Honigdraga hvala ti na javljanju, cijenim to jako! 🙌🏻💖
Prvo i osnovno zao mi je sto si to sve morala proci to je zaista puno ali tvoja prica nam daje nadu kako se duga borba ipak isplati i nagradena si najvecim blagom! 🙏🏻
Sto se tice pregrade maternice, da navodno se uvijek skuzi sasvim slucajno, imala si tada srecu na doktorima koji su ti predlozili histero napokon da saznas za pregradu.
Moja doc koja ga je aad slucajno otkrila se ne moze nacuditi da meni toliko dugo histero nitko nije predlagao nakon 2 spontana.
E sad je tu vec i 2x IVFa odnosno 3x transfera i nema trudnoce vec dvije g. od tada pa posto sam zaista napravila vec sve zive i nezive i prosirene pretrage, mozda je zaista u tome problem.
I da moguce je kako su meni objasnili da su spontani od pregrade jer ako se plod uhvati bas gdje je pregrada tu nema prokrvljenosti i nema se cime hraniti tako da je cak moguce da smeta i za implantaciju. Sada neki doktori to ne diraju neki da, podvojena su misljenja.
Da li se mozda sjecas kolika je pregrada bila u minimetrima? Kad kazes da nije bila velika ko ni moja ali ipak su ti ju odstranili.
Kakav je taj operativni zahvat, koliko si se oporavljala od njega? Jel te bolilo poslje kad si se probudila iz anestezije?
Koliko dugo nakon toga se ne smije u postupak? Ti si rekla da dugo niste isli nakon toga, zato sto vi niste mogli ili se ne preporuca?
Mislim da je bila oko 6 ili 7 mm,al stvarno ne znam tacno a odpusni list nemam sad kod sebe. Meni su radili kao i kad se radi punkcija samo su ulazili u matericu.U predhodnom IVF sam primala intralipidne infuzije i embrion je bio detaljno ispitan sa PD.. nekom metodom i sve je bilo super i endometrijum i ostalo i nije uspelo. Tako da su doktori predložili histeroskopiju za odstranjivanje mogucih uraslina i radi se nalaz za dan implatacije. Tako znaju tačno koji dan se može embriotransfer raditi. Ja stvarno nisam imala problema a ni neke jake bolove posle operacije, radi se pod punom anesteziom. Dobije se terapija mislim da je bilo 3 dana antibiotik i jos neki lek protiv bolova naravno bez odnosa neko vreme. Mi iz privatnih razloga nismo odma krenuli u postupak ali mislim da se može vec kroz sledeći ciklus. Ako mozes, preporučila bih ti da i to odradis nije toliko strasno a bice ti lakse jer znas da si i tu prepreku rešila i da nema druge nego da sledeću put bude uspjesno🥰
Danas 10dnt negativan test nakon trodnevnog, rekla sam sama sebi da vise necu raditi testove pa sto bude. Neke koje imaju iskustva sa ovim mi govore da sam rano radila test. Kako god bilo ne nadam se ničemu ali dok nema krvi nećemo nista otpisati. Pa kako bude.
Meni je beta 11 dnt blastociste bila samo 56, 13 dnt 192 i 16 847. Mozda je samo još rano, najbolje sačekaj betu
Pozdrav cure, nekad davno sam bila aktivna u ovoj grupi žena lavica … velika podrška smo si bile u najtežim i najveselijom momentima ❤️ svim cekalicama od srca želim ogromne plusčine i jos vece Bhcg, trudnicama bezbrižne i školske trudnoće, čestitke mamicama lavicama…
2020 sam iz cetvrtog pokusaja dobila zdravu veeeelikuuuu( naglašavam, jer su mi rekli da djeca ICSI budu sitna, moja je imala 4200 i 56 cm) curicu, svu sreću i radost ovog svijeta, posebnu… najbolju…jer bas takva i jesu ta naša dugooo željena dječica, nakon njenog rođenja sam mislila da je za mene MPO završena priča, ali ipak nijeee htjela bi da ima brata ili seku i evo zato sam se vratila u te vode i čekam spremno iduću menstruaciju i idemo opet ispočetka 😊
Konkretno i trenutno me zanima ima li cura koje su nakon jedne bebice išle ponovno, da li su tada šanse imalo veće čisto radi mirnijeg stanja psihe, jer kao sad idem manje opterećeno 🙈
Pozdrav nikita88 😊 puno sreće želim s drugom bebicom! Samo hrabro i pozitivno!
Mogu li pitati iz koje u koju kliniku si prešla? Da li se mijenjala terapija u odnosu na prvu kliniku?
Ostale cure koje imaju nešto danas, sretno, želim svima puno hrabrosti i uspjeha! 🙏😊
👰 29 godina
🤵 31 godina
Pokušavamo od 2020.
Spermiogram uredan.
AMH niži- 7.6 (normalna plodnost 8.1-18.3)
Sono HSG- uredan. Folikulometrije uredne.
Ovulacije u 95% slučajeva na desnom jajniku koji je pozicioniran iza uterusa.
