Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Flowerson 🌸
    05. Ožujak 2023. 10:07

Lucky, Fashionista, hvala vam cure 🤗🤗🤗
    Anchyyy, ja bih isto zaskočila muža, nisi bezveze uzimala terapiju da sad sve propadne..samo je stvar toga kako se ti osjećaš po pitanju toga, dal te strah moguće višeplodne trudnoće.

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Fashionista
    05. Ožujak 2023. 10:18

Anchyyyy

Fashionista

Anchyyyy

Sad ja imam pitanje sto vi mislite dali da zaskocim muza ili apstinencija kako je napisao.

Ja mislim da nikako ne bi trebali propustiti taj ciklus i zaskoci muza! 💕 Ne razumijem uopce zasto se postavio tako doktor, shvacam da oni znaju ali ako vi zelite dijete i spremni ste na njega a ne plasi vas mozda viseplodna trudnoca (koja nije toliko cesta) onda go for it. Pa nisi se kljukala hormonima uzalud i sve.
    Gdje si u postupku?

U Vinograskoj, to i ja mislim i muz je danas bio vozac isao je sa mnom, ja sam mu sve isprcala i sad on ne bi akciju upasio se. A ja bi probala, doktor je rekao da mogu na rizik sto god mu to znacilo 🥹

Ma da to ovi doktori po bolnicama uvijek briju na to bokte ko da ce se 8-ceki primiti ne kuzim 🤣 pa ne bi bile tu di jesmo da nam se tako lako prima ista! Samo ti njemu tako objasni da smo mi ovdje odlucile da se mozete slobodno zaskociti! ❤️

👱🏻‍♀️ 39 💁🏻‍♂️ 37
    Anti-Tg / Anti-TPO /IR / blagi uterus septum i Tshape
    2020. 6+3💔/ 2021. 8+2💔
    10/22 ISCI gonal 300 + ORG = 3x🥚❌
    12/22 ISCI letrozol + menopur = 3x🥚/ 1x 🐧 ❌
    6/23 Alea Fertility ➡️ISCI gonal 150 + cetrotide = 6x🥚/ 3x 🐧
    8/23 pr FET: 1x bl ❤️ beta: 11.dn 420, 13.dn 937/1. uzv 5+3 titraji, 2.uzv 6+5 otkucaji 💖 girl

NPelica
    05. Ožujak 2023. 10:26

Fashionista

Anchyyyy

Fashionista

Anchyyyy

Sad ja imam pitanje sto vi mislite dali da zaskocim muza ili apstinencija kako je napisao.

Ja mislim da nikako ne bi trebali propustiti taj ciklus i zaskoci muza! 💕 Ne razumijem uopce zasto se postavio tako doktor, shvacam da oni znaju ali ako vi zelite dijete i spremni ste na njega a ne plasi vas mozda viseplodna trudnoca (koja nije toliko cesta) onda go for it. Pa nisi se kljukala hormonima uzalud i sve.
    Gdje si u postupku?

U Vinograskoj, to i ja mislim i muz je danas bio vozac isao je sa mnom, ja sam mu sve isprcala i sad on ne bi akciju upasio se. A ja bi probala, doktor je rekao da mogu na rizik sto god mu to znacilo 🥹

Ma da to ovi doktori po bolnicama uvijek briju na to bokte ko da ce se 8-ceki primiti ne kuzim 🤣 pa ne bi bile tu di jesmo da nam se tako lako prima ista! Samo ti njemu tako objasni da smo mi ovdje odlucile da se mozete slobodno zaskociti! ❤️

Tako je 😅 vijeće je izglasalo🤣 
    Al realno, sve si dobro rekla. Kao da bi bile tu da nam se prima 🤣 
    Evo mene muž samo pogleda ja već trudna, pa nemoj me 😅

