog pokusaja..ovdje sigurno vise nema nikavih pravila 🤞🏻

🙍🏼‍♀️ 30, bez jajovoda
    🙎🏼‍♂️ 40, sve okej
    Beta - ništa

WonderWoman
    28. Travanj 2023. 08:56

Saniii

Nada i treba postojati jer čemu sve ovo ako se ne nadamo uspjehu 🤗. I ja sam prvi svoj postupak i transfer bila uvjerena to je to ja sam sad trudna i otišla happy na godišnji na more i kad je došla M 7dnt tresnulo me kao ništa dotad u životu i trebalo mi je vremena da dodjem k sebi.
    Preporuka je čekati 3 ciklusa da se tijelo očisti od hormona i ciklusi ustabile, ako ideš preko hzzo-a ni ne možeš prije jeseni jer su liste pune. Na tvoj amh koliko ste dobili js, nije bilo ništa za zamrznuti?

Začuđujuće, osjećam se trenutno ok iako mi povremeno dode da vrištim, ali sve u svemu čitala sam ovdje puno iskustva tako da nisam odmah ni imala ružičaste naočale 😂 svjesna sam bila svega, i dobrog i lošeg ali nekako... Ne znam, mislim da će me puknuti nešto kad dodem doma i opustim mozak😮‍💨
    Dobili smo 11js, 8 se oplodilo ali su  stale sa razvojem, tako da sko na kraju imali 3-jednu smo sad stavili, i ostale su jos  dvije koje su zamrznute

🙋‍♀️ 34god.,sve u redu (AMH 43,3/2022.)
    🙋‍♂️33god., asthenozoo(1/23)
    🙏🤞🤰 ljeto 2020., aktivnije jesen 2020.I dalje u iščekivanju. 🏨BetaPlus
    4/2023-1.postupak, aspiracija, transfer 19.4.2023 ⛔, 2 ⭐⭐
    5/2023-FET, prirodni⛔, ostala⭐
    11/2023 - FET, stimulirani (Estrofem) 🤞, 10dnt➕, beta1-158,5, beta2-359

Stela_M
    28. Travanj 2023. 09:13

Saniii

Jednaobicnacekalica

Saniii

Evo imamo potpuno iste dijagnoze, ja bez jajovoda a muz normo, dosadasnji nalazi svi uredni, ono sto nije uredno je pokriveno terapijom i neće pa neće, ali ne odustajem još 🤷‍♀️. Ne znam gdje ste u postupku? Nakon 3 neuspjesna transfera preporuka je napraviti trombofiliju, imunologiju, histeroskopiju i kariograme, za sve to možeš dobiti uputnice ali ti mpo specijalist treba dati preporuku. Jeste ista od ovih pretraga napravili?

Nemam plan za sada i tako mi odgovara trenutno 🙈 inače sam dobro malo me neka viroza načela ali u globalu sam dobro,  držim najveće 🤞🤞 na svijetu ❤️❤️❤️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Nirvana2024
    28. Travanj 2023. 09:17

Jel ovaj estrofem stvarno tako jak?
    Ja jučer tulila od 21.30 na neku glupu seriju

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.