2023. KB Sv. Duh- IVF, dr. Luetić
➡️🫶💪🤞⬅️
4/2023
LOVE83 - prirodni FET
KORNI - ivf
3.4.2023
RINA39 - beta
MEHRO - beta
ANE91 - aspiracija
4.4.2023
PBTAB - ultrazvuk nakon bete
11.04.2023
BEBOLINA2207 - beta
17.4.2022
LORNA41 - ultrazvuk(ivf)
21.4.2022
HOPE1982 - pregled nalaza(NK celije)
JUTKY32 - konzultacije(ivf)
5/2023
SANIII - ivf
⏲️CEKANJE⏲️
Tockica89
————————-
➡️Tko zeli na listu jos nek javi ili ako nije nesto dobro upisano 🫶💪🤞⬅️
🙋♀️41-🙋♂️33-9 godina borbe
OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
11/2021-FET🐧poz.test ❌
2/2022-FET 🐧poz.test ❌
5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
10/2023 - histeroskopija
„Ne boj se i samo vjeruj“
Jutro cure 🤗
Rina i Mehro, drzim fige da beta rasturi! 🤞🍀
Fashionista i kaya zao mi je zbog testa, kao sta kazu neke cure, mozda jos nije sve gotovo.. 🤞
Ane91 sretno danas na aspiraciji! 😊
Bebolina meni moj uvijek govori da ne radim test dok mi stvari ne zakasne, ali je s druge strane uvijek siguran nakon akcije da je to to, kao ovaj put si trudna, osjecam to 😆 brzo ce doci na red tvoja beta, i nadam se da ce biti kako treba 🤞😊
Npelica da li je pala odluka za destinaciju? 🤭🤗
Tikvica i lucky sutra vi nastupate ❤️
PBTAB sutra je i tvoj dan, nadam se da ce biti sve u redu 💞
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
Uhh, ne mogu vjerovati da ipak pišem… Pratim ovu grupu od samih početaka, možda jednom i olakšam dušu i ispričam svoju priču.
Sada se javljam samo da kažem svoje iskustvo sa septumom, njegovim uklanjanjem i čak 5 histeroskopija.
Imala sam potpuni septum, znači od cerviksa do kraja maternice pregrada, uz to i srcolika maternica. Ipak, čudo moje = prirodna trudnoća 2009, zadak radi septuma i porod na carski. Resekcija septuma hysc u OB pod anestezijom 2021. Septum je građen od vezivnog tkiva koje se nakon uklanjanja na nekim mjestima ponovno stvara i opet nastaje pregrada. Zato je potrebno raditi kontrolnu hysc za mjesec dana. Ja sam 5 mj kasnije napravila i vidjelo se da mi je ostalo još 20 mm septuma i da se opet negdje sljepilo jer su nastale tzv sinehije. Ono što bih od srca preporučila je op hysc kod dr Maričića u IVF poliklinici. On je skinuo još 1 cm pa u sljedećem postupku još malo. Uz jedan brufen prije zahvata ja sam odgledala cijeli postupak pa i samo uklanjanje septuma koje zbog vrste tkiva ništa, ali ništa ne boli. Divan je doktor, ima odličan pristup i sve objasni. Preporuka je mirovanje taj dan, ali mi smo glumili turiste pa sam taj dan i sljedeća dva hodala po Zg. Neusporedivo je lakše kod njih ambulantno nego u bolnici gdje te u spavaju, moraš proći svu preoperativnim obradu i zbog anestezije trebaju ti dani da dođeš sebi.
Slazem se za Maricica bila sam 2x kod njega na histero. Jako.pazljiv i njezan 😍👍
👱♀️39g, 👨🦰31g, 👩❤️💋👨2g,
👱♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
👨🦰 Oligo-normo
8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
12mj 2022. posvojenje Emili 💜
Jutro cure, imam jedno pitanje.
Da li se kojoj nakon inseminacije poremetio ciklus?
Imali smo prosli mj inseminaciju i kasnila mi je M 5 dana jer sam koristila Utrogestane. Nakon sto je dosla trajala je 5 dana (normalno) ali je sad ponovno od 11.dana nastupilo krvarenje. I to bas jako ali ne kao klasicna M.
Zvala sam humanu (kbc Ri nazalost) i htjeli su da dodjem odmah na pregled, kako to nisam mogla zbog posla nego tek nekoliko sati kasnije bili su jako bezobrazni preko maila tako da nisam na kraju ni dobila termin.
Otisla sam na hitnu ali tada nije bilo krvarenja i on ne vidi nista cudno. Nakon toga naredna 3 dana ne prestaje krvarenje i ne znam sta napravit.
Danas cu jos nazvati svoju ginekoligicu ali ona radi popodne tek.
Hvala vam
Jutro cure, počeo je novi tjedan i svima želim puno sreće i da nam se u ovom tjednu dogode samo lijepe stvari ❤️🙏🏻😘
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Jutro cure, počeo je novi tjedan i svima želim puno sreće i da nam se u ovom tjednu dogode samo lijepe stvari ❤️🙏🏻😘
Sutra tvoj ultrazvuk, napokon možeš odahnuti. Budi bez brige bit će sve u redu. Vi bi imali i prirodno da nisu jajovodi problem. ❤️
Da, slažem se sa ženama koje su spomenule dr.Maricica. on je i meni radio jednu inseminaciju, drugu nije jer je morao na put...ugl kod njega sam i ja bila na histeroskopiji, dr je fantastičan. Uz taj pregled mi je provjerio i prohodnost jajovoda i propuhao ih bez obzira sto su bili super. Tako da, žao mi je samo što mi je zg ipak daleko. Isla bi i dalje kod njega inače
1 Curica, spontana t
1/21 inseminacija, biokemijska
10/22. inseminacija, b0
Prir.ivf 3/2023 ❌
Prir.ivf 4/2023
06/23 spontana TT, ab.7tt
Prir.ivf 10/23 ❌ bez transfera
Stim.ivf 11/23 - bemfola225, 6js a amh 20 🤔
1 blastica vraćena, ništa za pohranu
Sortiraj odgovore
Najstariji