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

• Tikvica
    05. Ožujak 2023. 10:36

Anci i ja bi zaskocilq muza🤷🏻‍♀️ da se lako prima, vec bi se primilo, nemoj sad propustiti, naravno ako si ok sa mogucnoscu viseplodne trudnoce🥰
    Flo, izdrzi jos malo, jamislim da su meni ti uzv nakon pozitivne bete najstresniji dio, grlim❤️
    Loorna i ja sam kaj se tice pipanja i svega katastrofa, nis ja to ne kuzim 🙊
    Lucky pa jos malo i pupica opet, e kako nas ide za redom 🙈
    Fashionista hvala sreco, ja sam ti mazohista, cekam betu. Uvijek me strah pogresne info radi svih injekcija, ali ovaj put se dvoumim jer sad je prirodni i nije bilo pikanja, mozda se po prvi put odlucim, vidjet cemo 🙈 
    A i mene ti testovi j…. nis ja to ne znam dobro procijenit ni vidjet pa se samo dodatno stresiram. Vi kad stavite testove, ja bi ravno imala za rec nis jane kuzim 🤣🤣

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

• Tintilinic
    05. Ožujak 2023. 10:38

Sani ja sam imala sve navedene simptome, bas ono školski, A o bolovima da ne pričam. Nekad su me na hitnu morali voziti na injekcije.
    Imala sam endometrioze na oba jajnika i to po 8-9 cm i onda su mi operirali i sad smanjili jajnike jako i smanjili zalihu, a ovo sta je preostalo je losije kvalitete zbog dugogodišnje, a i zbog trenutne endo. 
    Bila sam i na kontracepciji i na Visanne, mijenjala prehranu, ali nista bas ne pomaze. A uzrok se ne zna. Endo je i dalje tu. 
    Stela imas li ti neki plan prehrane kojeg si se držala? Znam da si napisala negdje ranije da si sve promijenila. 

👱🏼‍♂️33 oligo
    👩🏻‍🦰32 endometrioza, 2 operacije, endo na oba jajnika, niska rezerva i loša kvaliteta
    2022 1.ICSI-2 stanice, 1embrij vraćen 3 dan, 👎🏼
    2022. Prirodni IVF - ovulacija prije aspiracije
    2023. 2.ICSI, 4 stanice, 2 embrija vraćena 3 dan, 👎🏼

Aria41
    05. Ožujak 2023. 10:45

Tikvica

Sani hvala ti ato si sve podijelila s nama i sto se toliko trudi❤️
    Sve ostale curke hvala nalijepim zeljama i pozitivnoj vibri🥰
    Ne znam tko je sad zadnje pitao o simptomima, ali ono kaj vam mogu rec iz svog iskustva da je meni uvijek sve drugacije, ali uvijek. Recimo prosli put od pocetka ti grcevi par dana bas dosta, pa iza toga menstrualni bolovi i nista, sad ((bez obzira kaj je trk par dana) nista, ali nista.
    U prijasnjim postupcima jednom osjetljive grudi, narasle, zile, mirisi, nista, a kad sam ostala trudna nista od svega toga tamo negdje do 6 tjedna kad me poceo smetati miris, ali to su inda vec drugi simptomi. Tako da eto, pravila nema.
    Kako nisam uspjela redovno pratiti sad kad sam prosla hrpu toga pola zaboravila, ali sreno sutra Loorna na beti i ako se ne varam Lucky i Stela vi imate nesto.
    Aria da, kod nas u tim godinama ne vole cekanje, bas mi je rekla da sve drasticnije pada, ne ostvarenje trudnoce nego zadrzavanje iste, vjerojatno zato. Mislim, nista cega nismo i same svjesne. Kakva je situacija kod tebe sada? Stalo smedjarenje? Vadis jos betu ili te narucio vec na 1 uzv? Svakako se umiri i nemoj nista raditi❤️
    Rain hvala ti i saljem kiss tebi i Sofiji❤️
    Ljubim vas sve i grlim❤️

U četvrtak mi je bila beta 1175 i tada mi je rekao da dođem u ponedjeljak na uzv.Jucer mi na dva puta bilo smeđarenje i stalo...za sad nema ništa, nadam se da neće više ni biti jer me pošteno prepalo...uglavnom lezim...ali danas moram protegnuti malo noge jer inače imam sindrom nemirnih nogu...i kad mirujem noge ne mogu biti mirne...odvratan osjećaj kad ne možeš kontrolirati vlastite noge...
    Sve stoji što Lana kaže..ali ja sam morala uzeti pauzu..znam da me godine stišću, ali jednostavno trebao mi je predah..psihički i fizički...više jednostavno nisam mogla...prošle godine kad sam imala zadnji transfer, više sam provela na hitnoj nego doma...tlak mi poludio, migrene,
    bolovi u trbuhu su bili užasni.. sve su to prepisali Estrofemu jer jednostavno loše reagiram na njega..probali smo i sa flasterima ali nije bilo puno bolje...

👩41g.svi nalazi uredni, 2016g. lap.septum na maternici
    🙍‍♂️42g. sve ok
    IVF Centar
    4xFet stimulirani❌️
    8x odustali od transfera tanak endo
    14.02. FET prirodni blastice, test ✅️
    beta 28.02. 501, 02.03. 1175 Uzv 06.03. ✅️ 2.uzv 13.03.💗 3.uzv 27.03. 8+4 💗 17.04. Nifty ✅️ stiže nam curica 💞 19.05. Anomaly scan ✅️

Razumna
    05. Ožujak 2023. 11:03

Ženice hvala vam na utjesi. Divne ste. 
    Izludila me ova mjesečnica jer ne znam jel je ili nije. 
    Btw moj ginekolog mi je propisao klomifem doslovno je rekao da mi muž proba pomoći dok čekamo histeroskopiju. Ok, moj gin ima 70g i valjda su mu se pomiješali lončić i još on meni priča da sa klomifenom 90% dobije ovulacija a sa muzevom astezoospermiom (valjda sam pogodila muzevu dijagnozu) ne trebam ni ići na folikulimetrije jer "nismo mi tako opasan par" doslovno je to rekao 😂. Ja bi isto na Ančinom mjestu provela nezaboravan vikend u krevetu pa makar završila u sloveniji na redukciji što moramo spomenuti, a opet na mom kvartu imaju trojke i mama im nije pa tako kažem nis posebno... Definitivno kažem Anči da sluša doktora, ali ja bi sa svojim iskustvom probala. Dakle ja kažem što bi ja, ne potičem nikog na ništa 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Maus
    05. Ožujak 2023. 11:15

Anchyyyy

Drage cure ipak od mene nista ovaj ciklus, ima previse folikula, s tim da je jedan ovulirao, desno folikuli 20, 20, 16, lijevo 19, endometrij 9 mm.
    Planira se IUI zbog multiple folikulogeneze odustaje se od planiranog IUI. Apstinencija ili odnosi s zastitom.
    U iducem ciklusu Femera 1 dnevno od 2-6 dc.

Sad oni ne mogu prebaciti postupak kao da je stimulirani i punktirati folikule, a ne smiju napraviti IUI jer bi mogla dobiti više od 2 bebe. I odustaju, bezveze. Kad su već išli na IUI onda nisu trebali davati Femaru jer po tvom odgovoru na terapiju imala bi jajnu stanicu i bez terapije. Ako ovakav odgovor imaš na Femaru. Kakav ćeš tek imati u stimuliranom s injekcijama. Sad je na tebi da odlučiš dali ćeš riskirati,oni nisu htjeli. Velika je dvojba pred tobom. 

Razumna
    05. Ožujak 2023. 11:31

Moj muž je sad pun elana. Zeza me da će mi napraviti dvije bebe 😂 kad on mene složi ja ću samo htjeti kod njega na "liječenje". Ne treba njemu dr da si on napravi dijete. Počeo je intezivno vježbati, jučer je i mene uvukao u vježbanje i sad me boli sve živo +mjesečnica ako je mjesečnica 😂 moram biti iskrena da mi ovo sa klomifenom nema smisla i bojim se da mi klomifen ne izazove cistu ili nešto... A isto tako kukam što moram kod dr po dijete a nismo nikad uz pomoć lijekova pokušali doma. 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

anii208
    05. Ožujak 2023. 11:56

Evo mene s transfera🥳🥳🥳
    Pomfrić pojela i natjerala i muža da pojede 😂 Sto je sigurno, sigurno je😂

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.